آموزش کار با اندیکاتور ADX

آموزش کار با اندیکاتور ADX یا شاخص قدرت روند بسیار کاربردی بوده و در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می گیرد. اندیکاتور ADX (شاخص قدرت روند) به چه معناست و چه چیزایی را به شما نشان می‌دهد؟ اندیکاتور ADX معمولا با چه فاکتورهای دیگری ترکیب می‌شود؟ و آموزش کار با اندیکاتور ADX چگونه به شما کمک می‌کند تا در بازار بورس به درستی عمل کنید؟ برای یافتن پاسخ این سوالات، با این مقاله همراه باشید.

شکی نیست که معامله در جهت یک روند قوی، ریسک ضرر شما را در بازار بورس کاهش داده و پتانسیل سودتان را بالا می‌برد. در تحلیل تکنیکال، اندیکاتور شاخص میانگین جهت‌دار یا اندیکاتور ADX، برای تعیین این موضوع استفاده می‌شود که چه زمانی قیمت به صورت قوی در حال روند شدن است.

در بسیاری از موارد، این شاخص، اندیکاتور نهایی روند محسوب می‌شود. گذشته از همه اینها، روند ممکن است به شما برای کسب سود کمک کند یا نکند. اما به طور قطع به شما کمک می‌کند که در تحلیل تکنیکال موفق تر عمل کنید. در این مطلب که در خصوص آموزش کار با اندیکاتور ADX نوشته شده است، ما اندیکاتور ADX را به عنوان یک شاخص قدرت روند، ارزیابی خواهیم کرد.

 

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش فیلتر نویسی در سایت دیده بان بورس را مطالعه کنید 

 

اندیکاتور ADX چیست؟

در نخستین بخش از آموزش کار با اندیکاتور ADX به این موضوع می‌پردازیم که اصلا شاخص ADX به چه معناست. در بخش‌های بعدی خواهیم گفت که این شاخص، چه کاربردی در تحلیل تکنیکال دارد و چه جنبه‌هایی از بازار بورس را به ما نشان می‌دهد.

اندیکاتور ADX اساسا برای تعیین کمیت قدرت روند در بازار بورس مورد استفاده قرار می‌گیرد. برآوردهای اندیکاتور ADX بر اساس میانگین در حال حرکت از گسترش دامنه قیمت در یک بازه زمانی داده شده، می‌باشند. حالت پیش فرض در این محاسبات، حالت 14 میله‌ای است، گرچه پریودهای زمانی دیگری نیز در این برآوردها مورد استفاده قرار می‌گیرند. اندیکاتور ADX می‌تواند بر روی هر حامل معاملات تجاری مانند سهام، صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، صندوق‌های معاملات بورس و آتی، کاربرد داشته باشد.

اندیکاتور ADX به صورت یک خط تکی ترسیم می‌شود که دارای مقادیری می‌باشد که در بازه صفر تا 100 قرار می‌گیرند. ADX جهت‌دار نیست، این شاخص قدرت روند را به این صورت ثبت می‌کند که آیا قیمت به سمت بالا متمایل است یا پایین. در واقع، شاخصی وجود دارد که معمولا در یک پنجره و به صورت دو خط شاخص حرکت جهت‌دار (DMI) رسم شده و اندیکاتور ADX از آن منتج می‌شود.

در ادامه مطلب آموزش کار با اندیکاتور ADX، این شاخص به صورت جداگانه در نمودارها نمایش داده می‌شود.

آموزش کار با اندیکاتور ADX-1

 

پیشنهاد می کنم مقاله کاربردی آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی در بورس را مطالعه نمایید

 

نکته:

آنچه از این نمودار می‌فهمیم، این است که زمانی که +DMI بالاتر از –DMI قرار می‌گیرد، قیمت‌ها بالا می‌روند و اندیکاتور ADX قدرت روند صعودی را اندازه‌گیری می‌کند. اما زمانی که –DMI بالاتر از +DMI قرار می‌گیرد، قیمت‌ها پایین آمده و اندیکاتور ADX قدرت روند نزولی را اندازه می‌گیرد. نمودار نشان داده شده، نمونه‌ای از روند صعودی است که به یک روند نزولی معکوس می‌شود. توجه کنیدکه چگونه در زمان بالاتر بودن +DMI نسبت به –DMI، اندیکاتور ADX در طول یک روند صعودی افزایش می‌یابد. هنگامی که قیمت وارونه می‌شود، -DMI بالاتر از +DMI واقع شده و ADX مجددا بالا می‌رود تا قدرت روند نزولی را اندازه بگیرد.

 

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر (Keltner channel) را مطالعه کنید

 

تعیین کمیت قدرت روند

در آموزش کار با اندیکاتور ADX و توجه به مقادیر این شاخص، به تحلیلگران تکنیکال کمک می‌کند تا قوی‌ترین و سودبخش‌ترین روندها را برای معاملات خود در بورس شناسایی کنند. این مقادیر، همچنین برای تفاوت قائل شدن میان وضعیت‌های روند و غیر روند بازار بورس، کاربرد دارد. بسیاری از معامله‌گران، از خوانش‌های ADX بالاتر از 25، برای بیان این موضوع استفاده می‌کنند که این روند به قدر کافی برای استراتژی‌های معامله بر اساس روند، قوی می‌باشد. در مقابل، زمانی که ADX زیر 25 باشد، بسیاری از افراد از استراتژی‌های معامله بر اساس روند در بورس، پرهیز می‌کنند.

در این بخش از آموزش کار با اندیکاتور ADX، جدولی را در اختیار شما قرار می‌دهیم تا با خلاصه‌ای از این خوانش‌ها و معنای آنها در تحلیل تکنیکال، بیشتر آشنا شوید:

مقدار اندیکاتور ADX قدرت روند
صفر تا 25 عدم حضور روند یا روند ضعیف
25- 50 روند قوی
50- 70 روند بسیار قوی
75- 100 روند بسیار بسیار قوی

مقدار پایین اندیکاتور ADX معمولا علامتی از انباشتگی یا توزیع در بازار بورس است. زمانی که ADX برای میله‌های بیشتر از 30 عدد زیر 25 باشد، قیمت به وضعیت‌های بازه وارد شده و شناسایی الگوهای قیمت معمولا ساده‌تر خواهد بود. پس از آن، قیمت میان مقاومت و پشتیبانی بالا و پایین می‌رود تا علاقه خرید یا فروش را به صورت متناظر پیدا کند. از وضعیت‌های ADX پایین، قیمت سرانجام به یک روند شکسته خواهد شد. در زیر نشان داده شده است که قیمت از یک کانال قیمتی با ADX پایین به یک روند صعودی با ADX قوی حرکت کرده است.

آموزش کار با اندیکاتور ADX-2

 

پیشنهاد می کنم فیلترهای کاربردی بورس شامل بیش از 700 فیلتر کاربردی در سایت دیده بان بازار را مشاهده نمایید

 

نکته:

جهت خط ADX برای مشخص کردن قدرت روند، از اهمیت زیادی برخوردار است. زمانی که خط ADX بالا می‌رود، قدرت روند افزایش یافته و قیمت در جهت روند حرکت می‌کند. زمانی که خط سقوط می‌کند، قدرت روند کاهش یافته و قیمت به یک پریود اصلاح یا ادغام وارد می‌شود.

آموزش کار با اندیکاتور ADX-3

 

پیشنهاد می کنم بخش اول مقاله روانشناسی بازار بورس و تابلو خوانی حجم معاملات را مطالعه کنید. بخش دوم مقاله در مورد شناسایی کد به کد و بلوکی و بخش سوم مقاله نیز در مورد نسبت خریداران به فروشندگان می باشد را حتما مشاهده نمایید.

 

یک برداشت غلط رایج در تحلیل تکنیکال، آن است که تصور می‌شود که یک خط ADX در حال سقوط به معنای معکوس شدن روند است. در حالی که در تحلیل تکنیکال، یک خط در حال سقوط ADX تنها به معنای آن است که قدرت روند در حال تضعیف می‌باشد، اما معمولا نشان دهنده معکوس شدن روند نیست، مگر آن که یک قله قیمتی وجود داشته باشد. بنابراین، در آموزش کار با اندیکاتور ADX گفته می‌شود که تا زمانی که ADX بالای 25 است، بهترین کار این است که خط در حال سقوط ADX را به سادگی یک روند با قدرت کمتر، در نظر بگیرید.

آموزش کار با اندیکاتور ADX-4

 

پیشنهاد می کنم مقاله کاربردی آموزش الگوهای کندل استیک در تحلیل تکنیکال را مطالعه فرمایید.

 

تکانه روند

تکانه، به سرعت قیمت گفته می‌شود. دنباله قله‌های ADX همچنین یک نمایش بصری از تکانه روند سرتاسری می‌باشد. اندیکاتور ADX به شکلی آشکار نشان می‌دهد که که چه زمانی روند در حال به دست آوردن یا از دست دادن تکانه است.بنابراین، وجود دنباله‌هایی از قله‌های بالاتر ADX به این معناست که تکانه روند در حال افزایش می‌باشد و دنباله‌هایی از قله‌های پایین‌تر ADX نشان دهنده کاهش تکانه روند هستند. هر قله ADX که بالاتر از 25 باشد، قوی در نظر گرفته می‌شود، حتی اگر یک قله پایین‌تر باشد. در یک روند صعودی، قیمت ممکن است همچنان در تکانه در حال کاهش ADX افزایش داشته باشد، چرا که ذخیره بالاسری به عنوان پیشرفت روند، مصرف خواهد شد. این موضوع در شکل زیر نشان داده شده است.

آموزش کار با اندیکاتور ADX-5

 

پیشنهاد می کنم مقاله کاربردی آموزش کار با اندیکاتور MACD را مشاهده کنید

 

نکته:

در تحلیل تکنیکال بازار بورس، دانستن این که چه زمانی تکانه روند افزایش می‌یابد، به معامله‌گر، اعتماد به نفس لازم را می‌بخشد که به جای خروج قبل از پایان روند، اجازه دهد که سود مورد انتظار را کسب کند. با این حال، در آموزش کار با اندیکاتور ADX گفته می‌شود که دنباله‌هایی از قله‌های پایین‌تر ADX، باید به عنوان هشداری برای دقت به قیمت و مدیریت ریسک در نظر گرفته شود. به طور کلی در بازار بورس، بهترین تصمیمات تجاری، بر اساس سیگنال‌های عینی گرفته می‌شود و نه احساسات و عواطف!

اندیکاتور ADX همچنین می‌تواند واگرایی تکانه را نیز به شما نشان دهد. زمانی که قیمت سهم یک ارتفاع بالاتر را ساخته و اندیکاتور ADX یک ارتفاع پایین‌تر را نشان می دهد، در واقع یک واگرایی منفی یا عدم تایید به وجود آمده است. به طور کلی، واگرایی علامتی مبنی بر واژگونی نیست، بلکه در تحلیل تکنیکال، هشداری مبنی بر تغییر تکانه روند در بازار بورس، محسوب می‌شود. در این وضعیت، محدود کردن توقف ضرر یا برداشتن بخشی از سود، ممکن است کار درستی باشد.

به طور کلی در آموزش کار با اندیکاتور ADX بر این موضوع تاکید می‌شود که هر بار روند، کاراکتر را تغییر می‌دهد، زمان ارزیابی و/ یا مدیریت ریسک فرا رسیده است. واگرایی ممکن است به ادامه روند، ادغام روند، اصلاح روند یا واژگونی روند در بورس، منجر شود.

آموزش کار با اندیکاتور ADX-6

 

پیشنهاد می کنم حتما مقاله پول هوشمند در بورس چیست؟ را مطالعه نمایید

 

استفاده استراتژیک از ADX

قیمت، مهمترین سیگنال موجود بر روی نمودار است. به همین دلیل، در آموزش کار با اندیکاتور ADX اول قیمت خوانده می‌شود و سپس اندیکاتور ADX با توجه به تغییراتی که در قیمت رخ می‌دهد، مورد بررسی قرار می‌گیرد. به طور کلی، زمانی که هر اندیکاتوری مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌بایست چیزی به اطلاعات ما اضافه کند که قیمت به سادگی قادر به گفتن آن نیست.

برای مثال، بهترین روند ها، از دوره‌های ادغام بازه قیمت، افزایش می‌یابد. بریک اوت‌ها از یک بازه، زمانی اتفاق می‌افتند که یک عدم توافق میان خریداران و فروشندگان بر روی قیمت وجود داشته باشد، که این موضوع بر روی تعادل عرضه و تقاضا اثرگذار است. در این زمینه، خواه عرضه از تقاضا بیشتر باشد یا تقاضا از عرضه فزونی یابد، تفاوتی به وجود می‌آید که تکانه قیمت را ایجاد می‌کند.

در تحلیل تکنیکال بازار بورس، کشف بریک اوت‌ها چندان دشوار نیست، اما این فاکتورها معمولا در پیشرفت کردن شکست می‌خورند یا در نهایت به یک دام تبدیل می‌شوند. با این حال، اندیکاتور ADX، به واسطه نشان دادن این موضوع که چه زمانی ADX برای قیمت دادن به یک روند پس از بریک اوت، به قدر کافی قوی است، به ما می‌گوید که چه زمانی بریک اوت‌ها معتبر هستند. زمانی که ADX از مقادیر زیر 25 به مقادیر بالای 25 افزایش می‌یابد، قیمت به قدر کافی قوی هست تا در جهت بریک اوت، ادامه پیدا کند.

 

پیشنهاد می کنم مقاله کاربردی آموزش کار با اندیکاتور SAR را بخوانید

 

اندیکاتور ADX به عنوان یک یابنده محدوده

در مقابل، مشاهده این که چه زمانی قیمت از روند به سمت وضعیت‌های محدوده حرکت می‌کند، دشوار است. اگر آموزش کار با اندیکاتور ADX را با دقت مطالعه کرده باشید، خواهید دید که این اندیکاتور به خوبی نشان می‌دهد که چه زمانی روند تضعیف شده و به دوره‌ای از ادغام محدوده وارد می‌شود.

وضعیت‌های محدوده در بورس زمانی ایجاد می‌شوند که ADX از مقداری بالاتر از 25 به مقداری پایین‌تر سقوط می‌کند. در یک محدوده، روند یک طرفه بوده و توافق قیمتی میان خریداران و فروشنده‌ها وجود دارد.

در این حالت، اندیکاتور ADX به طرفین و زیر مقدار 25 خم می‌شود تا زمانی که بالانس عرضه و تقاضا مجددا تغییر کند.

در تحلیل تکنیکال، اندیکاتور ADX زمانی که با قیمت ترکیب می‌شود، سیگنال‌های استراتژی بسیار خوبی را به شما ارائه می‌دهد. در آموزش کار با اندیکاتور ADX تاکید می‌شود که نخست از این شاخص برای تعیین این موضوع استفاده کنید که آیا قیمت‌ها در حال روند شدن هستند یا خیر و بعد، استراتژی تجاری درستی را برای برخورد با این وضعیت در پیش بگیرید. در وضعیت‌های ترندینگ، ورودی‌ها در پولبک‌ها ایجاد شده و در جهت روند، گرفته می‌شوند. در وضعیت‌های محدوده، استراتژی‌های استراتژی‌های معامله بر اساس روند، صحیح نیستند. با این حال، معاملات می‌توانند در واژگونی‌ها در پشتیبانی (بلند) و مقاومت (کوتاه) شکل بگیرند.

 

پیشنهاد ثروت آفرین : فیلتر پول هوشمند

 

سخن آخر

در آموزش کار با اندیکاتور ADX مهمترین نکته آن است که بیشترین درصد سودها در بازار بورس از معامله در قوی‌ترین روندها و پرهیز از وضعیت‌های محدوده، به دست می‌آیند. اندیکاتور ADX نه تنها وضعیت‌های ترندینگ را شناسایی می‌کند، بلکه به معامله‌گر نیز کمک می‌کند تا قوی‌ترین روندها را برای معاملات خود بیابد. توانایی تعیین کیفیت قدرت روند، یک مرز اساسی برای معامله‌گران است.

به علاوه، ADX وضعیت‌های محدوده را نیز در بازار بورس شناسایی می‌کند، بنابراین، یک معامله‌گر در تلاش برای معامله بر اساس روند در کناره‌های کنش قیمت، گیر نخواهد افتاد. همچنین، اندیکاتور ADX نشان می‌دهد که چه زمانی قیمت از محدوده با قدرت کافی بریک اوت شده و چه زمانی می‌تواند از استراتژی‌های معامله بر اساس روند استفاده نماید.

اندیکاتور ADX تغییرات موجود در تکانه روند را به معامله‌گران نشان می‌دهد، بنابراین، آنها می‌توانند مدیریت ریسک را در زمان صحیح و به شکل درست به انجام برسانند. بنابراین به خاطر داشته باشید که روند بازار بورس را مد نظر قرار دهید. هرگز از آموزش کار با اندیکاتور ADX غافل نشوید و این مقاله را چندین بار مطالعه کنید.

خوشحال می شویم نظر شما را در خصوص مقاله آموزش کار با اندیکاتور ADX بدانیم.

6 دیدگاه

  1. در مورد خط های حمایت و مقاومت اندیکاتور هارمونیک مطلب اموزشی دارید؟

    • سلام محمد عزیز
      مطالب و ویدئوهای آموزشی در این خصوص در وب سایت موجود می باشد و می توانید مشاهده فرمایید.

  2. سلام با چه اندیکاتور دیگری ترکیب شود اعتبار بالایی دارد؟

  3. سلام مقاله تان را خواندم .كلي به اطلاعاتم اضافه شد. فقط كاش از منطقه محدوده هم عكس نموداري ميگذاشتيد
    اگرچه اصل مطلب رو رسونديد

    • سلام حامد عزیز
      از اینکه مقاله آموزش کار با اندیکاتور ADX مورد توجه شما قرار گرفته است بسیار خوشحالیم. به زودی فایل‌های ویدئوی آموزش کار با اندیکاتورها نیز در سایت قرار داده می شود.
      موفق باشید

  4. خیلی خوب بود
    سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *