ماینینگ ارز دیجیتال کاری سخت و هزینهبر است که همیشه هم نمیتوان به پاداش رسید. بااینحال، فرایند ماینینگ برای بسیاری از سرمایهگذاران علاقهمند به حوزه ارزهای دیجیتال جالب است. این موضوع بدین خاطر است که افراد میدانند با عملیات استخراج، به پاداش میرسند. اما واقعاً ماینینگ چیست و چگونه انجام میشود.
البته باید بدانید که علاوه بر فرایند ماینینگ ارز دیجیتال، میتوان ارزهای دیجیتال را از صرافیهای رمز ارز هم خریداری کرد. طبیعتاً در این روش میتوان بهجای ماینینگ، با استفاده از پول فیزیکی توکن خریداری کرد. در این صرافیها افراد میتوانند به خرید و فروش ارز دیجیتال بپردازند و یا حتی کوینهای خود را با دیگر کوینها معاوضه کنند.
در هر صورت، قبل از آنکه ارزهای دیجیتال بتوانند وارد بازار معاملات شوند، باید تولید شوند که این عملیات از طریق ماینینگ ارز دیجیتال صورت میگیرد. بهتر است قبل از آنکه وارد فرایند استخراج ارز دیجیتال شوید و زمان و پول خود را سرمایهگذاری کنید، بفهمید که ماینینگ چیست و ارزهای دیجیتال چگونه تولید میشوند. پس در این مقاله با ما همراه باشید و با زیروبم و چگونگی فرایند ماینینگ آشنا شوید.
پیشنهاد میکنم مقاله ترید ارز دیجیتال چیست و چگونه کار می کند؟ را مطالعه کنید
ماینینگ ارز دیجیتال چیست؟ – ماینرها چگونه کار میکنند
برای آنکه بدانید فرایند ماینینگ ارز دیجیتال چیست نخست باید در مورد نحوه عملکرد آنها بدانید. ماینرها همچون یک حسابرس عمل میکنند و بابت اعتباربخشی به تراکنشها، دستمزد دریافت میکنند. در مورد بیت کوین که اکثر افراد با آن آشنایی دارند بدین گونه است که، با اعتباربخشی تراکنشها درواقع به سطح امنیت شبکه کمک میشود. ساتوشی ناکاموتو که سازنده بیت کوین است، این سیستم را بهگونهای طراحی کرده که ماینرها با تأیید تراکنشها، به جلوگیری از دو بار خرج کردن یا double-spending کمک میکنند.
فرایند دو بار خرج کردن بدین گونه است که صاحب بیت کوین، میتواند یک بیت کوین مشابه را دو بار خرج کند. این موضوع در ارزهای فیزیکی مشکلی ایجاد نمیکند. چراکه اگر شما برای یک نوشابه مبلغ 2000 تومان پرداخت کردید، دیگر نمیتوانید همان پول را جای دیگری خرج کنید. اما در مورد ارزهای دیجیتال این باور وجود دارد که افراد ممکن است از توکن خود یک کپی ایجاد کنند و آن را مجدد به فرد دیگری ارسال کنند.
زمانی که ماینر تراکنشی به اندازه 1 مگابایت را تأیید کرد، سزاوار دریافت مقدار مشخصی بیت کوین میگردد. این مقدار 1 مگابایت که به آن «بلوک» میگویند، قانونی است که توسط ساتوشی ناکاموتو وضع شده است. البته اکثر ماینرها معتقدند که این مقدار باید افزایش یابد تا بتواند اطلاعات بیشتری را در برگیرد. طبیعتاً این افزایش میتواند به سرعت عملکرد بیشتر شبکه منجر شود.
پیشنهاد میکنم مقاله بیت کوین چیست؟ توضیحات کامل درباره بیت کوین را مطالعه کنید
نکته:
نکته قابل توجه در ماینینگ ارز دیجیتال این است که این پاداش به هرکسی که صرفاً تراکنشی را تأیید کند، اهدا نمیشود. بلکه، هر ماینری که بتواند به اندازهی 1 مگابایت تراکنشها را تأیید کند، این پاداش را دریافت میکند. با توجه به این موضوع شاید بپرسید «پس ممکن است بعد از اعتباربخشی به تراکنشها، باز هم ممکن است بیت کوینی دریافت نکنیم؟» پاسخ شما بله است. برای آنکه ماینرها بتوانند بیت کوین دریافت کنند به دو عامل تلاش و شانس نیاز دارند.
همانطور که گفته شد، ماینرها در گام نخست باید به اندازهی 1 مگابایت اطلاعات تراکنشها را تأیید کنند. این قسمت آسان ماجراست. بخش اصلی این است که برای رسیدن به پاداش، شما باید اولین ماینری باشید که به پاسخ صحیح معمای مطرح شده میرسید. به این فرایند گواه اثبات کار یا proof of work میگویند.
منظور از معما چیست؟
خبر خوب این است که هیچ خبری از سؤالات ریاضی پیچیده نیست. احتمالاً بسیار شنیده باشید که ماینر باید یک سری سؤالات ریاضی سخت را حل کند. این گفته دقیقاً به همین معنا نیست. در واقع منظور از معما، یک عدد 64 رقمی است که ماینرها تلاش میکنند به آن برسند. این کار بیشتر به صورت حدسی است و ربطی به حل معادله ندارد.
خبر بد اینکه حدس زدن این عدد در ماینینگ ارز دیجیتال چندان هم آسان نیست. در واقع موضوع این است که میلیاردها بار میتوان اعداد مختلفی حدس زد. به همین دلیل، ماینرها باید از قدرت محاسباتی بالایی برخوردار باشند. برای آنکه فرد بتواند با موفقیت فرایند استخراج خود را انجام دهد، باید از نرخ هش بالایی برخوردار باشد. طبیعتاً، هر دستگاه ماینر نرخ هش متفاوتی دارد و هر چه نرخ هش ماینر شما بالاتر باشد، قدرت آن هم بیشتر خواهد بود.
اگر می خواهید یک کیف پول بیت کوین بسارید مقاله آموزش ساخت کیف پول بیت کوین در بلاک چین را حتما بخوانید
ماینینگ ارز دیجیتال – اهمیت جریان نقدینگی
حال که دانستید منظور از ماینینگ ارز دیجیتال چیست باید از اهمیت آن هم صحبت کنیم. برای پشتیبانی و حفظ بقای اکوسیستم بیت کوین، جریان نقدینگی باید ادامه پیدا کند. تولید رمز ارز جدید وظیفهی مهم دیگری است که به عهدهی ماینرها قرار دارد. به بیان سادهتر، ماینرها همانند ضرابخانه عمل میکنند.
برای مثال، در سال نوامبر 2019 تعداد 18 میلیون بیت کوین در شبکه وجود داشت که همگی حاصل تولید ماینرها بودند. البته اگر ماینری وجود نداشته باشد، آسیبی به شبکه وارد نمیشود و همچنان قادر به فعالیت خواهد بود. نکته اینجاست که در این حالت، دیگر هیچ بیت کوین جدیدی وجود نخواهد داشت.
باید بدانید که بیت کوین ها تعداد محدودی دارند و زمانی فرا خواهد رسید که ماینینگ بیت کوین متوقف میشود. بر طبق پروتکلی که وجود دارد، تعداد کل بیت کوین های موجود 21 میلیون است. بااینحال، به خاطر کدنویسی بیت کوین و اینکه هر چهار سال از مقدار قابل استخراج آن کم میشود، میتوان گفت که آخرین بیت کوین در سال2140 استخراج میشود.
اگر تمایل دارید از طریق سایت ها و به صورت رایگان بیت کوین استخراج کنید مقاله کسب بیت کوین رایگان با معرفی بیش از 10 روش مختلف گزینه خوبی برای کسب بیت کوین رایگان می باشد.
ماینینگ ارز دیجیتال – پاداش ماینر چقدر است
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، کدنویسی بیت کوین بهگونهای است که هر چهار سال میزان پاداش دریافتی آن نصف میشود. به این اتفاق هالوینگ بیت کوین میگویند. زمانی که در سال 2009 اولین بلوک بیت کوین کشف شد، 50 بیت کوین در ازای آن پاداش داده شد. در سال 2012، این میزان نصف شد و به 25 بیت کوین رسید. در سال 2016 این مقدار باز هم نصف شد و به 12.5 بیت کوین رسید و در هالوینگ 2020 به 6.25 رسیده است.
ابزار موردنیاز ماینینگ چیست؟
در ابتدای تاریخ بیت کوین افراد بهسادگی میتوانستند با کامپیوتر خانگی خود استخراج کنند. اما در حال حاضر دیگر چنین چیزی شدنی نیست. چرا که به مرور زمان سختی ماینینگ ارز دیجیتال بیت کوین افزایش پیدا کرده است. شبکه بیت کوین بهگونهای طراحی شده که در هر ده دقیقه یک بلوک تولید میکند. پس میتوان تصور کرد که اگر قدرت هش یک میلیون ماینر با یکدیگر ترکیب شود، بسیار سریعتر از ده ماینر میتوانند به جواب بلوک جدید برسند.
طبیعتاً این موضوع میتواند مشکلزا باشد. به همین دلیل شبکه زنجیره بلوکی بیت کوین بهگونهای طراحی شده که بعد از هر 2016 بلوک، سختی آن افزایش یابد. این میزان بلوک را میتوان بهطور میانگین هر دو هفته در نظر گرفت. زمانی که قدرت هش ماینرهای مختلف به دلیل همکاری با یکدیگر زیاد شوند، سطح سختی ماینینگ ارز دیجیتال هم افزایش مییابد تا نرخ تولید بلوک جدید هم متعادل باقی بماند. در مقابل میتوان نتیجه گرفت که، نرخ محاسباتی کمتر به معنای سطح سختی کمتر خواهد بود. برای آنکه بهتر موضوع را درک کنید، باید بگوییم که در سال 2009 سطح سختی 1 بود. اما در سال 2019، سطح سختی شبکه بیت کوین به بیش از 13 تریلیون رسیده بود.
پیشنهاد می کنم مقاله ارز دیجیتال ترون چیست؟ را مطالعه کنید
تفاوت CPU و GPU و ASIC در ماینینگ ارز دیجیتال چیست؟
تمام آنچه گفته شد برای این بود که بگوییم در عصر حاضر، کامپیوترهای خانگی قدرت محاسباتی چندانی برای مقابله با سختی شبکه بیت کوین ندارند. درواقع، استفاده از CPU ها برای استخراج بیت کوین دیگر اصلاً بهصرفه نیست. GPU ها و ASIC ها دستگاههایی هستند که امروزه بهعنوان ماینر بیت کوین استفاده میشوند و از نرخ هش بالایی برخوردار هستند.
دستگاههای GPU از کارت گرافیکهای متعددی تشکیل شدهاند که میتوانند تا چند صد میلیون تومان هم هزینه داشته باشند. برخی ماینرهای GPU، مثل ماینر اتریوم، میتوانند هزینه کمتری داشته باشند و البته به دلیل ماهیت اتریوم، سودآوری بیشتری هم ایجاد کنند.
معمولاً دستگاههای GPU ماینرهایی خانگی هستند که افراد خودشان اقدام به ساخت آنها میکنند. طبیعتاً با استفاده هر چه بیشتر از کارت گرافیکهای قدرتمند، میتوان قدرت هش دستگاه را هم افزایش داد. در مقابل، دستگاههای ASIC ماینرهایی آماده هستند که شرکتهای سازنده ماینر آنها را تولید و به بازار عرضه میکنند.
ماینینگ ارز دیجیتال و نقش استخرهای ماینینگ در استخراج
پاداش ماینینگ ارز دیجیتال به ماینری که توانسته اولین نفر جواب معادله را پیدا کند، داده میشود. طبیعتاً درصد شانسی که امکان دارد یک ماینر همان ماینر برنده باشد، به نسبت قدرت محاسباتی آن در شبکه بستگی دارد. ماینرهایی که قدرت محاسباتی کمی داشته باشند، شانس کمتری هم برای کشف بلوک جدید خواهند داشت.
برای مثال، یک دستگاه ماینینگ چند صد دلاری احتمالاً چیزی کمتر از 0.001 درصد قدرت ماینینگ شبکه را به خود اختصاص میدهد. با چنین شانس محدودی در یافتن بلوک جدید، احتمالاً پاداشی به ماینر تعلق نمیگیرد و با گذشت زمان و افزایش سختی شبکه، شرایط برای ماینر سختتر و سختتر هم خواهد شد.
در چنین شرایطی ماینر حتی ممکن است هزینه خود را هم بدست نیاورد. راهحل این مسئله استخر استخراج برای ماینینگ ارز دیجیتال است. استخرهای استخراج به عنوان فرد سوم وارد عمل میشوند و گروهای مختلفی از ماینرها را تشکیل میدهند. در استخر استخراج، ماینرها همگی با یکدیگر همکاری میکنند و پاداش بدست آمده را بر اساس میزان سهم خود دریافت میکنند. هدف از این کار بیشتر کردن قدرت محاسباتی است که درنتیجه امکان کشف بلوک جدید را افزایش میدهد.
پیشنهاد ثروت آفرین: استخراج بیت کوین رایگان با مرورگر CrypyoTab
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم به شما توضیح دهیم که ماینینگ ارز دیجیتال چیست و چگونه کار میکند. بهطور خلاصه بهتر است چند نکته کلیدی را در ذهن داشته باشید. در فرایند استخراج، شما رمز ارز بدست میآورید بدون آنکه پولی در ازای آن پرداخت کرده باشید. البته فراموش نکنید که هزینه خرید دستگاه ماینر موضوعی جدا است.
کار ماینر بیت کوین تأیید و اعتباربخشی به تراکنشهای مختلف است. ماینرها در ازای کشف یک بلوک جدید، به پاداش میرسند که آن پاداش بیت کوین است. درواقع، این پاداش به ماینرهایی میرسد که در یافتن پاسخ معادلات ریاضی شریک بودهاند و از قدرت نرخ هش خود برای رسیدن به پاسخ استفاده کردهاند.
در دنیای ارزهای دیجیتال پدیدهای به نام دوباره خرج کردن وجود دارد که در آن میشود یک کوین را در دو جای مختلف خرج کرد. به همین دلیل ماینرها باید هر تراکنش را تأیید کنند تا از چنین اتفاقی جلوگیری شود.
در نهایت برای آنکه بتوانید به ماینینگ ارز دیجیتال مشغول شوید باید دستگاه ماینر خریداری کنید. امروزه کمتر ارز دیجیتالی وجود دارد که بتوان از طریق CPU آن را استخراج کرد. در واقع قدرت دستگاههای CPU زیاد نیست و حتی شاید از پس هزینه برق خود هم بر نیایند. به همین دلیل، برای استخراج ارز دیجیتال از دستگاههای GPU و ASIC استفاده میشود. این دستگاهها اگرچه ارزان نیستند اما قدرت هش بسیار بالاتری نسبت به دستگاههای قدیمی و CPU ها دارند.
این مقاله در خصوص ماینینگ ارز دیجیتال نگارش شده و خوشحال می شویم تجربه و نظر خود را در خصوص ماینینگ ارزهای دیجیتال بدانیم.