لایه دوم اتریوم چیست و چه کاربردی دارد؟ (ethereum layer2)

پیچیدگی‌های شبکه‌هایی مانند اتریوم سبب بروز مشکلات و معایبی روی آن مانند کاهش سرعت یا هزینه‌ داشتن آن می شود. در چنین مواقعی راه‌حل‌های جدید مانند لایه دوم اتریوم می‌توانند با مطرح شدن و انجام آزمون و خطا، نقش جدیدی را در عمل بازی کنند و خدمات مورد نیاز کاربران را برآوده کنند. خدماتی که بهبود کیفیت آن، علاقه بسیار جامعه به این شبکه را در پی خواهد داشت.

اتریوم یکی از محبوب‌ترین شبکه‌های بلاک چین است که در حال حاضر مورد استفاده قرار می‌گیرد و تا به امروز نیز بسیار موفق بوده است. تعداد کل برنامه‌های غیرمتمرکز روی اتریوم تا می 2020، 2855 بوده است و بسیاری از دیگر برنامه‌ها که در حال توسعه هستند. همچنین پتانسیل اتریوم برای تقویت فضای امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) نشان‌دهنده احتمال افزایش گسترده تعداد برنامه‌ها و کاربران در شبکه اتریوم است.

افزایش مداوم تعداد کاربران در این شبکه منجر به محدودیت‌های خاصی در آن شده است. در این لحظه است موضوعی تحت عنوان بهترین راه‌حل‌های لایه دوم اتریوم به تصویر کشیده می‌شود. با ما همراه باشید تا در این مقاله با لایه دوم اتریوم بیشتر آشنا شویم و اطلاعات لازم در خصوص آن را تجزیه و تحلیل کنیم.

از اتریوم چه می‌دانیم؟!

لایه دوم اتریوم

اتریوم پلتفرمی است که از فناوری بلاک چین پشتیبانی می‌کند و به خاطر ارز دیجیتال بومی خود که با نام اتر یا ETH یا اتریوم شناخته می‌شود. ماهیت فناوری بلاک چین چیزی است که پلتفرم اتریوم را ایمن می‌کند و چنین امری سبب می‌شود که امنیت لازم در شبکه به دست آید.

پلتفرم اتریوم غیر از شبکه‌ای از برنامه‌های غیرمتمرکز (به نام dApps) از اتر نیز پشتیبانی می‌کند. قراردادهای هوشمند که از پلتفرم اتریوم سرچشمه گرفته‌اند، جزء اصلی نحوه عملکرد پلتفرم هستند. بسیاری از امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) و سایر برنامه‌ها از قراردادهای هوشمند در ارتباط با فناوری بلاک چین استفاده می‌کنند.

اتریوم مانند سایر ارزهای دیجیتال از فناوری بلاک چین استفاده می‌کند. تصور کنید که زنجیره‌ای بسیار طولانی از بلوک‌ها به هم مرتبط شده‌اند و تمام اطلاعات مربوط به هر بلوک برای هر عضو شبکه بلاک چین شناخته شده است.

با داشتن دانش یکسانی از بلاک چین، که به عنوان دفتر کل الکترونیکی عمل می‌کند، هر عضو شبکه، توافق اکثریت را می‌تواند در مورد وضعیت بلاک چین ایجاد و حفظ کند.

فناوری بلاک چین در مورد وضعیت شبکه اتریوم، توافق اکثریت را ایجاد می‌کند. در نتیجه بلوک‌های جدیدی به بلاک چین اتریوم اضافه می‌شوند تا تراکنش‌ها را پردازش کنند و ارزهای دیجیتال اتر جدید ضرب کنند یا قراردادهای هوشمند را برای اتریوم dApps اجرا کنند.

امنیت اتریوم

شبکه اتریوم امنیت خود را از ماهیت غیرمتمرکز فناوری بلاک چین نشأت می‌گیرد. شبکه گسترده‌ای از رایانه‌ها در سرتاسر جهان شبکه بلاک چین اتریوم را حفظ می‌کنند و این شبکه برای ایجاد هرگونه تغییر در بلاک چین نیازمند توافق اکثریت است.

فرد یا گروهی از شرکت‌کنندگان در شبکه باید کنترل قدرت محاسباتی پلتفرم اتریوم را به دست آورند. چنین وظیفه‌ای برای عمل موفقیت‌آمیز بلاک چین اتریوم، اگر غیرممکن نباشد، امری بسیار بزرگ است. پلتفرم اتریوم این امکان را دارد برنامه‌های بسیار زیادتری نسبت به ETH و یا سایر ارزهای دیجیتال پشتیبانی نماید.

کاربران این شبکه این امکان را خواند داشت در پلتفرم اتریوم طیف بسیار وسیعی از برنامه‌ها را ایجاد و منتشر کنند. همچنین میتوانند از آن کسب درآمد کرده و از ETH یا ارز دیجیتال دیگری به عنوان عامل پرداخت استفاده نمایند.

از کجا اتریوم بخریم؟!

از آنجایی که اتریوم دومین ارز دیجیتال بزرگ است، درنتیجه در بسیاری از پلتفرم‌های معاملاتی مختلف در دسترس است. کارگزارانی مانند WeBull و Robinhood از اتریوم همراه با تمام صرافی‌های ارزهای دیجیتال پشتیبانی می‌کنند. برخی از بهترین صرافی‌ها که می‌توان از آن‌ها اتریوم خرید عبارت است از Coinbase، Gemini، Crypto.com، eToro و Voyager.

قابل ذکر است که سرمایه‌گذاران در ایالات متحده باید با تأیید هویت خود در پلتفرم قبل از خرید ارزهای دیجیتال، قوانین مشتری خود را بشناسند و رعایت کنند.

چرا لایه دوم اتریوم؟

لایه دوم اتریوم

افزایش تعداد برنامه‌ها و کاربران در شبکه اتریوم عامل افزایش بار در شبکه است. ظرفیت شبکه اتریوم محدود است. بنابراین، هزینه استفاده از شبکه با رقابت بیشتر و بیشتر کاربران با یکدیگر برای افزودن تراکنش‌ها به شبکه اتریوم، بطور چشمگیری افزایش می‌یابد. در نتیجه راه‌حل‌های لایه دوم اتریوم ابزاری حیاتی برای رسیدگی به مشکلات عملکرد شبکه در نظر گرفته می‌شوند.

امروزه بسیاری از راهکارهای اتریوم در حال تحقیق، آزمایش و پیاده‌سازی با رویکردهای مختلف است. هدف اولیه مقیاس‌پذیری شبکه اتریوم به افزاش سرعت تراکنش در کنار خروجی تراکنش ها بوده است. در عین حال، راهکارهای مقیاس‌پذیر نباید امنیت یا عدم تمرکز شبکه اتریوم را به خطر بیندازند. لایه دوم اتریوم همچنین نگرانی‌های مربوط به قیمت‌های غیر منطقی و کند تراکنش‌ها در بلاک چین لایه اول را نیز بهبود می‌بخشد.

چرا راه‌حل‌های لایه دوم اتریوم مهم هستند؟

راه‌حل‌های لایه دوم اتریوم مهم هستند زیرا امکان مقیاس‌پذیری و افزایش توان عملیاتی را فراهم می‌کنند و در عین حال یکپارچگی بلاک چین اتریوم را حفظ می‌کنند و امکان تمرکززدایی کامل، شفافیت و امنیت را نیز فراهم می‌کنند.

همچنین ردپای کربن را نیز کاهش می‌دهند (مصرف گاز کمتر، به معنای مصرف انرژی کمتر که در نهایت برابر است با مصرف کربن کمتر.) اگرچه بلاک چین اتریوم پرکاربردترین بلاک چین و مسلماً ایمن‌ترین نوع آن است، اما این بدان معنا نیست که با کاستی‌هایی همراه نباشد.

در لایه اول اتریوم زمان تراکنش کند است (13 تراکنش در ثانیه) و هزینه گاز مورد استفاده برای تولید انرژی نیز گران است. اما لایه دوم در بالای بلاک چین اتریوم ساخته شده و تراکنش‌ها را ایمن، سریع و مقیاس‌پذیر نگه می‌دارد. هر نوع راه حلی مزایا و معایب خاص خود را دارد که باید در نظر گرفته شود. مانند توان عملیاتی، هزینه‌های انرژی، امنیت، مقیاس‌پذیری و از همه مهمتر عملکرد.

بدون شک لایه دوم اتریوم تمام این نیازها را برآورده نمی‌کند. با این حال، راه‌حل‌های مقیاس‌بندی در لایه دوم وجود دارد که هدف آن‌ها بهبود تمامی این جنبه‌ها است. این راه‌حل‌ها rollup نامیده می‌شوند.

لایه اول در مقابل لایه دوم اتریوم

لایه اول در مقابل لایه دوم در اتریوم

لایه اول اصطلاحی است که برای معماری بلاک چین زیربنایی اتریوم استفاده می‌شود و تغییرات در آن را راه‌حل‌های لایه اول می‌نامند. به عنوان مثال، اتریوم را می‌توان با افزایش اندازه بلوک و در نتیجه تعداد تراکنش‌های تأیید شده در هر بلوک به راحتی مقیاس‌پذیر کرد.

با این حال، این امر ماینینگ را با مصرف بالای انرژی و درنهایت هزینه بسیار گران همراه می‌کند. همچنین لازم به ذکر است که متمرکز کردن شبکه فقط برای ثروتمندترین استخراج‌کنندگان با بهترین تجهیزات ممکن است. چنین امری می‌تواند قدرت تأیید زنجیره را فقط در اختیار و توان چند نفر بگذارد و شبکه را در معرض حملات مخرب نیز قرار دهد.

جامعه اتریوم نمی‌خواهد تغییر لایه اول را ایجاد کند، زیرا این تغییر تمرکززدایی و در نتیجه امنیت شبکه اتریوم را با مشکلات جدی مواجه می‌کند.

راه‌حل‌های لایه دوم در بالای شبکه ساخته می‌شوند و نیازی به تغییر در لایه اول ندارند. راه‌حل‌های لایه دوم از مکانیزم امنیت شبکه لایه اول استفاده می‌کنند اما سرعت تراکنش‌ها را به شدت افزایش می‌دهند.

لایه اول اتریوم می‌تواند حدود 15 تراکنش در ثانیه را انجام دهد، در حالی که برخی از پروژه‌های لایه دوم می‌توانند آن را تا 4000 تراکنش در ثانیه افزایش دهند.

بررسی عمیق‌تر راه‌حل‌های لایه دوم اتریوم

راه‌حل‌های لایه دوم اساساً از نام خود چیزهای زیادی در مورد خود به معامله‌گر می‌گویند. لایه دوم، شبکه متفاوتی است که در بالای شبکه اصلی اتریوم یا لایه اول اجرا می‌شود.

راه‌حل‌های لایه دوم اتریوم در قالب قراردادهای هوشمند در شبکه اتریوم باقی می‌مانند. راه‌حل‌های این لایه برای تعامل با شبکه اصلی نیازی به تغییر در پروتکل سطح پایه ندارند.

همچنین راه‌حل‌های مقیاس‌بندی لایه دوم می‌توانند عملکردهای مختلفی مانند محاسبات خارج از زنجیره و مقیاس‌پذیری پرداخت‌ها را نیز انجام دهند.

همچنین لازم به ذکر است که قرارداد هوشمند، قراردادی خود اجرا است که شرایط توافق بین خریدار و فروشنده به صورت مستقیم با استفاده از خطوط کد نوشته می‌شود.

کد و توافق‌نامه‌های موجود در این نوع قرار داد در سراسر شبکه بلاک چین غیرمتمرکز توزیع شده، وجود دارد. درواقع کد، نحوه اجرا قرارداد را کنترل می‌کند و تراکنش‌ها قابل پیگیری و برگشت‌ناپذیر هستند.

قراردادهای هوشمند امکان انجام معاملات و توافقات قابل اعتمادی را میان طرف‌های ناشناس و بدون نیاز به مرجع، سیستم قانونی یا مکانیزم اجرایی خارجی برای مدیریت، امکان‌پذیر می‌سازد.

لایه دوم اتریوم چه تأثیری بر اتریوم خواهد داشت؟

پروژه‌های لایه دوم به عنوان راه حلی برای مقیاس‌پذیری اتریوم (و سایر ارزهای دیجیتال) از اهمیت بسیاری برخوردار هستند. لایه دوم در اتریوم که در میان سال‌های 2021 تا 2022 به اتریوم لایه اول پیوسته است، مشکلات شلوغی و سرعت پایین تراکنش‌ها را به میزان قابل توجهی کاهش داده است.

راه‌حل‌های لایه دوم پس از راه‌اندازی کامل لایه از بین نخواهند رفت و سرعت تراکنش را نیز بیشتر می‌کنند و هزینه‌های تراکنش را به حداقل می‌رسانند.

برخی از راهکارهای قابل توجه در لایه دوم اتریوم

برخی از راهکارهای قابل توجه در لایه دوم اتریوم

کار تمام راه‌حل‌های لایه دوم بر یک عنصر متمایز متمرکز است، یعنی انتقال اکثر تراکنش‌ها به خارج از زنجیره. در نتیجه، راه‌حل‌های این لایه می‌توانند سرعت پردازش تراکنش را بهبود بخشند و در عین حال هزینه‌های انرژی مورد نیاز برای تراکنش‌ها را نیز کاهش دهند.

در بازه زمانی کوچکی نیز بسیاری از راه‌حل‌های لایه دوم اتریوم در جذب افراد علاقه‌مند موفق بوده‌اند. در ادامه برخی از بهترین راهکارهای لایه دوم اتریوم که در حل بسیاری از مسائل پیچیده موفق بوده‌اند، ذکر شده است:

Polygon

Polygon که قبلاً با نام Matic شناخته می‌شد، پلتفرمی در حال ظهور برای توسعه شبکه‌های بلاک چین مبتنی بر اتریوم و اتصال آن‌ها به یکدیگر است. تمامی ابزارها و مؤلفه‌های مهم مورد نیاز توسعه‌دهندگان در Polygon برای ایجاد نمونه‌های بهینه اتریوم تعبیه شده است.

Polygon بسته کاملی از ویژگی‌های بلاک چین مستقل مانند حاکمیت و مقیاس‌پذیری را ارائه می‌دهد. علاوه بر این، بهبود قابل توجهی در انعطاف‌پذیری برای توسعه‌دهندگان و امنیت اتریوم را نیز در بر دارد. تاخیری که با استفاده از Polygon در انتقال اتریوم به لایه دوم به وجود می‌آید، به یکی از محبوب‌ترین راه‌حل‌های این لایه تبدیل می‌شود.

امروزه شبکه Polygon بدون توجه به کاهش فعلی در بازار، به صورت کلی و تصاعدی در حال گسترش است. ارزش توکن بومی شبکه Polygon، یعنی Matic، در حال حاضر در محدوده قیمت 2 دلار در نوسان است. علاوه بر این، Polygon با بسیاری از شرکای محبوب مانند Umbrella Network، Kambria Open Innovation، Graphlink و Mogul Productions در کنار بسیاری از نام‌های برجسته دیگر ایجاد همکاری کرده است.

Cartesi

یکی دیگر از نمونه‌های برجسته در میان راهکارهای محبوب مقیاس‌پذیری لایه دوم اتریوم، Cartesi است. نکته جالب در خصوص Cartesi این است که چیزی بیش از پرداختن به مسائل مقیاس‌پذیری و هزینه‌های بالای تراکنش انجام می‌دهد. راه حل لایه دوم Cartesi از حل مشکلات فناوری‌های قدیمی و نرم افزاری نیز پشتیبانی می‌کند.

به منظور حل مشکلات سازگاری، Cartesi از Cartesi Machine استفاده می‌کند. Cartesi Machine انعطاف‌پذیری را در خارج از زنجیره غیرمتمرکز در محیطی مبتنی بر لینوکس ارائه می‌دهد.

لازم به ذکر است که Cartesi از توکن بومی خود یعنی CTSI برای ارائه مشوق‌ها به اپراتورها و افراد استفاده می‌کند. در نتیجه، می‌تواند افراد را برای تعامل صادقانه و شفاف با یکدیگر در این شبکه تشویق کند.

Cartesi

Arbitrum

Arbitrum نیز یکی دیگر از ورودی‌های قابل توجه در میان راهکارهای محبوب لایه دوم اتریوم است. آزمایشگاه‌های خارج از زنجیره، Arbitrum را با ویژگی‌هایی برای تعامل نزدیک با اتریوم توسعه داده‌اند. در نتیجه توسعه‌دهندگان را قادر می‌سازد تا قراردادهای هوشمند خود را آسان‌تر جمع‌آوری کنند. سه جزء اصلی Arbitrum شامل اعتباردهنده‌ها، کامپایلر و EthBridge است.

اعتباردهنده‌ها مسئول اکثر فعالیت‌های خارج از زنجیره در کنار نظارت بر وضعیت شبکه هستند. کامپایلر به جمع‌آوری مجموعه‌ای از قراردادهای هوشمند کمک می‌کند.

EthBridge نیز برنامه غیرمتمرکز است که در شبکه اصلی اتریوم مستقر شده است. این مورد به عنوان اتصال بین شبکه اصلی اتریوم و آربیتروم عمل می‌کند. نکته جالب در خصوص این شبکه این است که Arbitrum توکن بومی ندارد و هیچ برنامه‌ای برای راه‌اندازی چنین امری در آینده ندارد.

یکی دیگر از نکات مهم Arbitrum به عنوان یکی از بهترین راهکارهای لایه دوم اتریوم، پشتیبانی از تجمع تراکنش‌های زنجیره جانبی یا sidechain است که به آن فناوری جمع آوری نیز می‌گویند. همچنین ورودی‌های مختلف قابل توجهی در لیست شرکای Arbitrum وجود دارد که عبارت‌اند از Chainlink، Graph Protocol، OKEx، و بسیاری دیگر.

Arbitrum

Parastate

جستجوی شما برای محبوب ترین راهکارهای لایه دوم شما را به Parastate نیز می‌رساند. با پشتیبانی شبکه Polkadot، Parastate می‌تواند جایگزینی عملی برای ماشین مجازی اتریوم ارائه دهد.

این پلتفرم همچنین سبب می‌شود سازگاری یکپارچه با برنامه‌های غیرمتمرکز در لایه دوم توسعه یابند. Parastate پلتفرمی قابل اعتماد به دلیل ساختار توکن دوگانه آن است. این توکن با نام STATE مورد معامله قرار می‌گیرد.

Optimism

مثال دیگری در میان راهکارهای مقیاس‎‌پذیر اتریوم، Optimism است که می‌تواند بهبود را در مقرون به صرفه بودن تراکنش‌ها ارائه دهد. Optimism می‌تواند بهبودهای موثر در سرعت تراکنش برای کاربران اتریوم را فراهم کند. توسعه‌دهندگان به راحتی می‌توانند قراردادهای هوشمند را با قابلیت اجرا بر روی Optimism ایجاد کنند که البته با استثنائات خاصی همراه است.

علاوه بر این، Optimism امکان تعامل کدهای خارج از زنجیره مانند UI و کیف پول با قراردادهای لایه دوم را فراهم می‌کند. یکی از نکات برجسته Optimism به طور مستقیم به همکاری آن با Synthetix اشاره می‌کند. Synthetix  نیز از جمله سیستم عامل‌های محبوب در زمینه امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) است.

این پلتفرم اخیراً نیز اعلام کرده است که به کاربران دارای توکن های SNX اجازه می‌دهد تا سهام خود را در راه حل‌های لایه دوم Optimism قرار دهند. علاوه بر این، Optimism نیز با توکن‌های Rubicon و Etherscan مشارکت داشته است.

Optimism

Chain xDAI

آخرین نمونه در میان راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری لایه دوم اتریوم، XDAI Chain است. XDAI Chain نوعی از زنجیره جانبی مبتنی بر اتریوم است که از کاربران در پردازش تراکنش‌ها با سرعت‌های بالاتر و هزینه‌های کمتر پشتیبانی می‌کند. زنجیره جانبی نیز درواقع ابزاری است که توسط آن نقل و انتقال ارزش در بلاک چین صورت می‌گیرد.

در واقع این زنجیره بر اساس عنوانی که دارد، زنجیره‌ای جانبی است که دارایی را در میان بلاک چین اصلی و سایر بلاک‌های دیگر منتقل می‌کند. وجود زنجیره جانبی در کنار زنجیره اصلی بلاک چین می‌تواند نیازی که کاربران در زمینه نقل و انتقالات دارند را بسیار ساده کند. همچنین این زنجیره سبب افزایش لایه‌های فناوری بلاک چین نیز می‌شود.

زنجیره xDAI نیز از مکانیزم اثبات سهام (PoS) برای کمک به کاربران کمک می‌کند تا توکن‌های xDAI بومی را در شبکه قرار دهند تا اعتبار لازم را به دست آورند. همچنین نکته مهم این است که xDAI نوعی از استیبل کوین است. اثبات سهام یا Proof Of Stake نیز روشی جهت حفاظت از امنیت شبکه‌های بلاک چین و همچنین جایگزین استخراج است.

درواقع در روش اثبات سهام، معامله‌گرانی که علاقه‌مند هستند در خصوص تأیید تراکنش‌ها و ایجاد بلاک، فعالیت داشته باشند، قادر هستند ارز دیجیتال اصلی شبکه را خریداری نمایند. امروزه رشد مداوم اکوسیستم xDAI و ادغام و مشارکت آن با دیگر پروژه‌ها و پلتفرم‌های مختلف، بسیار تقویت شده است.

در حال حاضر، پلتفرم xDAI شرکای قابل توجه زیادی مانند Unifty، Chainlink، Ramp Network، CardStack، HOPR، SushiSwap، Ankr را دارد.

Chain xDAI

مشکلات راهکارهای لایه دوم چیست؟

در خصوص راهکارهای لایه دوم اتریوم، به استفاده از لایه اول، مشکلاتی نیز وجود دارد که در ادامه ذکر شده است:

  1. ترکیب‌پذیری اتریوم را کاهش می‌دهد

“ترکیب پذیری” به قابلیت همکاری و آزادی خلاقانه اتریوم اشاره دارد که سنگ اصلی ایده اولیه پروژه بود.

اصطلاح «لگوهای پولی» برای اشاره به این که چگونه گزینه‌های مالی غیرمتمرکز مختلف را می‌توان به راحتی در کنار هم قرار داد، به ویژه با استفاده از اتریوم ابداع شد.

با این حال، هنگام ایجاد فضای ایزوله موثر در لایه دوم، تراکنش‌ها به این نوع پروتکل جداگانه محدود می‌‌شوند.

اتصالات ممکن است با مشکل مواجه شود یا به کلی از بین برود زیرا لایه دو ممکن است راهی برای تعامل با لایه دوم dApp دیگر در پروتکل متفاوت یا با dApp در لایه یک نداشته باشد.

  1. می تواند نقدینگی را از بلاک چین اولیه حذف کند

اهمیت نقدینگی در هر بازار مالی بسیار زیاد است و بازاری سالم ایجاد می‌کند که در آن معاملات بیشتری را می‌توان به موقع به لطف باز کردن و پر کردن موقعیت‎های معامله‌گران متعدد ایجاد کرد.

هنگامی که dApps یک لایه اضافی و جداگانه ایجاد می‌کند، این احتمال وجود دارد که نقدینگی کمی را پخش کند.

اتریوم نیاز به حفظ بازار قوی و روان برای همه کالاها و توکن‌های مالی روی پلتفرم‌ها دارد، بنابراین اگر نقدینگی بیش از حد به لایه‌های جداگانه ارسال شود، ضرر در پی خواهد داشت.

  1. اصطکاک اضافی در هنگام سوار شدن (و زمان) در لایه دوم اتریوم وجود دارد

هنگامی که چندین لایه اضافی روی اتریوم قرار می‌گیرند، زنجیره لایه و dApp های مختلف برای انتقال داده ها و اطلاعات نیاز دارند.

با توجه به نظر کاربران، اگر وجوه به پروتکل‌های لایه دو مختلف ارسال شده باشد، دشواری ردیابی همه آن‌ها و ایمن نگه داشتن آن‌ها افزایش می‌یابد.

  1. آسیب‌پذیری‌های امنیتی و حریم خصوصی بیشتری در لایه دوم اتریوم وجود دارد

لایه‌های اضافی لزوماً منجر به نیاز به اعتماد اضافی می‌شود. کاربران باید برای اطمینان از ایمنی، حفظ حریم خصوصی و کنترل، روی هر پروتکل لایه دو جدید دقت لازم را انجام دهد.

در مقایسه با امنیت بلاک چین بالغ با گره‌های متعدد در سراسر جهان، می‌توان بر روی تعداد بسیار کمتری از گره‌ها اجرا کرد، که می‌توان آن‌ها را توسط مرجع متمرکز، کنترل یا دستکاری کرد.

این عدم بلوغ نسبی نیز با کاهش تحمل خطا مرتبط است و سناریویی که در آن حالت‌ها حفظ نمی‌شوند و منابع مالی از بین می‌روند، باید حداقل انتظارات را از آن در نظر گرفت و همچنین سهولت نسبی هک شدن آن.

مشکلات راهکارهای لایه دوم چیست؟

آینده اتریوم

انتقال اتریوم به پروتکل اثبات سهام، کاربران را قادر می‌سازد تا تراکنش‌ها را اعتبارسنجی کرده و بر اساس دارایی‌های اتر خود، اتریوم جدید را خریداری کنند. این ارتقا همچنین ظرفیت شبکه اتریوم را برای حمایت از رشد آن می‌افزاید و به رفع مشکلات مزمن شبکه که سبب افزایش هزینه‌های مرتبط با انرژی می‌شود، کمک می‌کند.

امروزه پذیرش اتریوم در جوامع علاقه‌مند به بلاک چین همچنان ادامه دارد و توسط شرکت‌های مطرح نیز این پیگیری صورت گرفته است. در سال 2020، شرکت Advanced Micro Devices (AMD) سرمایه‌گذاری مشترک با ConsenSys جهت ایجاد شبکه‌ای از مراکز داده بر روی پلتفرم اتریوم انجام داده است.

از سال 2015، مایکروسافت نیز با ConsenSys جهت توسعه فناوری بلاک‌چین اتریوم به عنوان سرویس (EBaaS) در پلتفرم ابری Azure مایکروسافت، همکاری داشته است.

لایه دوم اتریوم

نتیجه‌گیری

بهترین راهکارهای لایه دوم اتریوم به عنوان راه‌ حلی برای مقیاس‌پذیری و هزینه‌های بالای تراکنش در شبکه اتریوم است. در واقع، مقیاس‌پذیری نیازی لازم برای اطمینان از پذیرش گسترده شبکه بلاک چین در جوامع است. علاوه بر این نکته، کارمزدهای کمتری که تراکنش‌ها در لایه دوم دارد، می‌تواند کاربران بیشتری را به استفاده از بلاک چین اتریوم ترغیب کند.

راهکارهای لایه دوم اتریوم با فعال کردن محاسبات خارج از زنجیره، پاسخ بهینه را برای افزایش بار در شبکه اتریوم ارائه می‌دهد. همچنین راهکارهای لایه دوم پتانسیل جدی برای تغییر چشم انداز بلاک چین به سمت بهتر شدن است.

با استفاده از راه‌حل‌هایی که لایه دوم اتریوم ارائه می‌کند کاربران می‌توانند تمام اقدامات ایمنی مورد استفاده در شبکه اصلی اتریوم را حفظ کنند و به سرعت و بدون هزینه فعالیت‌های مورد نیاز خود را انجام دهند.

همچنین این نوع فناوری افراد بیشتری را تشویق می‌کند تا بلاک چین اتریوم و هر آنچه را که ارائه می‌دهد را مورد امتحان قرار دهند.

باید به خاطر داشت که بسیاری از راهکارهای لایه دوم هنوز در مراحل اولیه خود هستند، به این معنی که باید پیش از استفاده از آن‌ها، تحقیقات لازم را انجام داد و هنگام استفاده نیز احتیاط لازم را به کار برد.

راهکارهای لایه دوم اتریوم که در این مقاله معرفی شده‌اند، پتانسیل بسیاری برای تغییر چشم‌انداز بلاک چین به شیوه‌ای مثبت دارند. همچنین توجه به این نکته نیز مهم است که بسیاری از راهکارهای لایه دوم در مراحل توسعه یا آزمایش هستند. بنابراین، ممکن است مدت زمانی طول بکشد تا راهکارهای کامل لایه دوم قابل استفاده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *