فعال سازی کد بورس در سجام چگونه است؟

اولین اقدام برای ورود به دنیای بورس فعال ‌سازی کد بورس است. کد بورسی در واقع شناسه و نشان‌دهنده‌ی هویت سرمایه‌گذاران به منظور فعالیت در بازار سرمایه و انجام معاملات است و در صورت عدم دریافت این کد یا غیر فعال شدن آن امکان هیچ فعالیتی برای کاربران وجود ندارد.

پیش از راه‌‌اندازی سامانه سجام، صرفا با ثبت‌نام در کارگزاری، کد معاملاتی افراد فعال‌سازی می‌شد. ولی پس از راه‌اندازی سامانه سجام، افراد ملزم به ثبت‌نام در این سامانه به منظور دریافت و فعال سازی کد بورس هستند. در این مطلب مراحل فعال سازی کد بورس را با هم بررسی خواهیم کرد.

فعال سازی کد بورس در سجام

 

پیشنهاد ویژه ثروت آفرین: فیلتر طلایی بورس

 

منظور از کد بورسی چیست؟

کد بورسی که به آن کد معاملاتی نیز گفته می‌شود، یک شناسه اختصاصی است که برای هر متقاضی به صورت یکتا صادر می‌شود. این کد، ترکیبی از چند حرف اول نام خانوادگی فرد و یک عدد چند رقمی (معمولا پنج رقمی) است که به ‌صورت تصادفی توسط سیستم ایجاد و در اختیار کاربران قرار می‌گیرد و برای هر فرد تنها یک‌ بار صادر می‌شود. بنابراین به منظور معامله از طریق چند کارگزاری، لازم است متقاضیان با گزینه تغییر کارگزار ناظر، با استفاده از کد معاملاتی فعال خود به انجام معاملات مورد نظر اقدام کنند.

نکته‌ قابل ذکر در اینجا این است که کد بورس توضیح داده شده در این مطلب به منظور انجام معامله سهام در بازار بورس و فرابورس کاربرد دارد و برای انجام معامله در بورس کالا و بورس انرژی نیاز به دریافت کدهای بورسی متفاوتی وجود دارد.

برای فعال سازی کد بورس چه مراحلی لازم است؟

فعال سازی کد بورس در چهار مرحله انجام می‌شود که در ادامه هر کدام را توضیح خواهیم داد.

1. پرداخت هزینه ثبت‌نام در سامانه سجام

برای دریافت کد بورسی ابتدا لازم است تا سرمایه‌گذاران با پرداخت آنلاین هزینه ثبت‌نام به مبلغ 10 هزار تومان، در سامانه سجام به آدرس sejam.ir وارد شوند.

2. ورود اطلاعات هویتی و بانکی در سامانه سجام

برای فعال‌سازی کد بورس، لازم است تا افراد در قسمت ثبت‌نام جدید و یا افتتاح حساب اوراق بهادار، اطلاعات هویتی، شغلی و تحصیلی خود را وارد کرده و شماره همراه‌شان را در سامانه سجام تکمیل نمایند. شماره همراه ارائه شده باید به نام خود شخص و بر اساس شماره ملی فرد ثبت شده باشد. ورود صحیح شماره همراه به دلیل ارسال پیامک حاوی کد موقت برای ورود به برخی قسمت‌ها توسط سیستم اهمیت دارد. هم‌چنین کاربران باید ضمن ورود اطلاعات بانکی شامل شماره حساب، نام شعبه، کد شعبه، نوع حساب و شماره شبا، در نهایت شهر و شعبه مورد نظر به منظور مراجعه حضوری و تکمیل مراحل ثبت‌نام را انتخاب نمایند.

3. احراز هویت در سجام

احراز هویت در سجام

احراز هویت سجام تا پیش از این صرفا به صورت حضوری انجام می‌شد، اما جدیدا سامانه‌ها و اپلیکیشن‌های خاصی برای این منظور ارائه شده که امکان انجام مراحل احراز هویت سجام را به صورت آنلاین و با استفاده از گوشی همراه فراهم می‌کنند.

4. دریافت پیامک از طرف سامانه

بعد از تکمیل موفق مراحل سجام، سامانه با ارسال یک پیامک حاوی کد 10 رقمی برای پیگیری و شناسه که همان کد بورسی است، فعال سازی کد بورس متقاضی را اعلام می‌کند.

فعال‌ سازی کد بورس به چه مدارکی نیاز دارد؟

البته با توجه به این که دو گروه اشخاص حقیقی و حقوقی، می‌توانند متقاضی فعال سازی کد بورس باشند، مدارک مورد نیاز برای هر گروه متفاوت است که در ادامه هر کدام را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

در صورتی که یک شخصی حقیقی متقاضی دریافت کد معاملاتی برای خود و نه شرکت وابسته به خود باشد، لازم است مدارک زیر ارائه نماید.

– اصل شناسنامه و کارت ملی به همراه تصویر

– ثبت شماره همراه به نام متقاضی

– ثبت شماره‌ حساب و شماره شبا بانک به نام متقاضی

– تکمیل فرم‌های مربوط به شخص حقیقی

– تکمیل فرم درخواست کد معاملات آنلاین

ارائه مدارک زیر نیز توسط شخصیت‌های حقوقی الزامی است.

– تصویر روزنامه رسمی آگهی تأسیس

– تصویر روزنامه رسمی تغییرات

– تصویر اساسنامه

– کپی شناسنامه و کارت ملی اعضای هیأت مدیره

– تکمیل فرم مربوط به تعهدنامه

– تکمیل فرم مشخصات مشتریان حقوقی

فعال‌ سازی کد بورس چگونه انجام می‌شود؟

فعال‌ سازی کد بورس چگونه انجام می‌شود؟

فعال سازی کد بورس به دو روش حضوری و غیر حضوری برای متقاضیان انجام می‌شود. در روش حضوری، متقاضیان باید پس از ثبت‌نام آنلاین در سامانه سجام، با مراجعه به مراکز مشخص شده احراز هویت خود را انجام دهند. در روش غیرحضوری، ثبت نام در سامانه سجام و احراز هویت هر دو به روش آنلاین قابل انجام است.

پس از احراز هویت در سجام و دریافت کد بورسی خود، لازم است کارگزاری‌های مختلف موجود را مورد بررسی قرار دهید و بر مبنای ویژگی‌های مورد نظرتان و خدمات قابل ارائه توسط کارگزاری‌ها، یک کارگزاری را به عنوان واسطه خود و بازار سرمایه برای انجام معاملات انتخاب نمایید.

به چه دلیل ممکن است کد بورسی غیر فعال شود؟

سرمایه‌گذارانی که موفق به دریافت و فعال سازی کد بورسی می‌شوند. در صورتی که برای مدت طولانی در بورس هیچ معامله‌ای انجام ندهند و یا به صفحه کاربری خود وارد نشوند، کد بورسی آن‌ها غیر فعال شده و در واقع امکان انجام معاملات را از دست خواهند داد.

چگونه می‌توان به فعال ‌سازی کد بورسی قدیم اقدام کرد؟

معامله‌گرانی که دارای کد بورسی بوده و سابقه فعالیت در بورس را دارند ولی به علت فعالیت کم، کد بورسی‌شان غیر فعال شده است، برای فعال سازی مجدد کد بورسی خود ملزم به انجام ثبت‌نام و احراز هویت در سامانه سجام هستند. سپس می‌توانند در سامانه ذینفعان بازار سرمایه به نشانی ddn.csdiran.com/login وارد شده، دارایی‌های خود را در بازار سرمایه مشاهده نمایند و هم‌چنین با انتخاب میز خدمت الکترونیک، اقدام به فعال سازی مجدد کد بورس قدیمی خود نمایند. روش دوم برای این منظور، بازیابی اطلاعات با استفاده از کارگزاری می‌باشد.

 

پیشنهاد می کنم مقاله  700 فیلتر بورس در سایت Tsetmc را مشاهده فرمایید.

 

سخن نهایی

فعال‌ سازی کد بورس از نیازهای ضروری برای ثبت‌نام و فعالیت در بورس است و مهم‌ترین مرحله در آن احراز هویت شخص در سامانه سجام می‌باشد. در این مطلب مراحل لازم برای فعال سازی کد بورسی، مدارک لازم برای این منظور و روش‌های رایج آن را مورد بررسی قرار دادیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *