آموزش تابلو خوانی در بورس یکی از واژههایی است که امروزه زیاد به گوش میرسد. بسیاری از افراد بدون اطلاعات اولیه و بدون هیچ پیش زمینهای اقدام به سرمایه گذاری در بورس میکنند. البته شایان ذکر است اینگونه سرمایه گذاریهای بدون هدف پرریسک است. شاید شما هم از افرادی باشید که در ابتدای راه سرمایه گذاری در بورس هستند و هنوز اطلاعات چندانی از آن ندارند و احتیاج به آموزشهای اولیه تابلو خوانی در بازار بورس و بازار خوانی دارید.
شروع کار در بازار پرریسک بورس برای هر فردی میتواند گیج کننده باشد. تابلوخوانی یعنی بررسی هر نماد، میزان خرید و فروش، نوسانهای قیمت، میزان عرضه و تقاضای سهامداران حقیقی و حقوقی و موارد مشابه آن که منجر به شناخت وضعیت کوتاهمدت و میانمدت سهم میشود.
ما قصد داریم در مقاله آموزش تابلو خوانی در بورس و درک اطلاعات در هر ستون را برای سرمایه گذاران تازه کار داشته باشیم.
آموزش تابلو خوانی در بورس
تصور میکنیم که شما میخواهید سهام شرکت بزرگی چون اپل را جست و جو کنید. در ابتدا احتمالا بخواهید تحقیق در مورد سهام اپل را شروع کنید، برای اینکار میتوانید در موتورهای جست و جوگر دربارهی آن سرچ کنید و اطلاعات لازم را کسب کنید.
در ابتدای آموزش تابلو خوانی در بورس باید به بازاری که شرکت در آن معامله میکند، توجه داشته باشیم، زیرا سرنخهای مهمی در مورد سهام مورد نظر در بورس به ما میدهد. بیایید به همان مثال اپل برگردیم، شرکت اپل در NASDAQ معامله میکند، که یک بازار الکترونیکی برای خرید و فروش اوراق بهادار است. از طرفی دیگر شرکتهای سنتیتر مانند شرکت جنرال الکتریک، فروشگاههای وال مارت در بورس اوراق بهادار نیویورک (NYSE) تجارت میکنند.
اگر به جدول بورس و اوراق بهادار دقت کنید با اصطلاحاتی رو به رو میشوید که در اینجا میخواهیم در رابطه با آنها توضیح مختصری بدهیم، قطعا یادگیری این واژهها برای آموزش تابلو خوانی در بورس بسیار مهم و ضروری است، ما در اینجا تعدادی از این واژهها را برای شما آوردهایم و میخواهیم در کنار هم راجع به آنها اطلاعات بیشتری کسب کنیم.
پیشنهاد می کنم فیلترهای کاربردی بورس شامل بیش از 700 فیلتر کاربردی در سایت دیده بان بازار را مشاهده نمایید
نام و نماد شرکت یا سازمان
معمولا نام شرکتی که سهام خود را برای سرمایه گذاری افراد به فروش گذاشته است، در جدول سهام قابل مشاهده است. نمادها و نشانگرها به طور اختصاری نام شرکت را نشان میدهند.
بورس چیست؟
به بازاری که سهامداران در آن سهامها و اوراق بهادار شرکتها و سازمانهای مختلف را خریداری میکنند، بورس گفته میشود.
پیشنهاد می کنم مقاله اندیکاتورهای مهم و کاربردی بورس – 6 اندیکاتور مهم بورس را مطالعه نمایید
محدوده حمایت چیست؟
محدودههایی که انتظار داریم در آن افت قیمت متوقف شده و ریزش بیشتری نداشته باشیم، محدوده حمایتی در بورس نام دارند. حمایت روانی با حمایت تکنیکی فرق دارد. اعداد رند همیشه نقش حمایت و مقاومت روانی دارند. برای مثال، اگر سهمی تا محدوده ۱۰۰ تومان افت پیدا کند، بازار از نظر روانی انتظار دارد که ریزش در این نقطه متوقف شده و افت قیمت سهم ادامه پیدا نکند. این حمایت روانی است.
حرفهایها معمولاً قبل از رسیدن به مقدار مقاومت روانی، سهم خود را میفروشند. حمایت تاریخی نیز به حمایتی گفته میشود که در گذشته قبلاً برای سهم انجام شده است.
بسته شدن قیمت زیر حمایت با حجم سنگین نکتهای منفی برای سهم محسوب میشود. در طرف مقابل، افزایش حجم معاملات در آستانه حمایت و برگشت قیمت نکته مثبتی در بازار بورس است.
محدوده مقاومت چیست؟
به محدودههایی که انتظار داریم عرضه روی آنها زیاد شود و به عنوان سد یا مقاومتی در برابر پیشروی سهم ایجاد شود، محدوده مقاومت میگوییم. بسته شدن قیمت بالای مقاومت با حجم سنگین نکته مثبت و افزایش حجم معاملات در آستانه مقاومت و برگشت قیمت نکتهای منفی به حساب میآید.
زمانی که یک مقاومت شکسته میشود، این مقاومت در آینده تبدیل به حمایت میشود. و بالعکس، زمانی که یک حمایت از دست میرود، این حمایت در آینده تبدیل به مقاومت میشود
پیشنهاد می کنم حتما مقاله کاربردی حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال را مطالعه نمایید
قیمت باز و بسته قبلی در بورس (Open price and preivous close)
قیمت باز در واقع همان قیمتی است که پس از بازگشایی روز معاملاتی سهام با آن قیمت در آن روز معامله میشود.
قیمت بسته قبلی یا قیمت پایانی، قیمت هر ورقهی اوراق بهادار در پایان هر جلسهی رسمی معاملاتی بورس است، که محاسبه و توسط بورس اعلام میگردد. اگر قیمت افتتاحیه به طور چشمگیری با قیمت بسته شدن قبلی متفاوت باشد در این صورت ممکن است شما سیگنالی برای رشد و یا افت سهم در بورس دریافت کرده باشید.
کارگزار موسسه یا شرکتی است که با مجوز سازمان به نمایندگی از طرف اشخاص و یا به حساب خود برحسب مورد و براساس قوانین و مقررات مربوط، به داد و ستد اوراق بهادار پذیرفته شده در بورس و سایر خدمات کارگزاری میپردازد.
قیمت پایه و قیمت پیشنهادی در بورس
قیمت پیشنهادی نرخی است که برای هر واحد اوراق بهادار از طرف سهامداران وارد سامانه معاملات میشود. ولی قیمت پایه قیمت مشخص و بدون قید و شرطی است که توسط فروشنده برای عرضهی سهام در معاملات عمده تعیین و از طریق کارگزار فروشنده به بورس اعلام میشود و در واقع مبنای رقابت در معاملات عمده میباشد در آموزش تابلو خوانی در بورس رعایت و آشنایی با قیمتها بسیار حائز اهمیت است.
پیشنهاد می کنم حتما مقاله پولبک در تحلیل تکنیکال – شناسایی پولبک را مطاله نمایید
محدوده و بازه روز در بورس
حداقل و حداکثر قیمتی که سهم در طی یک روز می تواند نوسان داشته باشد را بازه روز سهم میگویند. به عنوان مثال در ساعات ابتدایی آغاز فروش یک سهم با قیمت 1000 تومان انجام میشود ولی با گذشت زمان و افزایش تقاضا برای خرید این سهام، قیمت رشد بسزایی کرده و حتی به 1100 تومان هم میرسد و تا پایان زمان معاملات نیز در همین محدوده معامله میشود.
پس بازه روز سهم در این مثال 1000-1100 تومان است. در واقع این ارقام ایدهای از نوسانات قیمت سهام در روز را ارائه میدهند.
پیشنهاد می کنم حتما مقاله آموزش ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال را مطالعه فرمایید
سرمایه بازار
واژه دیگری که باید در آموزش تابلو خوانی بورس به آن اشاره کنیم سرمایه بازار است که البته با عنوان سقف بازار هم شناخته میشود، که در واقع کل ارزش بازار سهام برجسته یک شرکت است. این مقدار به طور مداوم تغییر میکند و غالباً برای رتبهبندی اندازه شرکتهای تجاری عمومی استفاده میشود.
آموزش تابلو خوانی در بورس | سهام شناور
واژهی دیگری که قصد داریم در آموزش تابلو خوانی در بورس به شما آموزش دهیم، سهام شناور است. سهام شناور شامل آن بخش از سهام یک شرکت است که سهامداران آن، آماده عرضه و فروش آن سهام هستند و قصد ندارند با حفظ آن قسمت از سهام، در مدیریت شرکت مشارکت کنند و انتظار میرود در آینده نزدیک قابل معامله باشد.
برای مثال اگر شرکت ب سهامدار ۸۰ درصد سهام شرکت الف باشد و از سهامداران راهبردی آن بوده و قصد فروش در کوتاهمدت نداشته باشد، میتوان گفت که سهم شناور شرکت الف، ۲۰ درصد است. وقتی حجم عرضه یک سهم بیشتر از تقاضای آن باشد صف فروش و وقتی حجم تقاضای آن نسبت به عرضهاش بیشتر باشد، صف خرید برای آن تشکیل خواهد شد. یکی از دلایل تشکیل صف خرید یک سهم، اقبال مردم به آن سهم و از دلایل تشکیل صف فروش عدم استقبال سهامداران نسبت به آن است. بررسی سهم شناور در بورس می تواند یکی موارد بسیار مهم آموزش تابلو خوانی و بازار خوانی در بورس و بازار سرمایه باشد.
پیشنهاد می کنم مقاله آموزش فیلتر نویسی در سایت دیده بان بورس را مطالعه کنید
تاثیر سهام شناور بر معاملات
در آموزش تابلو خوانی در بورس بررسی سهامدار عمده مهم می باشد. سهامداران عمده هر روز معامله انجام نمیدهد و به طور معمول، به دید بلندمدت سهامداری میکند و کمتر به معاملات روزانه دست میزند. وقتی سهام شناور سهامداران خرد بسیار کم باشد، اگر اتفاق خاصی رخ دهد، سهم رشد شدیدی میکند، زیرا تقاضا برای سهم زیاد شده، اما به دلیل کم بودن سهام شناور، عرضه کننده برای آن وجود ندارد.
شرکتهایی که سهم شناور پایینی دارند، مستعد سفتهبازی هستند، زیرا مثلاً کافی است که شخصی بخش زیادی از سهم شناور را که در اختیار سهامداران خرد است، بخرد و از آنجایی که عرضهای وجود ندارد، سهم در صف خرید قفل شود. برعکس این مورد هم میتواند رخ دهد و صف فروش ایجاد شود و مدتها طول بکشد و سهامداران را دچار ضرر و زیان فراوان کند.
مباحثی که در آموزش تابلو خوانی در بورس گفته می شود بسیار مهم هستند. یکی دیگر از موارد مهم تعداد سهام یک شرکت می باشد که در شناوری تأثیر دارد. در سهمهایی که شناوری بالایی دارند خیالتان راحت خواهد بود که سفتهبازی وجود نخواهد داشت.
پیشنهاد می کنم حتما مقاله سامانه سجام چیست؟ را مطالعه کنید
نسبت P/E و EPS
یکی از اطلاعات اصلی موجود در آموزش تابلو خوانی در بورس، سود هر سهم یک شرکت (EPS) و نسبت قیمت به درآمد (P/E) برای هر سهم است، که به شدت مورد توجه معامله گران قرار دارد.
به بیانی سادهتر نسبت P/E در واقع همان نسبت قیمت به سود است و با تقسیم قیمت سهام فعلی بر سود هر سهم محاسبه میشود.
نسبت P/E شما را راهنمایی میکند که چقدر میتوانید انتظار داشته باشید در یک شرکت سرمایه گذاری کنید تا مثلا یک دلار از درآمد آن شرکت دریافت کنید. با پیروی از حداکثر سرمایه گذاری “خرید کم و فروش بالا” مایلید سهام را در هنگام نسبت های P/E پایین بخرید و در هنگام بالا بودن نسبت های P/E نیز بفروشید.
لازم به ذکر است که در تمام دنیا استفاده از نسبت قیمت به درآمد هر سهم رایج است و به نوعی از ابزار رایج نزد تمامی معامله گران است.
همچنین در بازار بورس ایران نیز استفاده از این نسبت به عنوان ابزار رایج تحلیلگران بنیادی یاد میشود و همواره در برآورد دقیق سود هر سهم به عنوان اصلیترین فاکتور تلاش میکند، تا با تخمین دقیق P/E بتوانند دقیقترین برآورد را از ارزش ذاتی شرکتها داشته باشند.
به عنوان مثال سهام شرکتی در حال حاضر 1000 تومان خرید و فروش می شود و eps یا سودی که شرکت برای سال جاری پیش بینی کرده 100 تومان می باشد. پی در آموزش تابلو خوانی در بورس و برای محاسبه p/e شرکت قیمت سهم بر سودی که دارد تقسیم می شود 10= 100 / 1000
پس در این محاسبه p/e برابر با 10 است و بدین معنی است که سرمایه گذاران بازار بورس حاضر هستند به ازای هر ۱ ریال سودی که شرکت بدست می آورد 10 ریال پرداخت کنند.
پیشنهاد می کنم حتما مقاله کاربردی آموزش الگوهای کندل استیک در تحلیل تکنیکال را مطالعه فرمایید.
سابقه معاملاتی سهم
در این بخش با تابلو خوانی در بازار بورس میتوانیم سابقه معاملات را حتی تا چند سال قبل بررسی کنیم. این مورد در تحلیلهای بازار بورس کاربرد فراوانی دارد. حال این سوال به وجود میآید که معاملات خود را بر اساس تعداد معاملات یک سهم در بورس انجام دهیم، یا بر اساس حجم معاملات؟
در جواب باید بگوییم با تابلو خوانی در بورس همیشه سعی کنید پایه تحلیلتان بر اساس حجم معاملات باشد نه تعداد معاملات؛ چرا که مثلاً ممکن است فردی قصد خرید ۵۰ هزار سهم را داشته باشد و آن را در ۱۰ سفارش ۵ هزار تایی انجام دهد.
از طرف دیگر، ممکن است شخص دیگری در یک مرحله همان معامله را انجام دهد. وقتی حجم معاملات یک روز از میانگین حجم معاملات ماه بیشتر بوده و اختلاف قابل توجهی با آن داشته باشد، یعنی خبرهایی درباره این سهم وجود داشته و باید به این موضوع دقت کنیم.
بتا (Beta)
در آموزش تابلو خوانی در بورس به واژهای دیگر به نام بتا میرسیم، بتا در واقع معیاری از نوسانات قیمت سهام در مقایسه با بازار است. بنابراین سهام با بتای زیر آن معیار کمتر از بازار حرکت میکند و سهام با بتای بالاتر از آن معیار بیشتر از بازار حرکت میکند.
به طور کلی سرمایه گذاران با تحمل بسیار کم در معرض خطر از سهام با بتای بالا جلوگیری میکنند، در غیر این صورت این سرمایه گذاران ممکن است در نهایت شبهای استرس آور و بی خوابی زیادی را بابت ضرر و استرس آن سپری کنند.
پیشنهاد می کنم از صفحه پیش بینی بازار بورس که هر روز آپدیت می شود و برای پیش بینی آینده بازار بورس طراحی شده است دیدن کنید
حجم و میانگین حجم
حجم، تعداد کل معاملات سهام برای یک روز معاملات را نشان می دهد. حجم متوسط یا همان میانگین حجم تعداد معاملات روزانه را در یک دورهی مشخص مثلا سه ماه، شش ماه و یا یکسال را مشخص می کند. حجم بالای معاملات نشان میدهد، که سهام بسیار روان است و می بایست با تابلو خوانی و بازار خوانی در بورس این موارد مورد بررسی قرار گیرد و سرمایه گذاران بهتر است به سهم هایی که حجم معامله خیلی کمی دارند وارد نشوند.
به زبان سادهتر حجم را میتوان میزان سهام معامله شده در یک روز نیز بیان کرد. حجم معمولا میزان علاقه به خرید و فروش در یک شرکت را نشان میدهد.
میانگین حجم از مهمترین آیتمها در آموزش تابلو خوانی در بورس به حساب میآید، بنابراین لازم است با بررسی نمادها در بازار بورس و کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مهارت بیشتری کسب کنید.
قدرت خریدار و فروشنده چیست؟
قدرت خریدار و فروشنده یکی از موضوعات مهم در آموزش تابلوخوانی در بورس است. اگر به ازای یک مقدار حجم انجام شده برابر، تعداد خریداران بیشتر باشد، میگوییم قدرت خریدار کمتر است. دلیل این امر آن است که میانگین حجم معامله هر خریدار کمتر از میانگین حجم معامله هر فروشنده است.
هرچه حجم معاملات از حجم مبنا بیشتر باشد، یعنی توجه به سهم بیشتر است. البته این حجم فراوان ممکن است نشانه خروج پول از سهم نیز باشد. دانستن اینکه نقدینگی کجاست و توجه عموم بازار به چه سمتی است از دیگر مباحث تابلوخوانی و بازار خوانی است و کمک فراوانی برای موفقیت در سرمایه گذاری موفق در بازار بورس خواهد کرد.
پیشنهاد می کنم از مقاله پول داغ چیست؟ همه چیز درباره پول داغ بازدید نمایید
سود نقدی سهام
سود نقدی سهام بیانگر مبلغی است که شرکت از محل سود محقق شده به سرمایه گذاران خود در پایان هر سال مالی پرداخت میکند. البته این نکته به معنای این نیست که همهی شرکتها باید در پایان سال مالی سودی را تحت عنوان سود مالی بین سهامداران خود تقسیم کنند.
زیرا ممکن است شرکت یا سازمانی در یک سال مالی زیان ده باشد و یا اینکه تصمیم مجمع عمومی سالیانه بر این باشد که سودی بین سهامداران تقسیم نگردد، چرا که به هر میزان سود نقدی که به سهامدار در بازار بورس پرداخت میشود، ارزش قیمتی هر سهم به همان میزان کاهش مییابد.
قانون تجارت بیان میکند در صورتی که سود نقدی سهام در مجمع عمومی عادی سالیانه تقسیم شود، شرکت موظف است حداکثر تا هشت ماه از زمان تصویب سود تقسیمی را به سهامداران پرداخت کند.
معاملات بلوکی در بورس
معامله بلوکی زمانی انجام میشود که ارزش معامله بیش از دو میلیارد تومان بوده (یا بیش از ۵۰ برابر محدودیت سفارش هر سهم در یک روز کاری باشد) و چون نقدینگی بالایی محسوب میشود و ممکن است بر عرضه و تقاضا تأثیر داشته باشد، سازمان بورس در یک ساز و کار دیگر معامله بلوکی را انجام میدهد و در معاملات عادی بازار انجام میشود.
محدوده قیمتی معامله بلوکی همان محدوده مجاز سهم بوده و در ساعت 9 تا 12:30 انجام میشود. وقتی معامله بلوکی انجام میشود، در کنار نماد آن یک عدد ۲ قرار میگیرد و با تابلوخوانی و بازار خوانی می توان از این موضوع مطلع شد.
پیشنهاد می کنم حتما مقاله اندیکاتور CCI چیست را مطالعه کنید
تاریخ درآمد در آموزش تابلو خوانی در بورس چیست؟
در آموزش تابلو خوانی در بورس با اصطلاح دیگری به نام تاریخ درآمد رو به رو میشویم. تاریخ درآمد در واقع تاریخی است که در آن میتوانید انتظار داشته باشید، که شرکت یا سازمان بیانیه رسمی سود آوری شرکت را برای یک دورهی زمانی خاص به طور معمول یک چهارم دوره سرمایه گذاری و یا یک سال منتشر میکند.
انتظار میرود تحلیلگران تخمینهای خود را در مورد این اعداد و زمانها نزدیک به آن تاریخ منتشر کنند و اندکی پس از بیانیه رسمی شرکت عمومی، تخمینها را اصلاح کنند.
تاریخ درآمد اطلاعات بینشی در مورد گزارش شرکت از دادههای سه ماهه آنها فراهم میکند. قیمت سهام اغلب میتواند پس از گزارش سود نوسان کند و این مورد در تابلو خوانی و بازار خوانی در بورس بسیار مهم می باشد..
الگوی تیک صعودی در بورس
الگوی تیک صعودی از الگوهای بسیار مهم در آموزش تابلو خوانی در بورس است که میتواند سیگنال خرید بسیار خوبی در اختیار ما قرار دهد. الگوی تیک صعودی زمانی تشکیل میشود که اولین قیمت در معاملات کاهش یافته و به کمترین مقدار خود برسد و قیمت برگردد و آخرین قیمت از مقدار اولین قیمت بیشتر شود.
اگر الگوی تیک صعودی در آستانه حمایتها تشکیل شود، نشانه بسیار خوبی است و میتواند نویدبخش روزهای آینده خوب برای سهم در بورس باشد.
پیشنهاد می کنم حتما مقاله پول هوشمند در بورس چیست؟ را مطالعه نمایید
خرید عرضه اولیه
همانطور که میدانیم، در عرضه اولیه محدودیت وجود دارد و نمیتوانیم حجم سنگینی را سفارش دهیم. اولین اصلاح در عرضه اولیه میتواند بهترین فرصت برای ورود به سهم و خریدهایی با حجم بالاتر نسبت به زمان عرضه اولیه باشد. مخصوصاً اینکه سهم مورد حمایت قرار بگیرد و با تابلوخوانی صحیح میتوانیم چند روز پس از عرضه اولیه یک سهم، آن را خریده و سود مناسبی کسب نمود.
اردر یا سفارش ترس در معاملات
شناسایی اردر ترس در تابلوخوانی در بورس بسیار مهم است. اردر ترس، همانگونه که از نام آن مشخص است، سفارشی است که برای ترساندن سهامداران گذاشته میشود. بدین صورت که سهامداران بزرگ یا به عبارتی بازیگردان سهم، ابتدا مقداری از سهام را میخرند و در ادامه، برای آنکه سهامداران اغلب حقیقی را بترسانند، در کف قیمت سفارشهای فروش میگذارند.
برخی سهامداران خرد، با دیدن صف فروش دچار ترس و هیجان شده و برای آنکه به زعم خود در آینده دچار ضرر نشوند، به صف فروش میپیوندند پس از آن، بازیگردان به راحتی سهامی که در بورس صف فروش تشکیل داده را خریداری می کنند. شناسایی اردر ترس در بازار خوانی و تابلو خوانی با کسب تجربه به راحتی قابل شناسایی می باشد.
پیشنهاد می کنم مقاله کاربردی آموزش کار با اندیکاتور MACD را مشاهده کنید
کد به کد چیست؟
در بازار بورس، سهامداران حقیقی زیاد می باشند. هر سهم نیز ممکن است چند سهامدار حقوقی داشته باشد. اگر با دانش تابلوخوانی در بازار بورس کد به کد کردن در یک سهم تشخیص داده شود، سیگنالی برای شروع یک حرکت جدید (مثبت یا منفی) در سهم خواهد بود.
کد به کد کردن در بورس، هم توسط حقیقیها و هم حقوقیها انجام میشود. از دلایل کد به کد کردن، فریب دادن خریداران و فروشندگان و جابهجایی سهم برای یک حرکت مثبت یا منفی در سهم است. اما کد به کد کردن چیست؟ هر کدام از حقوقیها معمولاً چندین کد حقیقی نیز دارند و سهام را از کد حقیقی به حقوقی و بالعکس رد و بدل میکنند.
وقتی حقوقی با کد حقوقی خود سهم را میفروشد و با کد حقیقی آن را میخرد، میتواند به عنوان سیگنال خرید در نظر گرفته شود. در تابلو خوانی و بازار خوانی در بورس بررسی کد به کد نیز بسیار مهم می باشد.
پیشنهاد ثروت آفرین : جادوی فیلتر و اندیکاتور
نتیجه گیری و سخن پایانی
مبحث آموزش تابلو خوانی در بورس یا بازار خوانی بسیار مهم و پیچیده می باشد. در تابلوها و جدولهای سهام و بورس میتواند مولفههای مختلف دیگری برحسب شرایط در خصوص تابلو خوانی در بورس وجود داشته باشد. اما در این مقاله رایجترین و کاربردیترین مباحث تابلوخوانی ذکر شده است و میتوانند به شما در تعیین خرید یا عدم خرید یک سهام کمک شایانی کنند.
به یاد داشته باشید که مباحث تابلو تابلو خوانی و بازار خوانی را به طور صحیح فرا بگیرید زیرا جداول و تابلو خوانی در بورس سهام یک منبع اطلاعاتی در تصمیم گیری برای سرمایه گذاری در بورس است.
شما میتوانید جداولی به صورت چاپی یا آنلاین پیدا کنید. از مزیتهای جست و جوی جداول سهام به صورت آنلاین دسترسی به بروزترین و تازهترین اطلاعات است، به همین خاطر ما اینگونه جدولها را بیشتر توصیه میکنیم.
باز هم به شما پیشنهاد میکنیم مقاله آموزش تابلو خوانی در بورس را مجددا مطالعه نمایید. اگر قصد سرمایه گذاری در یک شرکت یا سازمان را دارید مولفههای زیادی را در نظر بگیرید و با عجله برای اینکار اقدام نکنید.
برای خرید و فروش یک سهام همیشه نسبت به دورهی نگهداری، تحمل ریسک، هدف سرمایه گذاری براب یک دوره را بررسی کنید و سپس اقدام به خرید و فروش کنید.
لطفا نظرات ارزشمند خود را در خصوص مقاله آموزش تابلو خوانی در بورس در بخش نظرات خوانندگان وبسایت ثروت آفرین درج کنید.