ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال (Ichimoku Cloud)

با توجه به درخواست های کاربران آموزش ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال در وبسایت قرار داده شد. ابر ایچیموکو دارای اندیکاتورهای مختلف می باشد. البته ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال یک ابر پر از اندیکاتور شناخته نمی‌شود؛ اما به دلیل این که مجموعه‌ای از اندیکاتورها برای مشخص کردن سطوح حمایت و مقاومت، جهت ممنتوم و روند می‌باشد، مقاله خود را اینگونه آغاز کردیم.

ابر ایچیموکو چندین میانگین متحرک را گرفته و همه را بر روی نمودار رسم می‌کند و همچنین با استفاده از این اطلاعات و اعداد می‌تواند یک ابر تشکیل دهد که حمایت و مقاومت احتمالی نمودار را پیش‌بینی کند.

همانطور که از نام این اندیکاتور پیداست، ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال توسط یک روزنامه نگار ژاپنی به نام گوییچی هسودا، ساخته و در اواخر دهه 60 میلادی مورد استفاده قرار گرفت. این اندیکاتور نقاط استاندارد بیشتری از یک نمودار شمعی ساده برای ما فراهم می‌کند.

هرچند که این اندیکاتور در نگاه اول بسیار پیچیده به نظر می‌رسد؛ اما آن‌هایی که نحوه خواندن و کار با آن را یاد می‌گیرند، به خوبی آن‌ را فهمیده و سیگنال‌های بسیار واضحی را دریافت می‌کنند.

 

پیشنهاد می کنم از فیلترهای کاربردی بورس که شامل بیش از 50 فیلتر کاربردی در سایت دیده بان بازار استفاده کنید. (این فیلترها حدودا شامل  700 فیلتر کاربردی می باشد)

 

آموزش ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال - 1

 

پیشنهاد ویژه ثروت آفرین : محصول جادوی فیلتر و اندیکاتور 

 

اجزای ابر ایچیموکو

گوییچی هسودا که به نام ایچیموکو سنجین نیز معروف است، سه دهه روی این اندیکاتور و رفع کردن نقص‌های آن کار کرد و به همین دلیل بود که در دهه 60، ابر ایچیموکو مورد توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران در بازار بورس قرار گرفت. ایده اصلی ابر ایچیموکو همانطور که گفته شد استفاده از میانگین متحرک‌ها برای پیش‌بینی حرکت و جهت احتمای روند‌هاست.

علاوه بر پرایس اکشن، ایچیموکو از زمان نیز به عنوان یکی دیگر از عناصر پیش‌بینی قیمت استفاده می‌کند و به همین دلیل تصویر واضح‌تری از سیگنال‌های موجود در نمودار، نسبت به شمع‌های عادی در اختیار ما قرار می‌دهد.

 

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش نمودارهای نقطه و شکل در تحلیل تکنیکال (Point & Figure) را مطالعه کنید

 

ابر ایچیموکو

در ابر ایچیموکو 5 اندیکاتور مجزا وجود دارند که با هم یک اندیکاتور واحد را می‌سازند، مهم‌ترین بخش این اندیکاتور، ابر ایچیموکو است که در تصویر بالا این ابر را به رنگ‌های قرمز و سبز مشاهده می‌کنید.

به طور کلی نحوه خواندن این جز از اندیکاتور اینگونه است که اگر خط قیمت بالاتر از ابر حرکت‌ کند، روند مثبت و اگر پایین‌تر از آن باشد، روند منفی است؛ اما اگر نمودار قیمت دقیقا درون خود ابر قرار بگیرد روند چگونه تعریف می‌شود؟ در این مواقع می‌گوییم که با یک روند صاف و تخت مواجه هستیم.

Leading Span A

اولین اندیکاتور و خطی که باید به آن توجه شود، خط Leading Span A یا به بیان دیگر Senkou Span A است. وقتی قیمت سهام در بورس بالاتر از این خط قرار بگیرد، خط بالایی به عنوان سطح حمایت و خط پایینی به عنوان سطح حمایت دوم عمل می‌کند.

Leading Span B

در لبه دیگر ابر ایچیموکو خط دیگری با نام Leading Span B داریم و به آن Senkou Span B نیز گفته می‌شود. وقتی Senkou Span A بالاتر از این خط قرار بگیرد، یک روند رو به بالای قدرتمند داریم و ابر به رنگ سبز در می‌آید.

برعکس این موضوع نیز صادق است و با ابر قرمز مواجه می‌شویم. با شناسایی اجزای این اندیکاتور می‌توانیم راحت‌تر رنگ‌ها و سیگنال‌های موجود در نمودار را درک کنیم.

ابر ایچیموکو سه عنصر دیگر با نام‌های Conversion Line، Base Line و Lagging Span نیز دارد که بعد از یادگیری سیگنال‌ها و خواندن نمودار آن‌ها را به شما معرفی خواهیم کرد؛ اما قبل از اینکه وارد این مباحث شویم، فرمول محاسبه این خطوط مهم تشکیل‌دهنده ابر ایچیموکو را بخوانید.

آموزش ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال - فرمول

آموزش ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال - 2

 

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش فیلتر نویسی در سایت دیده بان بورس را مطالعه کنید

 

اطلاعات کلی از ابر ایچیموکو

قبل از اینکه به طور کامل و مفصل در مورد استراتژی‌ها و نحوه کار با این اندیکاتور صحبت کنیم، کمی به طور خلاصه کاربردهای ابر ایچیموکو و نحوه استفاده از آن توسط سرمایه‌گذاران و معامله‌گران مطرح موفق را با هم مورد بررسی قرار می‌دهیم.

در مورد بالاتر و پایین‌تر بودن نمودار قیمت از ابر و همچنین نحوه برخورد‌های Leading Span A و B در هنگام معرفی این خطوط صحبت کردیم.

سرمایه‌گذاران معمولا از ابر ایچیموکو برای مشخص کردن سطوح حمایت و مقاومت استفاده می‌کنند؛ اما شاید با خود بگویید که ابزارهای بسیار زیاد و دقیقی برای تعیین این سطوح وجود دارد؛ چرا سراغ این اندیکاتور پر دردسر ( البته در نگاه اول) برویم؟ بحث اینجاست که یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های ابر ایچیموکو با دیگر میانگین متحرک‌ها، توانایی این اندیکاتور در مشخص کردن مقاومت و حمایت در آینده است.

اکثر ابزارهای تحلیل تکنیکال مقاومت و حمایت را با توجه به قیمت‌های فعلی و در زمان حال نشان می‌دهند؛ در حالی که ابر ایچیموکو با دقت بالایی این کار را برای آینده یک سهم به انجام می‌رساند.

سرمایه‌گذاران باید از ابر ایچیموکو در ترکیب با دیگر اندیکاتورها استفاده کنند تا نسبت سود و ریسکشان به حد خوبی برسد. سرمایه‌گذاران مطرح معمولا از RSI یا شاخص قدرت نسبی به همراه ایچیموکو بهره می‌برند.

عبور Conversion Line یا خط تبدیل از خط پایه یا Base Line و بالاتر رفتن از آن در هنگامی که نمودار قمیت بالاتر از ابر ما حرکت می‌کند، یک سیگنال خرید فوق‌العاده قدرتمند است. یکی از استراتژی‌ها این است که هنگام وقوع این اتفاق، سهام خود را نگه داشته و وقتی خط تبدیل به زیر خط پایه رسید، از معامله خارج شوید.

 

پیشنهاد می کنم از مقاله پولبک در تحلیل تکنیکال – شناسایی پولبک بازدید کنید

 

نحوه کار با ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال

برای شروع  آموزش ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال باید عنوان کنیم ابری که به رنگ سبز یا قرمز در تصاویر مشاهده می‌کنید، منطقه میان Leading Span A و B است و مقاومت و حمایت نمودار را به ما نشان می‌دهد.

هر تغییری در لبه‌های بالایی و پایینی باعث تغییر حجم و شکل ابر می‌شود و روی این سطوح تاثیر می‌گذارد.

نکته مهم در وسعت و به نوعی عرض این ابر است که هرچه این عرض و به میزان ضخیم‌تر شدن ابر، با سیگنال‌های قدرتمندتری نیز روبرو هستیم و هرچه عرض ابر کمتر باشد، سطوح حمایت و مقاومت قدرت کمتری داشته و نمودار قیمت می‌تواند به راحتی از آن‌ها بگذرد.

آموزش ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال - 3

 

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش چنگال اندروز در تحلیل تکنیکال را مطالعه کنید.

 

در تصویر بالا و تصویر شماره یک ابرهای قرمز و سبز رنگ را می‌بینید، فلسفه این رنگ‌ها در نحوه قرارگیری Leading Spanها نسبت به همدیگر است؛ به طوری که اگر A بالاتر از B قرار بگیرد ابر سبز و روند مثبت، اگر B بالاتر از A باشد، ابر قرمز و روند منفی است.

اگر این دو خط از روی هم رد شده، تغییر وضعیت داده و رنگ ابر تغییر کند، با یک برعکس شدن روند روبرو هستیم که خود سیگنالی مناسب بوده و با توجه به قدرت آن می‌توان اقدام به معامله کرد؛ اما سوال اینجاست: چگونه قدرت آن‌ها را اندازه‌گیری کنیم؟

یکی از روش‌های حدس زدن قدرت روند نگاه کردن به زاویه ابر است؛ یعنی وقتی ابر با یک زاویه تند بالا می‌رود، یک روند مثبت قوی و از آن طرف اگر ابر با زاویه تند پایین برود، روند منفی قدرتمند داریم.

در اینجای مقاله به بحث سیگنال‌های خرید و فروش می‌پردازیم و کار Lagging Span که قبلا در مورد آن صحبت کردیم، شروع می‌شود.

با استفاده از ابر ایچیموکو می‌توان سیگنال‌های خرید و فروش واضحی را پیدا کرد. وقتی Lagging Span، که نحوه محاسبه آن را در بخش قبلی گفتیم، بالاتر از نمودار قیمت قرار بگیرد، سیگنال خرید و اگر پایین‌تر از آن باشد سیگنال فروش داریم.

حال به تعریف دو خط باقیمانده در ابر ایچیموکو می‌پردازیم.

 

Conversion Line

Conversion Line با استفاده از کف‌ها و اوج‌های قیمتی 9 دوره گذشته نمودار محاسبه می‌گردد. وقتی خط تبدیل را با میانگین متحرک ساده با تعداد دوره‌های برابر مقایسه می‌کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که خط تبدیل در بعضی مواقع صاف شده و نقاط سیگنال‌دار را در میانه نشان می‌دهد؛ اما میانگین متحرک این قابلیت را نداشته و پرایس‌‌ اکشن‌های بدون روند را مشخص نمی‌کند.

در کل با توجه به اینکه در محاسبه و رسم این خط از 9 دوره زمانی استفاده شده، Base Line با 26 دوره زمانی اطلاعات دقیق‌تر و بهتری به ما می‌دهد؛ اما Conversion Line یک دید اجمالی از نحوه حرکت روند‌ها را روی نمودار مشخص می‌کند.

آموزش ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال - 4

 

پیشنهاد می کنم مقاله پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال چیست؟ را مطالعه فرمایید

 

Base Line

درست مانند Conversion Line، این خط نیز میانگین متحرکی است که از اوج و کف قیمتی استفاده می‌کند؛ اما به جای 9 دوره، 26 دوره را محاسبه می‌کند. برای فهمیدن جهت روند کافیست به این خط نگاه کنید و در صورتی که نمودار قیمت از آن بالاتر و پایین‌تر برود، به ترتیب نمایانگر روند مثبت و منفی است.

آموزش ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال - 5

 

پیشنهاد میکنم مقاله کاربردی آموزش ابزارها و سطوح فیبوناچی در تحلیل تکنیکال را مطالعه کنید.

 

برخی از سرمایه‌گذاران و تحلیلگران، Base Line را به یک آهن‌ربا در نمودار تشبیه کرده‌اند؛ زیرا هرگاه پرایس اکشن از آن دور می‌شود، سریعا به سمت آن باز می‌گردد. وقتی پرایس اکشن بالاتر از این خط قرار می‌گیرد، یک سیگنال خرید بسیار قوی و در صورت پایین‌تر رفتن پرایس اکشن، یه سگینال خرید قوی داریم.

 

Lagging Span

Lagging Span در نگاه اول ممکن است کمی گیج‌کننده به نظر برسد؛ زیرا قیمت پایانی فعلی، به 26 دوره قبل برمیگردد! حال چرا این اندیکاتور همچین عنصری را دارد؟ جواب اینجاست که با استفاده از آن می‌توانید خیلی سریع قیمت را با 26 دوره قبلی مقایسه کنید.

وقتی قیمت سهام مورد نظر در بورس از Laggin Span بالاتر باشد، احتمال ادامه یافتن روند رو به بالا و مثبت بیشتر است.

 

پیشنهاد می کنم حتما مقاله تفاوت سرمایه گذاری و معامله‌گری در بورس چیست؟ را مطالعه فرمایید

 

جمع‌بندی سیگنال‌ها

تا به اینجای مقاله بخش‌های مختلف ابر ایچیموکو و سیگنال‌هایی که می‌توان از این عناصر به دست آورد را شناختید؛ حال برای فهم و دسترسی بهتر به سیگنال‌ها، می‌توانید تمام آن‌ها را در این بخش ببینید.

آموزش ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال - جمع بندی خرید و فروش

پیشنهاد میکنم مقاله کاربردی اندیکاتورهای مهم و کاربردی بورس – 6 اندکاتور مهم بورس را مطالعه نمایید.

 

آموزش ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال - 6

 

پیشنهاد می کنم مقاله کاربردی حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال را مطالعه کنید

 

خط تنکانسن در ابر ایچیموکو (Tankan-sen)

خط تنکانسن در ابر ایچیموکو یکی از آیتم‌های مورد استفاده برای تحلیل گذشته بازار بورس و داشتن دیدی مناسب برای آینده بازار است. اما چگونه باید از این خط در ابر ایچیموکو استفاده نماییم و روش محاسبه آن در این اندیکاتور به چه صورت است؟ در ادامه به بررسی پاسخ‌های این سؤالات خواهیم پرداخت.

 

نحوه محاسبه خط تنکانسن در ابر ایچیموکو

نقاط خط تنکانسن در اندیکاتور ایچیموکو به نوعی بیانگر میانگین قیمت‌های 9 کندل انتهایی بازار در هر تایم فریم  باشند. برای محاسبه مقدار این خطر در هر لحظه مجموع بالاترین و پایین‌ترین قیمت در 9 کندل انتهایی تقسیم بر 2 می‌شود. از این طریق شما می‌توانید میانگین قیمت را در 9 کندل نزدیک مشاهده نمایید و از این طریق روند حرکت بازار را پیش‌بینی کنید.

 

استفاده از خط تنکانسن در ابر ایچیموکو برای تحلیل

با توجه به این که این خط در گذشته بازار قرار می‌گیرد استفاده از آن کمتر برای تعیین مناطق مقاومت و حمایتدر بورس کاربرد دارد. با این حال در شرایطی که این خط به صورت افقی در آمده باشد می‌توان از آن مناطق برای تعیین مناطق حمایت و مقاومت استفاده کرد. از طرف دیگر در صورتی که این خط روند ثابتی داشته باشد نشان از این دارد که در کوتاه مدت نیز این روند ادامه داشته و تغییراتی در روند ایجاد نخواهد شد.

 

آیا استفاده از این خط به تنهایی برای تحلیل امکان‌پذیر است؟

به طبع استفاده از یک ابزار برای تحلیل خیلی منطقی نیست. خط تنکانسن در ابر ایچیموکو نیز به همین منوال می‌تواند به عنوان ابزاری برای تایید یا عدم تایید یک تحلیل در بازار بورس مورد استفاده قرار بگیرد. در کل ابر ایچیموکو این خط اهمیت زیادی مخصوصاً برای کسانی دارد که معامله‌گر کوتاه مدت می‌باشند. این افرا می‌توانند با استفاده از این خط نسبت به تعیین روند حاضر اقدام کرده و در راستای همین روند نیز وارد پوزیشن شوند. همسان شدن خط مقاومت و حمایت این خط با خود ابر ایچیموکو نشانه‌ای قوی برای برگشت روند در بورس خواهد بود.

 

خط کیجونسن در ابر ایچیموکو (Kijun-sen)

خط کیجونسن در ابر ایچیموکو برای کسانی که به دنبال تحلیل میان مدت بازار بورس هستند از اهمیت زیادی برخوردار است. این خط نیز می‌تواند از جمله ابزارهای تحلیلی شما در ابر ایچیموکو باشد. در ادامه روش محاسبه و البته استفاده از آن برای تحلیل را با هم مرور خواهیم نمود.

 

روند محاسبه خط کیجونسن در ابر ایچیموکو

خط کیجونسن در تنظیمات اولیه ابر ایچوموکو به رنگ آبی دیده می‌شود. برای محاسبه تمام نقاط این خط بالاترین و پایین‌ترین قیمت 26 کندل انتهایی محاسبه شده و مجموع این جمع تقسیم بر دو می‌شود. با این عمل در واقع ما میانگینی از قیمت در 26 کندل قبلی را در دست خواهیم داشت. در واقع به نوعی دیگر این خط به ما می‌گوید که در میان مدت گذشته قیمت چه روندی را در بازار بورس طی کرده است.

 

روش تحلیل بازار با استفاده از خط کیجونسن

برای تحلیل بازار با استفاده از خط آبی ابر ایچیموکو بایستی دید میان مدت داشته باشید. البته این دید هم بسته به تایم فریمی است که شما در آن قرار دارید. به صورت کلی میانگین‌های متحرک ابزاری برای روند نمایی و البته تعیین حمایت‌ها و مقاومت‌های داینامیک بازار بورس می‌باشند. خط کیجونسن نیز در اندیکاتور ایچیموکو می‌تواند در این نقش ظاهر شود.

 

تعیین حمایت و مقاومت با خط کیجونسن در ابر ایچیموکو

برای تعیین حمایت و مقاومت با استفاده از خط کیجونسن، هر جا این خط به حالت افقی ظاهر شد، امتداد آن را در قیمت‌های پیش رو می‌توانید به عنوان حمایت یا مقاومت در بازار بورس نظر بگیرید. اگر این حمایت‌ها و مقاومت‌ها با خود ابر ایچیموکو یا سایر ابزارهای تعیین حمایت و مقاومت تداخل داشت اعتبار آن چند برابر خواهد بود. با این حال سعی کنید تنها از این ابزار برای ورود و خروج به بازار استفاده نکنید. ابر کیجونسن در تایم فریم روزانه می‌تواند نتایج حدود یک ماهه را برای شما رقم بزند.

 

محدودیت‌های ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال

یکی از مهم‌ترین مشکلات ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال شلوغ بودن بیش از حد آن است که در نگاه اول باعث می‌شود نتوانید به طور کامل تمام سیگنال‌ها را ببینید؛ البته برخی از نرم‌افزارهای تحلیل تکنیکال وجود دارند که به شما اجازه می‌دهند برخی از این خطوط را پنهان کنید.

بهترین کار این است که تمام خطوط پنهان شده و فقط دو Leading Span، که ابر را تشکیل می‌دهند، باقی بمانند و بعد از بررسی آن بقیه خطوط را نیز اضافه کنید. به طور کلی بهتر است عناصری از ابر ایچیموکو را انتخاب کنید که بیشترین اطلاعات را به شما می‌دهند؛ اما در صورت حرفه‌ای شدن از تمام‌ آن‌ها همزمان استفاده کنید تا بهترین و قوی‌ترین سیگنال را استخراج بنمایید.

در ضمن در صورت استفاده از قاب‌های زمانی طولانی مدت، قابلیت‌های ابر ایچیموکو کمی خنثی می‌گردد.

 

پیشنهاد می کنم مقاله تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال بورس را مطالعه فرمایید

 

مقایسه بین ابر ایچیموکو با میانگین متحرک‌ها

ابر ایچیموکو از میانگین‌ها استفاده می‌کند؛ اما این میانگین‌ها با حالت عادی متفاوتند. میانگین متحرک ساده قیمت‌های پایانی چندین دوره را گرفته، جمع کرده و بر تعداد آن‌ها تقسیم می‌کند؛ برای مثال میانگین متحرک 10 روزه، قیمت‌ پایانی سهم مورد نظر در ده روز گذشته را با هم جمع کرده و بر ده تقسیم می‌کند.

حال تفاوت بین میانگین متحرک و ابر ایچیموکو را متوجه شدید؟ در ابر ایچیموکو از اوج‌ها و کف‌های قیمتی چند دوره گذشته استفاده کرده و بعد از جمع زدن‌، آن‌ها را بر دو تقسیم می‌کنیم.

به طور کلی نمی‌توان گفت که یک اندیکاتور از اندیکاتور دیگر بهتر و یا کامل‌تر است؛ بلکه اطلاعات خاصی را از روش‌های متفاوت از هم به ما می‌دهند.

 

پیشنهاد ثروت آفرین : فیلتر طلایی بورس

 

سخن پایانی

ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال یک اندیکاتور تحلیل تکنیکال است که سیگنال‌های خرید و فروش واضحی را به تحلیلگران ارائه می‌دهد. در ابتدا باید عناصر آن؛ همچون Conversion Line و Base Line را محاسبه کنید و سپس تمام نقاط ورود و خروج برای شما مشخص می‌شود.

در این اندیکاتور راه‌های بسیار زیادی برای پیدا کردن سیگنال‌ها وجود دارد. بالاتر رفتن نمودار قیمت از ابر، سبز و قرمز شدن رنگ آن و یا عبور‌ نمودار قیمت از خطوط تبدیل و پایه؛ در ضمن عبور خطوط تبدیل و پایه نیز سیگنال‌های جداگانه‌ای را نشان می‌دهند.

در مجموع ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال یکی از بهترین و کاربردی‌ترین اندیکاتورهای موجود در برای تحلیلگران تکنیکال است و بر خلاف ظاهر پیچیده‌اش با نگاهی ساده به آن می‌توان سیگنال‌های بسیار قوی و واضحی را پیدا کرد.

بهترین کار این است که ابر ایچیموکو را به همراه RSI استفاده کنید؛ زیرا با استفاده از RSI می‌توان ممنتوم را بهتر اندازه‌گیری کرد.

امیدوارم از مقاله ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال استفاده کنید و در معاملات خود با استفاده از این ابزار کاربردی به موفقیت های بیشتری برسید.

14 دیدگاه

  1. تبریک عرض میکنم خدمتتون

  2. سلام فیلتر …درصد به کیجونسن هم بزارین…مثلا سهامی که پنج درصد به خط کیجونسن فاصله داشته باشه

    • سلام نگین عزیز
      فعلا این فیلتر در سایت موجود نیست ولی سعی می کنیم در صورت امکان و عدم بروز خطا این فیلتر را کدنویسی و در سایت قرار دهیم.
      موفق باشید

  3. هر چیزی زکاتی دارد و زکات علم یاد دادن ان به دیگران است ممنون بخاطر گسترش فرهنگ آموزش و تعلیم

    • سلام آرش عزیز
      از توجه شما به مقاله آموزش ابر ایچیموکو بی‌نهایت سپاسگزاریم.
      موفق باشید

  4. سلام خسته نباشید ممنون از مطالب مفیدتون
    هر چقدر میخونم متوجه اندیکاتور ایچیموکو نمیشم ، اخر ابر(سبز یا قرمز) دقیقا چه روزی رو نشون میده ؟
    لطفا توضیح بدید
    خیلی ممنون

  5. سلام عالی بود توضیحاتتون خیلی سلیس وساده دذ عین حال کاربردی و مفید.

    • سلام ساناز عزیز
      خوشحالیم که توانستید از مقاله ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال (Ichimoku Cloud) استفاده کردید.
      موفق باشید

  6. دمتون گرم.تو هیچ سایتی به این خوبی توضیح ندادند این مطلب رو

    • سلام روح اله عزیز
      از لطف شما سپاسگزاریم. خوشحالیم که مقاله آموزش ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال مورد استفاده شما قرار گرفته است.
      موفق باشید

  7. محمدرضا سلیمانی

    سلام
    ضمن سپاس از آموزش ها و مطالب مفید و کابردی ارائه شده لطفا فیلتر سیکنال خرید و فروش بر اساس اندیکاتور ایچیموکو را معرفی بفرمایید.

    • سلام محمدرضای عزیز
      فیلتر ایچیموکو که بتوانید بر اساس آن خرید کنید فعلا در آرشیو موجود نیست ولی حتما در اسرع وقت این فیلتر کدنویسی شده و در سایت قرار خواهد گرفت.
      موفق باشید

  8. بسیارعالییییییییییییییییییییییییییییییییییی

    • سلا مهران عزیز
      از که مقاله آموزش ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال (Ichimoku Cloud) مورد توجه شما قرار گرفته است بسیار خوشحالیم.
      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *