شاخص داوجونز (DJI) چیست و چه کاربردی دارد؟

شاخص داوجونز یک میانگین صنعتی از شاخص بورس آمریکا به حساب می‌آیند. آن را با نماد DJI مشاهده می‌کنیم. این شاخص نوسانات قیمت 30 شرکت فعال در ایالات متحده آمریکا را نشان می‌دهد. پایه گذاری این شاخص به حدود یک قرن پیش باز می‌گردد. بسیاری از سرمایه گذاران در بازار بورس آمریکا از شاخص داوجونز برای مقایسه عملکرد خود در بازار کمک می‌گیرند.

شاخص داوجونز

شاخص داوجونز از سهام کدام شرکت‌ها تشکیل می‌شود؟

در این شاخص ترکیبی از نام شرکت‌های مشهور آمریکا دیده می‌شود که در زمینه امور مالی، نفت و گاز، خدمات عمومی، کالاهای مصرفی، فناوری، مخابرات و مراقبت‌های پوستی فعالیت می‌کنند، مجموع آن‌ها یک شاخص وزن-قیمت را تشکیل می‌دهد.

شاخص وزن-قیمت به این معنی است که سهام شرکت‌ها با ارزش بیش‌تر، تاثیر بیش‌تری بر ارزش بازار خواهند داشت و به همین ترتیب سهام با ارزش کم‌تر، تاثیر کم‌تری در ارزش بازار خواهند گذاشت. به طور خلاصه باید بدانید که چند شرکت‌ سهامی با ارزش بالا 70 درصد از ارزش بازار را تشکیل می‌دهند.

یک نکته بسیار با اهمیت را باید در نظر داشته باشیم که سهام شرکت‌هایی مانند آمازون، فیس‌بوک و آلفابت به دلیل وزن بالایی که دارند در این شاخص دیده نمی‌شوند. چراکه جریان درآمدی آن‌ها در طی انجام معاملات در بازار تاثیر بسیار زیادی ایجاد می‌کند.

شاخص داوجونز از سهام کدام شرکت‌ها تشکیل می‌شود؟

کاربرد شاخص داوجونز

یک عامل برای نظارت بر شرایط بازار است. این شاخص به عنوان یکی از شاخص‌های اصلی درک درستی از بازار سهام را برای سرمایه گذاران ایجاد می‌کند

در کاهش ریسک سرمایه گذاری نقش مستقیم دارد. شما با خرید این شاخص می‌توانید یک سرمایه گذاری متنوع و با ریسک کم را تجربه کنید

یک عامل برای بررسی عملکرد سرمایه و سرمایه گذاری است. برای مثال اگر سود حاصل از سرمایه گذاری شما به شکل مداوم از داوجونز بیش‌تر باشد، نشان می‌دهد که سرمایه گذاری شما روند بهینه داشته و بلعکس

روند آینده سهام، وجوه متقابل و ETFها را به سرمایه گذاران نشان می‌دهد. در واقع به کمک ضریب بتا می‌توانیم ارزش بازاری سهام یک شرکت را در مقابل داوجونز اندازه گیری کنیم تا روند آن مشخص شود. به عبارتی افزایشی یا کاهش بودن سهام نشان داده خواهد شد

آیا یک ایرانی می‌تواند در شاخص داوجونز سرمایه گذاری کند؟

آیا یک ایرانی می‌تواند در شاخص داوجونز سرمایه گذاری کند؟

سوال شما را با جواب مثبت پاسخ می‌دهیم. شما می‌توانید برای خرید این شاخص سرمایه گذاری کنید. البته که باید توجه کنید تحلیل یک سهم با تحلیل یک شاخص تفاوت قابل توجهی دارد. چراکه شاخص‌ها عموما به صورت تکنیکال حرکت نکرده و ریسک سرمایه گذاری را افزایش می‌دهند.

به طور کلی می‌توانیم بگوییم که شاخص داوجونز در بلند مدت روند صعودی داشته است. این شاخص به دلیل نوسانات بسیار زیاد در طول یک روز برای نوسانگیرهای حرفه‌ای جذابیت بسیار زیادی دارد. اگر روی بازارهای مالی تسلط کافی داشته باشید، سرمایه گذاری در شاخص داوجونز برای شما سودآور خواهد بود.

شاخص‌های اصلی بازار بورس ایالات متحده

شاخص داوجونز در کنار شاخص‌های اس‌اندپی 500، نزدک 100 و راسل 2000 یکی از 4 شاخص اصلی بورس این کشور به حساب می‌آید. این فهرست برای مقایسه در معاملات، مبادلات سهام و ارزیابی عملکرد شرکت‌های صنعتی استفاده می‌شود و به همین دلیل با فهرست‌هایی مثل فرچون 500 و اس‌اندپی 500 تفاوت دارد.

سخن آخر

ارزش بازار شاخص داوجونز در سال 2019 مبلغ 8.33 تریلیون دلار برآورد شده و شیوه وزن دهی آن میانگین وزنی هزینه است. از این شاخص می‌توانیم برای اندازه گیری و بررسی شرایط 30 شرکت بزرگ دنیا در خاک آمریکا استفاده کنیم. البته که اگر در یکی از کارگزاری‌های بین المللی حساب کاربری داشته باشید، امکان معامله آن وجود دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *