معاملات برخط یا آنلاین چیست؟

یکی از سوالاتی که در هنگام فعالیت در بازار بورس ممکن است برای افراد پیش بیاید در مورد معاملات برخط یا آنلاین و ویژگی‌ها و شرایط آن است. معاملات برخط یا آنلاین به معاملاتی گفته می‌شود که به‌ صورت غیرفیزیکی و در بستر اینترنت انجام می‌شوند.

امروزه اینترنت در فعالیت کسب و کارها جایگاه ویژه‌ای دارد و می‌توان گفت احتمال کمی وجود دارد که کسب و کاری بدون حضور در فضای آنلاین به موفقیت دست یابد. اینترنت برای همه افراد محیطی بسیار گسترده‌ و متنوع ایجاد کرده و صاحبان مشاغل نیز به راحتی می‌توانند فعالیت‌ها و تجارت خود را در این درگاه توسعه دهند. بازار سرمایه هم از این امر مستثنی نیست و فضای آنلاین کارایی زیادی در این بازار دارد. در این مطلب به صورت کامل توضیح می‌دهیم که معاملات برخط یا آنلاین چیست و چه مزایایی دارد.

معاملات برخط یا آنلاین چیست؟

 

پیشنهاد ویژه ثروت‌آفرین : فیلتر طلایی بورس

 

معاملات برخط یا آنلاین در بورس چیست؟

معاملات برخط یا آنلاین به معاملاتی اشاره دارد که از طریق اینترنت انجام می‌شوند. یعنی هیچ مکان فیزیکی برای انجام این معاملات وجود ندارد. صرفا کافی است تا شخص به وسیله کامیپوتر یا گوشی همراه خود به خط اینترنت متصل باشد تا بتواند چنین معاملاتی را به انجام برساند.

معاملات بر خط یا آنلاین اولین بار در سال 1971 میلادی و در ایالات متحده ایجاد شد. در واقع، در این سال بازار  NASDAQ در آمریکا راه‌اندازی شد. در این بازار افراد قادر بودند به‌صورت آنلاین و غیرحضوری، به معامله سهام اوراق بهادار موردنظرشان اقدام کنند. این روش معاملاتی به تدریج در سایر نقاط جهان نیز به روش رایج انجام معاملات اوراق بهادار تبدیل شد.

امروزه در کشور ما نیز فعالیت اصلی بازار بورس اوراق بهادار و ارائه خدمات به سهامداران و سرمایه‌گذاران در فضای اینترنت و از طریق سیستم آنلاین کارگزاری‌ها انجام می‌شود. در واقع، فعالان بازار سهام می‌توانند کلیه‌ی فعالیت‌های معاملاتی، از جمله خرید و فروش سهام را به صورت آنلاین انجام دهند.

برای فعالیت آنلاین در بورس لازم است تا سرمایه‌گذاران از کارگزاری‌های فعال در این بازار، کد معاملاتی دریافت کند. به طور کلی ارائه خدمات توسط کارگزاری‌ها به سهامداران شامل دو دسته خدمات آفلاین (غیربرخط) و خدمات آنلاین (برخط) می‌باشد. بر همین مبنا سهامداران نیز به دو گروه تقسیم می‌شوند. گروه اول سرمایه‌گذارانی هستند که انجام فعالیت‌های خود را به کارگزاری‌ها محول می‌کنند و در واقع کارگزاری از طرف سهامدار اجازه دارد تا نسبت به خرید یا فروش سهام اقدام نماید. به این روش، معاملات آفلاین گفته می‌شود. به این صورت که در معاملات آفلاین، شخص برای خرید یا فروش سهام، با کارگزار خود تماس گرفته و درخواست خرید یا فروش را ارائه می‌دهد. سپس کارگزار نسبت به ثبت سفارش اقدام می‌کند. گروه دوم سهامداران نیز شخصا نسبت به خرید و فروش سهام اقدام کرده و با کارگزارشان به صورت غیرمستقیم فعالیت می‌کنند که به این روش معاملات برخط یا آنلاین می‌گویند.

معاملات برخط یا آنلاین چه تفاوتی با معاملات آفلاین دارند؟

معاملات آنلاین چه تفاوتی با معاملات آفلاین دارند؟

معاملات بر خط یا آنلاین با معامله به سبک آفلاین تفاوت‌های بسیاری دارد. حتی قوانین و مقررات حاکم بر این نوع معامله نیز با معاملات فیزیکی متفاوت است. در مجموع می‌توان گفت که تفاوت اصلی معاملات آنلاین یا برخط با آفلاین در این است که در معاملات آفلاین، سرمایه‌گذار درخواست خرید یا فروش سهام مورد نظر خود را به کارگزار ارائه می‌دهد و کارگزار نسبت به ثبت سفارش در سیستم معاملاتی اقدام می‌کند. ولی در معاملات آنلاین یا برخط، سهامدار از طریق درگاهی که کارگزار در اختیارش قرار می‌دهد، شخصا سفارش خود را به سیستم معاملات بورس ارسال می‌نماید.

تفاوت دیگر دو نوع معاملات این است که در معاملات آنلاین یا بر خط، این امکان برای شخص فراهم است که در لحظه سفارش خود را ثبت یا ویرایش کند. ولی در حالت آفلاین سرمایه‌گذار ملزم به برقراری ارتباط با کارگزار است و درخواست خرید شخص با توجه به حجم کاری کارگزار ثبت و ویرایش می‌شود. یعنی، در معاملات آفلاین از لحظه‌ای که سهامدار قصد خرید یا فروش می‌کند تا زمان ثبت سفارش توسط کارگزار، زمان قابل توجهی به هدر می‌رود. اما معامله‌گری که دارای کد آنلاین باشد، به سرعت می‌تواند سفارش خود را ارسال کرده و به ثبت برساند.

معاملات برخط یا آنلاین چه مزایایی دارند؟

روشن است که معاملات برخط، مزایای بسیاری دارد و در واقع بسیاری از محدودیت‌های موجود در معاملات آفلاین را از بین می‌برد. از جمله مهم‌ترین مزایای معاملات آنلاین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

1. دسترسی مستقیم به بازارها و اطلاعات

امروزه روش‌های آنلاین این امکان را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند که به‌ صورت مستقیم به بازارهای موردنظرشان و اطلاعات و اخبار بازار دسترسی داشته باشند. اطلاعاتی مانند شاخص کل بازار، حجم معاملات صورت گرفته در بازه‌های زمانی متفاوت، افزایش یا کاهش رتبه دارایی‌های مالی، افزوده شدن دارایی‌های جدید به بازار و غیره همگی صرفا با بررسی بازار به‌ صورت آنلاین برای معامله‌گران فراهم شده است.

2. سرعت بالای معاملات

عکس 3

عدم نیاز به تماس با کارگزار برای خرید و فروش دارایی در معاملات آنلاین، موجب افزایش سرعت معاملات شده است. در معاملات بر خط یا آنلاین معامله‌گران می‌توانند با یک یا چند کلیک که در برخی موارد تنها چند ثانیه به طول می‌انجامد، معاملات خود را انجام دهند.

3. کاهش احتمال خطا

در روش‌های آفلاین، نیاز به واسطه برای انجام خرید و فروش‌ که همان کارگزار است وجود دارد. وجود حجم بالای معاملات و درخواست‌های معامله‌گران، احتمال بروز خطاهای انسانی در فرایند ارسال سفارش به سیستم مرکزی توسط کارگزاری‌ها را افزایش می‌دهد. اما چنین مشکلاتی در معاملات برخط وجود ندارد. اطلاعات کلیه ثبت سفارش‌ها در معاملات آنلاین توسط خود معامله‌گر از طریق سیستم ارسال می‌شود و امکان بروز خطا تا میزان زیادی کاهش می‌یابد.

4. از بین رفتن محدودیت‌های زمانی و مکانی

همان‌گونه که اشاره شد، در سیستم‌های آنلاین معاملاتی، محدویت‌های مکانی وجود ندارد و معامله‌گران قادرند در هر نقطه از جهان، با استفاده از لپ‌تاپ یا گوشی شخصا به خرید و فروش در بازار موردنظرشان اقدام کنند. هم‌چنین در معاملات آنلاین نیازی به رعایت محدودیت‌های زمانی ساعات کاری کارگزاری‌ها وجود ندارد.

 

پیشنهاد می کنم مقاله  700 فیلتر بورس در سایت Tsetmc را مشاهده فرمایید.

 

سخن نهایی

فعالیت موفق در بازارهای مالی چه در قالب معاملات برخط یا آنلاین و چه با روش‌های افلاین به چند سال فعالیت و کسب تجربه نیاز دارد. بدون برخورداری از دانش کافی، هر نوع معامله‌ای در هر بازاری می‌تواند بسیار زیان‌ده باشد. پس اگر به دنبال تبدیل شدن به یک معامله‌گر حرفه‌ای و کسب سودهای بزرگ از بازارهای آنلاین هستید، بهتر است هر چه زودتر شروع به آموزش کنید. خوشحال می شویم نظران ارزشمند خود را در مورد معاملات آنلاین در بخش نظرات ثروت آفرین بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *