نسبت خریداران به فروشندگان در بورس (بخش سوم)

نسبت خریداران به فروشندگان یکی دیگر از ارکان بسیار مهم در بازار بورس می باشد. بررسی نسبت فروشندگان به خریداران کمک می کند بتوانید میزان عرضه و تقاضا را بررسی کنید و در زمان مناسب نسبت به خرید سهم اقدام نمایید. در ادامه در مورد نسبت خریداران به فروشندگان در بورس توضیح داده می شود.

بخش اول این مقاله در مورد روانشناسی بازار بورس و تابلو خوانی بازار و بخش دوم مقاله در مورد کد به کد و بلوکی در روانشناسی بازار می باشد پیشنهاد می کنم این سری از مقالات مهم در بورس را حتما مطالعه نمایید.

با بررسی نسبت خریداران به فروشندگان در بازار بورس می توان سیگنال های قوی و ضعیف را شناسایی نمود. یکی از نکات بسیار مهمی که حرفه ای های بازار انجام می دهند این است که می‌توانند با استفاده از نسبت خریداران و فروشندگان سیگنالهای خرید و فروش را به راحتی تشخیص دهند.

مقاله زیر در خصوص نسبت خریداران به فروشندگان در بورس می باشد که به درخواست متعدد خوانندگان در زمینه آموزش مباحث تحلیل تکنیکال نوشته شده است. در این مقاله به طور مفصل در مورد نسبت خریداران به فروشندگان توضیح داده شده است. پیشنهاد می کنم این مقاله کاربردی را حتما مطالعه نمایید.

روانشناسی بازار بورس و نسبت خریداران به فروشندگان

پیشنهاد ویژه ثروت آفرین : فیلتر طلایی بورس (کسب سود در بازارهای ریزشی)

نسبت خریداران به فروشندگان

مقایسه بین نسبت خریداران به فروشندگان یکی از نکات کلیدی و بسیار مهم در بازار بورس می باشد. از مقایسه صحیح نسبت خریداران به فروشندگان می توان سیگنال خرید یا فروش دقیقی دریافت نمود. بررسی تعداد خریداران و فروشندگان می توانند اطلاعات بسیار مهمی در مورد آینده سهم به معامله گران در بورس نشان دهد.

 سیگنال خرید با استفاده از نسبت خریداران و فروشندگان

با استفاده از این روش زمانی که تعداد خریداران کمتر از تعداد فروشندگان در بورس باشد سیگنال خرید دریافت می شود. یعنی هر چقدر تعداد خریداران کمتر باشد فروشندگان بیشتری در سهم هم وجود دارد و قدرت خریداران زیاد می باشد و این می تواند نشان از رشد قیمت سهم در بازار بورس باشد.

در تصویر زیر تعداد خریداران از فروشندگان کمتر می باشد.

روانشناسی بازار بورس و نسبت خریداران به فروشندگان-20

پیشنهاد می کنم مقاله بیش از 700 فیلتر کاربردی در سایت دیده بان بازار را مطالعه کنید

 سیگنال خرید با استفاده از این روش را می توانیم به سه دسته تقسیم بندی کنیم:

1- سیگنال خرید ضعیف

2- سیگنال خرید متوسط

3- سیگنال خرید قوی

 

1- سیگنال خرید ضعیف :

حقوقی در سهم خرید انجام دهد و این خرید حقوقی بالای 15 درصد بوده ضمن اینکه با توجه به خرید حقوقی همچنان تعداد خریداران کمتر از فروشندگان در بازار باشد. در این نوع سیگنال هرچقدر درصد خرید حقوقی در بورس بیشتر باشد سیگنال خرید به مراتب ضعیف تر خواهد شد.

در تصویر زیر سیگنال خرید از نوع ضعیف نشان داده شده است.

روانشناسی بازار بورس و نسبت خریداران به فروشندگان-21

مقاله آموزشی در مورد آموزش فیلتر نویسی در سایت دیده بان بورس را حتما بخوانید

2- سیگنال خرید متوسط :

حقوقی در سهم دخالتی ندارد و تعداد خریداران کمتر از فروشندگان در بازار می باشد. در این حالت فقط حقیقی ها در معاملات سهم دخالت دارند. پس در صورتی که خرید حقوقی بالای ۱۵ درصد باشد می توانیم دخالت حقوقی ها در سهم را لحاظ کنیم. به عنوان مثال اگر حقوقی ۱۰% در بورس خرید انجام داده باشد خرید حقوقی را نادیده می گیریم.

در تصویر زیر سیگنال خرید از نوع متوسط نشان داده شده است.

روانشناسی بازار بورس و نسبت خریداران به فروشندگان-22

پیشنهاد می کنم مقاله تکنیکالی آموزش ابزارها و سطوح فیبوناچی در تحلیل تکنیکال را حتما مطالعه کنید

3- سیگنال خرید قوی :

حقوقی در سهم فروش انجام دهد و این فروش حقوقی بالای 15 درصد بوده ضمن اینکه با توجه به فروش حقوقی همچنان تعداد خریداران کمتر از فروشندگان در بورس باشد. در این نوع سیگنال هرچقدر تعداد خریداران حقیقی کمتر باشد سیگنال خرید در بازار به مراتب قوی تر خواهد بود.

در تصویر زیر سیگنال خرید از نوع قوی نشان داده شده است.

روانشناسی بازار بورس و نسبت خریداران به فروشندگان-23

اگر علاقه دارید الگوهای کندل استیک ژاپنی را یاد بگیرید پیشنهاد می کنم مقاله آموزش الگوهای کندل استیک در تحلیل تکنیکال را مطالعه کنید

 سیگنال فروش با استفاده از نسبت خریداران و فروشندگان

با استفاده از این روش زمانی که تعداد فروشندگان کمتر از تعداد خریداران باشد سیگنال فروش دریافت می شود. یعنی هر چقدر تعداد فروشندگان کمتر باشد خریداران بیشتری در سهم وجود دارد و قدرت فروشندگان زیاد می باشد و این می تواند نشان از افت قیمت سهم در بازار بورس باشد.

در تصویر زیر تعداد فروشندگان از خریداران کمتر می باشد.

روانشناسی بازار بورس و نسبت خریداران به فروشندگان-24

پیشنهاد می کنم از مقاله پولبک در تحلیل تکنیکال – شناسایی پولبک دیدن کنید

سیگنال فروش با استفاده از این روش را می توانیم به سه دسته تقسیم بندی کنیم:

1- سیگنال فروش ضعیف

2- سیگنال فروش متوسط

3- سیگنال فروش قوی

1- سیگنال فروش ضعیف :

حقوقی در سهم فروش انجام دهد و این فروش حقوقی بالای 15 درصد بوده ضمن اینکه با توجه به فروش حقوقی همچنان تعداد فروشندگان کمتر از خریداران در بورس باشد. در این نوع سیگنال هرچقدر درصد فروش حقوقی بیشتر باشد سیگنال فروش به مراتب ضعیف تر خواهد شد.

در تصویر زیر سیگنال خرید از نوع ضعیف نشان داده شده است.

روانشناسی بازار بورس و نسبت خریداران به فروشندگان-25

2- سیگنال فروش متوسط :

حقوقی در سهم دخالتی ندارد و تعداد فروشندگان کمتر از خریداران در بازار می باشد. در این حالت فقط حقیقی ها در معاملات سهم دخالت دارند. پس در صورتی که فروش حقوقی بالای ۱۵ درصد باشد می توانیم دخالت حقوقی ها در سهم را لحاظ کنیم. به عنوان مثال اگر حقوقی ۱۰% فروش انجام داده باشد فروش حقوقی را نادیده می گیریم.

در تصویر زیر سیگنال خرید از نوع متوسط نشان داده شده است.

روانشناسی بازار بورس و نسبت خریداران به فروشندگان-26

 3- سیگنال فروش قوی :

حقوقی در سهم خرید انجام دهد و این خرید حقوقی بالای 15 درصد بوده ضمن اینکه با توجه به خرید حقوقی همچنان تعداد فروشندگان کمتر از خریداران در بورس باشد. در این نوع سیگنال هرچقدر تعداد فروشندگان حقیقی کمتر باشد سیگنال فروش در بازار به مراتب قوی تر خواهد بود.

در تصویر زیر سیگنال فروش از نوع قوی نشان داده شده است.

روانشناسی بازار بورس و نسبت خریداران به فروشندگان-27

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش تحلیل تکنیکال در بازار بورس را مشاهده نمایید

بررسی نقاط حمایت و مقاومت با جریان نقدینگی

در صورتیکه سهمی در نقطه حمایت قرار داشته باشد و تعداد خریداران در سهم کمتر از فروشندگان باشد و یا به طور کلی در نقطه حمایت نسبت های سهم به نفع خریداران باشد این سهم رشد کرده و روند صعودی در بازار بورس خواهد داشت.

در صورتیکه سهمی در نقطه حمایت قرار داشته باشد و تعداد خریداران در سهم بیشتر از فروشندگان باشد و یا به طور کلی در نقطه حمایت نسبت های سهم به نفع فروشندگان بازار باشد این سهم حمایت خود را از دست می دهد و روند نزولی خواهد داشت.

در صورتیکه سهمی در نقطه مقاومت قرار داشته باشد و تعداد خریداران در سهم کمتر از فروشندگان باشد و در نقطه مقاومت نسبت های سهم به نفع خریداران باشد احتمال شکسته شدن نقطه مقاومت و رشد سهم در بورس زیاد می باشد.

در صورتیکه سهمی در نقطه مقاومت قرار داشته باشد و تعداد خریداران در سهم بیشتر از فروشندگان باشد و سهم در نقطه مقاومت نسبت های سهم به نفع فروشندگان بازار باشد این سهم روند نزولی به خود خواهد گرفت.

در تصویر زیر مشاهده می کنید سهم مورد نظر در تاریخ ذکر شده بر روی نقطه حمایت قرار دارد و حقوقی نیز خرید قابل توجهی در سهم انجام داده است. ولی همانطور که مشاهده می کنید تعداد فروشندگان کمتر از تعداد خریداران در این روز بوده است پس قدرت فروشندگان در بازار بورس بیشتر بوده و نسبت ها به نفع فروشندگان می باشد. جالب است با بررسی جریان نقدینگی نیز متوجه می شویم خروج پول در این سهم رخ داده است و این سهم چندین ماه رشدی نداشته است و ریزش حدود 30 درصدی در بازار سرمایه را نیز تجربه کرده است.

روانشناسی بازار بورس و نسبت خریداران به فروشندگان-28

پیشنهاد می کنم از فیلترهای مقاله بیش از 20 فیلتر نوسان گیری بورس در سایت دیده بان بازار بازدید نمایید

فروش سهم با استفاده از جریان نقدینگی و نسبت خریداران به فروشندگان

شناسایی صحیح نسبت خریداران به فروشندگان و همچنین جریان نقدینگی سیگنال فروش صادر می کند و کمک می کند تا بتوانیم بهترین زمان فروش سهم را شناسایی کنیم.

بسیاری از سهامداران بازار سرمایه از این شکایت دارند که نمی توانند سیگنال فروش درستی برای سهمی که خریداری کرده اند دریافت کنند و نمی دانند چه زمانی سهم را به فروش برسانند. در خیلی از مواقع مشاهده می کنیم ممکن است سهمی ۱۵ درصد رشد کند و خیلی از سهامداران سهم خود را به فروش برسانند ولی ممکن است سهم ۴۰ تا ۵۰ درصد نیز رشد نماید.

همچنین در خیلی از مواقع می بینیم سهمی ۵ درصد رشد می کند و با صف خرید در بازار بورس همراه می‌شود و در یک لحظه صف خرید ریزش می کنند و بسیاری از سهامداران از ترس ریزش قیمت سهم خود را به فروش می رسانند ولی بعد از این اتفاق سهم مجدداً رشد کرده و ممکن است 30 تا ۴۰ درصد نیز بازدهی داشته باشد. پس با بررسی نسبت ها هر معامله گری به راحتی می تواند زمان خروج از سهم را شناسایی کرد.

پیشنهاد ویژه ثروت آفرین : محصول جادوی فیلتر و اندیکاتور 

نکته:

نکته بسیار مهمی که در خرید نسبت خریداران به فروشندگان می بایست مد نظر قرار گیرد این است که در در اواسط بازار و در ساعات پایانی بازار نسبت های سهم بررسی شود.

به عنوان مثال سهمی به نفع خریداران نسبت 2 به 6 دارد یعنی تعداد خریداران ۴۰ نفر و تعداد فروشندگان ۱۲۰ نفر می باشد. در اواخر بازار متوجه می شویم این نسبت 2 به 4 می شود یعنی تعداد خریداران 80 نفر و تعداد فروشندگان ۱۶۰ نفر می شود. با این تغییر متوجه می شویم فشار خرید کاهش پیدا کرده است و احتمال اینکه در روز بعد قیمت سهم در بورس کاهش داشته باشد زیاد می باشد.

در مثالی دیگر سهمی به نفع فروشندگان نسبت 1 به 4 دارد یعنی تعداد فروشندگان 10 نفر و تعداد خریداران 40 نفر می باشد. در اواخر بازار متوجه می شویم این نسبت به سمت تعادل حرکت می کند و نسبت 3 به 4 می شود یعنی تعداد فروشندگان 40 نفر و تعداد خریداران 53 نفر می شود. با این تغییر متوجه می شویم فشار فروش کاهش پیدا کرده است و این یک سیگنال خرید بسیار قوی می باشد و احتمال اینکه در روز بعد قیمت سهم در بورس افزایش داشته باشد زیاد می باشد.

پیشنهاد می کنم از 3 فیلتر کاربردی و تخصصی که در وبسایت ثروت آفرین کدنویسی شده است بازدید فرمایید. این محصول با نام فیلترهای کاربردی بورس (نوسانگیری کوتاه مدت) می باشد.

 نتیجه گیری و سخن پایانی

این مقاله در مورد نسبت خریداران به فروشندگان به رشته تحریر در آمده است. این مقاله سومین بخش از سری مقالات روانشناسی بازار سرمایه می باشد. برای موفقیت در بورس این مقالات را حتما مطالعه فرمایید.

بررسی نسبت خریداران به فروشندگان کمک می کند تا با استفاده از تابلو خوانی تعداد خریداران و فروشندگان بتوانید آینده یک سهم را در بورس پیش بینی کنید.

یکی دیگر از نکات بسیار مهم در نسبت خریداران و فروشندگان میزان خریداران حقیقی و حقوقی می باشد و کمک می کند تا بتوانید سیگنال‌های خرید و فروش را شناسایی کنید. با این روش می‌توانید تشخیص دهید کدام سیگنال قوی و کدام سیگنال ضعیف می باشد.

نکته مهم دیگر در نسبت فروشندگان به خریداران بررسی نقاط حمایت و مقاومت می باشد. فراموش نکنید در زمانی که نسبت خرید و فروش را بررسی می کنید نقاط حمایت و مقاومت سهم را حتماً مد نظر قرار دهید. بررسی نقاط حمایت و مقاومت و ترکیب کردن نسبت خرید و فروش با یکدیگر موفقیت شما را در بورس تضمین می کند.

این مقاله در مورد نسبت خریداران به فروشندگان در بورس نوشته شده است و امیدوارم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید.لطفاً پیشنهادها و نقطه نظرات خود را در پایین همین صفحه درج نمایید.

35 دیدگاه

  1. با سلام و تشکر از مطالب فوق العاده سایت
    دو سوال داشتم:
    1- آیا این بررسی ها در زمان بسته بودن بازار هم کارایی دارند یا حتما باید در ساعات پایانی باشد؟
    2- آیا فیلترهایی برای بررسی این نسبت ها وجود دارد؟

    • سلام یاسر عزیز
      سپاس از توجه شما،
      جوای سوال 1: بله در زمان بسه بودن بازار نیز می توانید از این نسبت ها استفاده فرمایید.
      جوای سوال 2: بله فیلترهای مربوط به نسبت خریداران و فروشندگان در بخش فیلترهای کاربردی بورس وجود دارد.

  2. 1.برای معامله یک سهم استفاده از نسبت خریدار و فروشنده تا چه حد قابل اطمینان هست؟ (باتوجه به اینکه سفارشات بعضا هیجانی هستن)
    2.در مورد نسبت خریدار و فروشنده، نباید حجم رو در نظر بگیریم؟؟؟؟

  3. با سلام بسیار عالی و مفهومی توضیح داده اید..موفق باشید در ادامه راه.

    • سلام میثم عزیز
      از توجه شما سپاسگزاریم امیدواریم شما نیز در سرمایه گذاری های خود به نتایج بسیار خوب برسید.
      موفق باشید

  4. بسیار عالی
    از زحماتتان بابت مقاله سپاسگزارم … در این دوران کمتر کسی هست که رایگان دانشش را به دیگران بیاموزد … از شما بابت این مقاله ها متشکرم …

    • سلام محمدرضای عزیز
      امیدواریم بتوانیم مقالات کاربردی بیشتری برای استفاده سرمایه گذاران تهیه نماییم.
      موفق باشید

  5. بسیار عالی

  6. سلام

    مطالب بسیار مفید بود
    صمیمانه از شما سپاسگزارم

  7. بسیار کاربردی بود و مدت ها دنبال چنین توضیح خوب و کاربردی بودم . با تشکر از سایت خیلی خوبتون

  8. ممنون از سایت خوبتون روانشناسی بازار یک مکمل عالی برای استراتژی یک تریدر هست بسیار عالی، روان، وقابل فهم این مطلب رو تشریح کردید باتشکر فراوان

    • سلام حامد عزیز
      از اینکه نظر خود را درج کردید بسیار سپاسگزاریم و امیدواریم با نکات ذکر شده در مقاله روانشناسی بورس بتوانید موفقیت بیشتری در بازار کسب نمایید.
      موفق باشید

  9. یک سوال ببنید وقتی تعداد خریدار بیشتر می شود یعنی سهمی خواهان بیشتری دارد/ پس باید بیشتر قیمت بالا رود نه این که پایین بیاید

    برای همین در دنیای واقعی می گویند نخرید که ارزان شود / چرا که فروشنده ها زیاد شوند و خریدار کم

    من دقت کردم شما هرجا تعداد خریدار بالا بود به سیگنال فروش توصیه کردید

    • سلام علی عزیز
      بستگی به شرایط بازار دارد. وقتی تعداد خریداران کم و فروشندگان زیاد هستند منظور این است که قدرت خریداران زیاداست و خریداران پرقدرت که احتمالا خبرهای مهمی از نماد دارند سهام را از سهامداران خرد خریداری می کنند به همین دلیل در این حالت ممکن است تعداد خریداران بسیار کمتر از فروشندگان باشد.

  10. مطالب نسبت خریدار و فروشنده با توجه به حمایت ومقاومت بسیار جالب توضیح داده شد و این مطلبی بود که چند ماه دنبال فهم اون بود انشالله که همیشه پرسود و سلامت باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *