بهره یا سود مرکب چیست؟ (نحوه محاسبه سود مرکب)

بهره یا سود مرکب

در این مقاله قصد داریم به توضیح و نحوه محاسبه سود مرکب بپردازیم. با ما همراه باشید.

سود مرکب به معنی قرار گرفتن سود در یک دوره جدید، به اصل پول و سود دوره قبل است. در اصطلاح همان سود روی سود خودمان است.

 برای توضیح بهتر از سود مرکب یا سود ترکیبی، شما را با  دو روش نحوه محاسبه سود ساده و نحوه محاسبه سود مرکب، آشنا خواهیم کرد.

 اکثر مردم با سود ساده آشنا هستند، اما درک تفاوت و مفهوم آن با سود مرکب، مسیر سرمایه گذاری های آینده شما را نیز می تواند متحول کند. بنابراین با دقت آموزش آن توجه کرده تا کاملاً متوجه شوید که سود مرکب چیست.

 آموزش محاسبه سود ثابت و ساده

 آموزش محاسبه سود ثابت و ساده

اگر ماهانه ۲ درصد یعنی برابر با سود سالانه ۲۴ درصد بانک  به صورت ثابت به سرمایه گذاران سود پرداخت کند،به این معنی است که ۲۴ درصد در سال به سرمایه اولیه آنها اضافه خواهد شد.

 یعنی اگر مبلغ سرمایه گذاری آنها ۱۰ میلیون تومان باشد، برای این مبلغ سود سالیانه دو میلیون تومان و سود ماهانه دویست هزار تومان خواهد بود.بنابراین در پایان دوره سرمایه گذاری ما ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خواهیم داشت.

آموزش محاسبه سود  مرکب یا ترکیبی

برخی از افراد با تنها سرمایه خود وارد این میدان پر ریسک می شوند و برخی دیگر بدون اینکه شناختی از بازار داشته باشند اقدام به خرید رمز ارزهای جدید می کنند. به یاد داشته باشید که یکی از مهمترین چیزهایی که یک سرمایه گذار یا تریدر علاقه مند به کریپتو باید به آن توجه کند “محاسبه نرخ بازگشت سرمایه” است. شما می توانید برای محاسبه سود بهره مرکب از فرمول زیر استفاده کنید.

A = P(1+r/n)(nt)  

A: سود نهایی به دست آمده یا ارزش نهایی سرمایه گذاری

P: مبلغ اولیه سرمایه گذاری

r: نرخ سود (میزان سودی که از هر معامله انتظار داریم)

n: تعداد دفعات سود مرکب (تعداد دفعاتی که در یک بازه زمانی با این سود کسب درآمد می کنیم)

t: مدت زمان مورد نظر برای سرمایه گذاری

برای اینکه نحوه محاسبه سود مرکب را اساسی یاد بگیرید به جدول زیر نگاه کنید. فرض کنید شما در حساب خود 10/000 دلار پس انداز دارید و این حساب 5% سالانه سود دریافت می کند. بعد از 10 سال میزان سرمایه شما به صورت زیر است.

 آموزش محاسبه سود ثابت و ساده

جدول محاسبه سود مرکب

در مدت زمان 10 سال مقدار سرمایه شما به این صورت محاسبه می شود:

P: 10000

r: 0/05

n: 1

t: 10

با جایگذاری این اعداد در فرمول سود نهایی محاسبه شده و به دست می آید.

A = 10000 (1 + 0.05 / 1) (۱ × ۱۰) = ۱۶۲۸۸.۹۵

با گذشت 10 سال در این سرمایه گذاری بهره مرکب 6288/95 دلار است. همین جدول و فرمول را برای سرمایه گذاری در بازار رمز ارزها می توان محاسبه کرد.

نتیجه گیری

یکی از مهمترین مفاهیم پولی، بهره مرکب است که محاسبه سود مرکب آن را به خوبی باید درک کرد. سود مرکب یافتن یک روش سرمایه گذاری کرد هم امن و مرکب و هم دارای سود قابل توجهی باشد بدون شک کار آسانی نخواهد بود. برای اینکه بیشترین سود را داشته باشید، بهتر است پول خود را در اوراق بهادار یا بخش های دیگر سرمایه گذاری کنید و با کسی مشورت کنید تا سود شما را با خرید و فروش این اوراق چند برابر کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *