شروع سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال میتواند امری دلهرهآور و همراه با ریسک باشد، زیرا ارزهای دیجیتال بهطور عجیبی بیثبات هستند و تصمیمگیری برای سرمایهگذاری را برای سرمایهگذاران جدید دشوار میکنند.
با توجه به چنین مشکلاتی، ممکن است استفاده از مدل انباشت به جریان (S2F) یا stock to flow برای تصمیمگیری ساختارمندتر در بازار ارزهای دیجیتال مفید باشد.
سرمایهگذاریهای ارزهای دیجیتال، مانند سرمایهگذاریهای سنتی بازار سهام، بر پیشبینی ارزش داراییهای مختلف تکیه میکنند.
نسبت انباشت به جریان یکی از این مدلها است که میتواند به این تلاش کمک کند. این مدل عددی است که نشان میدهد چند سال طول میکشد تا به موجودی یا عرضه فعلی با نرخ تولید فعلی برسد.
هرچه این عدد بیشتر باشد، به طور کلی گران تر است. در این مقاله از ثروت آفرین همراه با ما باشید تا در خصوص این مدل اطلاعات بیشتری کسب کنیم.
چرا آگاهی از مدل انباشت به جریان مهم است؟
نسبت انباشت به جریان یا FS از نظر تاریخی با قیمت بیت کوین (BTC) همبستگی دارد و آن را به روشی ایدهآل برای پیش بینی ارزشگذاری قیمت بیت کوین در آینده تبدیل میکند.
بیت کوین اولین و شناخته شدهترین ارز دیجیتال در جهان است. درست مانند نقره و طلا، عرضه آن محدود است زیرا تنها 21 میلیون ارز دیجیتال بیت کوین در گردش وجود دارد.
مفهوم انباشت به جریان از این واقعیت بهره میبرد که کمیابی بیت کوین ارزش آن را افزایش میدهد. با ارزیابی کمبود بیت کوین، نسبت انباشت به جریان ، ارزش آن را پیشبینی میکند.
اما آیا انباشت به جریان بیت کوین برای پیشبینی قیمت دقیق است؟ در ادامه نگاهی دقیق به مفهوم انباشت به جریان و نحوه کارکرد آن و نحوه سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال با استفاده از این جریان انداختهایم.
کمیابی بیت کوین و S2F
به گفته نیک سابو، محقق زمینه ارزهای دیجیتال آمریکایی و متخصص رایانه، میگوید بیت کوین «گرانی غیرقابل جعل» ایجاد میکند و به دارایی با ارزش ذاتی بسیار تبدیل میشود.
فناوری که زیربنای ارز دیجیتال بیت کوین است، اطمینان میدهد که مقدار ارزهای دیجیتال جدید در طول زمان کاهش می یابد و به طور کمیابی افزایش می یابد.
نصف شدن بیت کوین از لحاظ تاریخی سبب افزایش سرسام آور قیمت این ارز دیجیتال با ارزش شده است.
با توجه به اینکه قیمت بیت کوین با کاهش عرضه ارز دیجیتال افزایش مییابد، سرمایهگذاران میتوانند از اقداماتی برای تعیین بهترین زمان برای سرمایهگذاری در بیت کوین استفاده کنند.
مدل انباشت به جریان تغییرات ارزش بیت کوین را به شیوهای ساده پیشبینی میکند. موجودی فعلی دارایی را با نرخ تولید جدید یا میزان تولید در سال مقایسه میکند.
نسبت بالاتر نشاندهنده کمبود بیشتر است که به طور کلی منجر به قیمت بالاتر میشود. سرمایهگذار سابق هلندی که به نام «PlanB» شناخته میشود، نسبت انباشت به جریان بیتکوین را به مدلی رایج تبدیل کرد.
انباشت به جریان در ابتدا برای طلا و نقره اعمال میشد، اما متعاقباً توسط جامعه ارزهای دیجیتال در رابطه با بیت کوین نیز پذیرفته شد.
بیت کوین، مانند کالاهای دیگر، کمیاب و گران است. بنابراین، عرضه و جریان، حیاتیترین عناصر در تعیین ارزش آن هستند.
پیشرفتهای فناوری در صنعت استخراج فلزات گرانبها منجر به تولید سریع طلا میشود، در حالی که تولید بیتکوین به دلیل نصف شدن پاداش به طور مساویتری توزیع میشود.
علاوه بر این، ارزهای دیجیتال، بر خلاف طلا و نقره، نمیتواند به اقلام یا اجزاء تبدیل شود. در نتیجه، هر رمز ارز نشاندهنده یک عرضه است.
زیرا سرمایهگذاران میتوانند همه ارزهای دیجیتال خود را در هر زمانی بفروشند. از این رو، نسبت انباشت به جریان بالا در ارزهای دیجیتال نشاندهنده ارزش نسبی است و نه ارزش مطلق آن.
جریان ورودی نسبی منظم، پیشبینی نسبت انباشت به جریان بیتکوین را بسیار آسانتر میکند. لازم به ذکر است که چنین امری همیشه ایدهآل نیست. زیرا بیتکوین بهعنوان دارایی رشد میکند و عوامل زیادی بر قیمت آن تأثیر میگذارند.
نسبت موجودی به جریان، موجودی (کل مقدار موجود) کالا را با جریان تولید جدید (مقدار استخراج شده در یک سال خاص) مقایسه میکند. در تصویر زیر نحوه محاسبه انباشت جریان ذکر شده است:
آیا انباشت به جریان بیت کوین برای پیشبینی قیمت دقیق است؟
در حالی که نسبت انباشت به جریان بیت کوین تا حدی ارتباط تاریخی با قیمت بیت کوین را نشان میدهد، این روش محدودیتهای قابل توجهی در پیشبینی نوسانات ارزش آتی داراییهای دیجیتال نیز دارد.
به عنوان مثال، مدل، عرضه بیت کوین را در نظر میگیرد اما تقاضای ارز دیجیتال را نادیده میگیرد. دو عامل اساسی در تعیین قیمت دارایی، عرضه و تقاضا هستند.
در نتیجه، حتی اگر نسبت انباشت به جریان بیت کوین، هر چهار سال در طول رویدادها افزایش یابد، در صورت کاهش قابل توجه تقاضا، قیمت آن به شدت کاهش مییابد.
نحوه سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال با استفاده از مدل انباشت به جریان
علیرغم ایرادات موجود در این مدل، درک نحوه به کارگیری مدل انباشت به جریان در معاملات ارزهای دیجیتال بسیار مفید است.
در تئوری، زمانی که نسبت انباشت به جریان ارز دیجیتالی افزایش مییابد، طبق تاریخچه مدل، ارزش آن نیز افزایش مییابد. این رابطه می تواند به فرد در تصمیمگیری برای سرمایهگذاری کمک بسیار کند.
نسبت انباشت به جریان، مانند 50 یا بیشتر، کمبود نسبی را نشان میدهد، به این معنی که مقادیر نیز افزایش خواهند یافت.
سرمایهگذار ممکن است این نسبت را ببیند و تصمیم بگیرد که بخشی از ارز دیجیتال خود را بفروشد تا از قیمت بالای فعلی آن سود ببرد.
از طرف دیگر، زمانی که این نسبت پایین است اما انتظار میرود در آینده افزایش یابد، ممکن است بیشتر خرید کنند.
با وجود محدودیتهای آن، درک نحوه استفاده از نسبت انباشت به جریان در ارزهای دیجیتال میتواند استراتژی مالی ارزشمندی باشد.
هنگام بررسی سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال، این مدل باید به لیست ابزارهای پیش بینی شخص معاملهگر اضافه شود.
در ادامه این کنجکاوی به وجود میآید که که آیا او سطوح مشابهی از دقت پیشبینی قیمت را با سایر داراییهای ارزهای دیجیتال میتوان با این مدل پیدا کرد یا خیر.
پاسخ این است که به نظر میرسد مدل انباشت به جریان فقط با بیت کوین به خوبی عمل میکند. در واقع ده آلتکوین از جمله اتریوم، لایت کوین و بیت کوین کش نیز با این مدل آزمایش شده است.
اما نتوانستهاند همبستگی قیمت دقیقی با مدل انباشت به جریان برای بیت کوین، به دست آورند.
با این حال، همبستگیهایی بین قیمت این التکوینها و مدل انباشت به جریان بیت کوین تا به حال یافت شده است که با توجه به اینکه بازار به طور کلی چقدر همبستگی دارد، نتایج عجیبی نیست.
مدل انباشت به جریان ثابت کرده است که ابزار دقیق و ارزشمند برای پیشبینی قیمت بیت کوین است.
اما ابزاری به عنوان دانای کل نیست. هنگامی که نوبت به بیت کوین و همچنین سایر داراییهای رمزنگاری میشود، باید به استفاده از رویکرد چند رشتهای ادامه داد و از دیگر مدلها نیز استفاده کرد.
نتیجهگیری
مدل نسبت انباشت به جریان، ابزاری است که معمولاً به آن برای پیشبینی عرضه جدید دارایی ارجاع داده میشود و نسبت عرضه موجود را نشان میدهد.
این نسبت عموماً به صورت افزایش سالانه مبتنی بر درصد در عرضه یا تعداد سالهای مورد نیاز برای دو برابر شدن عرضه بر اساس نرخ تولید فعلی بیان میشود.
این مدل بیشتر مربوط به داراییهایی است که بیشتر ارزش خود را از کمبود میگیرند. بازارهای طلا برای تعیین ارزش بازار به شدت به جریان موجودی متکی هستند.