آموزش کار با اندیکاتور CCI

اندیکاتور CCI توسط شخصی به نام《دونالد لمبرت》که حرفه‌ او تحلیل تکنیکال بود اختراع شد. در ابتدا این اندیکاتور برای مشاهده تغییرات روند در طولانی مدت استفاده می‌شد، اما هم‌ اکنون در همه بازارها و بازه‌های زمانی قابل استفاده است. حال این سوال پیش می‌آید که معامله‌گران بازار بورس، چگونه از اندیکاتور CC برای معاملات بورس و سهام استفاده می‌کنند؟ در این متن با ما همراه باشید تا آموزش کار با اندیکاتور CCI را به طور کامل بیاموزید.

 

نکات کلیدی درباره اندیکاتور CCI

  • تجارت در چندین بازه زمانی، سیگنال‌های خرید و فروش بیشتری را برای معامله‌گران فعال بورس فراهم می‌کند.
  • معامله‌گران به وسیله اندیکاتور CCI، از نمودار بلند مدت برای ایجاد روند غالب و از نمودار کوتاه مدت برای جداسازی بازپرداخت‌ها و تولید سیگنال‌های تجاری استفاده می‌کنند.
  • CCI ، یک اندیکاتور بازار بورس است که برای بررسی حرکات بازار استفاده می‌شود و ممکن است سیگنال خرید یا فروش را نشان دهد.
  • این اندیکاتور قیمت فعلی را با قیمت متوسط ​​در یک بازه زمانی خاص مقایسه می‌کند.
  • در موقعیت‌های مختلف می‌توان ازاندیکاتور CCI به روش‌های مختلفی استفاده کرد. از جمله استفاده در چندین بازه زمانی برای ایجاد روندهای غالب، عقب گرد یا نقاط ورود به یک روند در بازار بورس.
  • برخی از استراتژی‌های معاملاتی مبتنی بر CCI، می‌توانند سیگنال‌های اشتباه متعددی را در صورت متلاطم شدن شرایط تولید کنند.
  • مقدار اندیکاتور CCI با فرمول زیر محاسبه می‌شود:

CCI=(Typical Price – Simple Moving Average) / (0.015 x Mean Deviation)

Typical price: قیمت معمولی

Simple moving Avarage: میانگین متحرک ساده

Mean Deviation:میانگین انحراف

 

پیشنهاد می کنم حتما مقاله اندیکاتور CCI چیست را مطالعه کنید

 

نحوه استفاده معامله‌گران از CCI در معاملات بازار بورس

در این قسمت از آموزش کار با اندیکاتور CCI، می‌آموزید که چطور معاملات خود را با آن انجام دهید.

اندیکاتور CCI، قیمت فعلی را با قیمت متوسط ​​در یک بازه زمانی مقایسه می‌کند. مقدار آت در بالای یا زیر صفر نوسان کرده و به سمت محدوده مثبت یا منفی حرکت می‌کند. بیشتر مقادیر اندیکاتور یعنی حدود 75٪ از آن‌ها، بین 100- و 100+ قرار دارند. حدود 25٪ از مقادیر، خارج از این محدوده است که نشان‌دهنده ضعف یا قدرت زیاد در حرکت قیمت بورس است.

آموزش کار با اندیکاتور CCI-1

 

پیشنهاد می کنم حتما مقاله پول هوشمند در بورس چیست؟ را مطالعه نمایید

 

نمودار بالا، از 30 دوره برای محاسبه CCI استفاده کرده‌است. از آنجایی که نمودار ماهانه است، هر محاسبه جدید براساس 30 ماه اخیر انجام می‌شود. در تحلیل تکنیکال، CCI های 20 و 40 دوره‌ای نیز معمول هستند. یک دوره در واقع به تعداد نوارهای قیمتی اشاره دارد که اندیکاتور در محاسبه خود لحاظ خواهد کرد. نوارهای قیمت می‌توانند یک دقیقه، پنج دقیقه، روزانه، هفتگی، ماهانه یا هر بازه زمانی دیگری در نمودار باشد.

هرچه مدت زمان انتخاب شده بیشتر باشد (تعداد میله‌های بیشتری محاسبه انتخاب شده‌باشند)، اندیکاتور کمتر از بازه 100- تا 100+ خارج می‌شود. معامله‌گران کوتاه مدت بازار بورس، دوره‌های کوتاه‌تر را ترجیح می‌دهند(تعداد نوارهای قیمتی کمتری را در محاسبه لحاظ می‌کنند). زیرا این روش، سیگنال‌های بیشتری را ارائه می‌دهد. در مقابل، معامله‌گران بلند مدت ترجیح می‌دهند از دوره‌های طولانی‌تری مانند 30 یا 40 برای تحلیل های تکنیکال خود استفاده کنند.

در آموزش کار با اندیکاتور CCI، مهم است بدانید که استفاده از نمودار روزانه یا هفتگی برای سرمایه گذاری طولانی مدت مناسب است ولی معامله‌گران کوتاه مدت بازار بورس، می‌توانند از دوره‌های زمانی کوتاه مانند ساعتی و دقیقه‌ای استفاده کنند.

 

محاسبات اندیکاتور CCI

محاسبات اندیکاتور به طور خودکار توسط نرم افزار نمودار یا یک پلتفرم معاملاتی بورس انجام می‌شود. کافیست شما تعداد دوره‌هایی را که می‌خواهید استفاده کنید، وارد نرم افزر کرده و یک بازه زمانی (به عنوان مثال ساعتی، روزانه، هفتگی) را برای نمودار خود انتخاب کنید.

وقتی مقدار اندیکاتورCCI بیشتر از 100+ باشد، به این معناست که قیمت بالاتر از میانگین ​​قیمت است. اما وقتی مقدار اندیکاتور کمتر از 100- باشد، قیمت کمتر از قیمت متوسط ​​است.

 

پیشنهاد می کنم از مقاله پول داغ چیست؟ همه چیز درباره پول داغ بازدید نمایید

 

استراتژی پایه CCI

از یک استراتژی بسیار ساده در CCI، برای ردیابی حرکات اندیکاتور  بالاتر از مقدار  100+ استفاده می‌شود که سیگنال‌های خرید را ایجاد می‌کند. همچنین برای ردیابی حرکات اندیکاتور زیر 100- به کار می‌رود که سیگنال‌های فروش یا فروش کوتاه را ایجاد می‌کند. ممکن است سرمایه‌گذاران بازار بورس فقط بخواهند سیگنال‌های خرید را بدست آورند یا در صورت بروز سیگنال‌های فروش از روند خارج شده و در صورت بروز مجدد سیگنال خرید، مجدداً در بورس سرمایه گذاری کنند.

آموزش کار با اندیکاتور CCI-2

 

پیشنهاد می کنم فیلترهای کاربردی بورس شامل بیش از 700 فیلتر کاربردی در سایت دیده بان بازار را مشاهده نمایید

 

نمودار هفتگی که در بالا نمایش داده‌ شده‌است، در سال 2011 زمانی که CCI به زیر 100- رسید، یک سیگنال فروش را نمایش داد. این سیگنال، به معامله‌گران بلندمدت نشان می‌داد که روند نزولی بالقوه در حال رخ دادن در بورس است. معامله‌گران فعال‌تر نیز از آن به عنوان سیگنال فروش کوتاه استفاده می‌کردند.

این نمودار نشان می‌دهد که چگونه در اوایل سال 2012، سیگنال خریدی ایجاد شده‌است و موقعیت‌های طولانی، تا زمانی که CCI به زیر 100- برسد باز می‌مانند.

 

استراتژی CCI با بازه زمانی چندگانه

اندیکاتور CCI می‌تواند در چندین بازه زمانی نیز برای بررسی تحلیل تکنیکال استفاده شود. از نمودار بلند مدت، برای ایجاد روند غالب استفاده می‌شود و از نمودار کوتاه مدت برای عقب گرد و نقاط ورود به آن روند در بورس استفاده می‌شود.

معامله‌گران فعال‌تر، معمولاً از استراتژی بازه زمانی چندگانه استفاده می‌کنند که حتی می‌توان از آن‌ها برای معاملات روزمره نیز استفاده کرد. زیرا عبارت‌های “طولانی مدت” و “کوتاه مدت” در آموزش کار با اندیکاتور CCI مربوط به مدت زمانی هستند که یک معامله‌گر می‌خواهد مدت زمان بیشتری در سهم بماند.

وقتی مقدار CCI در نمودار بلندمدت شما بالاتر از 100+ باشد، نشان دهنده یک روند صعودی است و شما باید ففط به دنبال سیگنال‌های خرید در نمودار کوتاه مدت باشید. این روند تا زمانی که نمودار CCI بلند مدت به زیر 100- برسد، در نظر گرفته می‌شود.

عکس 2 در بالا، روند افزایشی هفتگی را از اوایل سال 2012 نشان می‌دهد. اگر این نمودار بلند مدت شما در نظر گرفته‌شود، فقط علائم خرید را در نمودار کوتاه مدت دریافت خواهید کرد.

 

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش کار با اندیکاتور ADX را مشاهده نمایید

 

نکته:

هنگامی که از نمودار روزانه به عنوان بازه زمانی کوتاه‌تر استفاده می‌شود، معامله‌گران زمانی که مقدار CCI به زیر 100- می‌رسد و سپس از 100- بیشتر می‌شود، خرید می‌کنند. پس از آن‌ که مقدار CCI به بالای 100+ حرکت می‌کنو و دوباره کمتر از  100+ شود، بنا بر احتیاط بهتر است که از معامله نماد ها در بازار بورس خارج شوید. اگر روند بلند مدت CCI نزولی باشد، نشان دهنده سیگنال فروش برای خروج از همه موقعیت‌های بلند مدت است.

آموزش کار با اندیکاتور CCI-3

 

پیشنهاد می کنم مقاله اندیکاتور RSI چیست؟ را مشاهده کنید

 

شکل بالا از آموزش کار با اندیکاتور CCI، سه سیگنال خرید را در نمودار روزانه و دو سیگنال فروش را نشان می‌دهد. هیچ معامله کوتاه مدتی آغاز نشده‌است زیرا CCI در نمودار بلند مدت، روند صعودی را نشان می‌دهد.

وقتی مقدار CCI در نمودار بلندمدت زیر 100- است، فقط سیگنال‌های فروش کوتاه را در نمودار کوتاه مدت دریافت می‌کنید. روند نزولی بازار بورس تا زمان باقی ماندن مقدار CCI در بالای 100+ جاری است. این نمودار نشان می‌دهد که وقتی مقدار CCI در بالای 100+ باقی ماند، باید یک معامله کوتاه انجام دهید و سپس نمودار کوتاه مدت دوباره به زیر 100+ خواهد رسید. معامله گران بازار بورس، به این شکل تحلیل های خود را انجام می‌دهند که پس از آن که مقدار CCI به زیر 100- رسید و سپس بیشتر از 100- شد، دوباره از معامله کوتاه خارج می‌شوند. اگر روند CCI بلند مدت به صورت صعودی باشد، شما باید از همه موقعیت‌های کوتاه مدت بورس خارج شوید.

 

پیشنهاد می کنم مقاله کاربردی آموزش کار با اندیکاتور SAR را بخوانید

 

آموزش کار با اندیکاتور CCI و تغییرات و مشکلات استراتژی‌های CCI

شما می‌توانید از اندیکاتور CCI برای تنظیم قوانین استراتژی در تحلیل تکنیکال خود استفاده کنید. به عنوان مثال، هنگامی که از بازه زمانی چند گانه استفاده می‌کنید، با استفاده از موقعیت‌های طولانی در بازه زمانی کوتاه‌تر، استراتژی را دقیق‌تر کنید. این کار تعداد سیگنال‌ها را کاهش داده اما این اطمینان را می‌دهد که روند کلی قوی است.

قوانین ورود و خروج در بازه زمانی کوتاه‌تر نیز قابل تنظیم هستند. به عنوان مثال، اگر روند بازار بورس به صورت صعودی در جریان باشد، می‌توانید اجازه دهید مقدار CCI در نمودار کوتاه مدت به زیر 100- برود و بعد بیشتر از صفر شود و سپس خرید کنید. این روش از تحلیل تکنیکال، احتمالا منجر به پرداخت هزینه بالاتر خواهد شد اما اطمینان بیشتری در خصوص پایان اصلاح کوتاه مدت و ادامه روند بلند مدت خواهید داشت.

با خروج از روند، صبر کنید تا قبل از بستن موقعیت بلند، قیمت به بالاتر از 100+ برسد و سپس به زیر صفر حرکت کند. اگرچه این مساله می‌تواند به معنای نگه داشتن برخی عقب گردهای کوچک باشد، اما ممکن است سود را در یک روند بسیار  قوی افزایش دهد.

برای تکمیل آموزش کار با اندیکاتور CCI، می‌تواتید ار ترکیبات دیگری متناسب با می‌توان متناسب با نیازهایتان استفاده کنید، مانند نمودار روزانه و ساعتی یا نمودار 15 دقیقه‌ای و یک دقیقه‌ای. اگر تعداد سیگنال‌های تجاری شما بیش از حد زیاد یا خیلی کم شده‌اند، دوره CCI را تنظیم کنید تا این مورد اصلاح شود.

این استراتژی در صورت متلاطم شدن شرایط، ممکن است سیگنال‌های اشتباه صادر کند. ممکن است که اندیکاتور CCI در سطح سیگنال در حال نوسان باشد و منجر به تلفات یا ایجاد جهت‌های کوتاه مدت نا‌مشخص شود. در چنین مواردی، تا زمانی که نمودار بلند مدت مسیر ورود شما را تأیید می‌کند، به اولین سیگنال اعتماد کنید.

 

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش کار با اندیکاتور ATR را مشاهده نمایید

 

استراتژی کوتاه مدت CCI+MA

با اضافه کردن یک شاخص دیگر(یک میانگین متحرک ساده با دوره 100) به سیستم اندیکاتور CCI، می‌توانیم کیفیت سیگنال‌ها و به همین ترتیب، بازده معاملات بورس را افزایش دهیم.

برای معاملات کوتاه مدت، بهتر است از استراتژی CCI + MA استفاده کنید. وقتی قیمت‌ها از MA  بازپس گرفته‌ می‌شوند، سفارشات باید باز شوند. در این حالت از میانگین متحرک به عنوان یک روش حمایتی / مقاومتی استفاده خواهد شد. M15 بهترین بازه زمانی برای معامله است، اما اسکالپینگ در M5 را نیز اضافه کنید.

سفارشات به روش زیر باز می‌شوند:

1-هنگامی که CCI از منطقه فروش بیش از حد خارج می‌شود و خط قیمت نمودار میانگین متحرک را از پایین قطع می کند، یک سفارش خرید باز می‌شود.

2-هنگامی که مقدار اندیکاتور CCI از سطح 100+ عبور می‌کند و قیمت از میانگین متحرک در همان جهت عبور می‌کند، یک سفارش فروش باز می شود.

آموزش کار با اندیکاتور CCI-4

ساده‌ترین راه برای خروج از سفارش، با ضرر و زیان ثابت و کسب سود است. نکته اصلی این است که نسبت 3به1 در P به L حفظ شود (به عنوان مثال، برنامه ریزی برای به دست آوردن 30 امتیاز سود با 10 امتیاز ضرر مقرون به صرفه در یک سفارش)

 

پیشنهاد می کنم حتما مقاله آموزش کار با اندیکاتور باند بولینگر (bollinger band) را مطالعه کنید

 

آموزش کار با اندیکاتور CCI و اتحاد CCI، MACD و استراتژی معاملات Parobolic SAR

در این بخش از آموزش کار با اندیکاتور CCI، بیایید نگاهی به استراتژی پیچیده‌تری برای کار با اندیکاتور CCI بیندازیم. این استراتژی، هم برای مبتدیان و هم برای معامله‌گران حرفه‌ای بازار بورس Forex مناسب است. مبتدیان قادر به درک سریع استراتژی، از طریق قوانین ساده ورود و خروج خواهند بود. معامله‌گران با تجربه، می‌توانند سیستم را بهبود بخشیده و با آن کارایی بیشتری را کسب کنند.

تمام نشانگرهای موجود در سیستم (CCI ، MACD و Parabolic SAR) با تنظیمات پیش فرض تنظیم می‌شوند.H4،  بهترین بازه زمانی برای معاملات است.

سفارشات فروش با این استراتژی، تحت شرایط زیر باز می‌شوند:

1-نشانگرParabolic SAR، تغییر موقعیت می‌دهد و در بالای نمودار قرار می‌گیرد.

2-هیستوگرام MACD از خط عبور می‌کند.

3- CCI از منطقه خرید بیش از حد خارج می‌شود و به زیر سطح 100+ می‌رسد.

آموزش کار با اندیکاتور CCI-5

 

سفارشات خرید بورس، در شرایط مخالف باز می‌شوند. این سیستم با بستن موقعیت‌ها، تا حدودی دارای انعطاف پذیری است. در بازه زمانی 4 ساعته، یک معامله‌گر می‌تواند به ضرر توقف دستیابی پیدا کند و با استفاده از نشانگر Parabolic،  قیمت خروج را تعیین کند. بدین ترتیب می‌توانید از کل روند بهره ببرید‌، بدون اینکه سود خود را به اندازه سطح از پیش تعیین شده محدود کنید. این روش تحلیل تکنیکال، بهترین نتیجه را برای بازار بورس به همراه دارد.

 

پیشنهاد ثروت آفرین : فیلتر طلایی بورس

 

سخن آخر

استراتژی‌ها و شاخص‌های استفاده شده در تحلیل تکنیکال، هیچگاه کامل و بدون خطا نیستند و CCI هم می‌تواند اشتباه کند.  اما تنظیم معیارهای استراتژی و تعیین دوره اندیکاتور، ممکن است عملکرد بهتری را برای این ابزارها رقم بزند. اگرچه همه سیستم‌ها مستعد از دست دادن موقعیت ها خوب در معاملات بازار سرمایه هستند، اما اجرای یک استراتژی توقف ضرر می‌تواند احتمال خطا را کاهش دهد.

قدم مهمی که قبل از انجام معاملات می‌توانید بردارید، تست استراتژی CCI برای سودآوری در بازار و بازه زمانی مشخصی است. با استفاده از نکات بالا، از اندیکاتور CCI بیشترین بهره را ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *