منابع اطلاعاتی در تحلیل بنیادی (عوامل تاثیرگذار در تحلیل فاندامنتال)

بررسی و تحلیل عواملی که روی شرکت‌ها و سهم در بازار سرمایه تاثیر بگذارد، تحلیل بنیادی نام دارد. در این مقاله قصد داریم منابع اطلاعاتی در تحلیل بنیادی را مورد بررسی قرار دهیم. سرمایه گذاران و تحلیلگران به کمک تحلیل بنیادی می‌توانند ارزش واقعی اوراق سهام را به دست آورند. به طور معمول انجام تحلیل بنیادی نسبت به تحلیل تکنیکال، زمان بیشتری به خود اختصاص می‌دهد. با این اوصاف، دید گسترده‌تر و قابل اطمینان‌تری از محاسبات تحلیل بنیادی کسب می‌کنیم. برای سرمایه‌گذاری‌های بلند مدت و میان مدت، تحلیل بنیادی گزینه‌ی مناسبی است.

منابع اطلاعاتی مورد استفاده در تحلیل بنیادی

تحلیلگران به منظور دستیابی به ارزش ذاتی اوراق بهادار و سهام، با اطلاعات موجود در گزارش‌های در دسترس یا صورت‌های مالی، اوراق بهادار را ارزیابی می‌کنند. اطلاعاتی که برای انجام تحلیل بنیادی مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توانند بسیار گسترده باشند. مواردی مانند شرایط جزئی و کلی اقتصاد جهان، کشور و وضعیت شرکت‌ها و صنایع، جزو این اطلاعات می‌باشند. در ادامه به بررسی هرکدام از این موارد خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

شرایط اقتصاد جهانی

یکی از عوامل تاثیر گذار بر تحلیل‌های اقتصادی، در نظر گرفتن بازارهای جهانی و شرایط اقتصاد در دنیا است. درک و یافتن عوامل و راه‌کارهای مختلف جهت انجام یک فعالیت مبتنی بر مزایا و هزینه، تحلیل اقتصادی نام دارد.

می‌توانیم شناخت و آگاهی کافی در هر زمینه‌ی اقتصادی، به کمک اطلاعات مبنی بر هزینه و مزایا کسب کنیم. قیمت‌های جهانی در شرایط کنونی که بین اقتصادهای دنیا پیوستگی وجود دارد، می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر اقتصاد کشور و سهام شرکت‌های بورسی داخلی بگذارید.

برای مثال، تغییرات قیمت جهانی نفت با اینکه ایران یک کشور صادر کننده‌ی نفت است، در تغییرات اقتصاد و قیمت داخلی نفت تاثیر می‌گذارد. همچنین بر شرکت‌های بزرگ فعالی در این صنعت نیز، این تغییرات بسیار مهم هستند.

به عبارتی، تغییرات شاخص کل قیمتی به عنوان یک شاخص بورسی مهم بر اثر شوک‌های نفتی، بسیار زیاد است. شرکت‌های بورسی و شاخص بورس به صورت مستقیم و غیرمستقیم، از تغییرات قیمت جهانی بازارهای مختلف بسیار تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

منابع مناسب برای بررسی شرایط اقتصاد جهانی

می‌توان از منابع زیر برای جمع‌آوری اطلاعات و داده‌های مورد نیاز استفاده کرد:

https://www.kitcometals.com https://oilprice.com
https://www.lme.com https://markets.businessinsider.com
https://www.bloomberg.com https://www.petrotahlil.com

 

شرایط اقتصاد کشور

منابع اطلاعاتی در تحلیل بنیادی

سیاست‌های پولی و مالی دولت، بودجه کشور، اتفاقات و عوامل سیاسی، نرخ تورم، نرخ ارز، نرخ بهره و … از جمله عوامل تاثیرگذار بر صنایع فعال و شرکت‌های مختلف می‌باشد. با تغییر هریک از این موارد، شاهد نوسان قیمت سهام شرکت‌های بورسی خواهیم بود.

پس لازم است این عوامل برای انجام یک تحلیل، در نظر گرفته شوند. همچنین لازم است پیش بینی تغییرات آتی و روند تغییرات گذشته نیز مورد توجه قرار گیرد. برای مثال سود شرکت‌های بورسی که صادرکننده هستند، با توجه به نوسانات نرخ ارز در سال گذشته افزایش یافته و با مشکل کمبود موانع در مقابل شرکت‌های واردکننده، روبه‌رو شده‌اند.

منابع مناسب برای بررسی شرایط اقتصاد کشور

از منابع زیر برای کسب اطلاعات و داده‌های لازم می‌توان استفاده کرد:

https://www.cbi.ir https://www.amar.org.ir
https://www.amar.org.ir https://www.livedata.ir

 

شرایط صنعت

از دیگر منابع اطلاعاتی در تحلیل بنیادی، تحلیل شرایط صنعت می‌باشد. سرمایه‌گذار و تحلیلگر می‌تواند فرصت‌های بالقوه برای سرمایه‌گذاری را بعد از کسب نتایج از ارزیابی اقتصاد جهانی و اقتصاد کشور، شناسایی کند. به کمک این نتایج می‌توان صنایع در حال رشد و سودآور را یافت و به بررسی بهتر آن‌ها پرداخت.

صنایع مختلفی از جمله فلزات اساسی، صنایع پتروشیمی، خودروسازی، داروسازی و … در ایران وجود دارد. موقعیت فعلی و وضعیت کلی صنعت، وضعیت آن در اقتصاد کلان و موقعیت صنعت در چرخه تجاری در این فرآیند مورد بررسی قرار می‌گیرد. به منظور پیش‌بینی آینده ی صنعت، ویژگی‌های آن مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد. ارزیابی عملکرد گذشته و چشم‌اندازهای آتی صنعت و شرایط رقابتی آن، جزو این تجزیه و تحلیل می‌باشد.

منابع مناسب برای بررسی شرایط صنعت

از منابع زیر برای کسب اطلاعات و داده‌های لازم می‌توان استفاده کرد:

https://www.ime.co.ir https://www.tsetmc.com

 

شرایط شرکت

در این مرحله متغیرهای اساسی مالی از جمله حاشیه سود، فروش، منابع مالی، گردش مالی و … برای تخمین ارزش ذاتی شرکت، تحلیل می‌شود. رقابت خارجی، موقعیت رقابتی شرکت، مدیریت و … در این بررسی می‌تواند دخیل باشد. در این مرحله، صورت‌های مالی و محاسبه‌ی نسبت‌های مالی توسط تحلیلگر انجام می‌شود. به عنوان مثال یکی از نسبت‌های مالی بسیار مهم در منابع اطلاعاتی در تحلیل بنیادی یک شرکت، نسبت P/E یا مبلغ سود به ازای قیمت سهم است.

منابع مناسب برای بررسی شرایط شرکت

از این منابع می‌توانید جهت کسب اطلاعات لازم و داده‌های مورد نیاز استفاده کنید:

https://www.codal.ir

 

کلام آخر

با توجه به مطالبی که در بالا مطرح کردیم، تحلیل بنیادی در صورتی که از رویه‌ای درست و منابعی معتبر استفاده شود، یکی از روش‌های بسیار کاربردی جهت تحلیل سهام و شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری می‌باشد. فرد می‌تواند زمان مناسب برای سرمایه‌گذاری و چشم‌اندازهای آینده را، از طریق تحلیل بازارها، اقتصادر، شرکت‌ها و صنایع بدست آورد و بهترین تصمیم را بگیرد. از این رو، توجه به منابع اطلاعاتی در تحلیل بنیادی که در بالا به آن اشاره کردیم، برای انجام یک تحلیل درست بسیار مهم و مناسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *