توضیحات
در این آزمون شما باید با دقت تمام متن سوال را خوانده و برای خود یک خلاصه برداری کنید. پس از آن شروع به ترسیم یک مقطع شماتیک با توجه به کدهای ارتفاعی نمایید.حال با کمک گرفتن از مقطع شروع به ترسیم پلان ها نمایید. با توجه به مهم بودن این آزمون و درخواست خیلی از دوستان این محصول تهیه شده است.
دانلود صورت سوال آزمون طراحی معماری اردیبهشت 97
آزمون طراحی معماری اردیبهشت 97 در مقایسه با آزمون طراحی معماری مهر 96، یک آزمون به نسبت ساده بود. شما با کمی دقت و سرعت عمل می توانستید خواسته های سوال را برآورده کرده و آن را حل کنید.
پیشنهاد می کنم جواب آزمون طراحی معماری نظام مهندسی مهر 96 را مشاهده فرمایید
نحوه استفاده از کد تخفیف آزمون طراحی معماری نظام مهندسی :
مهندسین معمار به دو صورت می توانند کد تخفیف پکیج دوم را تهیه کنند.
روش اول : برای دریافت کد تخفیف ابتدا باید یکی از پکیج های آزمون را خریداری کنید. کد تخفیف جواب آزمون در پکیجی که خریداری می کنید وجود دارد. بعد از اینکه برای خرید پکیج دوم اقدام کردید کد تخفیف را وارد کنید و پکیج دوم را با نصف قیمت تهیه کنید.
روش دوم : بعد از اینکه هر کدام از جواب های آزمون نظام مهندسی را تهیه کردید از طریق بخش تماس با ما با مدیر سایت تماس بگیرید تا کد تخفیف در اختیار شما قرار گیرد.
چه نکاتی را باید در آزمون طراحی معماری اردیبهشت 97 رعایت کرد؟
1- این ساختمان اسکلت فلزی می باشد پس حداکثر دهنه مجاز با تیرچه های منفرد 8 متر است.اما توصیه نشریه شماره 543 حداکثر 7 متر است.
-نشریه شماره 543 دستورالعمل طراحی و اجرای سقف های تیرچه بلوک، تیرچه های پیش ساخته خرپایی و تیرچه های فولادی با جان باز: حداکثر دهانه مورد پوشش سقف(در جهت طول تیرچه پیش ساخته خرپایی) با تیرچه های منفرد نباید بیشتر از 8 متر باشد(فلزی و بتنی). در جهت اطمینان توصیه میگردد تا دهانه مورد پوشش بیشتر از 7 نباشد در صورت وچود دهنه بیشتر از 7 مطابق بند 3-3-6 از تیرچه های مضاعف استفاده شود.
2- ساختمان شامل طبقات زیرزمین، همکف و دو طبقه مسکونی روی همکف است که گروه های ساختمانی ۴ و ۵ (در حالت ۳ طبقه) می باشد. ارتفاع مجاز در ساختمان های دارای زیرزمین با پنجره نورگیر از نما ، حداکثر ۱۱/۷۰متر و در ساختمان های فاقد آن حداکثر ۱۰/۵۰ متر.در نتیجه ارتفاع مجاز برای ساختمان مورد نظر ۱۰/۵۰متر میباشد.
3- زمین این ساختمان در انتهای یک کوچه بن بست قرار دارد.تنها دسترسی زمین از انتهای کوچه بن بست می باشد.پس با توجه به شکل زمین ساختمان جنوبی می باشد و دسترسی سواره از انتهای کوچه و در عرض 3.90 می باشد و دسترسی پیاده در عرض 2.20 می باشد. نورگیری اصلی با توجه به این محدودیت ها از سمت جنوب زمین و از انتهای کوچه بن بست می باشد. با توجه به این نورگیری زمین، نیاز به پاسیو در طراحی الزامی است.
4- با توجه به گروه بندی ساختمان که در گروه 4 می باشد احتیاج به دسترسی معلول الزامی است حتی اگر در صورت سوال ذکر نشده باشد.
5- طبق بند 15-2-2-7-8 مبحث 15 حداقل ارتفاع کف به کف دو طبقه متوالی در هر سمت چاه مطابق جدول 15-3-2-7-8 میباشد. دقت شود طبق مبحث در هر سمت چاه گفته شده. پس طراحی آسانسورهای دو طرفه برای توقف در نیم طبقه بلامانع میباشد.
6- 6 انبار به مساحت حداقل 2 متر مربع و 6 پارکینگ در پلان زیرزمین و تاسیسات مرکزی ندارد.
انواع توقفگاههای خصوصی و عمومی:
کوچک(دارای حداقل ۳ محل توقف خودرو) با حداقل ارتفاع کف تا زیر سقف ۲٫۲۰
متوسط (دارای ۴ تا حداکثر ۲۵ محل توقف خودرو) با حداقل ارتفاع کف تا زیر سقف ۲٫۴۰
بزرگ(دارای بیش از ۲۵ محل توقف خودرو)با حداقل ارتفاع کف تا زیر سقف ۲٫۴۰
که با توجه به سوال توقفگاه متوسط با حداقل ارتفاع کف تا زیر سقف ۲٫۴۰ مدنظر می باشد
7- ورودی به مساحت حداقل 6 مترمربع
بند ۴-۵-۱-۳-۲ فضای ورودی ساختمان باید دارای امکان ایستادن چند نفر و دارای سطح آزاد و بدون مانعی برابر با حداقل ۱/۴۰ * ۱/۴۰ متر باشد
8- 2 واحد مسکونی یک خوابه هر کدام به مساحت 76 متر مربع در پلان طبقه همکف باید طراحی کرد. با توجه به مساحت واحدهای همکف که از 75 متر مربع بیشتر است باید ضوابط زیر رعایت شود.
حمام خارج از فضای خواب باشد.
آشپزخانه دیواری مجاز نیست. در بند ث از 4-7-1-1-2 مبحث 4 : طراحی یا قرارگیری آشپزخانه باز یا دیواری در واحدهای مسکونی دارای مساحت 75 متر مربع و بیشتر باید به نحوی باشد که دید مستقیم از فضای نشیمن عموی یا سالن به قسمتهای اصلی پخت و پز و کار آشپزخانه وجود داشته باشد.
آشپزخانه نور و تهویه مجزا داشته باشد.(عمق نورگیری 7 متر مربع ممنوع)
عدم دید از پذیرایی به سرویس بهداشتی
تعبیه توالت فرنگی الزامی است. در بند 4-7-1-1-17 مبحث 4 در هر واحد مسکونی با زیربنای 75 مترمربع و بیشتر باید فضای کافی برای نصب حداقل یک کاسه توالت فرنگی رعایت شود.
دسترسی به حیاط در بند 4-5-8-2-1 مبحث 4 : در ساختمان بیش از یک واحد باید دسترسی مستقل ساکنین به حیاط اصلی وجود داشته باشد. این دسترسی میتواند از طبقه همکف و یا زیرزمین (با توجه به شیب زمین و عدم مشرفیت) صورت گیرد.
9- 2 واحد مسکونی ،یک واحد دو خوابه به مساحت حداقل 130 متر مربع و یک واحد تک خوابه به مساحت حداقل 70 متر مربع در پلان تیپ طبقات یکم و دوم
10- اتاق خواب ها دارای کمد دیواری به عمق حداقل 60 سانتی متر و به مساحت حداقل 12 مترمربع بدون احتساب مساحت کمدها
11- ضخامت سقف های زیرزمین و طبقه آخر حداقل 40 سانتی متر در نظر گرفته شود و بقیه سقف ها 30 سانتی متر.
12- تراز طبقه همکف نسبت به معبر 1.20+ متر و پایین ترین نقطه تراز کف تمام شده زیرزمین 1.60- متر در نظر گرفته شود.
نسیم کریمی –
سلام وقتتون بخیر .بسیار استفاده کردم از مبحث.ممنونم.فقط ایا دادن پنجره از واحد 1خوابه طبات به سمت حیاط همسایه با okb1.10 صحیح است؟ بهتر نبود نورگیری رو برای پذیرایی از بن بست میگرفتیم ؟ممنونمیشم پاسخ بدید
مدیر سایت (خریدار محصول) –
سلام نسیم عزیز
در خصوص سوال مطرح شده استفاده از پنجره در نورگیری (پاسیو) که یک ضلع آن با زمین مجاور مشترک می باشد به دلیل فاصله لحاظ شده به هیچ عنوان ممنوع نیست و چون فاصله لازم را از حیاط همسایه دارد در تمامی طراحی ها این پنجره لحاظ می شود.
در هر دو نمونه طراحی شده این پکیج هر دو نورگیری به صورت متنوع طراحی شده است. یعنی در طراحی اول نورگیر برای پذیرایی و در طراحی دوم نورگیر در اتاق خواب لحاظ شده است.
امیدوارم در این آزمون موفق باشید
محسن رجبی –
باسلام
ممنون از محصولتون بسیار مفید بود…