آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر (Keltner channel)

آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر به درخواست کاربرانی که اطلاعات کمی از این اندیکاتور دارند پیشنهاد شده است. به همین دلیل این مقاله در خصوص آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر نگارش شد. کانال کلتنر Keltner channel که با حروف اختصاری KC، نمایش داده می شود، یک شاخص و اندیکاتور نوسان است که توسط معامله گران بازار بورس، برای تحلیل تکنیکال و تشخیص اینکه روند یک سهم، ممکن است چگونه ادامه پیدا کند و یا تغییر جهت آن سهم، استفاده می شود.

در این مقاله ما تلاش می کنیم تا آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر را به صورتی روشن و قابل فهم بیان کنیم؛ تا شما چگونگی محاسبه و تحلیل تکنیکال مبتنی بر آن را آموخته و در معاملات خود در بازار بورس به کار ببرید.

آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر-11

 

پیشنهاد ثروت آفرین : فیلتر پول هوشمند

 

اندیکاتور کانال کلتنر، چیست؟

اندیکاتور کانال کلتنر به نام سازنده آن، یعنی چستر. دبلیو. کلتنر نام گذاری شده است. این اندیکاتور یک اندیکاتور دارای کانال است که نوسان در قیمت یک سهم را نشان می دهد. در این مقاله سعی می کنیم آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر را توضیح داده تا معامله گران بتوانند با بررسی یک سهم با استفاده از این اندیکاتور در تحلیل تکنیکال موفق تر عمل کنند. مشابه سایر اندیکاتورهای بازار بورس که نوسان قیمت را شناسایی می کنند (مانند نوارهای بولینگر) اندیکاتور کانال کلتنر نیز از سه خط جداگانه تشکیل شده و برای تشخیص نوسانات قیمت سهم بر اساس رفتار قیمت و سطوح حمایت یا مقاومت مورد استفاده قرار می گیرد.

حمایت و مقاومت به سطوح جداگانه ای گفته می شود که روند قیمت سهم در این سطوح تغییر می کند. حمایت، سطحی است که ممکن است قیمت یک سهم رشد کند. همچنین مقاومت سطحی است که ممکن است قیمت یک سهم پس از برخورد با این سطح ریزش کند.

 

در مورد سطوح حمایت و مقاوت، بیشتر بدانیم!

برای آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر، شناخت سه خط مذکور اساسی است. اولین خط از سه خط کانال کلتنر، یک میانگین متحرک نمایی (EMA) است و دومین و سومین خط که در بالا و پایین خط EMA، قرار گرفته اند، میانگین دامنه واقعی (ATR) از رفتار قیمت پیشین سهام را نمایش می دهند. اگر قیمت سهم، بالای خط فوقانی خط مقاومت یا پایین خط زیرین خط حمایت کانال قرار گیرد، می تواند اشاره ای باشد بر این که تغییری در روند غالب یا شتاب روند، خواهیم داشت. هر سه این خط ها با قیمت حرکت کرده و ظاهری کانال مانند ایجاد می کنند. تحلیل تکنیکال بر اساس این اندیکاتور در بازار بورس، مبتنی بر تفسیر این خطوط است.

خط فوقانی = EMA + (ATR x ضریب)
خط میانی = EMA
خط زیرین = EMA (ATR x ضریب)

ضریب را بر اساس سهام مورد معامله تنظیم می کنند. یک ضریب رایج برای ATR، 2 است. به این معنا که خط فوقانی به اندازه دو برابر ATR در بالای EMA، رسم می گردد. و خط زیرین به اندازه دو برابر ATR در زیر EMA. البته ممکن است شما ضریب دیگری را پیدا کنید که اطلاعات بهتری را برای بازاری که در آن معامله می کنید، ارائه دهد؛ مثلا 1.7 یا 2.3. هرچه ضریب بالاتر باشد، کانال گسترده تر است و هرچه ضریب پایین تر باشد، کانال باریک تر و تنگ تر خواهد بود. ضریب باید طوری تنظیم شود که بهترین نمایش را از وضعیت بازار ارائه دهد.

آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر-1

 

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش کار با اندیکاتور MFI را مطالعه کنید 

 

نحوه محاسبه KC با فرمول اندیکاتور کانال کلتنر

کانال های کلتنر بر نمودار سهام، اعمال می شوند. این کانال ها در دهه 1960 توسط چستر کلتنر معرفی شد، اما بعدها در دهه 1980 توسط لیندا برفورد راشکه، به روز شد. و این نسخه از اندیکاتور است که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد. کانال های کلتنر ترکیبی از دو اندیکاتور دیگر، یعنی میانگین متحرک نمایی (EMA) و میانگین دامنه واقعی (ATR) است.

آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر-6

 

پیشنهاد می کنم فیلترهای کاربردی بورس شامل بیش از 700 فیلتر کاربردی در سایت دیده بان بازار را مشاهده نمایید

 

بسیاری از پلت فرم های تجاری و معاملاتی که شامل پلت فرم تجاری آن لاین IG نیز می شود، کانال های کلتنر را به طور خودکار برای شما محاسبه می کند. با این حال برای اینکه کانال های کلتنر را خودتان محاسبه کنید، نیاز است که ابتدا EMA را برای یک سهم در بازه زمانی معینی، محاسبه کنید.

EMA، به سادگی یک میانگین متحرک است که به جدیدترین تحرکات قیمت یک سهم، وزن بیشتری می دهد. در واقع EMA، به قیمت های اخیر وزن بیشتری نسبت به قیمت هایی که جدید نیستند، می دهد. بیشتر معامله گران بازار بورس، از EMA 20 روزه برای محاسبات کانال کلتنر استفاده می کنند. مراحلی که در ادامه می آید در راستای آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر، به شما کمک می کند تا بتوانید EMA را حساب کنید:

1) محاسبه SMA

2) ضریب را برای وزن دهی به EMA، محاسبه کنید.

3) EMA فعلی را محاسبه کنید.

شما در قدم اول برای محاسبه SMA، فقط قیمت نهایی سهم را برای یک بازه زمانی معین، جمع کنید. سپس مجموع را بر تعداد دوره های منفرد، تقسیم کنید. به عنوان مثال یک SMA 14 روزه، صرفا مجموع تمام قیمت های نهایی برای یک بازه زمانی 14 روزه است که بر تعداد دوره های منفرد 14، تقسیم شده است.

 

پیشنهاد می کنم حتما مقاله پول هوشمند در بورس چیست؟ را مطالعه نمایید

 

نکته:

دوره EMA را می توانید بر هر میزانی که می خواهید تنظیم کنید. عموما برای معاملات روزانه، میانگین متحرک نمایی، بین 15 تا 40 روز تنظیم می شود.

در مرحله بعدی از آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر، شما باید ضرایب را محاسبه کنید. ضرایب برای وزن دهی به EMA، ثابت اند. به این معنا که آنها در بازه های زمانی جداگانه خود ثابت هستند. برای مثال یک میانگین متحرک نمایی (EMA) 14 روزه، وزنی معادل 13.33% دارد. این عدد با فرمول وزنی به دست می آید.

آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر-2

 

محاسبه این فرمول به این صورت است: برای یک EMA 14روزه شما 2 را بر (14 + 1) تقسیم می کنید. و نتیجه را در 100 ضرب می کنید تا به درصد 13.33% برسید. یا برای یک EMA 10روزه شما باید 2 را بر (10 + 1) تقسیم کنید و نتیجه را در 100 ضرب کنید که به شما جواب 18.88% را می دهد.

آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر-3

 

پیشنهاد می کنم مقاله کاربردی آموزش کار با اندیکاتور SAR را بخوانید

 

در نهایت، وقتی که شما SMA را به دست آوردید و به ضریب وزنی‌تان رسیدید، می توانید EMA فعلی را محاسبه کنید تا تحلیل تکنیکال مناسبی در جهت معاملاتتان در بازار بورس داشته باشید.

آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر-4

 

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش کار با اندیکاتور ADX را مشاهده نمایید

 

نکته:

شما می توانید این فرایند را در بازه زمانی ای که می خواهید EMA شما نشان داده شود، تکرار کنید. بسیاری از معامله گران بورس، یک EMA 20 روزه را در بازار بورس انتخاب می کنند. اگر شما نیز یک EMA 20روزه را برای محاسبات و تحلیل تکنیکال انتخاب می کنید، بعد از محاسبه EMA 20روزه برای کانال کلتنرتان، می توانید آن را برای محاسبه خطوط فوقانی و زیرین استفاده کنید. خط یا نوار فوقانی معمولا یک EMA 20روزه به علاوه دوبرابر میانگین دامنه واقعی است. و خط زیرین غالبا یک EMA 20روزه منهای دوبرابر میانگین دامنه واقعی است.

میانگین دامنه واقعی، معیار نوسانات است و توسط جی. والس ویلدر جونیور ایجاد شد و نخستین بار در سال 1978 در کتاب وی با نام «مفاهیم جدید در سیستم های معاملات فنی»، معرفی گشت. برای محاسبه میانگین دامنه واقعی (ATR)، ابتدا لازم است شما دامنه واقعی را محاسبه کنید؛ که بزرگترین رقم از میان موارد زیر است:

بیشترین رقم فعلی منهای نهایی پیشین

کم ترین رفم فعلی منهای نهایی پیشین

بیشترین رفم فعلی منهای کمترین رقم فعلی

در ادامه آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر باید به دامنه واقعی اشاره کنیم. برای یک بازه زمانی خاص، اولین دامنه واقعی، به سادگی بیشینه فعلی منهای کمینه فعلی است. و اولین میانگین دامنه واقعی، میانگین تمام دامنه های واقعی پیشین است در بازه زمانی مشخصی؛ مثلا 20روز. بعد از آن، برای به دست آوردن هر میانگین دامنه واقعی بعدی، شما باید میانگین دامنه واقعی (ATR) قبلی 14روزه را در 13 ضرب کنید. ATR روزهای اخیر را اضافه کنید و سپس نتیجه را بر 14 تقسیم کنید.

 

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز (Williams %R) را مطالعه کنید 

 

KC، چه چیزی به معامله گران بازار بورس می گوید؟

کانال کلتنر به معامله گران این نکته را تذکر می دهد که چه زمانی ممکن است روند معکوس شود و یا شتاب یابد؛ همانطور که نمودار زیر نشان می دهد. طبق آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر، تغییر روند قیمت سهم، در جایی مشخص می شود که قیمت سهم می شکند و در بالای خط فوقانی کانال کلتنر قرار گرفته و تثبیت می شود.

معامله گران بازار بورس، می توانند از نواحی ای که قیمت یک سهم در بالا یا پایین دو خط کانال کلتنر نهایی گشته است به عنوان نواحی حمایت یا مقاومت استفاده کنند. این نواحی می توانند به تعیین اینکه قیمت یک سهم به مسیر فعلی خود ادامه می دهد یا برعکس روند غالب خواهد شد، کمک کنند و تحلیل تکنیکال این اندیکاتور را اراده دهند.

شما باید از کانال کلتنر در کنار سایر اندیکاتورهای تکنیکال و فنی مانند اندیکاتور قدرت نسبی (RSI)، سایر میانگین های متحرک یا نوارهای بولینگر، استفاده کنید. این کار برای اطمینان از این است که واژگونی یا تداوم روند، قبل از اینکه شما هرگونه موقعیتی را بر اساس یافته های اندیکاتور کانال کلتنر ببندید یا باز کنید، تایید و تصدیق شود.

آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر-5

 

پیشنهاد می کنم مقاله کاربردی آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی در بورس را مطالعه نمایید

 

هنگام معامله، چگونه از اندیکاتور کانال کلتنر استفاده کنیم؟

شما با دیدن آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر، می توانید از این اندیکاتور برای نشان دادن نواحی ای که ممکن است بخواهید درخواست خرید یا فروش را در معاملاتتان بدهید، استفاده نمایید. به طور کلی، معامله گران بورس یک درخواست خرید را به محض افزایش قیمت سهم به سمت خط زیرین کانال کلتنر و بعد از ورود به آن، ایجاد می کنند.

از طرف دیگر معامله گران ممکن است بخواهند بعد از آنکه قیمت سهم توسط خط بالایی قطع می شود و شروع به عقب نشینی به سمت کانال می کند، یک درخواست فروش ایجاد کنند. شایان ذکر است که صرفا چون قیمت در خارج از خط پایین تر یا بالاتر کانال کلتنر، افزایش یا کاهش می یابد به این معنا نیست که همیشه همین طور خواهد بود.

استراتژی کلی که به آن استراتژی Trend Pullback می گویند این است که هنگام بازگشت قیمت به خط میانی، در جریان روند صعودی، خرید کنید. و در زمانی که قیمت در جریان روند نزولی به سمت خط میانی می رود، فروش کوتاه داشته باشید. (فروش کوتاه به معنای فروش سهم است به امید خرید مجدد آن در یک قیمت پایین تر) البته اگر بازار از الگوی راهبردهای تجاری پیروی نمی کند، از این استراتژی استفاده نکنید.

خط میانی به عنوان خروجی دیده می شود. هرگاه خط میانی لمس شد، از معامله خارج شوید؛ چه معامله برنده باشد یا بازنده.

آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر-7

 

استراتژی دیگر، Breakout است که در هنگام بازگشایی بازار کاربرد دارد و تحلیل تکنیکال کانال کلتنر بر اساس آن، در مواقع بازگشایی به کار می آید.

آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر-8

 

پیشنهاد می کنم مقاله کاربردی آموزش الگوهای کندل استیک در تحلیل تکنیکال را مطالعه فرمایید.

 

استفاده از کانال های کلتنر بر MT4 و MT5

متا تریدر5 (MT5) و متاتریدر4 (MT4)، یک پلتفرم محبوب برای تحلیل خودکار و الگوریتمی است. MT5 و MT4 به طور عمده توسط معامله گران بازار بورس، استفاده می شود. و از آنجا که بازار بورس یک بازار بسیار پرریسک است، کانال کلتنر یکی از پرکاربردترین اندیکاتورها در MT5 و MT4 است. پس آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر، استفاده از این پلتفرم، بسیار مفید خواهد بود.

درست مانند طیف وسیعی از دیگر پلت فرم ها، MT5 و MT4 این قابلیت را دارد که هنگام استفاده از این پلتفرم، به طور خودکار کانال های کلتنر را بر روی نمودارهای شما اعمال کند. جدا از کانال های کلتنر، MT5 و MT4 دارای اندیکاتورها و افزونه هایی است که با دانلود و نصب آن برخی از این اندیکاتورها را به طور رایگان دریافت خواهید نمود.

 

پیشنهاد می کنم مقاله کاربردی آموزش کار با اندیکاتور MACD را مشاهده کنید

 

کانال کلنتر در برابر نوارهای بولینگر

درحالیکه کانال کلتنر، شباهت هایی با نوارهای بولینگر دارد، تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند مانند اینکه این دو اندیکاتور چگونه محاسبه می کنند. طبق آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر، این اندیکاتور از یک میانگین دامنه واقعی در هر طرف میانگین متحرک نمایی، استفاده می کند. درحالیکه نوارهای بولینگر از یک انحراف استاندارد در هر طرف از میانگین متحرک ساده، استفاده می کند.

از آنجا که کانال های کلتنر بر مبنای میانگین دامنه واقعی قرار گرفته است، در مقایسه با سایر اندیکاتورها از لحاظ شکل ظاهری صاف تر است. و این حاوی نکته مهمی در آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر است. این نکته که آنها تحرکات قیمتی کمتری را می توانند فیلتر کنند تا برای شناسایی روند غالب به معامله گران بازار بورس، کمک کنند.

میانگین متحرک نمایی که کانال کلتنر بر مبنای آن قرار دارد نیز برخلاف سایر اشکال میانگین متحرک، گرایش دارد سریعتر به تحرکات بازار بورس، واکنش دهد. با این حال کانال کلتنر، “فشردگی ها” و “پرش ها”یِ روشن نوارهای بولینگر را که نواحی با نوسان زیاد و کم را به وضوح نشان می دهد، ندارد. مسئله ای که در ارائه تحلیل تکنیکال بسیار موثر است.

 

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش کار با اندیکاتور ابر ایچیموکو (Ichimoku indicator) را مطالعه کنید 

 

قبل از آنکه از طریق کانال های کلتنر معامله کنیم، چه مواردی را باید در نظر بگیریم؟

آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر به ما می گوید، چندین مورد وجود دارد که قبل از معامله بر اساس این اندیکاتور باید در نظر داشته باشیم. برای مثال، کانال های کلتنر نمی توانند شاخص های قطعی از سطوح قیمت در آینده بدهند. در عوض از تاریخچه رفتار قیمت استفاده کنید تا شتاب گرفتن، تداوم و یا برگشت های بالقوه روند را نشان دهید.

به همین دلیل، کانال کلتنر در کنار سایر اندیکاتورهای فنی تحلیل تکنیکال، برای تایید سیگنال قوی این شاخص، کاربرد بهتری دارد.

آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر-10

 

پیشنهاد می کنم بخش اول مقاله روانشناسی بازار بورس و تابلو خوانی حجم معاملات را مطالعه کنید. بخش دوم مقاله در مورد شناسایی کد به کد و بلوکی و بخش سوم مقاله نیز در مورد نسبت خریداران به فروشندگان می باشد را حتما مشاهده نمایید.

 

خلاصه نکات مهم در خصوص آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر

کانال کلتنر یک اندیکاتور نوسان است که بر اساس نام سازنده آن، چستر. دبلیو. کلتنر، نام گذاری شده است.

این اندیکاتور برای نشان دادن نواحی احتمالی در نمودار قیمت که در آن، روند غالب، یا شتاب می گیرد یا تداوم می یابد و یا روند، معکوس می شود، استفاده می گردد.

کانال های کلتنر از یک میانگین متحرک نمایی استفاده می کنند که از دو طرف با یک میانگین دامنه واقعی، محاصره شده است.

این اندیکاتور می تواند در بازه های زمانی مختلف پیکربندی شود. اما بسیاری از معامله گران بورس از آن در یک EMA 20 روزه یا بیشتر از آن، استفاده می کنند.

اگرچه کانال کلتنر می تواند آن نواحی که نوسانات افزایش می یابد را نشان دهد، اما نمی تواند شاخص هایی از سطوح قیمت را ارائه دهد و بهتر است با مشارکت سایر اندیکاتورهای فنی از تحلیل تکنیکال بر اساس آن، استفاده نمود.

آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر-9

 

پیشنهاد ثروت آفرین : جادوی فیلتر و اندیکاتور

 

نتیجه گیری

اگر شما در چندین بازارهای سرمایه فعالیت می کنید، شاید لازم باشد تنظیمات کانال های کلتنر خود را به طور مداوم تنظیم کنید. چرا که تنظیماتی که بر روی یک سهم استفاده می کنید، لزوما برای سهم های دیگر، بهترین نیست.

قبل از استفاده از کانال های کلتنر در تجارت واقعی، در یک حساب آزمایشی تمرین کنید. تنها در صورتی که در بسیاری از معاملات آزمایشی موفق عمل کردید، وارد بازار بورس واقعی شوید و سرمایه تان را مورد معامله قرار دهید.

آیا آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر برای شما مفید بود؟ چقدر تمایل پیدا کردید از این اندیکاتور در معاملات بورس خود استفاده نمایید؟

خوشحال میشویم نظرات خود را در مورد مقاله آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر و بالا بردن دانش دیگر کاربران وبسایت ثروت آفرین بیان کنید.

8 دیدگاه

  1. درود
    بسیار عالی بود
    ایشالله که موفق باشید

  2. سلام متشکرم از اینکه کامل توضیح دادید خسته نباشید

  3. جالب بود اما بنظرم باند بولینگر بهتر عمل میکنه توی هر سه حالت بازار(صعودی.رنج.نزولی)اما درکل برای کمک گرفتن باید بارها تست بشه ممکنه تو مارکتی که بنده کار میکنم(کریپتو)جوابدهی خوبی نداشته
    به هرحال تشکر از زحماتتون بسیار عالی عمل کردین خداقوت تشکر

    • سلام محمد عزیز
      از نظر ارزشمند شما سپاسگزاریم. بله این مورد که فرمودید صحیح است و باید در بازارهای مختلف تست بفرمایید و البته استراتژی شخصی هر سرمایه گذار نیز برای موفقیت در مارکت های مختلف مهم می‌باشد که می بایست مدنظر قرار گیرد.
      موفق باشید

  4. مقاله بسیار مفیدی بود ممنون

    • سلام احمد عزیز
      از اینکه مقاله آموزش کار با اندیکاتور کانال کلتنر مورد توجه شما قرار گرفته است بسیار خوشحالیم.
      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *