تحلیل بنیادی در بورس چیست؟
تحلیل بنیادی در بورس که آن را تحلیل فاندامنتال نیز مینامند، یکی از روشهای تحلیل بورس و دیگر بازارهای مالی به شمار میآید. با استفاده از تحلیل فاندامنتال میتوان به بررسی وضعیت یک شرکت و محاسبه ارزش واقعی سهام آن شرکت در بازار بورس اوراق بهادار پرداخت. این تحلیل امکانات لازم را برای پیشبینی قیمت سهام شرکتها در آینده در اختیار سرمایهگذاران قرار میدهد. شما با استفاده از تحلیل بنیادی در بورس قادر خواهید بود تا مهارت خود را در بازار بورس افزایش دهید و با تصمیمگیری بهتر به سوی موفقیت و افزایش سرمایه خود گام بردارید.

پیشنهاد ویژه ثروتآفرین : فیلتر طلایی بورس
بدون آگاهی در بورس سرمایهگذاری نکنید
داشتن اطلاعات کافی از بورس نکتهای کلیدی برای موفقیت در آن به شمار میآید. مشخصا سرمایهگذاری در شرکتی که اطلاعات کافی از آن دارید نسبت به حالتی که از شرکت مورد نظر شناختی نداشته باشید نرخ موفقیت بیشتری را برای شما خواهد داشت. این شناخت میتواند دیدگاه مناسبی از اهداف و شیوه کاری شرکت برای شما آشکار سازد و تاکتیک سرمایهگذاری شما را هدفمندتر کند.
تحلیل فاندامنتال همان روشی است که میتواند این دیدگاه را در شما ایجاد کند. تحلیل بنیادی در بورس به بررسی عوامل متعددی مانند وضعیت مالی و سودآوری شرکت، محصولات تولیدی، رقبای تجاری، پیشبینی میزان پیشرفت شرکت در بازار، قدرت نام تجاری شرکت، تیم مدیریتی و بسیاری از موضوعات دیگر میپردازد و شما را برای تصمیمگیری در مورد سرمایهگذاری در سهام شرکت مورد نظر آماده میکند.
پیشنهاد می کنم مقاله بیش از 700 فیلتر مهم و کاربردی بورس در سایت Tsetmc را مشاهده فرمایید.
تحلیل بنیادی برای سرمایهگذاری بلند مدت مناسب است
تحلیل بنیادی یک شرکت برای افرادی با هدف سرمایهگذاری کوتاه مدت مناسب نیست. این تحلیل به واسطه گستردگی زیاد اطلاعات نیازمند صرف زمان و انرژی زیادی است. به همین دلیل تحلیل فاندامنتال برای افرادی مناسب است که افق دید بلند مدت برای سرمایهگذاری در یک شرکت را دارند. به عنوان مثال این راه برای افرادی که تصمیم دارند تا بالاتر از یک سال سرمایه خود را در یک شرکت سرمایهگذاری کنند بسیار کارآمد تلقی میشود.
انواع تحلیل بنیادی
دو روش برای انجام تحلیل بنیادی در بورس مورد استفاده قرار میگیرد. یکی رویکرد بالا به پایین نام دارد که در واقع رسیدن از کل به جز است. دیگری اما رویکرد پایین به بالا است که عملکرد آن عکس رویکرد قبل خواهد بود.
در روش بالا به پایین ابتدا اقتصاد کلان مورد بررسی قرار میگیرد و سپس به به سراغ تحلیل صنایع میرود. در آخر شرکتهای فعال در صنعت انتخاب شده مورد بررسی قرار میگیرند تا بهترین آنها برای سرمایهگذاری انتخاب شود. در روش پایین به بالا اما ابتدا به بررسی شرکت پرداخته میشود و سپس صنعت و اقتصاد کلان مورد توجه قرار خواهد گرفت.
پیشنهاد می کنم حتما مقاله کاربردی 35 الگوی کندل استیک در تحلیل تکنیکال بورس (Candle Stick) را مطالعه فرمایید
معرفی فاکتورهای کلیدی در تحلیل فاندامنتال
در تحلیل بنیادی شاخصهایی وجود دارد که باید با کمک گرفتن از آنها به تحلیل شرکتهای مختلف پرداخت. شناخت این مفاهیم ما را به سوی یک سرمایهگذاری مطمئن هدایت خواهد کرد و درصد موفقیت را افزایش خواهد داد. در این مطلب به بیان سه فاکتور اصلی میپردازیم.
پیشنهاد می کنم مقاله پولبک در تحلیل تکنیکال – شناسایی پولبک (pullback) را مطالعه فرمایید
صورتهای مالی
صورتهای مالی در واقع گزارشاتی از جزئیات اطلاعات مالی واحد تجاری هستند که به صورت یکپارچه جمعآوری شده و در اختیار ما قرار میگیرند. اطلاعاتی که در صورتهای مالی ذکر میشوند شامل داراییها، بدهیها، درآمدها، هزینهها و جریان وجوه نقد خواهد بود. واحدهای تجاری اقدام به انتشار صورتهای مالی مختلفی میکنند که از میان آنها صورتهای مالی زیر از اهمیت بیشتری برخوردار هستند:
- صورت سود و زیان: یکی از صورتهای مالی است که اطلاعات اصلی در مورد شرکتها شامل درآمدها، هزینهها و سود و زیان شرکت را برای مدت زمان مشخصی گزارش میکند
- ترازنامه: ترازنامه در حقیقت نشاندهنده داراییها، بدهیها و حقوق صاحبان سهام در پایان یک دوره زمانی مشخص است. گاهی اوقات از ترازنامه به عنوان صورتهای مالی نیز نام برده میشود چرا که ارزش خالص واحد تجاری را با حذف بدهیها از کل دارایی به ما گزارش میکند
- صورت جریان وجوه نقد: این صورت وضعیت از سه بخش جریان نقدی حاصل از عملیات، جریان نقدی حاصل از سرمایهگذاری و جریان نقدی حاصل از تامین مالی تشکیل میشود تا میزان نقدینگی واحد تجاری مورد بررسی به دست صاحبان سرمایه برسد
پیشنهاد می کنم مقاله روانشناسی بازار بورس و تابلو خوانی حجم معاملات را مطالعه کنید.
نسبتهای مالی
نسبتهای مالی اعداد به دست آمده از صورتهای مالی هستند. این نسبتها حامل اطلاعات مهمی درباره وضعیت شرکت هستند که برای ارزیابی میزان نقدینگی، میزان سودآوری و نرخ بازده شرکت مورد توجه تحلیلگران حوزه اقتصاد قرار میگیرند.
نسبت سرمایه در گردش
نسبت سرمایه در گردش که نسبت جاری نیز نامیده میشود حاصل تقسیم داراییهای جاری بر بدهیهای جاری است. این شاخص میتواند بیانگر توانایی شرکت در پرداخت بدهیهای جاری خود با توجه به درآمدهای حاصل از خروجی واحد تجاری باشد. به همین دلیل این نسبت به اندازهگیری میزان سلامت مالی شرکتهای تحت بررسی میپردازد.
به دستآوردن اطلاعات مورد نیاز تحلیل بنیادی در بورس
دادههای مورد نیاز برای ارزشگذاری واحدهای تجاری عمدتا توسط صورتهای مالی آنها به دست تحلیلگران بازار بورس میرسد. سامانه کدال به نشانی codal.ir کلیه صورتهای مالی شرکتهای فعال در بورس را منتشر کرده و در اختیار همگان قرار داده است. این سامانه به عنوان مرجع اصلی به دستآوردن اطلاعات مورد نیاز تحلیل فاندامنتال شناخته شده است.
پیشنهاد می کنم از مقاله انواع روش های تحلیل تکنیکال برای سرمایه گذاری در بورس بازدید کنید
تحلیل بنیادی؛ ضرورتی برای موفقیت سرمایهگذاری بلند مدت در بورس
تحلیل بنیادی در بورس اقدامی مهم برای اطمینان از گرفتن تصمیم درست برای سرمایهگذاری در جای مناسب است. این روش مزایای فراوانی دارد که ایجاد چشمانداز بلند مدت از اصلیترین این مزایا به شمار میرود. این تحلیل درک را از اتفاقات بازار سرمایه گستردهتر میکند و باعث پیشرفت روزافرون شما در معاملات بورسی خواهد شد. تنها عیبی که میتوان از تحلیل فاندامنتال گرفت این است که بررسی کامل واحدهای تجاری نیازمند تخصص در حوزه بیزینسهای فعال و صرف زمان زیادی است. همچنین توجه صرف به این نوع تحلیل میتواند توجه به شرکتهای کوچک را الز بین ببرد و فقط بر روی شرکتهای بزرگ مانور داشته باشد.
پیشنهاد می کنم از محصول فیلترهای نوسان گیری در بورس که شامل 3 فیلتر تخصصی می باشد بازدید نمایید. برای توضیحات تکمیلی در خصوص این 3 فیلتر که به صورت تخصصی کدنویسی شده و فقط در وب سایت ثروت آفرین موجود می باشد محصول فیلترهای کاربردی بورس (نوسانگیری کوتاه مدت) را مشاهده کنید.
تحلیل بنیادی در بورس به نام تحلیل فاندامنتال نیز شناخته می شود. تحلیل فاندامنتال یکی از روشهای تحلیلی در بازارهای مالی می باشد. با استفاده از تحلیل بنیادی میتوان به محاسبه ارزش واقعی سهام آن شرکت در بازار پرداخت.
دو روش برای انجام تحلیل بنیادی یا فاندامنتال در بورس استفاده می شود. اولین روش رویکرد بالا به پایین و در واقع رسیدن از کل به جز می باشد. روش دوم رویکرد پایین به بالا است که عملکرد آن عکس رویکرد قبل می باشد که در این مقاله توضیح داده شده است.
جمع بندی
تحلیل بنیادی در بورس اطلاعات دقیقی بابت زمان مناسب ورود به سهام در اختیار شما قرار نخواهد داد بنابراین لازم است تا از روشهای دیگر مانند تحلیل تکنیکال و تابلوخوانی نیز بهره لازم را ببرید. ما در سایت ثروت آفرین به آموزش و بررسی ترفندهای موفقیت در بازار بورس پرداختهایم تا راه را برای شما سرمایهگذاران محترم و فعالان این بازار گسترده هموار کنیم.