نحوه خرید عرضه اولیه در کارگزاری مفید، آگاه و فارابی

خرید عرضه اولیه در کارگزاری

کارگزاری‌های بسیاری در بازار بورس ایران، فعالیت می‌کنند که البته روزانه به تعدادشان افزوده می‌شود. از معروف‌ترین کارگزاری‌های فعال در بورس می‌توان به کارگزاری مفید، کارگزاری آگاه و کارگزاری فارابی اشاره کرد که کارگزار منتخب تعداد زیادی از کاربران در زمان ثبت کد بورسی هستند. با توجه به اینکه خرید سهام عرضه اولیه توسط کارگزاری‌ها انجام می‌شود، در این مطلب به توضیح نحوه خرید عرضه اولیه در کارگزاری ‌های ذکر شده پرداخته‌ایم.

خرید عرضه اولیه در کارگزاری ها به چه صورت انجام می‌شود؟

در حالت کلی خرید عرضه اولیه در کارگزاری به دو روش آفلاین و آنلاین قابل انجام است. سه کارگزاری مفید، آگاه و فارابی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. البته ارائه خدمات ثبت سرخطی به صورت تلفنی هم در برخی از کارگزاری‌ها صورت می‌گیرد، ولی به دلیل این‌که حجم زیاد تماس‌ها برای کاربران بسیار زمان‌بر است و حتی در مواردی امکان برقراری تماس در زمان مقرر ایجاد نمی‌شود، بنابراین روش تلفنی عملا کاربردی نیست. در ادامه به شرح روش‌های آنلاین و آفلاین می‌پردازیم.

خرید عرضه اولیه در کارگزاری به روش آنلاین چگونه است؟

در این روش خرید و فروش عرضه اولیه توسط کاربر به صورت آنلاین انجام می‌شود. بنابراین لازم است تا سرمایه‌گذار در زمان اعلام شده برای عرضه اولیه به سامانه کارگزاری وارد شده باشد و در سریع‌ترین زمان ممکن درخواستش را به کارگزاری ارسال کند. مخصوصا در زمان عرضه اولیه کارگزاری‌ها در حد یک هزارم ثانیه دقت دارند و ممکن است درخواستی که در ثانیه دوم ارسال شود، در صف خرید ۱۰۰۰ درخواست عقب‌تر قرار گیرد.

خرید عرضه اولیه در کارگزاری به روش آفلاین چگونه است؟

در روش آفلاین لازم است سرمایه‌گذار پیش از ساعت شروع عرضه اولیه قیمت و حجم مورد نظر را در سامانه کارگزاری خود وارد کند. پس از تایید کارگزاری در زمان عرضه اولیه خرید یا فروش انجام می‌شود.

خرید عرضه اولیه در کارگزاری چه مراحلی دارد؟

1. بررسی اطلاعات عرضه اولیه‌ها

با وجود این‌که معمولا سرمایه‌گذاری در عرضه اولیه‌ها با سود خوبی همراه است، ولی قبل از اقدام به خرید عرضه اولیه در کارگزاری لازم است بررسی‌هایی صورت بگیرد. بیشتر کاربران سرمایه محدودی دارند و میزان مشخصی از آن را می‌توانند به خرید عرضه اولیه اختصاص دهند. هم‌چنین گاهی چندین عرضه اولیه با فاصله کم ارائه می‌شود و سرمایه‌گذاران به دلیل محدودیت سرمایه یا تفاوت در اهداف کوتاه مدت و بلندمدتی که دارند، مجبور به انتخاب عرضه‌های اولیه‌ای هستند که احتمال سودآوری بیشتری دارند.

برای کسب اطلاع از زمان عرضه اولیه سهام شرکت‌ها و اطلاعات مربوط به آن می‌توانید اخبار سایت‌های بورسی، کانال‌های خبری و شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام را پیگیری نمایید. البته خود کارگزاری‌ها هم معمولا یک یا دو روز پیش از عرضه، توسط ناظر بازار به کاربرانشان در مورد سرخطی‌ها و شرایط خرید آن‌ها اطلاع‌رسانی می‌کنند. به منظور بررسی روند قیمت سهام شرکت‌های مورد نظر نیز مراجعه به سایت tsetmc یا جست‌وجوی نام نماد و یا شرکت ارائه دهنده در سایت‌های مرتبط کمک‌کننده است. 

بررسی اطلاعات عرضه اولیه‌ها

2. ارسال سفارش خرید عرضه اولیه در کارگزاری

به منظور سفارش خرید عرضه اولیه در کارگزاری، ابتدا لازم است اعتبار کارگزاری را به میزان مورد نیاز شارژ کرده و افزایش دهیم. این کار هم از طریق پرداخت بانکی و اعلام شماره فیش بانک و هم از طریق پرداخت آنلاین با استفاده از کارت‌های عضو شبکه شتاب امکان‌پذیر است. پس از انجام این مرحله می‌توانید سفارش سرخطی و ارسال درخواست خرید را انجام دهید. البته چند نکته وجود دارد که توجه به آن‌ها ضروری است:

– در قانون جدید بورس، سهمیه مجاز هر فرد محدود و مشخص است و در صورت سفارش خرید بیشتر از مقدار تعیین شده، سهامی برای شما ثبت نمی‌گردد. برای مثال در صورتی که حداکثر قیمت سهامی مورد نظر شما ۳.۰۰۰ ریال و حداکثر مقدار سهمیه برای هر نفر ۱.۰۰۰ سهم اعلام شده باشد، برای درخواست این سفارش داشتن حداکثر ۳۰۰.۰۰۰ تومان اعتبار نزد کارگزاری ضروری است. البته برای اطمینان بیش‌تر همواره مبلغ اندکی بیش از این مقدار را در حساب خود آماده داشته باشید.

–  قیمت وارد شده باید به صورت دقیق و حتی از نظر ریالی معادل با قیمت اعلام شده از طریق ناظر بازار باشد، در غیر این صورت سفارشی ثبت نخواهد شد.

– لازم است حداقل نیم ساعت قبل از ساعت اعلامی ناظر بازار به سایت کارگزاری وارد شده باشید و سیستم مورد استفاده و سرعت اینترنت و از عدم وجود مشکل در مواردی که در سرعت فرایند ارسال سفارش تاثیر دارند، اطمینان حاصل کنید.

3. بررسی نتیجه خرید عرضه اولیه در کارگزاری

پس از پایان بازه زمانی مجاز برای خرید عرضه اولیه، سازمان بورس شروع به تخصیص سهام به کاربرانی خواهد کرد که زودتر اقدام به ثبت سفارش کرده‌اند. تقسیم سهام میان سهامداران با توجه به تعداد سهام ثبت شده توسط کاربران و قیمت درخواستی آن‌ها در چند مرحله و بازه زمانی انجام می‌شود. بنابراین برای اطلاع از میزان عرضه تعلق گرفته بهتر است در پایان ساعت کاری بورس در روز خرید یا فردای آن روز، موجودی سهامتان را در کارگزاری بررسی نمایید.

خرید عرضه اولیه در کارگزاری ‌های معروف بورس ایران با چه ابزاری انجام می‌شود؟

خرید عرضه اولیه در کارگزاری

در حال حاضر هر کدام از کارگزاری‌ها مانند آگاه، مفید، فارابی و غیره از طریق پلتفرم‌های اختصاصی خود فعالیت می‌کنند. البته ساز و کار کلی ثبت سفارش و بررسی موجودی در این کارگزاری‎ها مشابه است. ولی با توجه به این‌که هر کارگزاری برنامه‌ای با نام خود ارائه داده‌ که اغلب در چندین دستگاه مختلف از جمله کامپیوتر رومیزی، لپ تاپ و موبایل قابل دسترس و استفاده هستند، در ادامه ابزارهای اختصاصی سه کارگزاری معروف را معرفی و به توضیح روش کار هر کدام به صورت جداگانه می‌پردازیم.

خرید عرضه اولیه در کارگزاری مفید به چه روشی انجام می‌شود؟

کارگزاری مفید، از کارگزاری‌های معروف در ایران و کارگزاری منتخب بسیاری از کاربران بازار بورس می‌باشد. نام پلتفرم اختصاصی کارگزاری مفید، مفید تریدر است. پس از ثبت نام در این کارگزاری، کاربران در صورت تمایل می‌توانند به مطالعه و تایید «توافقنامه خرید اتومات عرضه اولیه» اقدام کنند. تا به کارگزاری اجازه دهند در صورت وجود میزان اعتبار کافی در مفید تریدر، آنان را به صورت خودکار در خرید عرضه اولیه‌ها شرکت دهد. در واقع در این فرایند سامانه بدون نیاز به دخالت کاربر، اقدام به خرید عرضه اولیه ارائه شده از طرف سامانه‌های معاملاتی می‌نماید.

با استفاده از این روش، ترافیک خرید عرضه اولیه کنترل شده و درگیری کاربران برای خرید عرضه اولیه کمتر خواهد شد. البته امکان ویرایش سفارش یا کنسل کردن سفارش در صورت تمایل توسط مشتری وجود دارد.

خرید عرضه اولیه در کارگزاری آگاه به چه روشی انجام می‌شود؟

کارگزاری آگاه نیز یکی دیگر از کارگزاری‌های مطرح در بورس ایران و دارای تعداد زیادی کاربر می‌باشد. آسا تریدر پلتفرم اختصاصی کارگزاری آگاه است و برای خرید عرضه اولیه در این پلتفرم پس از اطلاع از روز و ساعت اعلام شده برای سفارش‌گذاری، می‌توانید از قسمت جستجو، نماد مورد نظر خود را پیدا کنید. سپس شارژ حساب کاربری خود را نزد کارگزاری انجام داده، روی دکمه خرید در قسمت نماد مورد نظر کلیک کنید. فراموش نکنید که باید قیمت خرید مورد نظر خود را بر اساس بازه مشخص شده مجاز انتخاب نمایید. در این مرحله می‌توانید با انتخاب حداکثر قیمت، شانس خود را برای خرید عرضه اولیه افزایش دهید. در پایان تعداد سهام مورد نظر را انتخاب و بر روی کلید حداکثر کلیک کنید. در نهایت با کلیک روی دکمه خرید، سفارش شما ثبت خواهد شد و با توجه به زمان ثبت سفارش در صف خرید قرار خواهید گرفت. لازم است به این نکته توجه کنید که پس از انجام مراحل حتما باید پیام «عملیات با موفقیت ثبت شد» برای شما نمایش داده شود تا از ثبت سفارش خود مطمئن شوید. در غیر این صورت لازم است مجددا مراحل را انجام دهید. در صورت بروز مشکل می‎توانید با پشتیبانی کارگزاری آگاه تماس بگیرید.

خرید عرضه اولیه در کارگزاری آگاه

خرید عرضه اولیه در کارگزاری فارابی به چه روشی انجام می‌شود؟

کارگزاری فارابی نیز مانند دو مورد معرفی شده دیگر، از کارگزاری‌های معتبر در ایران است و کاربران زیادی دارد. ساز و کار خرید عرضه اولیه در کارگزاری فارابی مشابه کارگزاری‌های آگاه و مفید است. پلتفرم اختصاصی کارگزاری فارابی فارابیکسو نام دارد و این مکان را برای کاربران این کارگزاری فراهم می‌کند تا پیش از آغاز زمان عرضه اولیه، سفارش خرید خود را ثبت کنند و پس از آغاز فرایند، خرید عرضه اولیه به صورت خودکار توسط کارگزاری برای آن‌ها صورت گیرد. این امکان در منوی اصلی درخواست و در پایین منوی درخواست عرضه اولیه وجود دارد. پس از مشخص کردن تعداد و قیمت، با فشردن دکمه سبز رنگ درخواست شما در صف خرید اضافه و ثبت خواهد شد.

سخن نهایی

برای خرید عرضه اولیه نیز مانند خرید هر نوع سهامی لازم است از اقدامات شتابزده پرهیز کرده، به بررسی روند فعالیت شرکت‌ها و سهم‌های مشابه بپردازید و از تجارب افراد حرفه‌ای در بازار استفاده کنید. به منظور فروس سهامی که خریداری کرده‌اید هم بهتر است به چند نکته توجه کنید. اول این‌که به طور کلی تنها در صورتی که به هر دلیلی مجبور هستید، اقدام به فروش سهام عرضه اولیه خریداری شده نمایید. اگر فردی ریسک‌پذیر هستید، سعی کنید سهام‌ها را پیش از آغاز مرحله اصلاح به فروش برسانید. هم‌چنین در صورتی که از اعلام سهام پر سودتری اطمینان حاصل کردید، می‌توانید سهم فعلی را به منظور خرید سهام پربازده‌تر بفروشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *