تشکیل سبد سهام و 5 روش متداول در خرید و تشکیل سبد سهام

تشکیل سبد سهام در این مقاله قصد داریم شما را با روش های متداول تشکیل سبد سهام آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

حتما تاکنون اصطلاح سبد سهام را شنیده اید، نکته اصلی که در سهام وجود دارد این است که اگر سهام یکی از شرکت هایی که در آن سرمایه گذاری کرده باشید، افت قیمت داشته باشد، افت قیمت آن با افزایش، در قیمت سهام های دیگر شما جبران می شود.

ساخت سبد سهام یک فرآیند کاملا شخصی است و نیاز به خودشناسی زیادی دارد.

چگونگی تشکیل سبد سهام شما به عوامل زیادی از جمله درآمد فعلی شما، نوع نگرش شما نسبت به ریسک و این نکته که آن پول را برای چه زمان و چه سنی لازم دارید، بستگی دارد. اما ابتدا باید معنای کلی مسئله سبد را درک کنید و بدانید که با تشکیل سبد سهام میخواهید به چه چیزی دسترسی پیدا کنید.

قبل از شروع به سرمایه گذاری، باید بر اساس اینکه چرا می خواهید سرمایه گذاری کنید، استراتژی مشخصی را ایجاد کنید.

داشتن یک ایده واضح و روشن از اهداف مالیتان و اینکه چه مقدار برای ریسک آماده هستید، تا حد زیادی شانس موفقیتتان را افزایش می دهد.

5 روش متداول در خرید و تشکیل سبد سهام

5 روش متداول در خرید و تشکیل سبد سهام

  • سبد سهام با ریسک بالا:

همانطور که از نامش مشخص است این سبد سهامی را شامل می شود که دارای ریسک های بالایی هستند و در نتیجه با خطر زیادی هم همراه است. شما از طریق این سبد یا به سود بالایی دسترسی پیدا می کنید یا اینکه با ضرر زیادی روبرو می شوید. در این سبدها سهام هایی که دارای ریسک بالاتری هستند، انتخاب می شوند. ضریب بتای این این سهام در مقایسه با دیگر سها ها بالاتر است.

بسیاری از این سهام ها نوپا و ناشناخته هستند و افرادی دست به تشکیل این سبدها می زنند که اهل ریسک هستند. افرادی که این سبد را تشکیل می دهند به دنبال سهم هایی هستند که دیر مورد توجه بازار قرار گرفته اند و یا هنوز مورد توجه بازار قرار نگرفته اند.

به هر حال افراد این سبد را تشکیل داده و ریسک آن را می پذیرند. در این سبد به دلیل اینکه احتمال ضرر وجود دارد باید مدیریت ریسک را به خوبی انجام داد. با مدیریت ریسک می توان ضرر این سبد را به کمترین میزان خود رساند. درگیر کردن مقدار پول مناسب و تعیین کردن حد ضرر باید به خوبی در این سبد انجام شود تا ریسک آن کاهش یابد. شما باید نوسانات در سهام را نیز زیر نظر داشته باشید و کاملا مواظب این سهام باشید.

  • تشکیل سبد سهام کم خطر:

این سبد هم همانطور که مشخص است با خطر و با ریسک پایین است و و افراد از سود این سبد اطمینان خاطر بالایی دارند. افرادی سراغ سهم هایی می روند که قبلا امتحان خود را پس داده اند و از گذشته تا به حال مسیر خوبی را پیموده اند.

سهام این سبد ضریب بتای زیادی ندارد و تغییرات قیمت زیادی هم نخواهد داشت. به دلیل این که نوسانات در این سهام عادی است در نتیجه ریسک بالایی هم ندارد.  با وجود چنین سبدی افراد می توانند به سود خوبی دست یابند.  حاشیه امنیت برای سرمایه گذاری در این سبد بالاست.  افرادی که از ریسک بالا بریز آن هستند معمولاً چنین  سبد هایی را انتخاب می کنند  و به دنبال سود مطمئن و نه چندان زیاد هستند آنها سهامی را که ریسک بالایی نداشته باشد انتخاب می کنند و سود خوبی را از این طریق برای خود رقم می زنند.

  • سبد ترکیبی:

منظور از سبد ترکیبی این است که در این سبد فرد معامله گر  انواع اوراق بهادار را دارد.  به جز اوراق قرضه سهام کالا و  موارد دیگر نیز در این سبد موجود است تاریک حس بد را کاهش دهد و با استفاده از این روش سود تشکیل سبد سهام را تضمین کند.  در چنین سبدی انعطاف بالاست چون برای فرد  سرمایه گذار حق انتخاب وسیعی وجود دارد.

در واقع این سبد برای به وجود آمدن تعادل تشکیل می شود.  شماره ای که بالای سهام پرخطر را میتوانید با انتخاب اوراق و سهام با سود تضمینی کنترل کنید و با استفاده از این روش در بازار بورس به خوبی فعالیت کنید.  نسبت درصد  سهام در یک سبد ترکیبی نسبتاً معینی می باشد.  شما با داشتن یک سبد ترکیبی به خوبی می توانید ریسک خود را مدیریت کنید و به سود خوبی برسید.

  • سبد سفته بازی سهام و نوسان گیری:

حتماً به نوسان گیری در بازار بورس شما هم برخورد کرده‌اید و مشاهده کرده اید که با این کار خیلی ها در این بازار به سود برسند.  هرچند انجام این کار ریسک بالایی دارد اما به هر حال دارای سود خوبی می باشد و برای افراد می تواند مناسب باشد.  چنین سبدی از سهامی که نوسان های زیادی دارد تشکیل میشود و افراد برای نوسان گیری و انجام معاملات کوتاه مدت از آنها استفاده می کنند.

در واقع برای انجام دادن نوسان گیری برد مجموعه ای از سهام مورد نظر را خریداری می کند  و سپس در فرصت مناسب آنها را می فروشد. چنین سبدی ریسک بالا و عمر کوتاهی دارد.  فقط افرادی که دارای تجربه کافی و مهارت بالا در بازار بورس هستند باید این سبد سفته گردانی را تشکیل دهند. این سبد سود بسیاری را می تواند منجر شود اما از طرفی دیگر ضرر زیادی هم می‌تواند بیانجامد پس باید بسیار مواظب بود.

  • سبد سهامی که مبتنی بر سود نقدی است:

حتما شما هم این موضوع را می دانید که  سالانه بخشی از سود هر سهم خود را باید به سهامداران بدهید.  زمانی که شما سهام  شرکت‌هایی را که سود خوبی می دهند بخرید آنگاه شما سهام مبتنی بر سود نقدی تشکیل داده اید.  مانند سبد کم خطر این سبد نیز ز دارای ریسک پایینی است اما به هرحال ریسک آن در مقایسه با سبد کم خطر بالاتر است شرکت ها بر اثر شرایط اقتصادی ضرر کنند.  شما در این سبد به هر حال سهامی را انتخاب میکنید که  وضعیت مالی مناسبی دارد و سود خوبی را می توانند به شما بدهند.  شرکتهای این سهام بخش عمده‌ای از سود خود را به فرد سهامدار می دهند.

سهام چه شرکت هایی را انتخاب کنیم؟

این سوال که سهام چه شرکتی را انتخاب کنید، پاسخ ساده ای ندارد، زیرا عوامل متعددی را باید مد نظر داشته باشید. می توان به طور کلی گفت اگر روشهای تحلیل بازار سرمایه را دنبال کنید ادامه راه تا حد زیادی برایتان روشن خواهد بود، اما اگر هیچ کدام از ابزارهای تحلیلی او را نمی شناسید، نگران نباشید زیرا راهکار دیگری هم وجود دارد.

برای افرادی که تخصص لازم را ندارند، بهتر است از بسته هایی مانند “سبد سهام پیشنهادی” استفاده کنند. در این  بسته ها تحلیلگران حرفه ای بورس پیشنهادهای  مناسبی را جهت خرید سهم های مختلف در اختیار شما می‌گذارند. اگر مطابق با همین پیشنهادات عمل کنید، برای کسب بازدهی مناسب شانس بیشتری خواهید داشت. تجربه استفاده از “سبد سهام پیشنهادی” توسط سرمایه گذاران بورس نشان میدهد کسانی که از این توصیه ها بهره برده اند، عملکرد  چشمگیر و حتی بازدهی بالاتری را در شاخص کل بورس کسب کرده‌اند.

اشتباهات خود را بپذیر و آنها را اصلاح کن

بهتر است در بازار سرمایه دور از هرگونه برخورد احساسی و منطقی عمل کنیم. اگر به هر دلیلی سهمی را خریده اید و اوضاع آن طور که تصور می کردید پیش نرفته، بهتر است آن را بفروشید.

در واقع قرار نیست همیشه تحلیل‌های شما همان طور که می خواهید پیش بروند. اگر قصد دارید یک قدم حساب شده بردارید، در ابتدا باید اشتباهات خود را بپذیرید و در مرحله بعد برای اصلاح آن تصمیم منطقی تری را اتخاذ کنید.

نتیجه گیری

برای سود کردن در بازار بورس یادتان باشد که شما در تشکیل سبد سهام باید سهام های مختلف را به خوبی تحلیل کنید و بتوانید به درستی سبد خود را مدیریت کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *