آموزش سایت کدال (codal.ir)

در این مقاله در خصوص آموزش سایت کدال صحبت می کنیم. همانطور که می دانید بازار بورس اوراق بهادار یکی از بازارهای بسیار مناسب برای سرمایه‌گذاری است. برای موفقیت در این بازار  نیاز است که در مورد شرکت هایی که در بازار بورس ثبت شده‌اند، اطلاعات درستی داشته باشیم. یکی از ابزارهایی که در این زمینه می‌تواند به ما کمک کند و درباره وضعیت و فعالیت شرکت های پذیرفته شده در سازمان بورس اوراق بهادار ایران می تواند به ما اطلاعاتی بدهد، سامانه ای به نام سایت کدال است تحت نظارت سازمان بورس اوراق بهادار است.

سایت کدال یک سامانه الکترونیکی است که با الهام از سامانه های اطلاع رسانی از بورس های دیگر جهان، در  آذر ماه سال ۱۳۸۴ با هدف حمایت از حقوق سرمایه گذاران ایران راه اندازی شد. سهامداران، سرمایه‌ گذاران و تحلیلگران بازار بورس می توانند به راحتی گزارشاتی که از سوی شرکت ها منتشر شده است را در سامانه کدال به این گزارش ها دسترسی پیدا کنند و برای به دست آوردن اطلاعات مربوط به هر شرکت نیاز نیست که به سایت جداگانه‌ای بروند. در ادامه به آموزش سایت کدال می پردازیم.

آموزش سایت کدال (codal.ir)

 

پیشنهاد ویژه ثروت‌آفرین : فیلتر طلایی بورس

 

فرایندهای اصلی در سامانه کدال

  • دریافت و پذیرش گزارش ها
  • ذخیره و بازیابی گزارش های دریافتی
  • آماده سازی و ثبت گزارش ها
  • نظارت و تحلیل گزارش ها توسط کارشناسان سازمان
  • استخراج گزارش های متنوع از اطلاعاتی که توسط ناشران ارسال شده
  • انتشار اطلاعات به عموم

گزارشات دوره ای مربوط به شرکتهای مادر و زیر مجموعه آنها

تمامی  شرکت هایی  که در بورس و فرابورس پذیرفته شده اند موظف به ارائه گزارش هستند. شرکت های زیر مجموعه شرکت های پذیرفته شده نیز در بورس و فرابورس برای افزایش شفافیت عملکرد شرکت مادر گزارشات خود را باید به شبکه کدال ارائه کنند. ممکن است شرکت‌های زیرمجموعه در سازمان بورس ثبت شده باشند و یا ممکن است که ثبت نشده باشند.

سهامداران این حق را دارند که از گزارشات شرکت زیرمجموعه آگاه شوند، به همین علت شرکت زیر مجموعه نیز موظف به نشر اطلاعات خود می باشد. حال اینکه این شرکت ممکن است بورسی و فرابورسی نباشد. همچنین در سازمان بورس هم ممکن است ثبت نشده باشد.

 

پیشنهاد می کنم مقاله 35 الگوی کندل استیک در تحلیل تکنیکال بورس (Candle Stick) را مطالعه فرمایید.

 

مزیت های استفاده از سایت کدال

قبل از سرمایه گذاری در بورس باید از شرکت مد نظر خود شناخت کاملی داشته باشد. هدف اصلی از راه اندازی سامانه جامع ناشران، ایجاد و ساخت سایتی بوده که تمامی اطلاعات مهم شرکت هایی که در بورس پذیرفته شده‌اند در آنجا نمایش داده شود تا سرمایه‌گذاران برای به دست آوردن اطلاعات هر شرکت مجبور نباشند به سایت های متفرقه رجوع کنند.

ناشر بورسی چه کسی است؟

به شرکتهایی که در سازمان بورس نماد آنها درج شده است، ناشر بورسی می گویند و هر ناشر بورسی وظیفه دارد به گزارش های مصوب سازمان بورس را طبق  آیین نامه های موجود تهیه کنند و در سایت کدال قرار دهد. در صورت سرپیچی کردن ناشر از قوانین انتشار این گزارشات سازمان بورس با آن برخورد خواهد کرد.

نحوه دسترسی به گزارشات در سایت کدال

در ادامه آموزش سایت کدال به جزئیات و گزارش گیری استفاده از این سامانه می پردازیم.

نحوه دسترسی به گزارشات کدال

ورود به سایت:

ابتدا وارد سایت کدال می شویم. (codal.ir)

جستجوی اطلاعیه:

برای اینکه اطلاعیه های شرکت مورد نظر خود را پیدا کنید ابتدا روی بخش جستجوی اطلاعیه ها کلیک میکنیم. صفحه باز نمی شود که سمت راست آن شامل دو بخش از جستجو می باشد.

بخش اول جستجو شامل فیلترهای زیر می شود:

 نام نماد:

در این بخش باید نام شرکت یا نماد مورد نظری که گزارش های آن را نیاز دارید، تایپ کنید.

 وضعیت ناشر:

در این بخش وضعیت ناشر را که در بازار بورس یا فرابورس یا موارد دیگر ممکن است پذیرفته شده باشد، می توانید انتخاب کنید. اما اجباری برای پر کردن این گزینه وجود ندارد.

گروه اطلاعیه:

در این بخش باید گزارشی که به دنبال آن هستید را مشخص کنید که مربوط به چه گروهی است؟ از نوع افزایش سرمایه دعوت به مجامع و یا سایر گروه اطلاعاتی.

نوع شرکت:

در این قسمت گزینه ناشران را انتخاب کنید یعنی همان شرکت هایی که در بازار بورس و فرابورس پذیرفته شده اند.

 نوع اطلاعیه:

در این بخش باید نوع اطلاعیه را که مثلاً ممکن است مربوط به افشای اطلاعات یا فعالیت های ماهانه و یا هر گزارش دیگری باشد را انتخاب کنید.

اما در قسمت دوم جستجو در صورتی که جزئیات بیشتری داشته باشید شما یک گزارش خاص را می‌توانید جستجو کنید. برای مثال اگر می دانید که موضوع اطلاعیه یا کد اطلاعیه و یا شماره پیگیری آن چیست، آن گزارش را به راحتی پیدا کنید.

اگر مجموعه خاصی از اطلاعیه ها و یا یک بازه زمانی خاص مثل تلفیقی، حسابرسی نشده یا حسابرسی شده و… یا صورت های حسابرسی شده یک شرکت خاصی مورد نظرتان است و  یا شما بر اساس سال مالی شرکت ها به دنبال گزارشات باشید، از این بخش می توانید استفاده کنید.

برخی از شرکت ها که به صورت هلدینگ هستند،  وقتی  تو که کسی که نماد آنها را جستجو می کنیم، گزارش زیر مجموعه های آن ها نمایش داده می شوند.

اگر ما نیازی به این گزارش را نداشته باشیم می توانیم فقط گزینه زیر مجموعه ها را غیرفعال کنیم.

بنابراین در حالت کلی با وارد کردن نام نماز و با استفاده از فیلترهای بخش اول و دوم در جستجو می توانیم به گزارش مورد نظر خود دسترسی پیدا کنیم. برای دیدن هر گزارش هم روی عنوان آن می‌توانید کلیک کنید یا به صورت فایل pdf یا اکسل که در انتهای سطر مربوط به هر گزارش به صورت آیکون وجود دارد، دریافت کنید.

یکی از روش های میانبر جهت دسترسی به گزارشات شرکت ها وارد کردن کد اطلاعیه مورد نظر می باشد.

با دانستن کد اطلاعیه‌ای که مربوط به هر گزارش است، بسیار آسان تر و سریع تر و بدون پیمودن راه اضافی می توانیم به گزارش برسیم. کافیست جهت به دست آوردن گزارش های شرکت ها، نماد یا نام شرکت را وارد کنیم و فقط کد اطلاعیه  مربوط به آن را تایپ کنیم و روی گزینه جستجو کلیک کنیم تا  تمامی گزارشات مربوطه را ببینیم.

 

پیشنهاد می کنم مقاله  700 فیلتر بورس در سایت Tsetmc را مشاهده فرمایید.

 

نتیجه گیری

سایت کدال یک سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران است. اطلاعاتی که در این سایت قرار گرفته است شامل گزارشات ماهانه شرکتها، صورتهای مالی، زمانبندی پرداخت سود و… است که دستیابی به این اطلاعات برای تمامی سهامداران، تحلیلگران بازار بورس و فرابورس و سرمایه گذاران لازم است، اما کافی نیست.

در این مقاله به صورت جامع به آموزش سایت کدال پرداختیم. لطفا نظرات و تجربیات خود را در این مورد در قسمت نظرات ثروت آفرین بنویسید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *