پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال (Price Action)

پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال به حرکت قیمت یک سهام در بورس، در طول زمان و رسم روند قیمت بر روی نمودار، پرایس اکشن گفته می‌شود. به نوعی می‌توان گفت این استراتژی ماده اولیه و پایه و اساس تحلیل تکنیکال در بازار بورس است.

بسیاری از سرمایه‌گذارانی که بصورت کوتاه مدت معامله می کنند فقط به این روش توجه کرده و استراتژی‌های معامله خود را بر اساس شکل و روند‌های استخراج شده از پرایس اکشن طرح ریزی می کنند.

اکنون میتوانید در ویدیو زیر رسم کانال  با استفاده از پرایس اکشن را مشاهده فرمایید.

 

در ویدیو زیر معاملات پرایس اکشن با استفاده از الگوهای مختلف توضیح داده شده است.

 

با توجه به اینکه بسیاری از کاربران گفته بودند پرایس اکشن چیست و چه نقشی در تحلیل تکنیکال دارد تصمیم گرفتیم این مقاله را در سایت قرار دهیم. پیشنهاد می کنیم مقاله پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال را تا پایان مقاله مطالعه نمایید.

 

پرایس اکشن چه اطلاعاتی را به ما می‌دهد؟

پرایس اکشن در نمودارهایی که قیمت یک دارایی را در طول زمان نشان می‌دهند، قابل استفاده است. اکثر سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند از نمودار شمعی ژاپنی و یا به اصطلاح کندل استیک استفاده کنند؛ زیرا اطلاعات بسیار زیادی همچون قیمت آغازین، قیمت پایانی، اوج و کف قیمت را در یک شمع به ما نشان می‌دهد.

الگوهایی همچون الگوی پوشا و یا سه شمعی نوعی پرایس اکشن محسوب می‌شوند. به طور کلی با استفاده از این استراتژی می‌توان متوجه اتفاقات بعدی بازار شد.

 

پیشنهاد ویژه ثروت آفرین : فیلتر طلایی بورس (کسب سود در بازارهای ریزشی)

 

پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال - 1

 

پیشنهاد می کنم حتما مقاله کاربردی آموزش الگوهای کندل استیک در تحلیل تکنیکال را مطالعه فرمایید.

 

علاوه بر اینکه پرایس اکشن به نوعی تصویری کردن قیمت در طول زمان است و به ما نمودارهای مفیدی می‌دهد، از این استراتژی در محاسبه و اندازه‌گیری دیگر اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال نیز استفاده می‌شود. در تحلیل تکنیکال هدف این است که یک نظم خاص با توجه به اطلاعات گذشته بازار به دست بیاید که بتوانیم حرکات بازار در آینده را پیش‌بینی کنیم.

پرایس اکشن به طور کلی یک اندیکاتور مستقل و ابزار خاص در تحلیل تکنیکال در نظر گرفته نمی‌شود و بیشتر یک منبع اطلاعات برای دیگر اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال است. نوسان‌گیرها و معامله‌گرانی که بر اساس روند پیش می روند بیشتر از این استراتژی استفاده می‌کنند؛ اما تحلیلگران بنیادین به سطوح مقاومت و حمایت برای تعیین زمان شکسته شدن قیمت و اصلاحات قیمتی بسنده می‌نمایند.

این سرمایه‌گذاران و تحلیل‌گران که از پرایس اکشن استفاده می‌کنند، علاوه بر خود نمودار و قیمت فعلی باید به مسائل و فاکتورهای دیگری؛ نظیر حجم و دوره زمانی رسم نمودار نیز توجه کنند تا مشکلی برای پیش‌بینی‌های آن‌ها به وجود نیامده و دقیق از آب دربیایند.

 

محدودیت‌های استفاده از پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال

نحوه کار با پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال کاملا شخصی بوده و فرد به فرد متفاوت است. ممکن است که دو سرمایه‌گذار هنگام تحلیل بر اساس این استراتژی به دو نتیجه کاملا متفاوت و حتی مخالف هم برسند.

ممکن است که یک تحلیلگر با توجه به این استراتژی، روند منفی و دیگری روند مثبت رو به بالا را پیش‌بینی کند. البته اینجا همان نکته‌ای که در بخش قبلی به آن اشاره کردیم، اهمیت پیدا می‌کند و دوره زمانی در نظر گرفته شده برای تحلیل پرایس اکشن نیز مهم است. زیرا هر سهامی در بورس یک سری روند‌های منفی و رو به پایین روزانه در یک روند کلی رو به بالای ماهانه دارد.

 

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش چنگال اندروز در تحلیل تکنیکال را مطالعه کنید.

 

نحوه کار با پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال

روش پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال برای معامله کردن معمولا توسط سرمایه‌گذاران و معامله‌گران حرفه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. اکثر این افراد خیلی منطقی به دنبال سیگنال‌ها و اطلاعات مفید در این استراتژی هستند. اما افراد تازه کار در بورس، فقط منتظر یک پول بادآورده و یک شبه پولدار شدن با استفاده از تحلیل پرایس اکشن هستند.

این استراتژی یک سیستم بسیار منطقی است و قوانین مشخص و واضحی دارد. استفاده از اندیکاتورها در تمام بازارها و سهم‌های مختلف بورس امکان‌پذیر نبوده و ممکن است گاهی اوقات با توجه به نوع سهم و حرکت آن، اندیکاتور اطلاعات غلط به شما بدهد. اما این استراتژی به طور ساده همان سیگنال‌هایی که قیمت با حرکتش ایجاد می‌کند را به ما نشان می‌دهد؛ اما باید کمی دقت خودمان را برای فهم آن‌ها بالا ببریم.

در واقع پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال روشی است که صدها سال است در بازارهای مختلف مفید واقع شده است. از صدها سال پیش؛ حتی قبل از به وجود آمدن بانک‌ها، بازار بورس و دیگر بازارهای مالی، مردم برای خرید و فروش از نمودار قیمتی یک کالا استفاده می‌کردند تا بتوانند نحوه رفتار آن در آینده را مشخص کنند.

دیگر اندیکاتورهای جذاب امروزی چنین تاریخچه و کاربردی ندارند. اما با این حال پرایس اکشن حتی امروزه هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

پیشنهاد می کنم مقاله پولبک در تحلیل تکنیکال – شناسایی پولبک را مطاله کنید

 

استفاده از پرایس اکشن برای سود مداوم

سرمایه‌گذارانی که از پرایس اکشن استفاده می‌کنند، از اطلاعات به دست آمده از این حرکات بهره می‌برند تا استراتژی‌های معامله و خرید و فروش خود را بچینند. این معامله‌گران دنبال سیگنال‌های مخصوصی هستند تا خودشان را در بازار نشان بدهند و این افراد اقدام به معامله کنند.

در بخش زیر مثال‌هایی از اطلاعات و نشانه‌هایی که سرمایه‌گذاران در پرایس اکشن به دنبال آن‌‌ها هستند را مشاهده می‌کند:

• آیا قیمت یک شکست ناقص (False Break) را تشکیل داده است؟

• یک روند وجود دارد؟

• بازار در حال نوسان است؟

• آیا قیمت در نزدیکی سطح حمایت و مقاومت قرار گرفته است؟

• آیا نمودار قیمت سیگنال یک بازگشت و برعکس شدن قیمتی را می‌دهد که نشان‌دهنده تغییر روند بازار است؟

با استفاده از پاسخ این سوالات که در پرایس اکشن و با استفاده از دیگر اندیکاتورها به دست می‌آید، سرمایه‌گذاران می‌توانند سطوح کلیدی عرضه و تقاضا در نمودار را تعیین کنند.

آن‌ها همچنین می‌توانند مشخص کنند که آیا قیمت می‌تواند سطح خاصی را بشکند و یا بازگشت قیمتی خواهد داشت و با ترکیب این موارد می‌توانند معاملات پر سودی را به انجام برسانند.

 

پیشنهاد می کنم از فیلترهای کاربردی بورس که شامل بیش از 700 فیلتر کاربردی در سایت دیده بان بازار استفاده کنید.

 

انواع خرید و فروش با استفاده از پرایس اکشن

سرمایه‌گذارانی که از این استراتژی استفاده می‌کنند، دائما نمودار را برای پیدا کردن سیگنال‌های قوی مورد ارزیابی و بررسی قرار می‌دهند. این بررسی می‌تواند تنها با خود پرایس اکشن و یا با استفاده از دیگر اندیکاتورهای کمکی در تحلیل تکنیکال انجام شود. یک مثال از این فعال‌کننده‌ها و سیگنال‌ها پین بار است.

پین بار یک سیگنال بازگشت قیمتی است که در هر نوع نمودار و در هر بازه زمانی‌ای قابل استفاده است. پین بار یک سیگنال پرایس اکشن بسیار قدرتمند است که بعد از اصلاح قیمتی نمودار به وجود آمده و از یک شمع تشکیل شده است.

با استفاده از پین بار می‌توان اقدام به خرید یا فروش کرد و اغلب سیگنال و نشانه‌ای برای تغییر روند و ممنتوم است. پین بار فقط یکی از تعداد بسیار زیادی از سیگنال‌های پرایس اکشنی است که می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. از دیگر سیگنال‌ها و الگوها می‌تواند با بار پوشایی، بازگشت قیمتی دو تایی، بارهای داخلی، ادامه‌دارها، شکست‌ها و الگوهای شکست‌های ناقص و جعلی اشاره کرد.

یک پین بار شامل موارد زیر است:

• قیمت آغازین و پایانی در محدوده شمع قبلی

• سایه شمع با طول حداقل سه برابر بدنه شمع

• بلندتر بودن سایه شمع از دیگر شمع‌های نمودار

در زیر تصویری از یک پین بار را مشاهده می‌کنید:

پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال - 2

 

همچنین پیشنهاد می کنم مقاله کاربردی آموزش نمودارهای نقطه و شکل در تحلیل تکنیکال (Point & Figure) را مطالعه کنید

 

در تصویر بعد نیز تشکیل یک پین بار در پرایس اکشن و برعکس شدن نمودار قیمتی بانک پاسارگاد در بورس تهران را می‌بینید:

پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال - 3

 

پیشنهاد می کنم مقاله واگرایی در تحلیل تکنیکال – آموزش انواع واگرایی را مطالعه کنید

 

تمام پین‌بارهایی که تشکیل می‌شوند یکسان نیستند و تحلیلگران از مواردی بیشتر از شمع قبلی برای تایید پین بار و انجام معامله بهره می‌برند. در واقع تمام نمودار و پرایس‌ اکشن‌های قبلی مشخص می‌کنند که آیا زمان خرید و یا فروش رسیده است.

بهترین پین‌ بارها آن‌هایی هستند که در یک روند واضح و مشخص تشکیل شده و در نمودار سطوح مقاومت و حمایت داریم. در تصویر زیر تشکیل یک پین بار در سطح کلیدی مقاومت را مشاهده می‌کنید.

پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال - 4

 

پیشنهاد میکنم مقاله کاربردی آموزش ابزارها و سطوح فیبوناچی در تحلیل تکنیکال را مطالعه کنید.

 

دیگر موارد مفید پرایس اکشن با سود زیاد و ریسک کم

همانطور که گفته شد سیستم معاملاتی پرایس اکشن خیلی گسترده‌تر از بررسی شمع قبلی و انجام معامله است و در واقع این کاری است که معامله‌گرانی که بر اساس الگوها ترید می کنند انجام می‌دهند. اما یک سرمایه‌گذار متمرکز بر این استراتژی، خیلی گسترده‌تر عمل کرده و تمام نمودار را در نظر می‌گیرد.

قیمت همیشه یک نکته برای ما دارد و فهمیدن و یادگیری آن نکته یک بخش حیاتی در معامله با استفاده از پرایس اکشن و نمودار است.

 

معامله با روند

در معامله با استفاده از خط روند، سرمایه‌گذاران به دنبال این هستند که معاملات خود را در جهت روند فعلی قیمت انجام دهند. اما این روند‌ها توسط سرمایه‌گذاران بسیار دست کم گرفته شده و به نوعی از آن غفلت شده است.

از برخی از سرمایه‌گذاران با تجربه خواهید شنید که “روند بهترین دوست تو در بازار است، تا زمانی که خم شود” و این جمله کاملا درست می‌باشد و شاید بتوان بهترین معاملات و بیشترین سود‌ها را در جهت یک روند پیدا کرد.

بهترین روش برای بالا بردن شانس کسب سود در معامله این است که در جهت یک روند معامله کنید و بسیار عجیب است که این استراتژی فوق‌العاده ساده و در عین حال فو‌ق‌العاده قدرتمند اغلب دست کم گرفته شده و از آن چشم‌پوشی می‌شود.

بهترین روندها آن‌هایی هستند که به طور واضح و مشخص در برابر چشمان شما قرار می‌گیرند. زیرا هرچه این روند‌ها در نظر شما واضح‌تر باشند، در نظر بقیه نیز اینطور است و در نتیجه یک روند قوی و پایدار را خواهیم داشت.

وقتی که مشخص کردن یک روند سخت‌ شده و نتوان آن را به راحتی پیدا کرد، به سراغ اندازه‌گیری قدرت ممنتوم می‌رویم. ابزارهای بسیار زیادی برای اندازه‌گیری ممنتوم و یا مشخص کردن روند و تغییر روند وجود دارد. اما هیچ یک به اندازه خود پرایس اکشن کاربرد ندارند.

 

پیشنهاد می کنم مقاله تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال بورس را مطالعه فرمایید

پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال - 5

 

پیشنهاد می کنم حتما مقاله تفاوت سرمایه گذاری و معامله‌گری در بورس چیست؟ را مطالعه فرمایید

 

پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال - 6

 

پیشنهاد می کنم حتما مقاله آموزش ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال را مطالعه فرمایید

 

سطوح حمایت و مقاومت

یکی دیگر از مواردی که در پرایس اکشن‌ها قابل مشاهده است، سطوح مقاومت و حمایت است. قطعا در این مقاله قصد نداریم به طور کامل در مورد حمایت و مقاومت و نحوه کار با آن‌ها صحبت کنیم. شما می‌توانید در مقاله تخصصی خط حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال در این مورد به طور کامل بخوانید.

سطوح حمایت و مقاومت اهمیت بسیار زیادی در بازار دارند و اطلاعات مهمی در مورد عرضه و تقاضا به سرمایه‌گذاران متمرکز بر پرایس اکشن می‌دهند. خطوط حمایت و مقاومت همیشه باقی نمانده و گاهی اوقات نمودار قیمت آن‌ها را می‌شکند.

سیگنال‌های زیادی از نزدیک شدن به این خط‌ها و یا شکستن آن‌ها قابل شناسایی است. برای مثال وقتی نمودار قیمت در حال نزدیک شدن خیلی زیاد به سطح مقاومت باشد، بهترین زمان برای فروش به وجود می‌آید و بالعکس این موضوع نیز برقرار بوده و هنگام نزدیک شدن به خط حمایت، بهترین زمان برای خرید است.

یکی از دلایل اهمیت و کاربرد زیاد این خطوط، مشخص کردن عرضه و تقاضا است. در ادامه در این مورد صحبت خواهیم کرد.

 

پیشنهاد میکنم مقاله کاربردی اندیکاتورهای مهم و کاربردی بورس – 6 اندکاتور مهم بورس را مطالعه نمایید.

 

عرضه و تقاضا

تمام وسایلی که ما در زندگی خریداری می‌کنیم، از یک سیب ساده تا ماشین و خانه با توجه به عرضه و تقاضای موجود برای آن کالا قیمت‌گذاری می‌شود و سهام بازار بورس نیز از این قاعده مستثنا نیست.

بهترین راه برای فهمیدن عرضه و تقاضا زدن یک مثال است. فرض کنید که در کشور ما سالانه 1.2 میلیون تقاضا برای خودرو وجود داشته باشد. اما شرکت‌های وارداتی و کارخانه‌های ساخت خودرو بتوانند در بهترین حالت 500 هزار اتومبیل تولید کنند.

در این صورت اگر قیمت یک ماشین 20 میلیون باشد، به دلیل وجود تقاضای بسیار زیاد و توانایی کم بخش تولید و واردات برای عرضه، قیمت آن به 60 میلیون تومان خواهد رسید.

برعکس این موضوع نیز درست است، اگر سالانه 500 هزار خودرو در کشور موجود شود؛ اما مردم فقط 200 هزار اتوموبیل بخواهند، کارخانه‌ها و شرکت‌ها مجبور به کم کردن حاشیه سود و پایین آوردن قیمت هستند و همان خودروی 20 میلیون تومانی به راحتی با 12 میلیون تومان در دسترس خواهد بود.

عرضه و تقاضا دو کفه یک ترازو هستند و تا زمانی که به یک اندازه باشند، همه چیز در تعادل است. اما اگر یکی از آن‌ها ذره‌ای بالا و پایین شود، قیمت‌ها تغییر می‌کنند. خطوط حمایت و مقاومت اغلب برای اندازه‌گیری همین دو پدیده رسم می‌شوند.

مقاومت بالا نشان می‌دهد که تقاضا برای یک سهم فوق‌العاده زیاد و عرضه آن کم است. اما با رسیدن به سطح مقاومت عرضه و تقاضا به یک حد برابر می‌رسند. برعکس این موضوع نیز برای خط حمایت قابل برداشت است.

پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال - 7

 

پیشنهاد می کنم مقاله الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال را مطالعه کنید

 

همانطور که گفته شد عرضه و تقاضا دو پدیده‌ای هستند که رشد بسیار زیاد و یا سقوط آزاد یک سهم را در بورس تعیین می‌کنند و این عرضه و تقاضا در خطوط حمایت و مقاومت با همدیگر برابر می‌گردند.

برای اینکه بتوانید با استفاده از پرایس اکشن معاملات خوب و پر سودی رقم بزنید، نیاز دارید که سطوح حمایت و مقاومت را بسیار دقیق و خوب بکشید. برخی از این خطوط بسیار واضح هستند که در تصویر زیر نیز مثالی از آن را مشاهده می‌کنید.

پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال - 8

 

پیشنهاد می کنم مقاله امواج الیوت در تحلیل تکنیکال – شمارش امواج الیوت را حتما مطالعه کنید

 

در مثال زیر نیز می‌توانید ببینید که چگونه یک سرمایه‌گذار می‌تواند از سطوح مقاومت و حمایت برای انجام معاملات خود بهره ببرد. نمودار زیر الگوی پین بار را تشکیل داده و سپس با به وجود آمدن سطح حمایت، قیمت به آن نزدیک شده و بعد به سمت بالا می‌رود.

پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال - 9

 

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش فیلتر نویسی در سایت دیده بان بورس را مطالعه کنید. 

 

خوب تا به اینجای کار با برخی از اطلاعات و نکاتی که باید در پرایس اکشن به دنبال آن‌ها بگردیم را به شما معرفی کردیم. قطعا چیزی که در اینجا می‌خوانید نمی‌تواند شما را در بحث سطوح حمایت و مقاومت حرفه‌ای کند و نیاز است که هرکدام از آن‌ها را به طو جداگانه و مفصل مورد بررسی قرار دهید.

اما در ادامه این مبحث، به برخی از اقدامات و کارهایی که سرمایه‌گذاران با تجربه و حرفه‌ای در کار با پرایس اکشن در نظر می‌گیرند، می‌پردازیم.

استفاده از تنها یک استراتژی برای فهمیدن الگوها، حد ضررها، زمان ورود به معامله و خروج از آن کافی نبوده و اکثر سناریوهای معامله از دو عمل زیر تشکیل می‌شود:

1- فهمیدن اوضاع:

مشخص کردن اینکه سهام مورد نظر شما وارد روند صعودی، نزولی و یا نوسان و شکست شده است.

2- یافتن فرصت‌ها:

حال بعد از اینکه متوجه نوع رفتار قیمت شدید، باید به دنبال فرصت‌های معامله در آن سناریو باشید.

 

پیشنهاد ویژه ثروت آفرین : محصول جادوی فیلتر و اندیکاتور 

 

سخن پایانی

به طور کلی استراتژی‌های چیده شده بر اساس پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال اغلب برای معاملات کوتاه و میان مدت مناسب است و این استراتژی کمک چندانی به سرمایه‌گذاری‌های بلند مدت نمی‌کند.

بسیاری از سرمایه‌گذاران و معامله‌گران در این استراتژی با ترکیب کردن ابزارهای تحلیل تکنیکال با اطلاعات گذشته قیمت از پرایس اکشن به نحو مطلوبی استفاده می کنند.

از مزایای دیگر پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال می‌توان به موضوع استراتژی‌های خود ساخته اشاره کرد که سرمایه‌گذاران می‌توانند کنترل همه چیز را در دست گرفته و خودشان تحلیل کنند و سیگنال‌ها را پیدا کنند.

در واقع در این استراتژی تحلیلگران استراتژی‌هایشان را بر اساس مشاهدات و تحلیل‌های خودشان انتخاب می‌کنند. اما در دیگر ابزارهای تحلیل تکنیکال فقط دنبال کردن یک سری قوانین و مقررات از پیش تعیین شده، راه را به آن‌ها نشان می‌دهد.

علاوه بر تمام این موارد پرایس اکشن در هر نوع سهام و در هر نرم‌افزاری قابل اجراست و کار با آن نیز راحت است. در واقع این استراتژی را شاید بتوان مادر تمام اندیکاتورهای موجود در تحلیل تکنیکال دانست. زیرا اکثر آن‌ها با استفاده از اطلاعات پرایس اکشن سیگنال‌ها را به ما نشان می‌دهند.

با این حال به دلیل اینکه پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال شما را به حال خود می‌گذارد و می‌گوید که تماما به تحلیل‌های خودتان بسنده کنید، می‌تواند سود‌ها زیادی را روانه جیب شما کند. اما از آن طرف امکان اشتباه نیز بسیار بالا می‌رود.

در واقع باید به قدری در بحث تحلیل تکنیکال و موضوعات و سیگنال‌ها در این استراتژی به تبحر و مهارت رسیده باشید که بتوانید به راحتی به دیدگاه‌ها و تحلیل‌های خودتان اعتماد کنید.

امیدوارم با مطالعه این مقاله آموخته باشید که پرایس اکشن چیست و نحوه کار با آن چگونه است. خوشحال می شوم نظرات ارزشمند خود را در بخش نظرات درج نمایید.

14 دیدگاه

  1. سایت شما عالی هستش
    امیدوارم موفق باشید

  2. عالی بود متشکرم،🌹🌹

    • سلام دوست عزیز
      از نظر ارزشمند شما در خصوص مقاله پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال سپاسگزاریم.
      موفق باشید

  3. بسیار عالی و دلسوزانه مطالب را بیان فرمودید، از شما سپاسگزارم، خدا اموات شما را بیامرزد.

    • سلام ابراهیم عزیز
      از توجه شما به مقاله پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال بسیار سپاسگزاریم.
      موفق باشید

  4. سلام-در پرایس اکشن چون از سه تایم فریم باید استفاده کرد . ایا در بورس ایران قابل اجرا هست .اموزش پرایس اکشن اکثر اساتید در فارکس است .ممنون میشم توضیح کامل و دقیقی بدهید

    • سلام رضای عزیز
      بله در بازار ایران نیز پرایس اکشن قابل اجرا می باشد. ولی در هر صورت برای موفقیت در بورس ایران، روانشناسی بورس و تجربه از مهمترین فاکتورها می باشد.
      موفق باشید

  5. ابراهیم یوسفی

    بسیار ارزشمند است متشکرم

    • سلام ابراهیم عزیز
      از اینکه مقاله پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال چیست مورد توجه شما قرار گرفته است بسیار خوشحالیم.
      موفق باشید

  6. سلام. یک دنیا سپاس بابت مطالب بسیار خوبتون
    خیلی زحمت کشیدید و ممنون که که اطلاعات خیلی خوب و جامعی در اختیار ما قرار دادید.
    سربلند و پایدار باشید.🙏

    • سلام ملیحه عزیز
      از نظر ارزشمندتان در خصوص مقاله پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال بسیار سپاسگزاریم و بسیار خرسندیم که این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته است.
      موفق باشید

  7. بسیار عالی بود
    سپاسگذارم از شما

    • سلام هدایت عزیز
      از اینکه مقاله پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال مورد توجه شما قرار گرفته است بسیار خرسندیم.
      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *