آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز (Williams %R)

آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز که یک اندیکاتور تکانه ای است کمک می کند بدانید چه وقت ممکن است یک سهم در بازار بورس، بیش از حد خریده یا فروخته شود. اندیکاتور ویلیامز R% یا شاخص دامنه درصد ویلیامز (Williams %R) نشان می­دهد، آخرین قیمت بسته شده نسبت با بالاترین و پایین­ ترین قیمت­ های یک دوره زمانی مشخص، کجا قرار دارد و به عنوان یک نوسان­گر شناخته می شود.

همچنین در تحلیل تکنیکال بازار بورس اندیکاتور ویلیامز از نظر اندازه گیری قدرت روند فعلی، لرزش­ هایی شبیه RSI دارد؛ اما درحالیکه RSI برای تعیین قدرت روند از رقم نقطه میانی یعنی ( 50 )، استفاده می­کند، معامله ­گران از دو حد 20- و 80-  در شاخص ویلیامز R% استفاده می کنند این شاخص را می­توان به عنوان نسخه کمتر محبوب و بیشتر حساس یک شاخص تصادفی در بورس قلمداد نمود.

در این مقاله آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز R% را برای شما ارائه خواهیم داد. امیدواریم این آموزش، مفید و راهگشا در معاملات شما در بازار بورس باشد.

آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز-7

پیشنهاد ویژه ثروت آفرین : فیلتر طلایی بورس (کسب سود در بازارهای ریزشی)

اندیکاتور ویلیامز R% چیست؟

برای آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز R%، خوب است بدانیم این اندیکاتور که به عنوان دامنه درصد ویلیامز هم شناخته می­شود، نوعی شاخص و اندیکاتور تکانه ای است که بین 0 تا 100-، حرکت می­کند و سطوح خرید و فروش بیش از حد (اشباع فروش و اشباع خرید) را می­سنجد. از این اندیکاتور درتحلیل تکنیکال همچنین برای تشخیص نقاط ورود و خروج به بازار نیز، استفاده می شود.

اندیکاتور ویلیامز R% شباهت بسیار زیادی به نوسان­گر تصادفی (Stochastic) دارد و در واقع به همان شیوه هم مورد استفاده قرار می گیرد. این اندیکاتور که توسط لری ویلیامز (Larry Williams) ساخته شده است، قیمت بسته شده و نهایی یک سهم در بازار بورس را با محدوده بسیار پایین در طول یک دوره خاص (به طور معمول 14روزه) می­سنجد. برای اینکه نشان داده شود این اندیکاتور به صورت سر و ته است، از یک نماد منفی قبل از مقادیر استفاده می­شود (برای مثال 30-). معامله­ گران­ بازار بورس در هنگام تحلیل تکنیکال باید این علامت منفی را نادیده بگیرند.

اندیکاتور ویلیامز R% چیست؟

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش کار با اندیکاتور باند بولینگر (bollinger band) را مطالعه کنید 

فرمول محاسبه اندیکاتور ویلیامز R% عبارت است از:

برای آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز R% و تحلیل تکنیکال بر اساس آن، دانستن فرمول محاسبه آن ضروری است.

ویلیامز R% =((H – C)/(H – L))

در فرمول، مقادیر به کار رفته برابر هستند با:

C، آخرین قیمت بسته شده

L، پایین ترین قیمت در یک دورۀ زمانی ارائه داده شده

H، بالاترین قیمت در یک دورۀ زمانی ارائه داده شده

فرمول محاسبه اندیکاتور ویلیامز R%

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش کار با اندیکاتور MFI را مطالعه کنید 

چگونه اندیکاتور ویلیامز R% را محاسبه کنیم؟

برای آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز R% نخستین گام این است که یاد بگیریم چه طور آن را محاسبه کنیم. همچنین به یاد داشته باشید که اندیکاتور ویلیامز R% بر پایه قیمت، و به طور معمول در طول 14 دوره گذشته، محاسبه می­شود و در تحلیل تکنیکال بازار بورس مورد استفاده قرار می­گیرد.

  • بالاترین و پایین ­ترین رقم را برای هر دوره و برای 14 دوره، ضبط کنید.
  • در دوره چهاردهم، قیمت فعلی، بالاترین قیمت و پایین­ترین قیمت را یادداشت کنید. حال می­توانید تمام متغیرهای فرمول محاسبه اندیکاتور ویلیامز R% را جایگذاری کنید.
  • در طول دوره پانزدهم، قیمت فعلی، بالاترین قیمت و پایین ترین قیمت را یادداشت کنید. اما فقط برای 14 دوره گذشته (نه 15 دوره گذشته). مقدار جدید اندیکاتور ویلیامز R% را محاسبه کنید.
  • با پایان هر دوره، مقدار جدید شاخص ویلیامز R% را فقط با استفاده از داده­ های 14 دوره گذشته در بورس، حساب کنید.

آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز-2

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش کار با اندیکاتور ابر ایچیموکو (Ichimoku indicator) را مطالعه کنید 

با آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز R% چه چیزی درباره تحلیل تکنیکال معاملات بازار بورس در می­یابیم؟

چیزی که در نهایت در آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز R%، مهم است این است که این شاخص چه چیزی به ما می­گوید. در واقع بر اساس نمودارهای آن ما چه رهیافت­ هایی در معاملات بازار بورس، پیدا خواهیم کرد و چگونه نمودارها را تحلیل کنیم؟!

این اندیکاتور جایی که قیمت فعلی نزدیک به بیشینه قیمت در سراسر 14 دوره گذشته (یا هر تعدادی که برای بازه دوره انتخاب شود) است، را به معامله­ گر بازار بورس نشان می دهد.

زمانی که این شاخص بین 20- و 0 قرار گیرد، قیمت سقف خرید یا نزدیک به بالاترین محدوده قیمت اخیرش است. پس هنگامی که اندیکاتور بین 80- و 100- قرار دارد، قیمت سقف فروش یا دور از بالاترین محدوده اخیرش است.

در طول یک روند صعودی، معامله گران می­توانند منتظر بمانند تا اندیکاتور به زیر 80- حرکت کند. زمانی که قیمت شروع به بالا رفتن می­کند و اندیکاتور به بالای 80- برمی­گردد، این می­تواند سیگنالی باشد برای اینکه روند صعودی قیمت دوباره از سر گرفته شده است.

از همین شیوه می­توان برای یافتن معاملات کوتاه در یک روند نزولی، استفاده کرد. هنگامی که اندیکاتور به بالای 20- می­رود، مراقب باشید زیرا اگر شروع سقوط قیمت همراه با بازگشت شاخص ویلیامز R% به زیر 20- باشد، این سیگنالی برای تمدیدی بالقوه از روند نزولی در بازار بورس است.

نکته:

معامله­ گران بوری همچنین می­توانند شکست­ های تکانه را نظارت کنند. در طول یک روند صعودی قوی، قیمت غالبا به 20- یا بالای آن می­رسد. اگر شاخص، سقوط کند و سپس نتواند قبل از سقوط دوباره به بالای 20- برگردد، این سیگنالی است در این جهت که تکانه قیمتی رو به بالا، با مشکل رو به رو است و می­تواند افت قیمت بزرگتری را به دنبال خود داشته باشد.

همین شیوه درباره روند نزولی نیز صادق است. اغلب نقطه 80- یا پایین­تر، حاصل می­شود. هنگامی که اندیکاتور قبل از حرکت در سطوح بالاتر دیگر نتواند به آن سطح پایین برسد، می­تواند نشان دهد که قیمت بالاتر می­رود.

آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز-5

پیشنهاد می کنم مقاله کاربردی آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی در بورس را مطالعه نمایید

مانند تمام شاخص­های متمرکز بر اشباع خرید و فروش، بهتر است قبل از ثبت کردن معاملات خود، منتظر تغییر جهت علامت قیمت باشید. به عنوان مثال اگر اندیکاتور اشباع خرید و فروش، یک موقعیت خرید بیش از حد (اشباع خرید) را نشان می­دهد، عاقلانه است که قبل از فروش سهم در بازار بورس، منتظر کاهش قیمت سهم مورد نظر باشید.

یک نمود و عارضه جالب توجه از اندیکاتور محدوده درصد ویلیامز، توانایی عجیب و غریب آن در پیش بینی تغییر بازگشتی قیمت در بازار بورس است. این اندیکاتور تقریبا همیشه چند روز قبل از اوج گرفتن و کاهش قیمت سک سهم یک اوج و کاهش قیمت را نمایش می­دهد. از این رو آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز R% به شدت در شناسایی روند­های یک سهم و معاملات موفق بر اساس آن در  تحلیل تکنیکال بازار بورس، موثر است.

آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز

تفاوت میان اندیکاتور ویلیامز R% و نوسان­گر تصادفی سریع

در راستای آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز اشاره به شباهت آن با شاخص تصادفی، مفید خواهد بود. دو شاخص تصادفی و ویلیامز R% از فرمول یکسانی برای تعیین مکان نسبی یک سهم در بازار بورس استفاده می­کنند. با این تفاوت که شاخص تصادفی، با استفاده از کمترین قیمت در یک بازه زمانی، مکان نسبی را به شما نشان می­دهد. درحالیکه شاخص ویلیامز R% از بالاترین قیمت برای تعیین موقعیت قیمت نهایی استفاده می­کند.

اندیکاتور ویلیامز R% سطح نهایی یک سهم در بازار بورس را در مقابل بالاترین قیمت برای دوره بازگشت، بررسی می کند. متقابلا، نوسان­گر تصادفی سریع که بین 0 و 100 حرکت می­کند، یک رقم نهایی بازار را در رابطه با پایین­ ترین رقم نشان می دهد. اندیکاتور ویلیامز R% با ضرب کردن در 100- این مورد را تصحیح می­کند. شاخص ویلیامز R% و نوسان­گر تصادفی سریع، در نهایت اندیکاتوری تقریبا یکسان هستند. تنها تفاوت این دو شاخص، در نحوه مقیاس گذاری این شاخص­ ها است. در واقع اگر شما خط R% را معکوس کنید، دقیقا همان خط شاخص تصادفی K% را خواهید داشت.

پیشنهاد می کنم مقاله کاربردی آموزش کار با اندیکاتور MACD را مشاهده کنید

تعیین قدرت روند با استفاده از اندیکاتور ویلیامز R%

حساسیت اندیکاتور ویلیامز R% نسبت به قیمت­های بی ثبات در بورس، زمانی مفید است که شما مایل هستید بدانید آیا قیمت­ها روند صعودی خود را حفظ می­کنند یا همچنان نزولی هستند؟!

در نمودار روزانه زیر، شما می­توانید ببینید که این جفت ارز سعی در افزایش روند صعودی خود، داشت؛ اما نتوانست به قیمت جدید و بالاترین R% دست یابد.

این بدان معنی است که قیمت­ها به سرعتی که در اوج محدوده خویش قرار گرفته ­اند نمی­رسند و ممکن است شتاب صعودی، در حال به پایان رسیدن باشد.

تعیین قدرت روند با استفاده از اندیکاتور ویلیامز R%

پیشنهاد می کنم مقاله مدیریت ریسک و سرمایه در بازارهای مالی را مطالعه کنید

محدودیت­های استفاده از اندیکاتور ویلیامز R%

در بحث آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز R%، لازم است که به محدودیت­های این اندیکاتور در بازار بورس نیز اشاره شود. نمایش اشباع خرید و اشباع فروش بر این اندیکاتور، به این معنا نیست که یک برگشت رخ خواهد داد. ظاهر شدن اشباع خرید در واقع به تایید یک روند صعودی کمک می­کند. چرا که یک روند صعودی قوی، باید به طور منظم، قیمت­هایی را ببیند که به سمت بالاترین رقم­ های قبلی (که اندیکاتور آنها را محاسبه می­کند) برود یا از آنها گذر کند.

این اندیکاتور همچنین می­تواند واکنشی باشد؛ به این معنا که می­تواند سیگنال­ های کاذب زیادی در بازار بورس بدهد. برای مثال، این شاخص ممکن است در قلمرو اشباع فروش باشد و شروع کند به بالاتر رفتن، اما قیمت نتواند این کار را انجام دهد (افزایش یابد). این امر به این دلیل اتفاق می­افتد که اندیکاتور صرفا 14 دوره گذشته را بررسی می­کند. با گذشت دوره ­ها، قیمت فعلی بسته به فراز و نشیب­ها در طی دوره­ های پشت سر گذاشته شده، تغییر می­کند؛ حتی اگر قیمت­ ها واقعا جا به جا نشده باشد.

پیشنهاد می کنم حتما مقاله پول هوشمند در بورس چیست؟ را مطالعه نمایید

تمرین در برنامه شبیه­ ساز Risk Free

Risk Free، یک برنامه شبیه ساز بازار بورس است. این برنامه رایگان است و برای کسانی که تازه­ کار هستند و از مهارت کافی برخوردار نیستند، فضای خوبی است تا با پول مجازی معامله کنند و مطمئن شوند به درستی آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز R% را دیده اند و می­توانند بر اساس این اندیکاتور، تحلیل تکنیکال بازار بورس را به درستی انجام دهند. با کمک این برنامه استراتژی های معاملاتی را تمرین کنید و پس از کسب مهارت کافی، وارد بازار بورس شوید. این گونه می­توانید سرمایه واقعی خود را از خطر تضرر در بازار بورس، در امان نگاه دارید.

تمرین در برنامه شبیه­ ساز Risk Free

خلاصه روش­های کلیدی در آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز R%

  • اندیکاتور ویلیامز R% بین 0 تا 100 حرکت می­کند.
  • اگر اندیکاتور عددی بالای 20- را نشان دهد، به معنای اشباع خرید است.
  • اگر اندیکاتور عددی زیر 80- را نشان دهد، به معنای اشباع فروش خواهد بود.
  • نمایش اشباع خرید یا اشباع فروش به این معنا نیست که قیمت معکوس خواهد شد. اشباع خرید صرفا به این معنا است که قیمت نزدیک به بالاترین محدوده اخیر خود است و اشباع فروش بدین معنا است که قیمت در انتهای پایین­تر از محدوده اخیر خود قرار دارد.
  • اندیکاتور ویلیامز R% می­تواند برای صدور سیگنال­ در بورس و زمانی که قیمت و اندیکاتور به خارج از قلمرو اشباع خرید یا اشباع فروش حرکت می­کند، استفاده شود.

خلاصه روش­های کلیدی در آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز R%

پیشنهاد ثروت آفرین : جادوی فیلتر و اندیکاتور

اصطلاحات مرتبط در آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز R%

  • نوسان­گر تصادفی: یک نوسان­گر تصادفی (stochastic oscillator) توسط تحلیل­گران بازار بورس، برای سنجش تکانه (شتاب) بر اساس تاریخچه قیمت یک سهم، مورد استفاده قرار می­گیرد.
  • نوسان­گر RSI یا StochRSI: نوسان­گر RSI یک اندیکاتور تحلیل تکنیکال است که با استفاده از اعمال کردن فرمول نوسان­گر تصادفی بر روی مجموعه ­ای از مقادیر شاخص قدرت نسبی (RSI)، ایجاد می­شود. عملکرد اصلی و اولیه آن، شناسایی شرایط اشباع خرید و اشباع فروش است.
  • شاخص جریان پول (MFI): شاخص جریان پول یا همان MFI، یک ابزار تجاری است که داده­ های قیمت و حجم را ترکیب می­کند. این شاخص می­تواند برای تولید سیگنال بر اساس سطوح اشباع خرید و اشباع فروش و همچنین واگرایی، استفاده شود.
  • شاخص تصادفی Worden: اندیکاتور تصادفی Worden، رتبه درصدی آخرین قیمت نهایی را در مقایسه با سایر مقادیر نهایی در دوره بازگشت، ترسیم می­کند.
  • شاخص تکانه پویا (Dynamic Momentum Index): برای اینکه با بررسی تحلیل تکنیکال یک سهم، بفهمیم سهم مورد نظر بیش از حد خریداری شده یا بیش از حد فروخته شده است، از شاخص تکانه پویا (DMI)، استفاده می­شود. این شاخص همچنین برای صدور سیگنال­ های خرید و فروش در بازارهای پرطرفدار یا بازارهای وسیع، مورد استفاده قرار می گیرد.
  • شاخص نوسان­گر نهایی (Ultimate Oscillator): نوسان­گر نهایی یک اندیکاتور فنی است که توسط لری ویلیام برای سنجش تکانه قیمت یک سهم در میان بازه­ های زمانی متعدد، توسعه یافت. این شاخص، سیگنال­ های خرید و فروش بر اساس واگرایی، تولید می­کند.

اصطلاحات مرتبط در آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز R%

پیشنهاد ثروت آفرین : فیلتر پول هوشمند

نتیجه گیری

امیدوارم این مقاله در آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز R% در بازار بورس مفید و موثر بوده باشد و شما توانسته باشید که از طریق آن، به نحو مطلوبی نحوه کار با این اندیکاتور را یاد گرفته باشید. به نظر شما، این اندیکاتور نسبت به سایر اندیکاتورهای آموزش داده شده، چه مزایا و معایبی دارد و در نهایت آیا در رده شاخص­ های مورد استفاده شما در تحلیل تکنیکال روند­های بازار قرار می­گیرد

برای یادگیری و آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز R% باید یاد بگیریم چه طور از این اندیکاتور در تحلیل تکنیکال بازار بورس استفاده کنید. تکته مهم اینکه باید توجه داشت که اندیکاتور ویلیامز R% معمولا بر اساس قیمت 14 روز گذشته محاسبه می­شود.

امیدواریم از مقاله آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز در بورس استفاده کرده باشید. خوشحال می شویم نظر خود را با خوانندگان وبسایت ثروت آفرین به اشتراک بگذارید.

4 دیدگاه

  1. ممنون از توضیحات خوبتون واقعا مفید بود

  2. عالی بود خیلی ممنون

    • سلام ایرج عزیز
      بسیار خرسندیم از مقاله آموزش کار با اندیکاتور ویلیامز استفاده کردید و این مقاله مورد استفاده شما قرار گرفته است.
      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *