الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال یکی از مهمترین ابزارها برای تحلیل گران تکنیکال است. استفاده از این الگوها و بکارگیری آنها برای موفقیت در بازار بورس و یا دیگر بازارهای مالی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در تحلیل تکنیکال الگوها و نمودارهای فراوانی وجود دارند که میتوانید برای بررسی رفتار معامله گران در بازار سرمایه از آنها استفاده کنید. همه خوب میدانیم که که استفاده از تنها یک نوع نمودار برای موفقیت در بورس کافی نیست و باید به صورت ترکیبی از همه ابزار در دسترس بهره ببریم. یکی از این ابزارها الگوهای هارمونیک نام دارد.
تشخیص پترن های موجود در نمودار از جمله تواناییها و دانشهایی است که یک فعال بورس باید در بحث تحلیل تکنیکال بیاموزد. هر چند این یک قابلیت اولیه و پایهای برای ورود به دنیای بورس و یا دیگر بازارهای مالی است. اما حرفهای شدن در آن نیازمند تجربه و تمرین مستمر می باشد. اینکه یک نفر بتواند پترن های درون یک نمودار را تشخیص دهد، این قابلیت را دارد که در مقابل تغییرات بازار واکنشهای مناسب از خود نشان داده و نسبت به دیگران تصمیمات بهتری بگیرد.
در این مبحث میخواهیم در مورد یک سری از این پترن ها که الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال نام دارند صحبت کنیم، انواع آن را مورد بررسی قرار داده و به نوعی این الگوها را به راحتی تشخیص دهیم. در ادامه خواهید فهمید پترن های درون نمودار به دو بخش “ادامهدار” و “بازگشتی” تقسیم شده و بعدا نیز به دو دسته ساده و پیچیده دستهبندی میشوند. با ما در ادامه مقاله الگوهای هارمونیک همراه باشید تا یکی از مهمترین ابزارهای موجود در تحلیل تکنیکال را بشناسید.
پیشنهاد ویژه ثروت آفرین : فیلتر طلایی بورس (کسب سود در بازارهای ریزشی)
الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال
الگوهای هارمونیک توسط آقای گارتلی در سال 1932 ایجاد شد. گارتلی در کتاب خود با نام سود در بازار سهام در مورد الگوی 5 نقطهای صحبت کرد و آن را الگوی گارتلی نامید. پس از آن فردی بنام لری پساونتو این الگو را به دنباله اعداد فیبوناچی اضافه کرد و آن را بهبود بخشید و قوانینی را در مورد استفاده از دنباله اعداد فیبوناچی در الگوهای گارتلی به وجود آورد.
چندین نویسنده دیگر نیز وجود دارند که بر روی الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال کار کردهاند. اما به عقیده اکثر فعالان بازار سرمایه بهترین آنها اسکات کارنی با کتاب “معامله هارمونیک” است. کارنی پترن های دیگری همچون الگوی “خرچنگ” “کوسه”، “خفاش” و “5-o” را نیز اختراع کرد و همچنین عمق زیادی در فهم و دانش این الگوها ایجاد کرد.
اصلیترین نظریه مربوط به پترن های هارمونیک مربوط به حرکات زمان/قیمتی است که به دنباله فیبوناچی و تقارن آن در بازارها مربوط است. آنالیز دنباله اعدا فیبوناچی در تمام بازارها و در هر بازه زمانی قابل انجام است. ایده اولیه در استفاده از این دنبالهها این است که نقاط بازگشتی کلیدی، عقبنشینیها، اوجگرفتنها و نوسانات رو به بالا و پایین را تشخیص دهیم.
در الگوهای هارمونیک با یکسری ساختار هندسی سر و کار داریم که از دنباله فیبوناچی استفاده میکنند. فهم این الگوها فرصتهای خاص و فوقالعادهای را در اختیاران فعالان بازار بورس قرار میدهد. زیرا با استفاده از آنها میشود روندهای قیمتی را پیشبینی کرده و و نقاط بازگشتی را مشخص کرد. معاملهگران بازارهای مالی با استفاده از این الگوها میتوانند نقاط ورود، توقف و اهداف قیمتی خود را شناسایی کنند.
اکنون که متوجه کاربرد این الگوها در تحلیل تکنیکال بورس شدید بهتر است به طور جدی وارد بحث الگوهای هارمونیک شده و انواع آن را مورد بررسی قرار دهیم.
نمونههایی از الگوهای هارمونیک
در عکس زیر الگوی هارمونیگ گارتلی نشان داده است که یک الگوی 5 نقطهای صعودی است. این الگوها به شکل کلمه M و یا W در میآیند و 5 نقطه کلیدی دارند. الگوی گارتلی از دو بخش عقبنشینی و دو بخش افزایشی تشکیل شده است. تمام این نوسانات با دنباله اعداد فیبوناچی در ارتباط است.
در عکس مشاهده میکنید که مرکز این الگو با حرف B نمایش داده شده است که با استفاده از آن میتوان الگو را در نمودار مشخص نمود. نقطه D جایی است که بسیار مهم است و به نوعی نقطه ورود می باشد. نقاط مربوط به توقف، اهداف و زمان ورود به سهم از نقطه D تعیین میشود و پس از آن انتظار می رود سهام مورد نظر با افزایش قیمت همراه باشد.
همچنین پیشنهاد می کنم مقاله کاربردی آموزش نمودارهای نقطه و شکل در تحلیل تکنیکال (Point & Figure) را مطالعه کنید
تصویر بعدی یک الگوی 5 نقطهای دیگر با نام الگوی پروانهای را نشان میدهد که که برعکس الگوی گارتلی است و به شکل W است. مرکز الگو نقطه B است و از نقطه D با استفاده از ضلع XA نقاط ورود، توقف و اهداف قیمتی تعیین میگردد. همچنین پس از مشاهده این الگو انتظار می رود سهام کاهش قیمت را تجربه کند.
پیشنهاد میکنم مقاله کاربردی اندیکاتورهای مهم و کاربردی بورس – 6 اندکاتور مهم بورس را مطالعه نمایید.
برای آشنایی در بالا به دو نمونه از انواع مختلف تصاویر الگوهای هارمونیک اشاره کردیم و در ادامه به صورت تخصصیتر، نحوه تحلیل این الگوها را آموزش خواهیم داد.
شکلگیری الگوها در نمودارهای بازار بورس
قیمتها در بورس همیشه یک روند طولانی را طی می کند سپس چرخش می کنند و یک روند دیگر را در پیش میگیرند. همچنین زمانی که قیمتها روند خود را برعکس میکنند در طول این دوره یکسری نوسانات قیمتی را تجربه میکنند. این رفتارهای قیمت الگوهای قابل تشخیصی را تشکیل میدهند.
در برخی از این الگوها و در مرحله ادغام و تثبیت، قیمت دوباره به روند قبلی خودش بازگشته و همان خط روند صعودی یا نزولی قبلی را ادامه میدهد، این الگوها اصطلاحا الگوهای ادامهدار نام دارند.
برخی دیگر از این الگوها بعد از یک تغییر جهت به روند قبلی خود بازنگشته و برعکس آن پیش میرود. برای مثال اگر قیمت صعودی بود، بعد از مرحله تثبیت، نزولی و اگر نزولی بود بعد از مرحله تثبیت، صعودی میشود.
پیشنهاد می کنم مقاله آموزش فیلتر نویسی در سایت دیده بان بورس را مطالعه کنید. همچنین می توانید از فیلترهای کاربردی بورس که شامل بیش از 700 فیلتر کاربردی در سایت دیده بان بازار استفاده کنید.
توضیح مختصر در مورد فیبوناچی
بسیاری از معامله گران با دنباله اعداد فیبوناچی آشنا هستند. ما در این مقاله بارها به اهمیت آموزش فیبوناچی در بازار سرمایه اشاره کردیم. دنباله فیبوناچی اولین بار توسط لئوناردو فیبوناچی بوجود آمد و استفاده از آن بسیار فراگیر شد. اعداد فیبوناچی یکسری از اعداد هستند که الگوی آنها هر عدد جمع دو عدد قبلی خودش است. در خط بعد این دنباله را مشاهده میکنید:
1-1-2-3-5-8-13-21-34-55-89-144-233-317-610-…
کتابهای فراوانی در مورد وجود دنباله اعداد فیبوناچی در طبیعت و همچنین ارتباط آن در اقتصاد نوشته شده است. دو سری اعداد با نسبت فیبوناچی وجود دارند که در معامله و خرید و فروش در بازارهای مالی بسیار کاربردی هستند که در زیر نشان داده شده است.
- 382, 0.618, 0.786, 1.0, 1, 1, 2.0, 2.62, 3.62, 4.62
- 236, 0.886, 1.13, 2.236, 3.14, 4.236
اعداد فیبوناچی کاربرد بسیار زیادی در تحلیل تکنیکال دارند و بسیاری از نرمافزارها نیز میتوانند سطوح فیبوناچی را برای معامله گران بورس رسم کنند. شایان ذکر است نسبتهای فیبوناچی میتوانند به طور اختصاصی برای زمان و یا قیمت به کار گرفته شوند.
پیشنهاد میکنم مقاله کاربردی آموزش ابزارها و سطوح فیبوناچی در تحلیل تکنیکال را مطالعه کنید.
نقاط ضعف و قوت الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال
در زیر مزایا و معایب الگوهای هارمونیک توضیح داده شده است:
1- مزایای این الگوها
- طرحهای آینده و نقاط توقف را به صورت حرفهای مشخص میکند که در این زمینه یکی از بهترین ابزارهاست.
- تکرارشونده، ادامهدار و قابل اعتماد است و پیشبینیهایش اغلب درست از آب در میآید.
- قوانین معامله با نسبتهای فیبوناچی استاندارد شدهاند.
- با حرکات سنگین بازار سرمایه کار کرده و در مقیاس بزرگ قابل استفاده است.
- با تمام بازههای زمانی و بازارهای مالی از جمله بورس کار میکند.
- دیگر ابزارها در کنار الگوهای هارمونیک قابل استفاده است.
پیشنهاد می کنم مقاله تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال بورس را مطالعه فرمایید
2- معایب این الگوها
- پیچیده و شدیدا فنی است که فهم آن را سخت میکند.
- فهم درست و تشخیص دقیق الگوهای هارمونیک سخت است.
- با استفاده از فیبوناچی تشخیص طرحها و عقبنشینیها مشکل است.
- پیچیدگی آن با وجود برخی نوسانات در دیگر بازههای زمانی و همزمان شدن آنها با هم بیشتر خواهد شد.
- احتمال تعیین دقیق ریسک و سود در پترن های غیر متقارن بسیار پایین است.
پیشنهاد می کنم حتما مقاله کاربردی آموزش الگوهای کندل استیک در تحلیل تکنیکال را مطالعه فرمایید.
نحوه استفاده از الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال
تشخیص الگوهای هارمونیک تقریبا کمی مشکل است اما در صورتی که تمرین زیاد داشته باشید با استفاده از ابزارهای فیبوناچی تشخیص آن امکانپذیر بوده و به راحتی انجام میشود. پترن های اولیه همان الگوهای 5 نقطهای است که شامل الگوی گارتلی، پروانه، خرچنگ، کوسه و سایفر هستند. این الگوها در برخی طرحهای 3 نقطهای ( ABC) و 4 نقطهای (ABCD) به کار میروند. تمام نوسانات قیمتی بین این نقاط به هم پیوسته بوده و بر اساس نسبتهای فیبوناچی است.
الگوها اغلب به شکل M و یا W و یا ترکیبی از هر دو هستند. نسبتهای بین این 5 نقطه در الگوهای هارمونیک مشخص میکنند که با چه نوع الگویی روبرو هستیم. بعنوان مثال متوجه می شویم آیا الگوی تشکیل شده نزولی و یا صعودی است.
نکته: اگر در ادامه در مورد عقبنشینی و توسعه توضیح داده شد یعنی بعد از اینکه الگوی هارمونیک ما کامل شد مشخص میشود که قیمت از نقطه قبلی خودش پایینتر رفته و یا حتی بیشتر صعود میکند که اولی را عقبنشینی و دومی را توسعه مینامند.
تمام الگوهای 5 نقطهای قوانین و ساختار یکسانی دارند اما در طول اضلاع و نسبتهای نقاط با همدیگر متفاوت هستند به همین دلیل اگر یک الگو را یاد بگیرید فهم بقیه الگوها نیز آسان خواهد بود. پیشنهاد ما به شما این است که از نرمافزارهای تشخیص الگوها به جای تشخیص چشمی استفاده کنید.
مثال: تصویر زیر یک الگوی خفاش صعودی را نشان میدهد که در نقاط ABC نزولی شده است. محورها و نسبتها روی نمودار به نمایش درآمدهاند و همچنین نقاط ورود و توقف و سطوح هدف را مشخص نموده است. در این الگو پس از نقطه D با رشد سهام مواجه هستیم.
پیشنهاد می کنم مقاله پولبک در تحلیل تکنیکال – شناسایی پولبک را مطاله کنید
چگونگی تشخیص الگوهای هارمونیک بدون نرمافزار
هنگامیکه سه ضلع اول در الگوی هارمونیک کامل میشوند( برای مثال در تصویر زیر که یک الگوی گارتلی است سه ضلع XA ، AB و BC میتوانید حدس بزنید که یک الگو در حال شکلگیری است. با استفاده از فیبوناچی میتوانیم نقطه پایانی الگو یعنی D را شناسایی کنیم.
پیشنهاد می کنم مقاله پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال چیست؟ را مطالعه کنید
نقطه پایانی الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال
تمام الگوهای هارمونیک یک نقطه پایانی دارند این نقاط که به عنوان خوشههای قیمتی شناخته میشوند. این خوشهها از تلاقی extension، retracement و projection های قیمتی به وجود آمده و معمولا این الگوها ضلع CD را کامل میکنند و در این نقطه روندها و قیمتها را پیشبینی می کنیم. برای مثال در تصویر زیر که یک گارتلی صعودی را نشان میدهد نقطه پایانی با استفاده از نسبتهای فیبوناچی تعیین شده است.
کافی است که طول هر سه ضلع مشخص شده را گرفته و بعد طبق رابطه AB=CD نقطه پایانی را مشخص کنید. این کار توسط نرمافزارهای تحلیل تکنیکال به راحتی قابل انجام است. در تصویر زیر نقطه پایانی در سطح 76.8 فیبوناچی قابل مشاهده می باشد و بعد از آن انتظار داریم شاهد رشد سهام باشیم.
پیشنهاد می کنم مقاله واگرایی در تحلیل تکنیکال – آموزش انواع واگرایی را مطالعه نمایید
زمان ورود و توقف در الگوهای هارمونیک
خرید و فروش با استفاده از الگوهای هارمونیک که نقاط ورود را مشخص کردهاند بسیار بهتر از خرید و فروش در نقاط بازگشتی است. بسیاری از فعالان بازار بورس زمان بازگشت قیمتها را پیشبینی کرده و در آن نقاط اقدام به معامله میکنند و دیگر الگوها را دنبال نمیکنند. اما برای ورود قطعی بهتر است از ترکیب الگوی بازگشتی قیمت همراه با تغییر روند در نقاط بازگشتی استفاده کنیم. شاید مفهوم این جمله در اینجا کمی مشکل باشد به همین دلیل در ادامه توضیحات بیشتری در این مورد داده خواهد شد.
اکثر نقاط ورود در حوالی نقطه D به وجود میآیند و در آنجا بهتر است که اقدام به خرید (روند صعودی) و یا اقدام به فروش (روند نزولی) کنید. نحوه تعیین نقطه D را در بخش قبلی آموختیم و میدانیم که نرمافزارها و ابزارهای بسیاری برای این کار وجود دارند. در نتیجه زمانیکه قیمتها وارد این محدوده میشوند سیگنالی برای معامله کردن به ما میدهند. اما بهتر است قبل از هر عملی دیگر فاکتورها مانند نوسانات کوچک، روندهای کلی ورود به بازار و حجم بازار را در نظر بگیریم.
اگر الگویی که ما کشیدهایم معتبر باشد و همچنین روندهای کلی و ورودیهای بازار با الگوی هارمونیک ما هماهنگ باشند، نقطه ورود با محاسبه محدودههای قیمتی مشخص میشود. نقطه توقف نیز بین نقطه 4 و 5 قرار دارد. برای مثال اگر در نقطه D مشخص شود که زمان ورود است، کمی بالاتر نزدیک نقطه 4 زمان توقف روند است.
مناطق هدف در الگوهای هارمونیک
نقاط هدف با استفاده از یک سری عملیاتهای هندسی به دست میآیند. باز هم این کار توسط نرمافزارها انجام میشود درصورتیکه میخواهید بدون نرم افزار این نقاط را شناسایی کنید مثالی میزنیم. برای مثال یک الگوی گارتلی صعودی را در نظر بگیرید، نقطه هدف در اینجا با استفاده از ضلع XA و نقطه D مشخص میشود. نسبتهای فیبوناچی همچون 62 درصد و یا 78.6 درصد از ضلع XA را به نقطه D اضافه میکنیم. اولین نقطه هدف با اضافه کردن 62 الی 78.6 درصد از XA به D به دست آمده و نقطه هدف دوم با اضافه کردن 127 تا 162 درصد از طول ضلع XA مشخص میشود.
نقطه هدف اول: D+0.62*XA الی D+0.786*XA
نقطه هدف دوم: D+1.27*XA الی D+1.62*XA
به این نکته مهم توجه داشته باشید که نقاط هدف به صورت محدودهای و با حدس و گمان محاسبه میشود و نقطه دقیقی ندارد، به همین دلیل سعی کنید سود خود را با استفاده از دیگر ابزارها مشخص کنید.
در تصویر زیر مثالی از تعیین نقاط هدف مشاهده میکنید.
پیشنهاد می کنم مقاله امواج الیوت در تحلیل تکنیکال – شمارش امواج الیوت را نیز بخوانید
اکنون بخش اصلی مقاله به پایان رسیده است و در طول مقاله از انواع الگوهای 5 نقطهای صحبت کردیم. برای مثالها اغلب از الگوی گارتلی بهره بردیم. همانطور که گفته شد یادگیری یکی از این الگوها کمک می کند تا دیگر الگوها را را بسادگی شناسایی کنیم. در ادامه مقاله به صورت خلاصه سعی میکنیم دیگر الگوها را معرفی کنیم و شما نسز سعی کنید الگوها را به خوبی فرا گرفته و تمرین کنید.
انواع الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال
1- الگوی گارتلی صعودی و نزولی
2- الگوی پروانه صعودی و نزولی
3- الگوی خفاش صعودی و نزولی
4- الگوی خرچنگ صعود و نزولی
5- الگوی کوسه صعودی و نزولی
6- الگوی 3-Drives صعودی و نزولی
7- الگوی سایفر صعودی و نزولی
8- AB=CD صعودی و نزولی
9- ABC صعودی و نزولی
الگوی گارتلی در تحلیل تکنیکال
در طول مقاله در مورد الگوی گارتلی که توسط آقای گارتلی به وجود آمد و بعدا کارنی نسبتهای فیبوناچی را به آن اضافه کرد، صحبت کردیم. در تصویر زیر نمونهای از آن را میبینید.
نسبتها در این الگو چگونه است؟ در اینجا از مثال الگوی صعودی استفاد میکنیم. قیمت از نقطه X شروع شده و تا A بالا میرود و سپس به اندازه 0.618 نسبت به A به سمت B پایین میرود. در سطح 0.618 مقداری که از X تا A رفتیم را محاسبه کرده و ضلع سوم را از X به B میکشیم. قیمت بعد از این مرحله به اندازه نسبت 0.382 تا 0.886 AB به سمت C میرود و ضلع BC را تشکیل میدهد. سپس به نسبت 1.13 تا 1.62ضلع AB ضلع سوم مثلث BCD با نام CD را میکشیم. نقطه D از X تعیین شده و برای مشخص کردن آن از نسبت 0.785 استفاده میکنیم.
پیشنهاد می کنم مقاله حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال را حتما مطالعه کنید
الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال
اکنون با نگاهی به نسبتها و اضلاع متوجه می شویم این الگوها شباهت زیادی به یکدیگر دارند. تنها تفاوت بین الگوی پروانه و گارتلی در این است که D بیشتر از X بالا و یا پایین میرود؛ زیرا نسبت آن بیشتر از نسبتش در گارتلی است. در تصویر زیر نمونه الگوی پروانهای را مشاهده میکنید. همانطور که در حالت صعودی مشخص است ضلع AB به نسبت 0.786 از ضلع XA کشیده شده است و نقطه C با نسبت 0.382 الی 0.886 از نقطه A به دست آمده است. ضلع CD نیز با ادامه دادن ضلع AB با نسبت 1.618 تا 2.24 قابل رسم است.
الگوی خفاش در تحلیل تکنیکال
الگوی خفاش از نظر شکل به گارتلی شباهت دارد ولی باز هم مقدار و اندازهها متفاوت است. در اینجا AB با نسبت 0.382 تا 0.50 از XA رسم میشود و نحوه تعیین نقطه C مانند الگوی پروانهای است. خط CD نیز با نسبت 1.618 الی 2.618 از AB به دست میآید.
الگوی خرچنگ در تحلیل تکنیکال
از نظر کارنی الگوی خرچنگ فوقالعاده دقیق است و نسبتهای آن به اعداد فیبوناچی بسیار نزدیک هستند. پیشنهاد ما این است که برای تحلیل تکنیکال قیمتها حتما نگاهی به الگوی خرچنگ بیندازید. الگوی خرچنگ از نظر ظاهری به نوع پروانهای شباهت دارد اما در اندازه و نسبتها متفاوت هستند. تعیین نقطه C مانند دو الگوی قبلی است اما خط نسبت رسم AB از XA از 0.382 تا 0.618 است و ضلع CD نیز با نسبت 2.618 الی 3.618 رسم میشود.
الگوی کوسه در تحلیل تکنیکال
این الگو به نسبت بقیه مقداری جدیدتر است و برای اولین بار در سال 2011 در تحلیل تکنیکال بازار بورس مورد استفاده قرار گرفت. برای اینکه نام آن بهتر به یادتان بماند به این فکر کنید که بسیاری از معاملهگران در بازار سرمایه به دنبال صید ماهی هستند اما برخی از آنها که غول محسوب میشوند کوسه شکار میکنند. الگوی کوسه به دلیل فوقالعاده دقیق و قدرتمند بودنش مخصوص این افراد است.
این الگو نسبت بازگشتی 0.886 را دارد و از 4 ضلع تشکیل شده است. خط AB در راستای projection XA با نسبت 1.13 تا 1.618 کشیده میشود و در گستره projection خط AB نیز 1.618 تا 2.24 ضلع BC را داریم. در زیر تصویر حالت صعودی این الگو که مورد بررسی قرار گرفت را میبینید.
الگوی 3-Drives در تحلیل تکنیکال
این الگو همانطور که از اسمش مشخص است از سه حرکت رو به بالا در روند صعودی و رو به پایین در روند نزولی تشکیل شده است. اکنون حالت صعودی را مورد بررسی قرار میدهیم.
در این سه حرکت بعد از رسیدن به هر نقطه یک بازگشت قیمتی را میبینیم که با A و B نمایش داده شده است. هر کدام از این بازگشتها نسبت 0.618 را دارند. هر حرکت نیز با نسبت 1.272 بالا میرود. بعد از رسیدن به نقطه سوم با نسبت 1.272 بازگشت آخر را تا سطحی کمی بالاتر از نقطه A خواهیم داشت.
الگوی سایفر در تحلیل تکنیکال
الگوی سایفر یک الگو با نسبتهای خاص فیبوناچی است که برای رصد نمودارها در بورس مورد استفاده قرار میگیرد. این الگو در تحلیل تکنیکال کمتر مشاهده میشود زیرا تغییرات قیمتی که بتواند نسبتهای آن را به وجود آورد کمیاب هستند. این نسبتها به شرح زیر هستند:
AB: یک بازگشت از ضلع XA به نسبت 0.382 تا 0.618
BC: افزایش و بالا رفتن به نسبت 1.272 تا 1.414 از XA
CD: بازگشت با نسبت 0.786 از ضلع XC
پیشنهاد ویژه ثروت آفرین : محصول جادوی فیلتر و اندیکاتور
سخن پایانی
استفاده از الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال برای رصد بازار بورس فوقالعاده کاربردی است. این الگوها نیازمند صبر، تمرین و مطالعه زیاد است تا در آن حرفهای شوید. در این مقاله سعی شد که نکات اولیه و آموزشهای ابتدایی داده شود تا این الگوها را در نمودار شناسایی کنید.
بهتر است برای تمرین این الگوها از اندیکاتور الگوهای هارمونیک کمتر استفاده کنید و تنها با استفاده از تصاویر و نسبتهایی که در این مقاله آورده شده است چندین الگو را پیدا کرده و سپس با اندیکاتور مقایسه کنید.
در این مقاله انواع مختلف پترن های هارمونیک را توضیح دادیم و سعی شد با استفاده از تصاویر، این الگوها آموزش داده شود، بطوریکه برای تمام سرمایه گذاران قابل شناسایی باشد.
خوشحال می شویم نظرات خود را در خصوص الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال را با خوانندگان سایت ثروت آفرین به اشتراک بگذارید.
خسته نباشید
بهترین مقاله ای که تو اینترنت دیدم دم شما گرم عالی بود
درود رامین عزیز
سپاس از شما، از اینکه مقاله الگوهای هارمونیک مورد توجه شما قرار گرفته است بسیار خوشحالیم.
سلام . در الگوهای کلاس b مثل سایفر که شما مثال زدید چرا در کتاب هارمونیک اقای محمدحسن زند نوشته 0/78 از موج xa ولی شما و چند نفر دیگه میگید 0/78 از موج xc . بالاخره من متوجه نشدم اون اصلاح 0/78 از xa هستش یا xc
سلام. خیلی مطلب پایه ای خوبی بود.
فقط مثال های کاربردی بیش تر، می تونه برای درک عمیق تر موضوع کمک کنه
سلام مسعود عزیز
از نظر ارزشمند شما در خصوص مقاله الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال سپاسگزاریم. برای توضیحات بیشتر به زودی فایل ویدئویی الگوهای هارمونیک با مثال های کاربردی در وبسایت قرار داده می شود.
موفق باشید
با سلام من دنبال اندیکاتور شناسائی پترن ها هستم برای مفید تریدر لطفا در صورت امکان راهنمایی فرمائید
سلام محمد عزیز
این اندیکاتور در بخش اندیکاتورهای رایگان در سایت قرار گرفت و می توانید استفاده فرمایید.
سلام لطفا راجع به چگونگی نصب اندیکاتورهای رایگان که در ایمیل فرستادین ونحوه استفاده توضیح دهید باتشکر
سلام علیرضای عزیز
به زودی توضیحات تکمیلی در خصوص نصب اندیکاتورهای بورس در پلتفرم مفیدتریدر (متاتریدر5) در وبسایت ثروت آفرین قرار خواهد گرفت.
موفق باشید.