آشنایی با چهار اندیکاتور برتر در سیستم معاملاتی

امروزه بسیاری از سرمایه‌گذاران و معامله‌گران فعال، برای شناسایی نقاط ورود و خروج معاملات از اندیکاتورهای تحلیلی استفاده می‌کنند. در بیشتر پلتفرم‌های معاملاتی چندین اندیکاتور از قبیل میانگین متحرک، مکدی و غیره وجود دارد و هدف استفاده از اندیکاتورها، شناسایی فرصت‌های معاملاتی است.

همانطور که میدانید ابزار تجزیه و تحلیل تکنیکال فرمول هایی مبتنی بر ریاضیات هستند که معامله‌گران و سرمایه‌گذاران برای تجزیه و تحلیل گذشته سهم و پیش بینی روندها و الگوهای آتی از آنها استفاده می‌کنند. در همین راستا قصد داریم در مطلب حاضر به بررسی مختصر چهار اندیکاتور برتر در سیستم معاملاتی بپردازیم. با ما همراه باشید.

آشنایی با چهار اندیکاتور برتر در سیستم معاملاتی

 

پیشنهاد ویژه ثروت‌آفرین : فیلتر طلایی بورس

 

اندیکاتور

تعداد زیادی از اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال از جمله آنهایی که بصورت عمومی منتشر شده اند، مانند میانگین متحرک یا نوسان ساز تصادفی و همچنین شاخص‌های اختصاصی معاملاتی، برای مطالعه معامله‌گران در دسترس است. علاوه بر این بعضی اوقات معامله‌گران با کمک یک برنامه نویس واجد شرایط، اندیکاتورهای منحصر به فرد خود را ایجاد می‌کنند.

اکثر این اندیکاتورها، متغیرهای تعریف شده‌ای دارند که به معامله‌گران امکان می‌دهد ورودی‌های کلیدی مانند «دوره بازگشت» (مقدار داده‌های تاریخی برای تشکیل محاسبات) را متناسب با نیازهای خود در بازار را تنظیم کنند.

 

پیشنهاد می کنم مقاله بیش از 700 فیلتر مهم و کاربردی بورس در سایت Tsetmc را مشاهده فرمایید.

 

استراتژی

استراتژی مجموعه‌ای از اهداف و قوانین است که زمان ترید یا خرید و فروش یک معامله‌گر را مشخص می‌کند. استراتژی‌ها معمولا شامل فیلترها و محرک‌های معاملاتی هستند که غالبا هر دو آنها براساس اندیکاتورها تعیین می‌شوند.

فیلترهای معاملاتی شرایط سهم های مناسب را بررسی می‌کنند و محرک‌های معاملاتی دقیقا مشخص می‌کنند که چه زمانی باید نسبت به خرید سهم اقدام نمود.

استفاده از اندیکاتورهای تکنیکال برای تدوین استراتژی‌ها

قبل از معرفی چهار اندیکاتور برتر در سیستم معاملاتی ضروری است بدانید که اندیکاتور به تنهایی استراتژی معاملاتی را تشکیل نمی‌دهد. در واقع یک اندیکاتور می‌تواند به معامله‌گران کمک کند شرایط بازار را بررسی کنند، اما یک استراتژی قانون خرید و فروش معامله‌گران است و معامله‌گران اغلب از چندین اندیکاتور برای تشکیل یک استراتژی معاملاتی استفاده می‌کنند.

با وجود این، معمولا توصیه می‌شود که معامله‌گران هنگام بهره‌وری از اندیکاتورها در یک استراتژی، از انواع یا دسته‌های مختلف اندیکاتورها مانند یک اندیکاتور میانگین متحرک و یک اندیکاتور شناسایی روند استفاده کنند. هر اندیکاتور و ترکیب آن نیاز به تحقیق دارد تا با توجه به سبک و تحمل ریسک معامله‌گر مناسب‌ترین استراتژی را تعیین نمود.

 

پیشنهاد می کنم حتما مقاله کاربردی 35 الگوی کندل استیک در تحلیل تکنیکال بورس (Candle Stick) را مطالعه فرمایید

 

برنامه ریزی برای تدوین استراتژی منحصر به فرد

یکی از مزیت های کمی سازی قوانین معاملات در یک استراتژی، این است که به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهد استراتژی را برای داده‌های گذشته بکار گیرند تا ارزیابی کنند این استراتژی در گذشته چگونه عمل کرده است. در واقع این فرآیندی است که به عنوان آزمایش مجدد در معاملات شناخته می‌شود. البته یافتن الگوهایی که در گذشته وجود داشته است، نتایج آینده را تضمین نمی‌کند اما مطمئنا می‌تواند به توسعه استراتژی معاملات کمک کند.

نوع اندیکاتوری که معامله‌گر برای ایجاد یک استراتژی استفاده می‌کند، بستگی به این دارد که فرد در ساخت چه نوع استراتژی‌ در حال برنامه‌ریزی است. این مهم به سبک معامله‌گری و تحمل ریسک او مربوط می‌شود. یک معامله‌گر که به دنبال سرمایه‌گذاری بلند مدت با سود زیاد است، ممکن است روی یک استراتژی مبتنی بر روند تمرکز داشته باشد و بنابراین از یک شاخص مرتبط مانند میانگین متحرک استفاده کند.

همچنین یک معامله‌گر علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری کوتاه مدت با سودهای مکرر نیز ممکن است بیشتر به استراتژی مبتنی بر نوسان علاقه‌مند باشد. بنابراین نیاز است که از اندیکاتورهای نوسان ساز استفاده کند.

 

پیشنهاد می کنم مقاله روانشناسی بازار بورس و تابلو خوانی حجم معاملات را مطالعه کنید.

 

چهار اندیکاتور برتر در سیستم معاملاتی

اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (RSI)

اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index) یک شاخص کلاسیک بورس و فارکس است که برای اندازه‌گیری حرکت نمادها در بازار استفاده می‌شود. این شاخص با هدف تعیین قیمت به عنوان خرید بیش از حد یا فروش بیش از حد، سودآوری‌های اخیر را در برابر ضررهای اخیر اندازه‌گیری می‌کند.

اندیکاتور RSI ابزاری درخشان برای کمک به معامله‌گران است و دوره‌ای را که قیمت در برابر تغییر، آسیب پذیر است را شناسایی می‌کند و به ویژه در بازارهای محدود و همچنین برای ورود به اصلاحات در طی روند به خوبی کار می‌کند.

چهار اندیکاتور برتر در سیستم معاملاتی - اندیکاتور شاخص قدرت نسبی

نمودار بالا مثال کاملی از چگونگی عملکرد شاخص RSI برای کمک به سرمایه گذاران در هنگام انجام معاملات در  بازار بورس است. USDJPY به وضوح در یک روند نزولی در حال حرکت است و به همین دلیل هنگامی که شاخص نشان می‌دهد که حرکت در منطقه اشباع خرید است، ما می‌خواهیم به دنبال فروش USDJPY باشیم.

توجه کنید که وقتی بازار بورس یا فارکس در روند بالاتر اصلاح می‌شود، نشانگر RSI به منطقه اشباع خرید رسیده و سپس اصلاح پایان می‌یابد. بخش‌های برجسته شده در نمودار، دوره‌هایی را نشان می‌دهد که معامله‌گران می‌توانند برای بررسی کوتاه مدت نمادها در طول روند نزولی با پایان یافتن اصلاح و از سرگیری روند، از شاخص RSI استفاده کنند.

 

پیشنهاد می کنم مقاله تعدیل قیمت سهم در بورس چیست؟ را مشاهده کنید

 

اندیکاتور نوسانگر تصادفی

یکی دیگر از چهار اندیکاتور برتر در سیستم معاملاتی نوسانگر تصادفی (Stochastics) است. این شاخص یکی دیگر از ابزارهای خارق‌العاده برای اندازه‌گیری روند حرکت معاملات در بازار بورس است. اندیکاتور تصادفی، نحوه حرکت قیمت را در رابطه با افزایش و کاهش قیمت در یک محدوده و دوره خاص اندازه‌گیری می‌کند و به بررسی روند حرکت در منطقه اشباع خرید یا اشباع فروش می‌پردازد.

دقیقا مانند اندیکاتور RSI، این اندیکاتور ابزاری عالی برای کمک به معامله‌گران باشد که بتوانند نقاط ورود خود را اصلاح کرده و نقاط بازگشت بازار را بهتر به دست آورند. نشانگر تصادفی شامل دو خط نوسانی است که حتی نقاط ورود دقیق‌تری را نیز فراهم می‌کند. روش خارق‌العاده دیگر برای استفاده از نشانگر حرکت مانند این، شناسایی واگرایی است؛ این جایی است که اندیکاتور از حرکات انجام شده توسط قیمت پشتیبانی نمی‌کند و به همین ترتیب نشان می‌دهد که احتمال بازگشت قیمت وجود دارد.

اندیکاتور نوسانگر تصادفی

در نمودار بالا می‌توانید یک نمونه عالی از واگرایی نزولی که یک فرصت فروش را ارائه می‌دهد، مشاهده کنید. توجه داشته باشید همانطور که قیمت در حال افزایش است، شاخص تصادفی چگونه در بالاترین سطح قرار دارد. اما در دو اوج گذشته، می‌توانید مشاهده کنید که نشانگر تصادفی در بالاترین اوج های پایین‌تر خود قرار دارد. این نشان می‌دهد که با کم شدن فشار خرید، حرکت صعودی در بازار بورس محو می‌شود. پس از آن معامله‌گران می‌توانند سهام خود را در جایی که قیمت پایین‌تر از سطح پشتیبانی با رنگ قرمز نشان می‌دهد، بفروشند.

 

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش ابزارها و سطوح فیبوناچی را مطالعه نمایید

 

اندیکاتور میانگین متحرک همگرایی واگرایی (MACD)

اندیکاتور میانگین متحرک همگرایی واگرایی (Moving Average Convergence Divergence) یک مورد دیگر از چهار اندیکاتور برتر در سیستم معاملاتی است. این اندیکاتور در میان معامله‌گران دارای محبوبیت است و به معامله‌گران کمک می‌کند تا جهت روند و زمان ورود‌های خود را شناسایی کنند. این شاخص تفاوت بین قیمت کراس میانگین متحرک بلند مدت و کوتاه مدت را به صورت صعودی یا نزولی اندازه‌گیری می‌کند. وقتی هیستوگرام بالای خط وسط باشد این بدان معناست که انتظار می‌رود بازار صعود کند و هنگامی که هیستوگرام زیر خط مرکزی است، به این معنی است که انتظار می‌رود بازار سقوط کند. عبور واقعی از خط مرکز می‌تواند توسط معامله‌گران به عنوان یک نقطه ورود استفاده شود.

اندیکاتور میانگین متحرک همگرایی واگرایی (MACD)

در نمودار بالا می‌توانید ببینید در حالی که هیستوگرام بالای خط مرکزی است، قیمت چگونه افزایش می‌یابد، اما سپس با پایین آمدن نمودار هیستوگرام در پایین‌تر از خط مرکز، روند پایین می‌رود. منطقه هایلایت شده نشان می‌دهد که هیستوگرام در کجا از مثبت به منفی تبدیل می‌شود و می‌تواند به عنوان یک ورودی کوتاه مدت عالی استفاده شود.

 

پیشنهاد می کنم مقاله الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال (Harmonic Patterns) را مشاهده کنید

 

اندیکاتور توقف و معکوس (SAR)

نشانگر توقف و معکوس پارابولیک سار (Stop and Reverse) یکی دیگر از چهار اندیکاتور برتر در سیستم معاملاتی است که ابزاری خارق‌العاده برای برجسته کردن حرکت معکوس در بازار بورس است. این اندیکاتور نه تنها در کمک به معامله‌گران برای یافتن ورودی‌های مطلوب بسیار موثر است، بلکه در کمک به سرمایه گذاران برای مدیریت معاملات خود و توقف آنها بسیار کارآمد است.

هنگامی که قیمت در حال افزایش است و انتظار می‌رود که به روند افزایشی خود ادامه دهد، این نشانگر نقطه‌هایی را زیر قیمت قرار می‌دهد که مشخص می‌کند قیمت برای تأیید برگشت باید به کجا برسد. اگر قیمت پایین‌تر از نقطه باشد، این بدان معناست که یک حرکت معکوس نزولی در حال انجام است.

اندیکاتور توقف و معکوس (SAR)

نمودار بالا به شما نشان می‌دهد که نشانگر معکوس قیمت چگونه است و چقدر می‌تواند برای کمک به معامله‌گران در یافتن ورودی‌ها در نقاط عطف اصلی مفید باشد. از نظر توقف دنباله دار، اگر معامله‌گران اهل معاملات طولانی مدت باشند، می‌توانند در زیر هر نقطه جدید زیر قیمت، متوقف شود زیرا آنها می‌دانند که اگر قیمت در زیر نقطه شکسته شود، احتمال بازگشت وجود دارد.

 

پیشنهاد می کنم از محصول فیلترهای نوسان گیری در بورس که شامل 3 فیلتر تخصصی می باشد بازدید نمایید. برای توضیحات تکمیلی در خصوص این 3 فیلتر که به صورت تخصصی کدنویسی شده و فقط در وب سایت ثروت آفرین موجود می باشد محصول فیلترهای کاربردی بورس (نوسانگیری کوتاه مدت) را مشاهده کنید.

 

سیستم معاملاتی چیست؟

بسیاری از معامله‌گران برای شناسایی نقاط ورود و خروج از اندیکاتورهای تحلیلی استفاده می‌کنند. این معامله گران با ادغام چندین اندیکاتور، یک استراتژی منحصر به فرد که دارای درصد موفقیت بسیار زیادی است را تهیه می کنند که بعنوان سیستم معاملاتی نیز شناخته می شود.

چهار اندیکاتور برتر در سیستم معاملاتی کدامند؟

از اندیکاتورهای برتر در سیستم معاملاتی میتوان به اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (RSI)، نوسانگر تصادفی (Stochastics)، اندیکاتور میانگین متحرک همگرایی واگرایی (MACD) واندیکاتور توقف و معکوس (SAR) اشاره نمود.

جمع بندی آشنایی با چهار اندیکاتور برتر در سیستم معاملاتی

تاکید ما بر این است که هر معامله‌گری با استراتژی از پیش تعیین شده‌ وارد معامله شود. استراتژی‌ها اغلب از شاخص‌های تحلیل تکنیکال به روش عینی برای تعیین قوانین ورود، خروج و مدیریت معاملات بهره می‌برند. بسیاری از سرمایه‌ گذارن جدید معاملات خود را با شاخص‌های فنی آغاز می‌کنند.

ما در این مقاله از ثروت آفرین، چهار اندیکاتور برتر در سیستم معاملاتی را بررسی کردیم تا اگر مبتدی هستید در شروع معاملات خود از آنها کمک بگیرید و اگر معامله‌گر حرفه‌ای هستید، یادتان باشد که باید بر روی کدام اندیکاتورها تمرکز کنید. متأسفانه هیچ استراتژی کاملی وجود ندارد که موفقیت همه سرمایه‌گذاران را تضمین کند.

هر فرد سبک، خلق و خو، تحمل ریسک و شخصیت منحصر به فرد خود را دارد. به همین ترتیب، این به هر معامله‌گر بستگی دارد که اطلاعاتی درباره عملکرد انواع اندیکاتورهای تجزیه و تحلیل تکنیکال، متناسب با نیازهای فردی خود کسب کند و براساس آنها استراتژی منحصر به فرد خود را تدوین کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *