آموزش اندیکاتور خط روند – رسم خط روند

آموزش اندیکاتور خط روند و یادگیری کار با این اندیکاتور در ادامه مقاله توضیح داده می شود. معامله‌گران بورس با اتصال‌ یک سری نقاط به همدیگر روی نمودار‌های قیمت خطوط روند را رسم ‌می‌کنند تا بتوانند روند حرکت قیمت را مشخص کنند. خط به دست آمده مسیر حرکت احتمالی قیمت را به معامله‌گران نشان ‌می‌دهد. شما می‌توانید جهت تحلیل تکنیکال از اندیکاتور خط روند استفاده کنید.

اکنون میتوانید در ویدیو زیر آموزش کار با اندیکاتور خط روند را مشاهده فرمایید

 

خطوط روند برای نشان دادن مسیر حرکت قیمت بالا‌ یا پایین شمع‌ها کشیده ‌می‌شوند. این خطوط ‌می‌توانند سطح حمایت‌ یا مقاومت در بازار بورس را نیز در بازه‌‌ی زمانی مورد نظر نشان دهند. آن‌ها مسیر و سرعت حرکت قیمت را نشان ‌می‌دهند و در دوره‌های کاهش قیمت الگو‌ها را توصیف ‌می‌کنند. خطوط روند از ابزار‌های کلیدی تحلیل تکنیکال هستند و اگر به درستی استفاده شوند ‌می‌توانند بسیار مفید باشند، اما استفاده‌‌ی نادرست از آن‌ها ممکن است بی فایده‌ یا حتی خطرناک باشد.

یادگیری و آموزش اندیکاتور خط روند در بورس ساده است، اما استفاده‌‌ی نادرست از خطوط روند ممکن است این باور اشتباه را ایجاد کند که قیمت تغییر روند داده است، در حالی که پرایس اکشن خلاف این را نشان ‌می‌دهد. این مقاله آموزش اندیکاتور خط روند به عنوان بخشی از استراتژی معامله در تحلیل تکنیکال را به شما‌ یاد ‌می‌دهد.

نکات کلیدی متن:

  • خطوط روند با استفاده از‌ یک خط صاف روند حرکت قیمت را نشان ‌می‌دهند.
  • برای درک بهتر مسیر روند به جای‌ یک نمودار قیمت ‌می‌توان از‌ یک خط روند استفاده کرد.
  • خطوط روند ‌می‌توانند برای ساخت کانال‌ها به نقاط بالایی و پایینی اعمال شوند.
  • دوره‌های زمانی و نقاط استفاده شده برای کشیدن خط روند به انتخاب خود معامله‌گران بستگی دارند.

 

پیشنهاد می کنم فیلترهای کاربردی بورس شامل بیش از 700 فیلتر کاربردی در سایت دیده بان بازار را مشاهده نمایید

 

خطوط روند چه چیزی به شما ‌می‌گویند؟

آموزش اندیکاتور خط روند‌ یکی از مهم‌ترین ابزار‌های تحلیل تکنیکال و بورس است. تحلیل تکنیکال به جای نگاه کرده به فاکتور‌های بنیادی‌ یا عملکرد شرکت در گذشته، به دنبال روند‌ها در پرایس اکشن ‌می‌گردد. خط روند به تحلیلگران تکنیکال کمک ‌می‌کند تا جهت حرکت فعلی قیمت‌های بازار را تشخیص دهند. تحلیلگران تکنیکال باور دارند که روند دوست آن‌ها است و پیدا کردن آن اولین قدم در مسیر انجام‌ یک معامله‌‌ی پر سود است.

یک تحلیلگر بورس برای رسم‌ یک خط روند به حداقل دو نقطه در نمودار قیمت نیاز دارد. بعضی از تحلیلگران دوست دارند از بازه‌های زمانی متفاوتی مانند‌ یک دقیقه‌ یا پنج دقیقه استفاده کنند. در حالی که بعضی دیگر از تحلیلگران تکنیکال از نمودار‌های روزانه‌ یا هفتگی استفاده ‌می‌کنند. بعضی از تحلیلگران اصلا از بازه‌های زمانی استفاده نمی‌کنند و به جای آن‌ها روند‌ها را در بازه‌هایی که بازار دارای‌ یک روند ثابت (صعودی‌ یا نزولی) بوده است بررسی ‌می‌کنند.

خطوط روند بدون توجه به بازه‌‌ی زمانی،‌ یا دوره‌های مشخص شده ‌می‌توانند روند‌ها را به تحلیلگران نشان دهند. به همین دلیل است که آموزش اندیکاتور خط روند و آشنایی با این اندیکاتور در همه‌ی جهان متداول است و محبوبیت بالایی دارد.

اگر سهام شرکت A در قیمت 35 دلار معامله ‌می‌شود و قیمت آن در روز بعد به 40 دلار و سپس در سه روز بعد به 45 دلار برسد، تحلیلگر سه نقطه برای کشیدن روی نمودار دارد. نمودار از 35 دلار شروع شده و سپس از 40 و 45 دلار عبور ‌می‌کند. اگر تحلیلگر‌ یک خط از همه‌‌ی این نقاط عبور دهد، متوجه‌ یک روند صعودی ‌می‌شود. این خط روند‌ یک شیب مثبت داشته و در نتیجه به تحلیلگر ‌می‌گوید که باید خرید کند. اما اگر قیمت سهام شرکت A از 35 دلار به 25 دلار برسد، خط روند‌ یک شیب منفی داشته و تحلیلگر باید سهامش را بفروشد.

 

پیشنهاد می کنم مقاله اندیکاتور میانگین متحرک چیست؟ – انواع میانگین متحرک ها را مطالعه کنید

 

روش رسم خطوط روند

نمودار زیر دو خط روند صعودی و نزولی در بازار بورس را به شما نشان ‌می‌دهد.

آموزش اندیکاتور خط روند-1

 

پیشنهاد می کنم مقاله اندیکاتور MACD چیست؟ را مشاهده نمایید

 

  • زمانی که ‌می‌خواهید‌ یک خط روند نزولی را رسم کنید، از نقطه‌‌ی بالایی قیمت استفاده کنید.
  • زمانی که ‌می‌خواهید‌ یک خط روند صعودی را رسم کنید، از نقطه‌‌ی پایینی قیمت استفاده کنید.

نقاط بالایی روند نزولی و نقاط پایینی روند صعودی خط روند در بورس را مشخص ‌می‌کنند. برای رسم‌ یک خط روند به حداقل دو نقطه روی نمودار قیمت نیاز دارید، اما برای این که‌ یک خط روند معتبر محسوب شود، این خط باید از حداقل سه نقطه‌‌ی بالایی‌ یا پایینی عبور کند. به طور کلی، هر چه تعداد نقاط بالایی‌ یا پایینی روی‌ یک نمودار که خط روند از آن‌ها عبور ‌می‌کند بیشتر باشد، آن خط اعتبار بالاتری دارد چون معامله‌گران بیشتری از آن خط به عنوان خط مقاومت‌ یا حمایت استفاده خواهند کرد.

 

پیشنهاد می کنم حتما مقاله آموزش اندیکاتور میانگین متحرک – استراتژی های میانگین متحرک را مطالعه نمایید

 

آموزش اندیکاتور خط روند در بورس

همانطور که گفته شد آموزش اندیکاتور خط روند در تحلیل تکنیکال بازار بورس، نسبتا ساده است.‌ یک معامله‌گر نمودار شمعی قیمت که نشان دهنده‌‌ی قیمت شروع، قیمت پایانی، بالا ترین و پایین ترین قیمت است را در اختیار دارد. نمودار زیر داده‌های قیمت Russell 2000 را نشان ‌می‌دهد. خط روند به سه نقطه‌‌ی پایینی شمع‌ها در بازه‌‌ی زمانی دو ماه اعمال شده است.

آموزش اندیکاتور خط روند-2

 

این خط روند صعودی قیمت Russell 2000 را نشان ‌می‌دهد و ‌می‌تواند به عنوان خط حمایت نیز استفاده شود. در این حالت، معامله‌گر ‌می‌تواند سهام را خریده و آن را برای مدتی نسبتا طولانی نگه دارد. اگر پرایس اکشن روند را شکسته و آن را نزولی کند، معامله‌گر ‌می‌تواند آن را‌ یک سیگنال برای فروش سهم در نظر بگیرد. این به معامله‌گر اجازه ‌می‌دهد تا در هنگام شروع ضعیف شدن روند از بازار بورس خارج شود.

البته خطوط روند به دوره‌‌ی زمانی بستگی دارند. در مثال بالا، معامله‌گر نیازی ندارد هر چند وقت‌ یک بار‌ یک خط روند جدید بکشد. اما اگر دوره‌‌ی زمانی انتخاب شده در حد چند دقیقه باشد، خط روند باید مدام اصلاح شود.

 

پیشنهاد می کنم بخش اول مقاله روانشناسی بازار بورس و تابلو خوانی حجم معاملات را مطالعه کنید. بخش دوم مقاله در مورد شناسایی کد به کد و بلوکی و بخش سوم مقاله نیز در مورد نسبت خریداران به فروشندگان می باشد را حتما مشاهده نمایید.

 

استفاده از سایه‌ یا بدنه‌‌ی شمع‌ها برای رسم خط روند

بعضی از معامله‌گران برای رسم خط روند در بورس از بدنه‌‌ی شمع‌ها استفاده ‌می‌کنند، در حالی که بعضی دیگر ترجیح ‌می‌دهند از سایه‌های آن‌ها استفاده کنند. استفاده از سایه روش معمول تری است اما استفاده از بدنه‌‌ی شمع نیز روش قابل قبولی برای رسم و کار با اندیکاتور خط روند است.

نمودار زیر استفاده از سایه برای رسم خط روند در تحلیل تکنیکال بورس را نشان ‌می‌دهد.

آموزش اندیکاتور خط روند-3

 

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش فیلتر نویسی در سایت دیده بان بورس را مطالعه کنید

 

در حالی که تصویر زیر استفاده از بدنه‌‌ی شمع‌ها برای رسم خط روند را نشان ‌می‌دهد. هر دوی این روش‌ها درست و قابل قبول هستند.

آموزش اندیکاتور خط روند-4

 

پیشنهاد می کنم مقاله کاربردی آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی در بورس را مطالعه نمایید

 

استفاده از خطوط روند برای معامله و تحلیل تکنیکال

دو روش کلی برای استفاده از خطوط روند برای معامله و تحلیل تکنیکال وجود دارند:

  • ورود به بازار بورس زمانی که قیمت در خط روند به خط حمایت‌ یا مقاومت برخورد ‌می‌کند.
  • ورود به بازار بورس زمانی که قیمت از خط روند عبور ‌می‌کند.

 

استفاده از خطوط روند به عنوان حمایت‌ یا مقاومت

اگر‌ یک خط روند شناسایی شده و نقش حمایت‌ یا مقاومت را بر عهده گرفته است، ‌می‌توانید زمانی که قیمت به این خط ‌می‌رسد به بازار وارد شوید.

آموزش اندیکاتور خط روند-5

 

1- ورود کوتاه مدت زمانی که قیمت به خط روند مقاومت برخورد ‌می‌کند.

2- قرار دادن ضرر توقف بالای خط روند.

نمودار بالا خط روندی را نشان ‌می‌دهد که به عنوان خط مقاومت در بازار بورس مورد استفاده قرار گرفته و برای پیدا کردن نقطه‌‌ی ورود در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار ‌می‌گیرد. ضرر توقف ‌می‌تواند در هر دو طرف خط روند قرار داده شوند. اندازه‌‌ی ضرر توقف به استراتژی معامله‌گر بستگی دارد.

 

پیشنهاد می کنم مقاله اندیکاتور RSI چیست؟ را مشاهده کنید

 

عبور خط روند از نمودار قیمت

این روش از شکسته شدن نمودار قیمت توسط خط روند به عنوان‌ یک نقطه‌‌ی ورود در بورس استفاده ‌می‌کند. زمانی که نمودار قیمت خط روند را ‌می‌شکند، خط روند اعتبار خود به عنوان حمایت‌ یا مقاومت را از دست ‌می‌دهد و احتمال تغییر مسیر روند قیمت وجود دارد.

دو روش برای ورود به بازار با استفاده از شکسته شدن نمودار قیمت توسط خط روند در تحلیل تکنیکال وجود دارند: ورود شدید و ورود محتاطانه.

 

ورود شدید

ورود شدید به معنای ورود به بازار بورس به محض شکسته شدن خط روند توسط‌ یکی از شمع‌های نمودار قیمت است. زمانی که نمودار قیمت با خط روند برخورد کرد،‌ یک ورود کوتاه به بازار داشته و ضرر توقف را در بالای خط روند قرار ‌می‌دهید.

 

ورود محتاطانه

یک روش محتاطانه‌تر این است که منتظر بمانید تا نمودار قیمت خط روند را شکسته و سپس دو باره با رسیدن به خط مقاومت‌ یا حمایت به آن برخورد کند.

آموزش اندیکاتور خط روند-6

 

پیشنهاد می کنم مقاله کاربردی آموزش الگوهای کندل استیک در تحلیل تکنیکال را مطالعه فرمایید.

 

1- روند قیمت نزولی شده و با خط روند صعودی برخورد ‌می‌کند.

2- منتظر بمانید تا قیمت دوباره به خط روند برخورد کند. خط روند این بار نقش مقاومت را خواهد داشت.

3- زمانی که مطمئن شدید برخورد واقعی است به طور کوتاه مدت وارد بازار شوید.

4- ضرر توقف را بالای خط روند قرار دهید.

نمودار بالا خط روندی را نشان ‌می‌دهد که در ابتدا به عنوان حمایت در بورس استفاده شده و سپس شکسته شده است. سپس همین خط روند دوباره شکسته شده است، اما این بار به عنوان خط مقاومت. این اتفاق تایید ‌می‌کند که این شکست احتمالا ادامه خواهد‌ یافت. زمانی که خط روند نقش مقاومت را پیدا کرد، ‌می‌توانید به طور کوتاه مدت وارد بازار شوید و ضرر توقف را در سمت دیگر خط روند قرار دهید.

 

پیشنهاد می کنم حتما مقاله آموزش کار با اندیکاتور RSI در بازار بورس را مطالعه کنید

 

احتیاط در هنگام استفاده از شکسته شدن خط روند

آموزش اندیکاتور خط روند بسیار کاربردی بوده ولی در عین حال کار با اندیکاتور خط روند با ریسک هایی در بازار بورس همراه است. زمانی که ‌می‌خواهید از شکسته شدن خط روند به عنوان‌ یک سیگنال برای معامله و تحلیل تکنیکال استفاده کنید.، بهتر است کمی ‌منتظر بمانید تا ببینید‌ یکی از شمع‌ها کاملا در سمت دیگر خط قرار ‌می‌گیرد‌ یا بیشتر منتظر بمانید و صبر کنید که خط روندی که قبلا نقش حمایت را داشته است نقش خود را به مقاومت تغییر دهد‌ یا بر عکس.

 

شکست گمراه کننده

آموزش اندیکاتور خط روند-7

در نمودار بالا قیمت به زیر خط روند ‌می‌رود. اما باز ‌می‌گردد و شمع بعدی بالای خط قرار ‌می‌گیرد. اگر‌ یک معامله‌گر عجله کند و به محض شکسته شدن خط روند وارد بازار شود، معامله‌‌ی بدی خواهد داشت.

 

پیشنهاد می کنم حتما مقاله پول هوشمند در بورس چیست؟ را مطالعه نمایید

 

تفاوت میان خطوط روند و کانال‌ها

برای‌ یک نمودار ‌می‌توان چنیدن خط روند رسم کرد. معامله‌گران بورس معمولا برای ساخت کانال‌ها از خطوط روندی که در‌ یک دوره نقاط بالایی را به هم متصل ‌می‌کنند به همراه خطوط روندی که در‌ یک دوره‌‌ی دیگر نقاط پایینی را به هم متصل ‌می‌کنند استفاده ‌می‌کنند.‌ یک کانال بازه‌‌ی تغییر قیمت در میان دو سطح مقاومت و حمایت را نشان ‌می‌دهد.

مانند اندیکاتور خط روند، معامله‌گران تحلیل تکنیکال مراقب هستند تا هر زمان که قیمت با خطوط کانال برخورد کرد پرایس اکشن را از کانال بیرون ببرند. آن‌ها ممکن است بسته به روش معامله‌‌ی خود از نقطه‌‌ی شکست به عنوان نقطه‌‌ی ورود‌ یا خروج استفاده کنند.

 

محدودیت‌های کار با اندیکاتور خط روند

خطوط روند محدودیت مشابهی با همه‌‌ی دیگر ابزار‌های تحلیل نمودار‌های قیمت در بورس دارند و آن هم این است که هر زمان که داده‌های قیمت جدیدی وارد نمودار ‌می‌شوند باید آن‌ها را اصلاح کرد.‌ یک خط روند گاهی برای مدتی طولانی باقی ‌می‌ماند، اما به مرور پرایس اکشن از آن فاصله ‌می‌گیرد و باید خط روند را نسبت به آن به روز کرد. به علاوه، معامله‌گران معمولا از داده‌های متفاوتی برای رسم این خطوط استفاده ‌می‌کنند.

به عنوان مثال، بعضی از معامله‌گران از نقاط پایینی استفاده ‌می‌کنند، در حالی که دیگران ممکن است از پایین ترین قیمت پایانی برای‌ یک دوره استفاده کنند. در نهایت، خطوط روندی که در دوره‌های زمانی کوتاه رسم شده اند ممکن است به حجم حساس باشند.‌ یک خط روند رسم شده در‌ یک دوره با حجم کم به سادگی با افزایش حجم شکسته ‌می‌شود.

 

پیشنهاد ثروت آفرین : فیلتر طلایی بورس

 

نتیجه گیری‌ 

در مقاله آموزش اندیکاتور خط روند در بورس نکات کاربردی و مهمی ذکر شد. خطوط روند خطوط شیب داری هستند که برای مشخص کردن روند حرکت قیمت و کمک به تصمیم گیری در معاملات و تحلیل تکنیکال در بورس رسم می شوند. خط روند در روند‌های صعودی زیر قیمت و در روند‌های نزولی بالای قیمت رسم می شود. برای رسم یک خط روند صعودی،‌ حداقل دو نقطه‌ی پایینی باید با یک خط راست به هم متصل شوند. بر عکس این حالت برای خطوط روند نزولی برقرار است.

خطوط روندی که از حداقل سه نقطه روی نمودار قیمت عبور می کنند معتبر هستند. هر چه تعداد این نقاط روی نمودار بیشتر باشد،‌ خط روند اعتبار بیشتری خواهد داشت. همچنین در مقاله آموزش اندیکاتور خط روند گفته شد خطوط روند می توانند نقش حمایت یا مقاومت را به عهده بگیرند. زمانی که نمودار قیمت به آن‌ها می رسد،‌ معامله‌گران بورس می‌توانند به بازار وارد شوند. یک روش دیگر برای معامله با استفاده از خطوط روند و تحلیل تکنیکال انتظار برای شکسته شدن آن هاست. معامله گران می توانند زمانی که خط روند توسط نمودار قیمت شکسته می شود به بازار وارد شوند.

خواهشمندیم نظرات خود را ادامه مقاله آموزش اندیکاتور خط روند برای مطالعه خوانندگان وب سایت ثروت آفرین درج نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *