آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی در بورس – ترسیم فیبوناچی

آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی و استفاده از آن می تواند کمک بسیار زیادی در سرعت تصمیم گیری در معاملات داشته باشد. منظور از اندیکاتور فیبوناچی در بازار بورس یک بازه قیمتی است که قیمت در آن جریان دارد.

این بازه قیمتی از خطوط حمایتی و مقاومتی متعددی تشکیل شده که هر کدام درصد متفاوتی دارند. در واقع این درصدها در تحلیل تکنیکال از اهمیت بالایی برخوردار هستند، به‌طوری که به برخی از آنها نسبت طلایی هم می‌گویند. قبل از آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی باید بدانید که این ابزار انواع متفاوتی دارد که هرکدام کارکرد متفاوتی هم دارند.

در مقاله آموزش اندیکاتور فیبوناچی با ما همراه باشید تا با انواع فیبوناچی و پرکاربردترین نوع آن در بازار بورس آشنا شوید.

 

پیشنهاد می کنم فیلترهای کاربردی بورس شامل بیش از 700 فیلتر کاربردی در سایت دیده بان بازار را مشاهده نمایید

 

آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی و انواع فیبوناچی

اندیکاتور فیبوناچی به چهار نمونه‌ی اصلاحی، گسترشی، انبساطی و بازتابی تقسیم می‌شود. آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی بخش مهمی از تحلیل تکنیکال را به خود اختصاص می‌دهد. برای آنکه یک معامله‌گر بتواند به‌خوبی از تمام فرصت‌های بازار بورس استفاده کند، بهترین کار شناخت انواع این ابزار و نحوه‌ی عملکرد آن‌هاست.

 

1- اندیکاتور فیبوناچی اصلاحی یا RET

اندیکاتور فیبوناچی اصلاحی یا RET کاربردی‌ترین و محبوب‌ترین ابزار است. بهترین زمان استفاده از این اندیکاتور هنگامی است که قیمت در یک روند در حال حرکت است. این اندیکاتور، زمان‌های اصلاح قیمت و نقطه ورود و خروج را به سهامداران نشان می‌دهد.

آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی در بورس-1

 

پیشنهاد می کنم بخش اول مقاله روانشناسی بازار بورس و تابلو خوانی حجم معاملات را مطالعه کنید. بخش دوم مقاله در مورد شناسایی کد به کد و بلوکی و بخش سوم مقاله نیز در مورد نسبت خریداران به فروشندگان می باشد را حتما مشاهده نمایید.

 

2- اندیکاتور فیبوناچی گسترشی یا EXT

اندیکاتور فیبوناچی گسترشی یا EXT برای زمانی مناسب است که قیمت از کانال پیشین خود عبور می‌کند. در واقع، هدف از این اندیکاتور شناسایی هدف‌های قیمتی جلوتر و سطوح مقاومتی جدید در بازار بورس است. برای رسم این اندیکاتور، باید دو نقطه سقف و کف را مشخص کرده و به یکدیگر متصل کرد.

آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی در بورس-2

 

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش فیلتر نویسی در سایت دیده بان بورس را مطالعه کنید

 

3- اندیکاتور فیبوناچی بازتابی یا پروجکشن یا PRO 

اندیکاتور فیبوناچی بازتابی یا پروجکشن یا PRO ابزاری است که برای رسم آن به سه نقطه کف، سقف، و اصلاح در تحلیل تکنیکال نیاز است. هنگامی که در این اندیکاتور سقف به کف متصل شود، هدف شناسایی حمایت است. و هنگامی که در این اندیکاتور کف به سقف متصل شود، مقاومت‌های بعدی یک سهم در بورس مشخص می‌شود.

آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی در بورس-3

 

پیشنهاد می کنم مقاله کاربردی آموزش الگوهای کندل استیک در تحلیل تکنیکال را مطالعه فرمایید.

 

4- اندیکاتور فیبوناچی انبساطی یا EXP 

اندیکاتور فیبوناچی انبساطی یا EXP بسیار به اندیکاتور بازتابی شبیه است. هدف از این ابزار شناسایی مسیر یک روند تا انتهای آن است. درواقع این اندیکاتور ترکیبی از فیبوناچی گسترشی و بازتابی است و تنها تفاوت آن با فیبوناچی بازتابی، استفاده از دو نقطه است.

به‌طور کل، هدف از آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی در تحلیل تکنیکال بازار بورس، شناسایی و تحلیل حرکت‌های برگشتی یا ادامه روند است. درصدهایی که در این ابزارها استفاده می‌شوند، از نسبت درصدهای بین اعداد فیبوناچی بدست آمده‌اند. هر کدام از این اعداد، تقریباً 1.618 برابر عدد پیشین خود هستند. بااین‌حال، همان‌طور که گفتیم، فیبوناچی اصلاحی از سایر اندیکاتورهای فیبوناچی پرکاربردتر است. در ادامه این اندیکاتور را با جزئیات بیشتر برای شما توضیح خواهیم داد.

 

فیبوناچی اصلاحی

فیبوناچی اصلاحی، ابزار محبوبی است که بیشتر میان معامله‌گران تحلیل تکنیکال کاربرد دارد. در پایان مقاله آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی شما می‌توانید نقاط ورود و خروج را در بازار بورس شناسایی کنید.

آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی در بورس-4

 

اندیکاتور فیبوناچی اصلاحی یا Fibonacci Retracement یکی از پرکاربردترین ابزار تحلیل تکنیکال در بازار بورس است. فیبوناچی اصلاحی بر اساس نقاط بازگشت روند کار می‌کند. منظور از نقاط بازگشت زمان‌هایی است که قیمت خلاف روند بازار حرکت می‌کند. معمولاً این حرکات کوتاه‌مدت هستند. اندیکاتور فیبوناچی اصلاحی از یک سری اعداد استفاده می‌کند که خالق آن‌ها، لئوناردو فیبوناچی ریاضیدان قرن سیزده میلادی است. آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی بسیار آسان است و با توجه به چند نکته‌ی خاص می‌توان به‌راحتی از آن استفاده کرد.

اعداد و درصدهایی که در دنباله فیبوناچی نشان داده می‌شوند، همگی از یک نظم و توالی برخوردار هستند. هر عدد حاصل جمع دو عدد قبل خود است. برای مثال این اعداد به‌صورت 0، 1، 1، 2، 3، 5، 13، 21 و غیره هستند و تا بی‌نهایت ادامه می‌یابند. با ما همراه باشید تا آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی در بازار بورس را به‌طور دقیق‌تر یاد بگیرید.

 

رسم فیبوناچی روی نمودار

زمانی که می‌خواهید در تحلیل تکنیکال اندیکاتور فیبوناچی را روی نقشه ترسیم کنید، خواهید دید که یک سری سطوح و خطوط متفاوت در بورس ایجاد می‌شوند. رسم فیبوناچی بر روی نمودار بسیار آسان است. تنها نکته مهم در آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی تشخیص خط روند و صعودی یا نزولی بودن آن است. بعدازآن، باید کمترین قیمت را به بیشترین قیمت، یا برعکس، وصل کنید و سپس سطوح فیبوناچی به‌صورت خودکار ترسیم می‌شوند.

قبل از ترسیم اندیکاتور فیبوناچی در بورس، بهتر است خط روند را ترسیم کنید. برای این کار دو نقطه پیوت ماژور، نقاط قیمتی قوی را به یکدیگر وصل کنید.در اندیکاتور فیبوناچی نسبت‌های مشخصی لحاظ شده‌اند که بدین قرارند: 0، 23.6 درصد، 38.2 درصد، 61.8 درصد و 100 درصد. نسبت 61.8 درصد در این اندیکاتور از حساسیت بالایی برخوردار است و حتی به آن نسبت طلایی هم می‌گویند.

هدف استفاده از این سطوح در تحلیل تکنیکال این است که سطوح حمایتی و مقاومتی محتمل را در بازار بورس شناسایی کنیم. بر اساس این سطوح، می‌توان حدس زد که قیمت به چه عددی واکنش نشان خواهد داد. در آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی باید به این نکته اشاره کنیم که این اندیکاتور را در بازه‌های زمانی مختلف می‌توان استفاده کرد. اگر هدف شما سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت است، باید نقاط قیمتی مهم کوتاه‌مدت را مشخص کنید و اگر به دنبال سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت هستید، باید نقاط انتخابی شما در بازه‌های زمانی طولانی‌تری انتخاب شود.

 

پیشنهاد می کنم حتما مقاله آموزش کار با اندیکاتور RSI در بازار بورس را مطالعه کنید

 

سطوح فیبوناچی چه مفهومی دارند؟

همان‌طور که گفتیم، فیبوناچی سطوح متفاوتی دارد و این اندیکاتور را می‌توانید برای هر نوع دارایی در بازار بورس ترسیم کنید. هر سطح فیبوناچی، بیانگر میزان اصلاح حرکت پیش از خود است. طبیعتاً، با توجه به عمق این سطوح، مفهوم این سطوح هم متفاوت خواهد بود. سطح 23.6 درصد فیبوناچی اصلاحی عمق کمی دارد و معمولاً به عنوان منطقه حمایتی شناخته نمی‌شود. سطح 38.2 تا 50 درصد عمق بیشتری دارد و از حمایت بیشتری هم برخوردار است. سطح 61.8 درصد در فیبوناچی اصلاحی بیشترین عمق را دارد و به‌عنوان اصلاح طلایی شناخته می‌شود.

 

بهترین استراتژی آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی کدام است؟

بخشی از تحلیل تکنیکال و استراتژی معاملات، اندیکاتورهایی است که معامله‌گران در بازار بورس از آن‌ها استفاده می‌کنند. این اندیکاتورها به پیش‌بینی نقاط ورود و خروج کمک می‌کنند. به عنوان یک فرد فعال در بازار بورس ، باید بدانید که قیمت هیچ‌گاه یک روند را برای همیشه ادامه نمی‌دهد و گاهی برخلاف مسیر خود هم حرکت می‌کند.

آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی به شما کمک می‌کند نقاط ورود و خروج را در بازار بورس تشخیص دهید. برای استفاده از این اندیکاتور باید شناخت خوبی از بازار و خط روند آن داشته باشید. معمولاً زمانی که بازار در یک روند قرار می‌گیرد، در بازه‌های مختلف زمانی استراحت‌های کوتاه‌مدتی می‌کند. قبل از اینکه قیمت به حرکت مجدد خود ادامه دهد، یک حرکت برگشت یا به اصطلاح Pullback خواهد زد. تحلیل تکنیکال و سطوح اندیکاتور فیبوناچی برای این است که نقاط بازگشت احتمالی را به شما نشان دهند.

اگر استراتژی معاملات شما شناسایی نقاط ورود به بازار بورس است، پس بهترین ابزار تحلیل تکنیکال استفاده از اندیکاتور فیبوناچی خواهد بود. فیبوناچی اصلاحی نقاط بازگشت یک روند را به شما نشان می‌دهد.

 

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش اندیکاتور خط روند – رسم خط روند ببینید

 

سطوح مقاومت و حمایت در اندیکاتور فیبوناچی

سطوح حمایت و مقاومت فیبوناچی همان سطوحی هستند که در آن‌ها می‌توان انتظار بازگشت روند را داشت. در واقع، این سطوح می‌توانند مشابه سیگنال ورود در تحلیل تکنیکال بورس عمل کند. زمانی که می‌خواهید از سطوح حمایتی و مقاومتی استفاده کنید، بهتر است صبر کنید تا از ثبات روند قیمت اطمینان یابید. گاهی ممکن است درجا زدن قیمت در بازار بورس بیشتر از حد انتظار زمان ببرد. زمانی که قیمت به سطح حمایتی می‌رسد، نقطه‌ی مناسب برای خرید و ورود به بازار خواهد بود. در مقابل، زمانی که قیمت در روند نزولی است و به سطح مقاومت فیبوناچی می‌رسد، بهترین زمان برای فروش خواهد بود.

زمانی که از ابزار تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنید، باید توجه داشته باشید که قیمت‌ها رفتار گذشته خود را تکرار می‌کنند. توجه به رفتار قیمت از نکات مهم معامله‌گری است. زمانی که یک قیمت به سطح مشخصی واکنش نشان می‌دهد، بدین معناست که این سطح در تاریخچه قیمت این دارایی نقش مهمی ایفا می‌کند. با درک این موضوع و مشخص کردن استراتژی معاملات خود، می‌توانید از الگوی فیبوناچی در بازار بورس استفاده کنید.

تحلیل تکنیکال و آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی به شما کمک می‌کند زمان‌های مناسب ورود و خروج را تشخیص دهید. اما همان‌طور که گفتیم، هیچ اصلاحی به معنای بازگشت به روند قبلی نیست. درواقع، زمانی که قیمت به سطح موردنظر می‌رسد، بدین معنا نیست که آن نقطه سیگنالی قطعی برای ورود و کسب سود خواهد بود.

اندیکاتور فیبوناچی اگرچه که ابزاری کاربردی در تحلیل تکنیکال است، اما زمانی می‌تواند بهترین نتیجه را به شما نشان بدهد که درکنار یک استراتژی مناسب و چندین اندیکاتور دیگر استفاده شود. شما می‌توانید از اندیکاتور فیبوناچی اصلاحی در کنار ابزار دیگری مثل شناسایی خط روند، میانگین‌های متحرک، RSI و غیره استفاده کنید.

 

پیشنهاد می کنم مقاله اندیکاتور میانگین متحرک چیست؟ – انواع میانگین متحرک ها را مطالعه کنید

 

آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی – فیبوناچی اصلاحی

در این قسمت از آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی در بازار بورس قصد داریم با ارائه یک مثال به درک بهتر شما از تحلیل تکنیکال و فیبوناچی اصلاحی کمک کنیم.

آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی در بورس-5

 

پیشنهاد می کنم مقاله اندیکاتور RSI چیست؟ را مشاهده کنید

 

فراموش نکنید زمانی که می‌خواهید فیبوناچی اصلاحی را در یک روند صعودی در تحلیل تکنیکال ترسیم کنید، باید خطی از کمترین قیمت به بالاترین قیمت وصل کنید. همان‌طور که در عکس بالا می‌بینید، خط ترسیمی از پایین‌ترین قیمت به سمت بالاترین حد قیمتی کشیده شده است. پس از ترسیم خط، خواهید دید که قیمت مطابق با برخی سطوح فیبوناچی عکس‌العمل نشان داده و وارد فاز اصلاحی در بورس شده است. همان‌طور که در عکس هم پیداست، این خطوط فیبوناچی، همچون خطوط حمایتی هم عمل کرده‌اند.

در مثالی دیگر، نمودار قیمتی به سطوح 61.8 و 50 درصد واکنش خوبی نشان داده است که در عکس زیر هم می‌توانید ببینید.

آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی در بورس-6

 

پیشنهاد می کنم مقاله اندیکاتور MACD چیست؟ را مشاهده نمایید

 

بعد از آنکه قیمت به سطوح گفته شده واکنش نشان داده و به سوی آن‌ها حرکت کرده، در حرکتی برگشتی مجدداً به روند صعودی خود ادامه داده است. اگر با دقت بیشتری به این دو مثال توجه کنید، خواهید دید که قیمت با توجه به نوع دارایی خود می‌تواند به سطوح مختلف فیبوناچی اصلاحی واکنش نشان دهد.

ازاین‌رو پیشنهاد می‌کنیم در هنگام استفاده از اندیکاتور فیبوناچی اصلاحی، به دنبال الگوهای مشخص باشید. طبیعتاً با ترسیم چند نمودار مختلف می‌توانید سطوح موردنظر خود را بهتر بیابید.

 

پیشنهاد می کنم حتما مقاله آموزش اندیکاتور میانگین متحرک – استراتژی های میانگین متحرک را مطالعه نمایید

 

مزایا و معایب آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی فیبوناچی اصلاحی

در آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی تلاش کردیم معنای سطوح مختلف و نحوه‌ی ترسیم آن‌ها در بازار بورس را به شما بگوییم. اما باید بدانید هیچ ابزاری در تحلیل تکنیکال بدون خطا نیست. حال ببینیم مزایا و معایب اندیکاتور فیبوناچی اصلاحی چیست.

 

مزایای فیبوناچی اصلاحی

  • یک ابزار ساده در تحلیل تکنیکال است و کار با آن قابل فهم است.
  • سطوح انتخاب شده در این اندیکاتور بر اساس یک آمار مشخص عمل می‌کنند. درنتیجه، اکثر معامله‌گران صبر می‌کنند تا قیمت به منطقه موردنظر آن‌ها برسد و بعد بر اساس آن عمل کنند.
  • این اندیکاتور را می‌توان برای دارایی‌های مختلف بازار بورس استفاده کرد.
  • از طریق شناسایی سطوح حمایت و مقاومت فیبوناچی، می‌توانید حرکت بازار را تشخیص دهید.
  • این اندیکاتور قدرت پیش‌بینی نقاط مناسب خرید و فروش را برای شما افزایش می‌دهد.

 

معایب فیبوناچی اصلاحی

  • سطوح فیبوناچی قطعی نیستند.
  • اگرچه ترسیم و استفاده از فیبوناچی اصلاحی آسان است، بااین‌حال برای آنکه بتوانید تفاوت‌های میان مدل اصلاحی و گسترشی را تشخیص دهید، باید سطحی از دانش تخصصی این ابزار را داشته باشید.
  • فیبوناچی اصلاحی یک اندیکاتور محبوب برای بسیاری از معامله‌گران بازار بورس است. بدین معنی که بسیاری از افراد بر اساس پیشنهادهای آن عمل می‌کنند و این موضوع می‌تواند در روند قیمت یک دارایی تأثیرگذار باشد.

 

پیشنهاد ثروت آفرین : جادوی فیلتر و اندیکاتور

 

سخن پایانی

زمانی که به دنبال استفاده از تحلیل تکنیکال و آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی در بورس هستید، نباید فراموش کنید که هیچ ابزاری قطعی نیست. درهرصورت، بسیاری از معامله‌گران با این اندیکاتور کار می‌کنند و استراتژی‌های خود را بر اساس آن تنظیم می‌کنند. بهترین روش استفاده از اندیکاتور فیبوناچی، استفاده‌ی ترکیبی از آن با سایر ابزارهاست.

در آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی در بازار بورس گفته شد که چهار نمونه‌ی رایج اندیکاتور فیبوناچی، مدل‌های فیبوناچی اصلاحی، گسترشی، انبساطی و بازتابی است. زمانی که اندیکاتور فیبوناچی را با یکسری اندیکاتورهای دیگر تحلیل تکنیکال مثل RSI و میانگین متحرک ترکیب کنید، به‌طورقطع نتیجه‌ی بهتری حاصل می‌شود. در پایان باید بدانید که این ابزار تنها برای نشان دادن یک مسیر احتمالی هستند، و داشتن هدف و استراتژی مشخص در معامله‌گری، موضوع مهمی است که تنها به عهده‌ی خودتان است.

امیدواریم از مقاله آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی استفاده کرده و نظرات ارزشمند خود با خوانندگان وبسایت ثروت آفرین به اشتراک بگذارید.

4 دیدگاه

  1. بسیار عالی بود
    متشکرم

    • سلام سوران عزیز
      از نظر ارزشمن شما سپاسگزاریم و خوشحالیم که مقاله آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی در بورس مورد توجه شما قرار گرفته است.
      موفق باشید

  2. ابراهیم یوسفی

    شما با کار ارزشمندتان کمک قابل توجهی به تازه واردان مکنید چون کلاس های رایج معمولا تمام نکات ارایه نمکنند متشکرم

    • سلام ابراهیم عزیز
      از توجه شما به مقاله آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی در بورس سپاسگزاریم. خوشحالیم که توانستیم با ارائه مقالات آموزشی در جهت آموزش و پیشرفت سرمایه گذاران گام برداریم و مطالب آموزشی مورد رضایت شما نیز بوده است.
      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *