استراتژی گپ و اسکالپ در بورس از انواع استراتژی های کوتاه مدت در بورس هستند. سرمایه گذاران برای پیش بردن معاملات خود در بازار بورس، و بر اساس تحلیل تکنیکالی که از روند بازار به دست می آورند، استراتژیهای مختلفی برای کسب سود در پیش می گیرند. در این مقاله به دو استراتژی که معاملهگران از آن در بازار استفاده می کنند، میپردازیم:
- استراتژی گپ در بورس
- استراتژی اسکالپ در بورس
نحوه استفاده از استراتژی گپ و اسکالپ در بورس بسیار ساده است و در تایم فریم های مختلف می توان از این استراتژی ها بهره برد. برای آموزش استفاده از این دو استراتژی با ما همراه شوید. اگر در مباحث تحلیل تکنیکال و شناسایی روند بازار توانمند شده باشید، می توانید از استراتژی گپ و اسکالپ در بورس استفاده کنید و این استراتژی را سبک معاملاتی خود قرار دهید.
پیشنهاد ویژه ثروت آفرین : محصول فیلتر طلایی بورس
چگونه با استراتژی گپ در بورس خرید و فروش کنیم؟
در این بخش از استراتژی گپ و اسکالپ در بورس در خصوص استراتژی گپ صحبت می کنیم. به طور خلاصه استراتژی گپ در بورس، وقتی اتفاق میافتد که قیمت بازگشایی سهام در یک روز بیشتر از بالاترین قیمت روز گذشته باشد. معمولترین استراتژی برای موفقیت در استفاده از گپها، بررسی نمادها و پیدا کردن سهامی است که در پیش گشایش بازار دارای حجم زیادی باشد.
این استراتژی، استراتژی خیلی پر طرفداری بین معامله گرهای امروزی است. هر روز تعداد زیادی سهام دارای گپ، توسط بررسی تابلو و با تحلیل تکنیکال در روند بازار شناسایی میشوند. معامله گرهای سراسر جهان همانند یک شاهین این سهامها را برای یک فرصت مناسب تحت نظر دارند. اینکه یک سهام پیش گشایش خوبی داشته باشد و با قیمت پایانی دیروز فاصله داشته باشد، میتواند نشانهای باشد برای آنکه این سهام در هنگام بازگشایی بازار احتمال ادامه رشد را خواهد داشت.
پیشنهاد می کنم فیلترهای کاربردی بورس شامل بیش از 700 فیلتر کاربردی در سایت دیده بان بازار را مشاهده نمایید
در بازارهای سبک، اگر معاملهگران بتوانند با تحلیل تکنیکال فرصتهای ورود را شناسایی کنند، میتوانند از رشد قیمت سهم کسب سود کنند. گپ بخشی از نمودار است که قیمت سهام (یا هر دارایی دیگری) بصورتی که در فاصله بین افزایش یا کاهش قیمت هیچ معامله ای صورت نگرفته باشد به وضوح بالا یا پایین میرود. در نتیجه با تحلیل تکنیکال نمودار یک گپ، معاملهگران حرفهای میتواند از این گپها و در واقع با استفاده از استراتژی گپ در بورس، برای کسب سود استفاده کند.
پیشنهاد می کنم مقاله کاربردی آموزش الگوهای کندل استیک در تحلیل تکنیکال را مطالعه فرمایید.
لازم است به چند نکته در به کار گیری استراتژی گپ در بورس، توجه شود:
- گپ به فاصلههایی در قیمت گفته میشود که در آن معامله بسیار کمی انجام شده و یا هیچ معاملهای انجام نشده است.
- گپها به صورت ناگهانی وقتی ایجاد میشوند که قیمت مورد انتظار یک سهم در بازار بورس، به دلایل بنیادی و تکنیکال تغییر میکند.
- گپها بسته به زمان ظهورشان در الگوی قیمتی و سیگنالی که ارائه میکنند به چهار دسته گریزگر، فرساینده، معمول و تعقیبی تقسیم میشوند.
مبانی استراتژی گپ در بورس
گپها به دلایل بنیادی و یا تکنیکال ایجاد میشوند. به عنوان مثال اگر درآمد یک شرکت خیلی بیشتر از انتظار باشد، ممکن است قیمت سهام این شرکت در روز بعدی دچار گپ رو به بالا شود. و این به آن معنی است که قیمت یک سهم بیشتر از قیمت پایانی روز قبل خواهد بود. همین طور سهامی که رکورد جدیدی در یک فصل زده است، میتواند در فصل بعد با قیمت بیشتری بازگشایی شده و به این ترتیب به دلایل تکنیکال ایجاد گپ کند.
پیشنهاد می کنم مقاله آموزش فیلتر نویسی در سایت دیده بان بورس را مطالعه کنید
انواع گپ (شکاف) در استراتژی گپ در بورس
گپ ها به چهار دسته زیر تقسیم میشوند:
- گریزگر: در پایان یک الگوی قیمتی ایجاد شده و از ایجاد یک روند جدید خبر میدهند.
- فرساینده: در پایان یک الگوی قیمتی ایجاد شده و از آخرین تلاش برای ایجاد یک ماکزیمم یا مینیمم جدید خبر میدهند.
- معمول: این نوع گپ را نمیتوان در الگوی قیمتی جا داد؛ آنها صرفا منطقهای که گپ قیمتی دارد را نشان میدهند.
- تعقیبی: این گپها به گپهای فراری معروف هستند؛ در اواسط یک الگوی قیمتی دیده شده و حمله خریداران و فروشندگانی که باور مشترکی در مورد آینده سهام در جهتی خاص دارند را نشان میدهد.
اصطلاح پر کردن یا پر نکردن در استراتژی گپ در بورس
وقتی گفته میشود که یک گپ پر شد، یعنی قیمت آن به میزان قبل از ایجاد گپ بازگشته است. این پر شدنها معمول هستند و به سه دلیل اتفاق میافتند.
- هیجان غیر منطقی: ممکن است جرقه اولیه خیلی خوشبینانه و یا بدبینانه اتفاق افتاده باشد؛ لذا قیمت به سمت اصلاح بازمیگردد.
- مقاومت تکنیکالی: وقتی یک قیمت در بازار بورس خیلی تند رشد یا افت میکند هیچ پشتیبانی و یا مقاومتی برای خود باقی نمیگذارد. (از طریق تحلیل تکنیکال میتوان احتمال روی دادن آن را شناسایی کرد)
- الگوی قیمتی: الگوهای قیمتی برای دسته بندی گپها استفاده میشوند و میتوانند به ما بگویند که آیا یک گپ پر میشود یا نه. گپهای فرساینده عموما معمولترین گپها برای پر شدن هستند. چرا که این نوع از گپها سیگنال پایان یک روند در بازار بورس را میدهند. در حالی که گپهای گریزگر و تعقیبی بعید است که پر شوند؛ چرا که برای تایید جهت روند فعلی بازار بورس استفاده میشوند.
در استراتژی گپ در بورس، وقتی گپها در همان روزی که ایجاد میشوند از بین بروند به عنوان محو شونده به آنها اشاره میشود. برای مثال فرض کنید یک شرکت اعلام سودی عالی برای هر سهام میکند، و در بازگشایی دچار گپ رو به بالا میشود. حال فرض کنید همینطور که روز پیش میرود سرمایه گذاران متوجه ضعفهایی در مستندات جریان مالی شرکت میشوند و در نتیجه شروع به فروش میکنند. بالاخره قیمت به قیمت نهایی روز قبل رسیده و گپ پر میشود. معاملهگران نوسانگیر با استفاده از تحلیل تکنیکال به این امر پی میبرند و از این استراتژی در فصول درآمدی و یا زمانهای دیگری که جو غیر منطقی حاکم است، استفاده میکنند.
پیشنهاد می کنم مقاله ترس و طمع در بورس (آموزش شاخص ترس و طمع) را مطالعه کنید
چطور با گپها بازی کنیم! (چگونگی بکارگیری استراتژی گپ در بورس)
راههای زیادی برای استفاده از این گپها در بازار بورس وجود دارد. در بین این راهها بعضی استراتژیها، معمولتر از بقیه هستند. برخی معاملهگران، وقتی با استفاده از فاکتورهای تحلیل تکنیکال و یا تحلیل بنیادی، پیشبینی گپ در روز آینده را میکنند، نسبت به خرید سهم اقدام میکنند. برای مثال یک سهم را در ساعات بعد از انتشار یک گزارش مثبت درآمدی به امید گپ در روز بعدی میخرند. همین طور ممکن است معاملهگران در شرایط سیال و یا غیر سیال ابتدای تحرک قیمتی، به امید یک پر شدن گپ قوی و یا ادامه روند، خرید یا فروش کنند. برای مثال ممکن است یک سهم را وقتی که در تغییرات قیمتی کم، به سرعت گپ رو به بالا داشته و سربار مقاومتی کمی دارد، بخرند.
پیشنهاد می کنم مقاله استراتژی مدیریت ریسک در معاملات بورس را مطالعه کنید
بعضی معاملهگران که از استراتژی گپ در بورس استفاده میکنند، گپها را در زمانی که یک نقطه بالا یا پایین شناسایی شد (که معمولا از طریق دیگر روشهای تحلیل تکنیکال انجام میشود) در جهت مخالف تخمین میزنند. برای مثال اگر یک سهام در بازار بورس، از طریق یک گزارش نظری گپ رو به بالا پیدا کند معاملهگرهای باتجربه گپ را از طریق فروش کوتاه مدت میپوشانند. در نهایت ممکن است معاملهگرها وقتی که قیمتها بعد از پر شدن گپ به قیمت حمایت قبلی برسد، خرید کنند.
موارد مهمی که در هنگام معامله با استراتژی گپ در بورس، باید در نظر داشت عبارتند از:
- وقتی یک سهم شروع به پر کردن گپ کرد، بعید است که متوقف شود چرا که عموما هیچ مقاومت یا پشتیبانی فوری برای آن وجود ندارد.
- گپهای فرساینده و تعقیبی حرکت قیمت را در دو جهت مخالف پیشبینی میکنند؛ لذا مطمئن باشید گپی که بررسی می کنید را درست شناسایی کرده باشید.
- مطمئن شوید که حجم نمادها بازار بورس را چک کردهاید. در گپهای گریزی باید حجمهای زیاد انجام شود. در حالی که در گپهای فرسایشی حجمهای کمی مشاهده میشود.
کسانی که بر اساس تحلیل تکنیکال روند بازار بورس، فاکتورهای بوجود آورنده یک گپ را بررسی میکنند و نوع آن را درست تشخیص میدهند، درصد احتمال بالایی برای موفقیت دارند. با این وجود همیشه شانس شکست در یک معامله وجود دارد. پس میتوانید با نگاه به حجم و تابلو سهم تا حدود زیادی از این شکست جلوگیری کنید. اگر یک مقاومت با حجم بالا دیدید که جلوی پر شدن گپ را میگیرد دوباره فرضهای معامله خود را بررسی کنید و اگر کاملا از خرید سهم مطمئن نیستید اقدام به معامله نکنید.
همچنین مطمئن شوید که رفتارهای غیر منطقی در بازار بورس وجود نداشته باشد. گاهی سهمها برای ماهها با ارزش بالا و بدون اصلاح رشد میکنند. و در نهایت در هنگام استفاده از استراتژی گپ در بورس، همیشه مطمئن باشید که از حد ضرر استفاده کنید. خوب است که حد ضرر را در مقادیر کلیدی و یا درصدی مثل منفی ۸٪ تنظیم کنید.
پیشنهاد می کنم مقاله مراحل ساخت استراتژی معاملاتی در بورس ایران را مطالعه کنید
استراتژی اسکالپ در بورس چیست؟
در بخش دیگر از استراتژی گپ و اسکالپ در بورس در خصوص استراتژی اسکالپ صحبت میکنیم. اسکالپینگ یا استراتژی اسکالپ در بورس را میتوان در یک عبارت خلاصهوار این طور تعریف نمود: سودهای نوسانی کوچک و سریع.
پس استراتژی اسکالپ در بورس یکی دیگر از استراتژی های معاملاتی برای کسب نوسانگیری در بورس است. به عبارت دیگر استراتژی اسکالپ نوعی از معاملات است که با تحلیل تکنیکال بازار، در تلاش است تا از تغییرات جزئی بازار، سود کسب کند.
این نوع از استراتژی در دستان معامله گری کارایی دارد که استراتژی خروج محکمی داشته باشد. چرا که یک ضرر بزرگ به واسطه خروج نادرست و یا بد موقع، سبب میشود که بسیاری از سودهای کوچکی که معامله گر به دست آورده است، از بین برود. از این رو برای موفقیت در هنگام استفاده از استراتژی اسکالپ در بورس، داشتن ابزارهای مناسب برای تشخیص صحیح خروج از بازار و فروش سهم ضروری است.
برای اینکه اطلاعات بیشتری در خصوص استراتژی اسکالپ، به دست آورید، و نحوه معامله کردن بر اساس آن را بدانید، ادامه مطلب را بخوانید.
پیشنهاد می کنم مقاله مهمترین دلیل زیان در بورس چیست؟ را مطالعه کنید
استراتژی اسکالپ در بورس چگونه کار میکند؟
استراتژی اسکالپ، بر این فرض استوار است که بیشتر سهامهای بازار بورس مرحله اول از یک تغییر قیمت را کامل میکنند. اما اینکه بعد از آن قیمت سهم چطور ادامه مییابد و به کجا میرود، مشخص و معلوم نیست. یک معاملهگر در بازار بورس که قصد دارد بر اساس تحلیل تکنیکال، از استراتژی اسکالپ استفاده کند، که در اصطلاح به او اسکالپر یا اسکالپ کننده گفته میشود، مایل است تا آنجا که امکان دارد، سودهای بسیار جزئی کسب کند.
این مسئله کاملا مغایر و مخالف با این ذهنیت است که “بگذار سود تو جریان یابد” ذهنیتی که سعی دارد با افزایش اندازه معاملات برنده در بازار بورس، نتایج مثبت معاملات را بهینه کند. اما با استفاده از استراتژی اسکالپ در بورس، در واقع درصد و میزان معاملات موفق کاهش مییابد و در عوض با افزایش تعداد معاملات موفق، سودآوری محقق میگردد.
این برای یک معاملهگر در بازار بورس، غیرمعمول نیست که در یک بازه زمانی طولانیتر، تنها با برنده شدن در نیمی از معاملات و یا حتی کمتر، سود کند و موفق شود. زیرا بردهایش به لحاظ اندازه، بزرگتر از ضررهایش هستند. اما معاملهگری که از استراتژی اسکالپ در بورس استفاده میکند، درصد بیشتری از معاملات را برنده میشود درحالیکه سود را برابر یا اندکی بیشتر از ضررها نگاه میدارد.
فرضهای اصلی استراتژی اسکالپ در بورس
- کاهش دادن حدود خطر: به طور کوتاه و مختصر عدم خرید و فروش مداوم در بازار بورس، احتمال احتمال ریسک در بازار را کاهش می دهد.
- تغییرات قیمتی کوچکتر، راحتتر به دست میآیند: برای تضمین درصدهای سود بیشتر، یک عدم تعادل و ناهماهنگی بزرگ در عرضه و تقاضا مورد نیاز است. به عنوان مثال؛ برای یک سهام بسیار آسانتر است تا به جای اینکه یک سود 100 تومانی بسازد، یک سود 10 تومانی ایجاد کند.
- تغییرات قیمتی کوچکتر بسیار بیشتر از تغییرات قیمیت بزرگتر، تکرار میشوند: حتی در یک بازار نسبتا ساکن، تغییرات قیمتی و کوچک زیادی وجود دارد که یک اسکالپر میتواند از آنها برای کسب سود، بهره ببرد.
در نتیجه استراتژی اسکالپ را میتوان به عنوان یک سبک اصلی یا تکمیلی در معاملات، در نظر گرفت.
پیشنهاد می کنم مقاله کاربردی آموزش کار با اندیکاتور فیبوناچی در بورس را مطالعه نمایید
گسترش استراتژی اسکالپ در بورس در برابر استراتژی نرمال
هنگامی که معامله گران به شیوه اسکالپ، معامله میکنند، آنها مایل هستند تا از تغییرات در شکاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش (bid-ask spread) یک سهم، سود ببرند. این تفاوتی است میان قیمتی که شخصی، سهمی را از یک اسکالپر میخرد و قیمتی که سهم را به اسکالپر میفروشد. در نتیجه اسکالپر به دنبال سود کمتری است. ولی در شرایط عادی معاملات تقریباً با ثبات هستند و اجازه سود ثابت را میدهند. چرا که فاصله بین پیشنهاد و درخواست نیز ثابت است. به این معنا که عرضه و تقاضای سهام در تعادل هستند.
اسکالپ کردن به عنوان یک سبک اصلی
یک اسکالپ کننده صرف، تعدادی معامله را در روز (شاید در حدود چندین معامله) انجام میدهد. اسکالپر عموما از نمودارهای تیک (تعییرات قیمت) و یا یک دقیقهای استفاده میکند؛ چرا که بازه زمانی کوتاه است و آنها نیاز دارند که ساختار را تا جای ممکن به زمان واقعی نزدیک کنند. مظنه سیستمهای پشتیبانی نظیر DAT و Level2 نیز عموما برای این نوع از معامله ضروری است. اجرای خودکار و بلافاصله سفارشات برای یک اسکالپر حیاتی است.
اسکالپ کردن به عنوان سبک تکمیلی
معاملهگران با تایم فریمهای زمانی بلندتر میتوانند از اسکالپ کردن به عنوان روش تکمیلی استفاده کنند. واضحترین روش استفاده از آن وقتی است که بازار پرآشوب است و یا در یک رنج باریک گیر کرده است. وقتی که هیچ روندی در تایم فریمهای زمانی بلندمدت، دیده نمیشود تنظیم تایم فریمهای کوتاهتر در اندیکاتورها میتواند باعث مشاهده روندها شود که در نتیجه میتواند موجب هدایت معاملهگر به سمت اسکالپ کردن شود.
راه دیگر اضافه کردن استراتژی اسکالپ در بورس، به تایم فریمهای زمانی بلند، روشی معروف به “چتر” است. این رویکرد به معاملهگر کمک میکند تا با نوعی از تحلیل تکنیکال، سود خود را ماکزیمم کنند. معاملات چتری به این صورت انجام میشود:
- معاملهگر برای معامله بلند مدت، خیز بر میدارد
- در حالی که معامله اصلی در حال ایجاد شدن است. معاملهگر موارد جدیدی را در کوتاه مدت شناسایی میکند که با معامله اصلی هم جهت هستند و با روش اسکالپ شروع به ورود و خروج در آنها میکند.
انواع استراتژی اسکالپ در بورس
- اولین نوع، اسکالپ به نام “ایجاد بازار” شناخته میشود که در آن اسکالپر سعی در سرمایه گزاری روی یک سهم از طریق ارسال پیشنهادات موازی دارد. به وضوح این روش تنها در مورد بازارهای راکد که حجمهای زیادی بدون تغییرات قیمتی آنچنانی جا به جا میشود، میتواند موفق باشد.
- نوع دوم، اسکالپ از طریق خرید تعداد زیادی سهام برای سود روی تغییرات کوچک قیمت انجام میشود. معاملهگر در این روش چندین هزار سهام خریده و منتظر تغییرات کوچک میماند.
- نوع سوم، اسکالپ به روشهای معامله سنتی نزدیکتر است. معاملهگر روی هر سیگنالی که دریافت میکند مقدار مشخصی سهام میخرد و به محض سیگنال فروش، آن را میفروشد.
پیشنهاد می کنم محصول فیلترهای نوسان گیری در بورس که شامل 3 فیلتر تخصصی می باشد را مشاهده کنید. برای توضیحات تکمیلی در خصوص این 3 فیلتر که به صورت تخصصی کدنویسی شده و فقط در وب سایت ثروت آفرین موجود می باشد محصول فیلترهای کاربردی بورس (نوسانگیری کوتاه مدت) را مشاهده کنید.
نتیجه گیری
در این یادداشت تلاش شد تا با دو استراتژی مهم به نام استراتژی گپ و اسکالپ در بوس صحبت کنیم. استراتژی گپ در بورس، به شما کمک میکند تا از گپها برای سودآوری استفاده کنید. و استراتژی اسکالپ در بورس، شما را به سمت معاملات متعد و با سود جزئی سوق میدهد و کمک میکند تا با افزایش در تعداد معاملات برنده، کسب سود کنید.
در ادامه مباحث استراتژی گپ و اسکالپ در بوس گفته شد که استراتژی گپ به چهار دسته بندی تقسیم بندی می شود. این دسته بندیها شامل استراتژی گپ گریزگر، استراتژی گپ فرساینده، استراتژی گپ معمول و استراتژی گپ تعقیبی میباشد.
همچنین استراتژی اسکالپ دارای انواح مختلفی است. اولین نوع به نام استراتژی اسکالپ ایجاد بازار، دومین نوع استراتژی اسکالپ از طریق خرید تعداد زیادی سهام و سومین نوع استراتژی اسکالپ که به روشهای معامله سنتی نزدیک میباشد و در خصوص هر کدام از این دسته بندیها توضیح داده شد.
امیدواریم استراتژی گپ و اسکالپ در بوس مورد استفاده شما دوستان عزیز قرار گرفته باشد. خوشحال میشویم بتوانیم نظر ارزشمند شما را در خصوص استراتژی گپ و اسکالپ در بوس بدانیم و بتوانیم با دیگر کاربران ثروت آفرین به اشتراک بگذاریم.