سه کانال قیمت در بورس برای پیدا کردن احتمالات بیشتر معاملاتی

سه کانال قیمت در بورس برای پیدا کردن احتمالات بیشتر معاملاتی

ممکن است این روزها با تفاسیر زیادی از جمله کانال قیمت در بورس، حرکت آنها و چرایی صعود و سقوط کانال قیمت سهم مواجه شوید. باید توجه داشت اقتصاد جهانی و داخلی بر بازارهای مالی و قیمت سهام تاثیر گذار است و این عوامل باعث تغییرات قیمت می شوند.

واقعیت این است که آنها تأثیر مستقیم کمی بر قیمت‌ها دارند. با این حال، این عوامل و سایر عوامل دیگر دست بر دست هم می‌دهند تا تعادل عرضه و تقاضا را تغییر دهند. در این مطلب از ثروت آفرین قصد داریم به صورت مختصر درباره نقش قیمت در بازار سهام صحبت کنیم و شما را با سه کانال قیمت موثر و یک کانال پیشرفته در انجام معاملات پرسود آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

عرضه و تقاضا

قیمت سهام تابعی از عرضه و تقاضا است، اگر چه سایر موارد مانند درآمد و اقتصاد ممکن است بر مطلوبیت داشتن یا فروش سهام خاص تأثیر بگذارد. مثلا اگر شرکتی به طور ناگهانی گزارشی از کاهش درآمدش را ارائه دهد، ممکن است تقاضا برای سهام آن کمرنگ شود و با کاهش قیمت، تعادل بین خریداران و فروشندگان تغییر می‌کند. خریداران خواستار تخفیف در قیمت موجود خواهند شد و بسیاری از فروشندگان با انگیزه با قیمت درخواستی آنها همساز می‌شوند تا از شر سهام خلاص شوند. وقتی تعداد فروشندگان بیشتر از خریداران باشد، این امر باعث ایجاد عرضه بیشتر از تقاضا می‌شود، بنابراین قیمت به تدریج کاهش می‌یابد.

در برخی زمان‌ها، قیمت سهام ممکن است به حدی نزول کند که خریداران آن را جذاب بدانند یا عامل دیگری پویایی را تغییر می‌دهد. با ورود بیشتر خریداران به بازار، تقاضا سریعتر از عرضه رشد می‌کند و قیمت نیز متناسب با آن افزایش می‌یابد.

گاهی اوقات عرضه و تقاضا تعادل پیدا می‌کنند (قیمتی که خریداران می‌پذیرند و فروشندگان از آن استقبال می‌کنند). وقتی عرضه و تقاضا تقریبا برابر باشد، قیمت‌ها بالا و پایین می‌روند، اما این کار در یک محدوده قیمت باریک که به آن کانال قیمت می‌گویند انجام می‌شود. کانال‌های معامله یک معامله‌گر را قادر می‌سازد تا در مورد روند غالب بازار به پیگیری و حدس و گمان مشغول شود.

کانال معامله چیست؟

قبل از اینکه با سه کانال قیمت در بورس آشنا شوید، توجه شما را به کاربرد کانال معامله جلب می‌کنیم. کانال معامله شامل استفاده از شاخص‌های تحلیل تکنیکال می‌شود که نقاط حمایت و مقاومت را نشان میدهد. معامله‌گران می‌توانند از اطلاعات این کانال‌ها، برای ارزیابی موقعیت خرید یا فروش و همچنین برای تعیین سطح نوسانات فعلی قیمت در بازار بورس استفاده کنند. حمایت و مقاومت سطوح جداگانه‌ای هستند که به نظر می‌رسد حرکات قیمت سهام را محدود می‌کنند. حمایت سطحی است که ممکن است در آن قیمت دارایی افزایش یابد و مقاومت سطحی است که ممکن است در آن قیمت دارایی کاهش پیدا کند.

در کانال‌های معاملاتی، وقتی قیمت یک دارایی یا سهام به سطح حمایت می‌رسد، معامله‌گر یک موقعیت طولانی مدت را باز می‌کند و وقتی قیمت مقاومت می‌کند، یک موقعیت کوتاه مدت را باز می‌کند.

این موقعیت فقط در صورتی تثبیت می‌شود که قیمت برای زیر سطح حمایت یا بالاتر از مقاومت شکسته نشود. اگر چنین شود، می‌تواند نشان دهنده روند تقویت شده باشد. بنابراین معامله‌گران تمایل دارند موقعیتی را باز کنند که مکمل روند قبلی باشد. اگر قیمت سهام پس از برخورد به سطح مقاومت در حال افزایش باشد، معامله گران احتمال افزایش قیمت می دهند یا اگر قیمت پس از برخورد به سطح حمایت کاهش پیدا کند، احتمال ریزش قیمت وجود دارد.

معمولا قبل از معامله شکست، بهتر است صبر کنیم تا زمانی که حداقل دو کندل متوالی بسته شدن قیمت در خارج از کانال تأیید شود. به همین ترتیب، بسیاری از معامله‌گران نوسانات کانال را تا زمانی که قیمت دارایی به سطح حمایت یا مقاومت نرسد و حداقل دو تا سه کندل تثبیت نشود، تایید نمی‌کنند.

نحوه معامله با استفاده از کانال قیمت در بورس

برای معامله با استفاده از کانال‌ها دو راه وجود دارد: یا از طریق معامله روند و یا معامله شکست در زمان تکمیل روند.

معامله روند شامل گرفتن موقعیتی سازگار با جهت کلی روند است، مانند ادامه دادن طولانی مدت در یک کانال صعودی و یا کوتاه مدت در یک کانال نزولی. با این حال، شما می‌توانید در خلاف جهت یک روند نیز در طی اصلاح موقت موضع بگیرید، که در نهایت می‌تواند به یک تغییر دائمی تبدیل شود. اگر این مورد عملی شود، شما خواستار آن هستید که در مراحل اولیه وارد این روند شوید، مانند اولین برخورد قیمت از سطح حمایت یا مقاومت به منظور بهره‌مندی از هرگونه تغییر طولانی مدت قیمت در برابر روند غالب.

معامله شکست بدین معنی است که شما در مورد هرگونه اقدام قیمتی که از باند بالا یا پایین کانال عبور می‌کند، موضع می‌گیرید. به عنوان مثال، اگر قیمت یک سهام در سطحی بالاتر از باند بالایی کانال شکسته شود، می‌توانید موقعیت طولانی مدت صعودی را متصور بود و اگر قیمت زیر باند پایین‌تر باشد، می‌توانید با موقعیت کوتاه مدت وارد سهم شوید.

آشنایی با کانال قیمت در بورس و یک کانال پیشرفته در معاملات

به طور کلی ، چهار نوع کانال معاملاتی وجود دارد: کانال‌های صعودی، کانال‌های نزولی، کانال‌های افقی و کانال‌های پوششی (پیشرفته). در ادامه مطلب به تفسیر هر یک از این کانال‌های قیمت می‌پردازیم.

کانال‌های صعودی

کانال‌های صعودی نشان می‌دهد که روند فعلی بازار صعودی است، زیرا قیمت یک دارایی افزایش کلی بالاترین و پایین‌ترین سطح را تجربه می‌کند. با این وجود، در حالی که یک کانال صعودی است، معامله‌گران می‌توانند در صورت عدم شکسته شدن سطح مقاومت، عقب نشینی کنند و کوتاه بیایند. هدف می‌تواند سود كامل از موقعیت كوتاه یا محافظت از موقعیت طولانی آنها در كانال در برابر كاهش موقتی قیمت باشد.

معامله‌گران برای دستیابی به کسب سود در افزایش کلی قیمت، موقعیت‌های طولانی مدت را باز می‌کنند که قیمت به سطح حمایت برسد. این به طور کلی تدریجی است، اما شما می‌توانید از کانال‌ها در بازه‌های زمانی مختلف بر حسب دقیقه، ساعت، روز یا ماه استفاده کنید.

همچنین هنگامی که قیمت بالاتر از سطح مقاومت یا زیر سطح حمایت بسته شود، معامله‌گران در نظر می‌گیرند که یک کانال صعودی کامل می‌شود. در مورد افزایش قیمت دارایی بالای سطح مقاومت، احتمال دارد یک معامله‌گر موقعیت طولانی مدت خود را باز نگه دارد. با این حال، در صورت بسته شدن قیمت دارایی به زیر سطح حمایت، معامله‌گر موقعیت کوتاه مدت را باز می‌کند. یا در بازارهایی مانند فارکس، اگر پوزیشن فروش گرفته بود وضعیت فعلی خود را حفظ می‌کرد.

کانال‌های صعودی

کانال‌های نزولی

کانال‌های نزولی یکی دیگر از کانال های قیمتی تاثیرگذار در روند معاملات هستند که نشان می‌دهند روند فعلی نزولی است، زیرا قیمت اساسی بازار در یک روند نزولی کلی قرار خواهد گرفت. نمودار قیمت زیر، یک کانال نزولی را نشان می‌دهد و همانطور که می‌بینید کانال با یک سری از پایین‌ترین اوج‌ها و پایین‌ترین فرود‌ها مشخص می‌شود.

معامله‌گران در طول یک کانال نزولی کوتاه مدت، یا برای سود بردن از حرکت رو به پایین بازار و یا برای محافظت از موقعیت‌های طولانی که ممکن است در همان بازار داشته باشند، موقعیت فروش خواهند گرفت. با این حال، به محض تکمیل کانال و شروع به افزایش قیمت پایه، احتمال دارد یک معامله‌گر یک موقعیت بلند مدت را برای سود حاصل از هرگونه افزایش قیمت باز کند.

همانطور که در نمودار قیمت زیر می‌بینید، قیمت در انتهای سمت راست کانال بالای سطح مقاومت بسته شده، که این یک شاخص اولیه برای تکمیل روند کلی نزولی تلقی می‌شود. در این مرحله،  با این فرض که کانال نزولی کامل است و قیمت دارایی می‌تواند روند کلی صعودی را تجربه کند، احتمال دارد که معامله‌گران هر موقعیت کوتاه مدت باقیمانده‌ای را که باز کرده‌اند، را ببندند و موقعیت‌های طولانی مدت را باز کنند.

کانال‌های نزولی

کانال‌های افقی

یکی دیگر از کانال های قیمتی، کانال‌های افقی هستند که در حال حاضر، قیمت سهام در یک باند باریک در آنها معامله می‌شود، که با افزایش‌ها و کاهش‌های مساوی مشخص می‌شوند. به طور معمول، معامله گران از کانال‌های افقی برای تأیید روند استفاده می‌کنند و این کار را با شناسایی دو تا سه نقطه تماس بین سطوح حمایت و مقاومت در همان حرکت کلی انجام می‌دهند.

معامله‌گران تمایل دارند که در طول یک کانال افقی، روند به اندازه مساوی بلند و کوتاه شود، پوزیشن طولانی مدت برای زمانی است که قیمت به سطح حمایت می‌رسد و پوزیشن کوتاه مدت زمانی که قیمت مقاومت را لمس می‌کند. آنها این استراتژی را در پیش می‌گیرند، با این فرض که قیمت پس از رسیدن به این سطح مجددا عقب نشینی کند به شرطی که قیمت از بالا یا پایین شکسته و بسته شود.

کانال‌های افقی با همتایان صعودی و نزولی خود متفاوت هستند. زیرا در یک کانال افقی، بسیاری از معامله‌گران بر این باورند که قیمت پس از رسیدن به آن سطح، به جای شکستن، احتمالا از سطوح حمایت یا مقاومت عقب نشینی می‌کند. با این حال، قیمت همیشه از باند بالا و پایین یک کانال باز نمی‌گردد و بنابراین مهم است که اقدامات لازم برای مدیریت ریسک خود را در صورت بروز شکست انجام دهید.

کانال‌های افقی

کانال‌های پوششی

کانال‌های پوششی شامل انواع مختلفی از شاخص‌های نوسان ساز تحلیل تکنیکال است. از جمله آنها می‌توان از باندهای بولینگر و کانال‌های کلتنر نام برد. آنها نام خود را از شکل ظاهری خود می‌گیرند، زیرا یک کانال پوششی دارای دو خط است. معمولا یک انحراف استاندارد یا یک محدوده میانگین واقعی هر دو طرف را تنظیم کرده و یک خط مرکزی را «پوشش» می‌دهند، که معمولا نوعی از میانگین متحرک را به نمایش می‌گذارند.

کانال‌های پوششی با کانال قیمتی که پیش از این گفتیم متفاوت است، زیرا آنها به جای اینکه دو خط موازی تنظیم شده باشند، به عملکرد پویا واکنش نشان می‌دهند. به عنوان مثال، اگر یک کانال پوششی بر اساس تعداد معینی انحراف معیار یا به سمت میانگین متحرک مرکزی باشد، با افزایش یا کاهش سطح نوسانات، باریک یا بزرگتر می‌شود.

معامله‌گران بسته به نوع باند قیمتی که در حال حاضر لمس می‌شود یا از بین رفته است، سفارشات خرید یا فروش خود را ثبت می‌کنند. به عنوان مثال، اگر سهامی باند بالا را شکسته باشد، بسیاری از معامله‌گران با این انتظار که قیمت همچنان ادامه خواهد داشت، سفارش خرید می‌دهند. با این حال، اگر قیمت یک سهام به زیر باند پایین آمده باشد، معامله‌گران معمولا موقعیت کوتاه مدت را در انتظار کاهش قیمت ادامه خواهند داد.

پنج شاخص کانال معاملاتی محبوب

طیف وسیعی از شاخص‌های کانال معاملاتی وجود دارد که می‌توانید آنها را به عنوان بخشی از استراتژی معاملاتی خود بگنجانید. بسیاری از شاخص‌های کانال بیانگر نوسانات هستند و می‌توانند برای تحریک سیگنال‌های خرید یا فروش بر اساس نوسانات فعلی در یک بازار اساسی مفید باشند. سطوحی که می‌توانید در آن سهام را بخرید یا بفروشید، به ریسک پذیری شما بستگی دارد و شاخص‌ها بر همین اساس آن را به شما نشان می‌دهند.

از آنجا که هیچ یک از شاخص‌های کانال معاملاتی نمی‌تواند همه کارها را انجام دهد، توصیه می‌کنیم برای تأیید بیشتر حرکت بازار قبل از باز یا بستن یک موقعیت، حداقل از دو تا سه شاخص معرفی شده در این لیست استفاده کنید. با این اوصاف، پنج کانال معاملاتی معروف عبارتند از:

  • کانال‌های دونچیان
  • کانال‌های بولینگر
  • کانال‌های کلتنر
  • کانال‌های فیبوناچی
  • باندهای کانال محدوده متوسط استولر (باندهای STARC)

تا اینجا به تفسیر سه کانال قیمت در بورس و یک کانال پیشرفته‌تر که براساس نوسان کار می‌کند، پرداختیم؛ قصد داریم برای آشنایی بیشتر شما با این قبیل کانال‌های پیشرفته، نحوه عملکرد یکی از آنها را بررسی ‌کنیم.

کانال دونچیان (Donchian)

کانال‌های دونچیان تفاوت بین قیمت فعلی سهام و دامنه معاملات قبلی آن را نشان می‌دهند. این اطلاعات می‌تواند به تعیین نوسانات و شکست‌های احتمالی، بازنگری‌ها یا برگشت‌ها در یک بازار مالی کمک کند. کانال‌های دونچیان از سه باند استفاده می‌کنند که باندهای بالا و پایین بر اساس بالاترین مقدار اوج و پایین‌ترین مقدار فرود برای یک دوره مشخص قرار دارند و باند میانی به صورت میانگین دو باند مشخص می‌شود.

معامله‌گران معمولا از یک دوره 20 روزه به عنوان پایه کانال دونچیان استفاده می‌کنند و عرض کانال نشان دهنده میزان بی‌ثباتی بازار بورس است. به نظر می‌رسد که این کانال نوسانات بیشتری را تجربه می‌کند. اگر باندها باریک باشد، زمینه بازار پایدار است اما اگر باندها گسترده باشد، بازار زیربنایی با نوسانات بیشتری روبرو می‌شود.

در صورت شکسته شدن قیمت سهام از باند بالاتر، معامله‌گران معمولا یک موقعیت بلند مدت را باز می‌کنند و اگر قیمت دارایی زیر باند پایین قرار گیرد، موقعیت کوتاه مدت پیدا می کنند. زیرا اگر قیمت دارایی بالاتر از باند بالا باشد، این نشانگر یک سری احتمالات از اوج بالاتر است و اگر قیمت دارایی به زیر باند پایین برسد، این نشانگر یک سری احتمالات ریزشی و افت قیمت سهام است.

مورد زیر مثالی از کانال دونچیان را نشان می‌دهد که در برابر حرکات قیمت سهان قرار می‌گیرد.

کانال دونچیان (Donchian)

نتیجه‌گیری کانال قیمت در بورس

همانطور که گفتیم کانال‌های معاملاتی مناطق بالقوه حمایت و مقاومت را به معامله‌گران نشان می‌دهند و انواع مختلفی دارند که مشهورترین آنها کانال قیمت صعودی، نزولی و افقی است. البته ما در این مطلب به معرفی کانال‌های پوششی که پیشرفته‌تر هستند و بر اساس نوسان کار می‌کنند، پرداختیم. هر یک از این کانال‌ها روندهای مختلفی را نشان می‌دهند. اگر قیمت سهام به سطح حمایت یا مقاومت برسد، یک معامله‌گر با توجه به روند غالب، تمایل به خرید یا فروش خواهد داشت. 

جدا از چهار نوع کانال معاملاتی معرفی شده، شاخص‌های معروف کانال معاملاتی بسیاری نیز وجود دارد که برای نشان دادن مناطق حمایت و مقاومت کاربرد دارند و همچنین نشانگر نوسانات دارایی فعلی براساس عملکرد قیمت هستند. توصیه ما این است که هنگام معامله برای تأیید روند غالب، اصلاح بالقوه یا وارونگی قبل از باز کردن موقعیت، از این شاخص‌ها در کنار یکدیگر استفاده کنید. امیدواریم توضیحاتی که در مقاله کانال قیمت در بورس ارائه دادیم برای شما مثمر ثمر واقع شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *