زمان فروش عرضه اولیه ها چه موقع است؟

یکی از سوالات مهم برای افرادی که به تازگی وارد بازار بورس می‌شوند این است که فروش عرضه اولیه ها چه زمانی است؟ در این مطلب استراتژی‌های موجود در مورد سهم‌های عرضه اولیه را بررسی خواهیم کرد و البته ابتدا لازم است مروری بر مفهوم عرضه اولیه داشته باشیم.

عرضه اولیه ها یکی از گزینه‌های مناسب سرمایه‌گذاری در بازار بورس به خصوص برای سهامداران تازه وارد هستند. به دلیل این‌که در گذشته قیمت سهام عرضه اولیه‌ ها مطابق با سیاست‌های مسئولین بازار سرمایه با هدف افزایش جذابیت خرید سهام، کم‌تر از ارزش ذاتی قیمت‌گذاری می‌شد و در کوتاه مدت سود خوبی نصیب سهامداران می‌کرد، این موضوع در میان فعالان بازار سرمایه پذیرفته شده که عرضه اولیه‌ ها رشد قیمت مناسب و بازدهی خوبی دارند.

فروش عرضه اولیه

 

پیشنهاد ویژه ثروت‌آفرین : فیلتر طلایی بورس

 

عرضه اولیه در بورس یعنی چه؟

زمانی که یک شرکت سهامی خاص برای اولین بار اقدام به عرضه سهام خود در بازار سرمایه کند، به سهام عرضه شده عرضه اولیه گفته می‌شود. ممکن است برخی به اشتباه تصور کنند که عرضه اولیه مربوط به شرکت‌های تازه کار است، ولی در واقع عرضه اولیه توسط شرکت‌هایی انجام می‌شود که عملکرد مناسبی داشته‌اند و پس از بررسی و ارزیابی عملکردشان، اجازه خرید و فروش سهام آن‌ها در بازار سرمایه صادر شده است.

بنابراین اکثر شرکت‌هایی که اقدام به عرضه اولیه می‌کنند، سابقه مناسبی داشته و با موفقیت از فیلترهای شرکت بورس یا فرابورس عبور کرده‌اند. به بیان دیگر، عرضه اولیه عمومی سهام یک شرکت، امکان شرکت در معاملات آن را برای تمامی سهامداران دارای کد بورسی فراهم می‌کند.

انواع استراتژی‌های موجود برای فروش کدامند؟

با توجه به بازه زمانی سرمایه‌گذاری افراد در بازار، می‌توان دو استراتژی کوتاه مدت و بلندمدت را در مورد زمان فروش عرضه اولیه در نظر گرفت که شامل دید کوتاه مدت و دید بلندمدت می‌باشد.

 

پیشنهاد می کنم مقاله بیش از 700 فیلتر مهم و کاربردی بورس در سایت Tsetmc را مشاهده فرمایید.

 

سرمایه‌گذاران دارای دید کوتاه مدت از چه استراتژی برای فروش عرضه اولیه استفاده می‌کنند؟

سهامداران و سرمایه‌گذارانی که دارای دید کوتاه‌مدت هستند و در واقع هدفشان کسب سود در بازه زمانی کوتاه‌مدت است، عموما پس از اولین کاهش در قیمت و منفی شدن روند قیمتی سهام و در اولین روزی که صف خرید سهم از بین برود، اقدام به فروش سهام عرضه اولیه خود می‌کنند.

این گروه از سهامداران اغلب ریسک‌پذیری پایینی دارند یا به دلیل نیاز به سرمایه خود، ترجیح می‌دهند در اولین فرصت ممکن سهامشان را به فروش برسانند.

 

پیشنهاد می کنم مقاله بیش از 20 فیلتر نوسان گیری بورس در سایت دیده بان بازار را مطالعه کنید

 

سرمایه‌گذاران دارای دید بلندمدت از چه استراتژی برای فروش عرضه اولیه استفاده می‌کنند؟

گروه دوم سرمایه‌گذارانی هستند که به سرمایه خود نیازی نداشته و نسبت به بازار بورس دید بلند مدت دارند. این افراد به دنبال سود حاصل از روند صعودی سهام در باندمدت هستند و به همین دلیل، سهام عرضه اولیه را تا چندین ماه نگه می‌دارند.

سرمایه‌گذاران دارای دید بلندمدت از چه استراتژی برای فروش عرضه اولیه استفاده می‌کنند؟

به طور کلی عرضه اولیه ‌ها دو نوع بازدهی و روند صعودی دارند. رشد مرحله اول از زمان عرضه آغاز شده و تا پایان صف خرید ادامه پیدا می‌کند. بازدهی در این مرحله می‌تواند از 30 تا 200 درصد متغیر باشد. در پایان مرحله اول رشد، معمولا قیمت سهم برای مدت چند روز تا چند هفته با کاهش مواجه شده و در اصطلاح وارد فاز اصلاحی می‌شود.

مرحله دوم رشد که پس از فاز اصلاحی آغاز می‌شود، برخلاف مرحله اول، با صف خرید طولانی و سنگین همراه نیست و حتی با افت و خیزهای فراوان نیز مواجه می‌شود. این مرحله بسیار کندتر از مرحله اول سپری خواهد شد، اما در پایان و به طور کلی روند قیمت سهم صعودی خواهد بود.

در کل سرمایه‌گذارانی که ریسک‌پذیر نیستند، نسبت به کاهش سود بدست آورده‌شان نگرانی دارند، سود بسیاری (200 تا 300 درصد) در مرحله ی اول کسب کرده‌اند، یا سهم بهتری برای خرید در نظر دارند و یا برای خرید عرضه اولیه‌ی جدید به نقدینگی نیاز پیدا کرده‌اند، بهتر است پس از کاهش یافتن صف خرید و یا منفی شدن قیمت سهام، اقدام به فروش آن نمایند.

اما سرمایه‌گذارانی که دید بلندمدت دارند، ریسک‌پذیر هستند، در کسب سود عجله ندارند، برای مدتی به سرمایه‌شان نیاز پیدا نمی‌کنند، یا به دنبال خرید مجدد همان سهم هستند، و از همه مهم‌تر مشکلی با پذیرش ریسک احتمالی از دست رفتن بخشی از سود کسب شده در کوتاه‌مدت ندارند، در صورت نگهداری سهام عرضه اولیه برای مدت طولانی به احتمال زیاد سود بیشتری کسب خواهند کرد.

البته توجه به این نکته ضروری است که این روند برای تمام عرضه اولیه‌ ها به صورت یکسان اتفاق نمی‌افتد و ممکن است برخی از آن‌ها برای یک دوره‌ی بلندمدت روند منفی را تجربه کنند یا وارد فاز اصلاحی طولانی مدت شوند. این احتمال هم برای برخی عرضه اولیه ها وجود دارد که در مرحله اول با رشد خوبی مواجه نباشند. علاوه بر این، ممکن است سهم مورد نظر در پایان مرحله اصلاح اولیه، برای مدت زمان طولانی در یک محدوده قیمتی ثابت، نوسان خود را حفظ کند و با صعود یا نزول قابل توجهی مواجه نشود.

البته این نتایج تا حد زیادی قابل پیش‌بینی و بررسی است. چون به عواملی مانند روند کلی بازار و قیمت کشف شده سهم در زمان عرضه اولیه آن بستگی دارد و سرمایه‌گذاران حرفه‌ای در بازار سرمایه پیش از خرید و فروش سهام کلیه‌ی موارد مهم را مورد بررسی قرار می‌دهند.

عرضه اولیه چیست؟

هنگامیکه تصمیم می گیرد سهام خود را در بورس عرضه کند و تقاضای شرکت مورد موافقت قرار می گیرد برای اولین بار سهام خود را در بورس عرضه می کند که به آن عرضه اولیه می گیوند.

استراتژی‌های فروش عرضه اولیه کدامند؟

سرمایه‌گذاران در بورس برای فروش عرضه های اولیه خریداری شده از استراتژی های مختلف استفاده می کنند. این استراتژی اول کوتاه مدت است که سهامداران پس از خرید عرضه اولیه نسبت به فروش آن در چند روز اول اقدام می کنندو دیگری استراتژی بلندمدت است که سرمایه گذاران برای چند ماه سهام مورد نظر را نگهداری و سپس نسبت به فروش عرضه اولیه اقدام می کنند.

 

پیشنهاد ویژه : محصول حرفه ای جادوی فیلتر و اندیکاتور

 

سخن نهایی

بسیاری از افراد با هدف کسب سودهای قابل توجه حاصل از سرمایه‌گذاری در عرضه اولیه سهام شرکت‌های مختلف وارد بازار سرمایه می‌شوند. با توجه به این‌که سیاست‌گذاران چنین شرکت‌هایی معمولا قیمت سهامشان را کمتر از ارزش ذاتی در نظر می‌گیرند، سرمایه‌گذاری در سهام عرضه اولیه همواره برای سهامداران دارای جذابیت بوده است. اما در این میان تشخیص بهترین زمان برای فروش عرضه اولیه نقش مهمی در میزان بازدهی کسب شده توسط فرد خواهد داشت.

فعالان حرفه‌ای در بازار سرمایه، برای تعیین زمان فروش عرضه اولیه علاوه بر توجه به شرایط و استراتژی‌های شخصی، به مواردی مانند وضعیت کلی بورس، ارزش ذاتی سهم مورد نظر، نوع معاملات سهامداران عمده، برچیده شدن صف خرید اولیه و غیره توجه می‌کنند و همواره این نکته را در نظر دارند که قیمت عرضه اولیه‌ ها برای همیشه افزایش پیدا نخواهد کرد و تشخیص زمان مناسب اقدام برای فروش است که تعیین کننده میزان بازدهی خواهد بود. برای این منظور بهتر است از اقدامات شتاب‌زده پرهیز کرده و با تحلیل‌گران حرفه‌ای و فعالان دارای تجربه در بازار نیز مشورت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *